Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@yanni Súhlasím, asi je naozaj iný vzťah moslim-kresťan, teda ak sú to veriaci ľudia. Teraz si spomínam, že kamarátkyna sestra má dlhoročného partnera a otca jej dvoch detí a žije v Španielsku. On nepraktizuje vieru, ale napr. do kostola by nešiel. Neviem o problémoch medzi nimi, ona je zrejme pokrstená katolíčka, nepraktizujúca a voľný vzťah im vyhovuje obom. Ja by som nehádzala ľudí do jedného vreca, ale samo, že veľa spraví kultúra odkiaľ človek je. Mne by svietil alarm už keď by mi priateľ povedal, že on musí bývať iba v Tunisku-tam je evidentná veľmi silná väzba na rodinu, krajinu a tým pádom aj kultúru. Ale načo debatiť so zakladateľkou témy, keď ona sa iba vyžíva, ako sú všetci proti nej a môže sa utvrdzovať v tom, aká je slovač zaostalá 😒
@jozefinka111 Moja, asi ti rozšírim obzory: kresťanská viera nie je iba pre intelektuálky ako si ty (teologičky, čo veľa vecí ani nedodržuje). Ja radšej svoju vieru žijem teda aspoň sa snažím aj keď veľa razy by mi bola ľahšia cesta skrz hriech. Neboj sa, som šťastne vydatá, spokojná, pred svadbou sme žili v celibáte, aj keď som ešte v tom čase bola ešte ateistka, a v okolí poznám množstvo takých ďalších párov. Nehanbím sa, že som katolíčka, ale netrúbim to, keď vo viere zlyhávam. Ty sa tu teraz prezentuješ ako obeť závisti SLoveniek a hádžeš všetkých do jedného vreca, ale pritom nechceš aby sme to robili s arabmi (ja som to neurobila ani raz a mnohé tiež)- to je extrémne trápne. Ak sa ale potrebuješ uvoľniť-dám ti radu zadarmo: napíš adminovi, aby zavrel tému z dôvodu xenofóbie a negatívnych komentárov na tvoju adresu. Keď čítam také názory ako máš ty, niekedy sa ozaj hanbím, že pochádzam zo SK, ale zase si uvedomím, že je to výchovou a osobnostným rastom jedinca.
@slniecko2 presne si to vystihla, tu silnu väzbu. Ja uplne s tymto tvojim prispevkom suhlasim. Ono aj medzi vyznavacmi toho isteho nabozenstva, tych istych hodnout a rovnakeho myslenia moze dojst k nezhodam o tom niet pochyb. Ale pokym zijem v krajine, kde su zakony postavene na demokracii a nie nejakom nabozenstve, ktore sa po starocia nevyvyjalo (alebo skor ludia, co ho vyznavaju), tak nemusim mat strach, ze ked sa nieco stane, ze mi stat nepomoze. Nevyznam sa v Tuniskych a neviem akych zakonoch, ako tam pracuju sudy, ja viem len ako to chodi v Saudskej Arabii. jasne, ze su tam sudy, ale aj to sudnictvo, jasne vsetky zakony, su postavene na nabozenstve. Tam neexistuje rozsudok "V mene Republiky" ako na SK, alebo "V mene ludu" ako tu v DE. Tam je to v mene Allaha. Neviem si predstavit, ze by mojho muza-ateistu odsudili "V mene boha".
Tiez sa pytam, preco moslimky zijuce na zapade majuce problemy so svojim moslimskym manzelom sa obracaju na nemoslimske urady, sudy, policiu. a nie len zeny aj moslimski muzi. Ked je im Allah a islam taky sväty, tak nech sa obratia na neho a nech im pomoze.
Ono je to vsetko take pritiahnute za vlasy. Aj na zapade je vela Moslimov, ktory sa nechcu prisposobit. Stale hlasaju verejne svoju vieru, tlacia na namestiach ludom kaleraby do hlavy, odobne ako Jehovisti. Preco toto nerobia aj katolici ci evanjelici, budhisti a ini? Ja to tu za oknom mojho officu mam takmer denno denne. A furt sa buria len moslimovia. ved ked sa im tu nepaci, nech sa zbalia a idu domov. Co este chcu? Nik im nezakazuje ich vieru, ich zvyky. Maju v krestanskych krajinach mesity, mozu slobodne vyznavat svoju vieru, nik im nezakazuje ich habit, ucit deti z koranu. Ale to vsetko sa im mali. Cim viac im stat vyjde v ustrety, tym viac su nespokojni a chcu viac. Zaujimave, ze sa neburia ini. Ziadne protesty buhistov ci krestanov ci inych vierovyznani som za 15 rokov v Mnichove nezazil. Dokonca ani ti jehovisti nestrajkuju.
Ale ako to tu bolo uz viac krat spomenute, kazdy ma svoj zivot vo svojich rukach, kazdy je strajcom svojho stastia.
@jolinka súhlasím, ide hladne o životné priority a hodnoty. ja však celibát pred manželstvo odporúčam aj neveriacim. Keby to tak bolo, ženy by si oveľa lepšie rozmysleli s kým budú ma dieťa a myslím si, že by tu nebolo toľko nešťastných slobodných mamičiek, ktoré musia rýchlo utekať od nezodpovedných mmladých mužov alebo alkoholikov, gamblérov a sukničkárov. Pretože v ťažkej chvíli sa každý prejaví, len tomu treba dať čas. Ja som s mojim mužom chodila rok aj deväť mesiacov s tým, že on bol praktizujúci kresťan a ja ateistka z presvedčenia. Tolerovala som však jeho rozhodnutie, aj keď mi to nevyhovovalo, ale mala som ho rada a zdalo sa mi, že tak je to správne, pretože je kresťan a mal by teda žiť svoju vieru. Napriek rozdielnej viere sme však debatili o všetkom možnom aj o tom, ako si predstavujeme svoj život, výchovu detí, koľko detí, no jednoducho všetko sme prebrali. Neľutujem, že som to urobila a iba ľutujem že to tak nebolo pri iných frajeroch. Viem, že je to vysoko subjektívne, ale zase videla som aj iné rodiny/príbehy, kde to prinieslo veľmi veľa dobrého. K tomu je však asi potrebné aj otvorené srdce a vedenie rodičov.
@slniecko2 ja som bola na strednej ateistka a raz sme v dievcenskom kolektive rozoberali akych by sme chceli chlapov a ja som zrazu vypotila ze , "ja chcem len takeho nepouziteho" 🙂 V tej chvili to vsetkym, vcitane mna pripadalo ako totalna traposina a vybuchli sme do smiechu 🙂 Ale vies. ze sa to vlastne splnilo? Ja som si nasla "nepouziteho" a moj muz nasiel "nepouzitu" , mali sme 32 a 33 rokov... 😉
Joj zeny urobili ste mi to najkrajsie rano :D premudrele krastanky.. jedna panteistka, druha jehovistka, charizmaticka si dvihaju ega :D az ma pri srdiecku hreje :D ja som inak praktizujuca krestanka 🙂 Allahu akbar 😀
@jozefinka111 no uz ked ti toto srdiecko hreje ?? 😝 😝
a dakujeme ze si nas vsetkych zaradila do spravneho koterca, no co by sme bez teba robili? netusili by sme, kam patrime, tak ako ty vies, kam patris...vela stastia.
@maria200981
no vidíš, dá sa odpovedať aj rozumne, bez urážok a zosmiešňovania...chcem ťa ale poopraviť, ty nežiješ s moslimom ale "len" s Turkom...a takisto si myslím, že ste sa neobávali predsudkov slovákov, ale jemu sa jednoducho nechcelo žiť tu...
ja som napísala zase svoje osobné skúsenosti s moslimom Tunisanom a keďže zakladateľka témy sa pred rokom pýtala či sa môže taký vzťah vydariť, napísala som jej zopár príspevkov...
ako si písala aj ty, oni sú úžasní, milí, bola som v jeho rodine, všetci sa usmievali, urobili by pre mňa všetko...ALE naznačovali mi zároveň, čo sa smie, čo sa nesmie, čo mám robiť, čo nemám robiť...keď som išla na nákup, tak nie sama, ale s niektorou sestrou...keď som v hoteli prehovorila s recepčným, tak môj Tunisan už o niekoľko minút o tom vedel a mala som tichú domácnosť s následnou hádkou, že ja sa nemám s mužmi čo zhovárať....takto sa správa pravý moslim, takto sa správa Tunisan...tých zážitkov bolo toľko veľa a toľko negatívnych, že by som tu mohla vylievať si srdce do rána...preto som radila jozefínke, že ja by som nikdy nemohla žiť s moslim, podriaďovať sa, nevážiť si samú seba...
aby si niektoré nemysleli že moje otázky na @erjona sú od veci, našla som jeden prospekt cestovnej kancelárie a dovolím si ho skopírovať:
Turecké tradície sa riadia výhradne tamojšou najrozšírenejšou vierou – islamom. Všetko, čo správny moslim ku svojej viere potrebuje, je spísané v koráne, vytvorenom prorokom Mohamedom, ktorý je pre všetkých moslimov veľkým vzorom. Islamizácia sveta tvorí pevnú súčasť islamského pohľadu na svet. Moslimovia sa snažia šíriť svoju vieru po celej zemeguli, pretože veria, že pokiaľ sa všetci ľudia na svete neobrátia na ich vieru, nemôže nastať svetový mier. Z toho pramení aj tzv. svätá vojna a terorizmus.
Správny moslim si nikdy nepochutí na bravčovom mäse a vychladenom pive, jeho viera mu totiž konzumáciu bravčového mäsa a alkoholu zakazuje.
Ženy žijúce v islame majú oproti ostatným Európankám nezávideniahodné postavenie. Žijú v ústraní, za svojím mužom. Pokiaľ vôbec stretnete samotnú ženu na ulici, väčšinou býva zahalená od hlavy až po päty. Nosiť šatku moslimkám prikazuje islamské právo a je jasným znakom náboženského vyznania.
Manželstvo je pre moslimov povinnosťou. Nemoslim se nesmie oženiť s moslimkou, moslim však má právo vziať si nemoslimku. Tá se ale musí na moslimskú vieru obrátiť. Ich deti potom sú automaticky považované za moslimov a oveľa väčšiu váhu v spoločnosti majú chlapci. Medzi turecké tradície patrí tiež obriezka chlapcov vo veku 6 – 12 rokov, čo je považované za veľmi významný obrad. Tiež svadby sa tu konajú vo veľkom štýle, nie je výnimkou až niekoľko stoviek svadobčanov a niekoľkodenná svadobná hostina.
Moslim sa nesmie zriecť svojej viery. V takom prípade existuje podľa islamu právo trestu smrti.
@aylin86
nebudem ťa kameňovať..ale môžem ti len napísať, že predtým ako som sa ja vydala a porodila deti tak som o svojom mužovi vedela, že NIE JE: alkoholik
násilník
nezodpovedný blbec
@erjona
ešte mi tu chýba, že ti štopká požnožky a štrikuje šál na zimu...ale zabudla si mi napísať na moje otázky....rada sa oháňáš tým, že mi došli argumenty, tak by som chcela vedieť ako vlastne funguješ s tým tvojim moslimom, keď s ním sa žije tak úžasne...
ak si tieto posledné strany prečíta nejaká nevyzretá a vedomostne slabšia slovenka, tak si pomyslí - veď tí moslimovia sú vlastne skvelí, jedineční....to média ich tak vykresľujú v zlom!!!, veď tí francúzi sa tam postrieľali sami....veď čo písali nedávno, že kvôli nejakému starému moslimovi z jemena tam zomrela počas svadobnej noci 8 ročná nevesta pre vnútorné krvácanie je blbosť!
žienky spamätajte sa trochu...
@jozefinka111
takže ako som si myslela, aj robíš....podriaďuješ sa, robíš tak ako ti prikazuje on.......najskôr som ti chcela napísať svoje skúsenosti, otvoriť trochu oči...teraz mi je ťa len ľúto a je mi úplne jedno ako skončíš...po sladkých bozkoch bude aj reálny život...
@jozefinka111 Ahoj, raz si sem pisala, ze ste sa pohadali, myslim pred tvojim odchodom na SK, alebo tak, pisala si, ze ved, ktory vztah nema hadky a pod, potom ste sa znova udobrili...
Po pravde, necitam to tu cele, je to stale dokola to iste, ale jedno ti napisem – ako dlho spolu ste? Pol roka? Rok? Hadky a pod. v takom stadiu proste v super vztahu nie su..........
Nie ze „v ktorom vztahu to nie je“... no v tejto faze to normalne nie je. len vo vztahu, ktory nebude uzasny cely zivot. Nevyzera to na vztah, ktory by 50 dalsich rokov mal byt naplneny totalnym suznenim dusi a povah. Taky vztah sa obcas pritrafi, je to uzasne, ale vacsina vztahov je ako pises – aj hadky a problemy... lenze ked su dvaja rovnopravni, tak sa to da!
Ty budes vzdy menej. Teraz ta moze aj na rukach nosit, lebo je to o vasni, ta vyprcha..zostanu tvrde realie.
Pisala si, ze nebudes sa teraz zaoberat myslienkami, co deti, ked ziadne este nemas. Ze pre ne potom bude to prostredie prirodzene.
Ano, bude, pre deti. Ty budes trpiet. Pre matku, normalnu matku, je od narodenia dieta viac nez cely svet, dala by zan zivot, dychala by zan. Dcera bude menejcenna, akokolvek by si jej dala vsetky prava co dietatu prinalezia u nas, budes sa len pozerat, co vsetko nemoze a co musi. Syn sa k tebe bude spravat ako otec - ockovo slovo bude svata, mama sa myli, mama sa nevyzna... mama ma varit, prat, upratovat a nie na vylety s nami chodit a ked ju na vylet vezmeme, bude tasky nosit, lebo ocko a ja sa budeme zabavat....mama je zena, to treba skrotit a komandovat. Na slovensku je mamicka polovica vesmiru pre dieta. Tou druhoou je otec. V kazdej normalnej rodine. U vas bude vesmiro ocinko, ty upratovacka. Aj tu su take rodiny, ano. Ale ved ktora si co vyberie, to ma. Ty si vyberas automaticky toto.
Ked sa pohadate, a ocividne sa hadat budete, nerob si iluzie, ze to nebude casto, ked ste do toho uz vhupli, jeho podporia vsetci, rodina, susedia, cele mesto... ty predsa nemas ani pravo mat iny nazor a komu by si sa aj chcela postazovat... vsetci budu jeho usami. Ked uz budes po par rokoch vo faze, ze by si ho najradsej kopla do riti, lebo ti pojde na nervy aj s jeho nazormi aj s tvojimi obmedzeniami, tak proste nebudes moct odist.... ak budes mat dieta, uz je koniec. Dieta len tak neopustis... ak ta nevyzenie on sam.
Mozno sa mylim, urobis si ako chces, to je jasne, ale aspon by si mohla odlozit materstvo co najdlhsie. Aby si naozaj videla ako sa tam po rokoch realne prejavi....
Teraz je on miestny hrdina, sirit islamsku vieru je pre nich zmysel zivota, dalsia europanka bude obratena, porodi dalsie deti do ich viery.. a ty....splnis povinnost a potom uvidis o com to je, kolko ucty sa ti dostane.
Ale bolo by pekne, keby si sem o 5 a este lepsie aj o 10 rokov napisala, ze citis ako ta velmi miluje, ze ti prejavuje lasku a vase deti su stastne a nikto ziadne z nich neobmedzuje a nestavia do podradnej pozicie.
@amanda0405 to som si myslela aj ja☺a ešte si ani ty nevyhrala. .tebe musel nejaky moslim strašne ublížiť. ..a máš aj vlastnú skúsenosť s životom s moslimov? Alebo len čítaš a pozeráš tv?
@jozefinka111 došla som len k strane 7, po tvoj príspevok zo 7.1., kde na záver stálo od teba, na ktorý jednoducho nedá mi nezareagovať, budem ťa citovať:
"Posledna vec.. odkedy som k tomu zacala pristupovat inak.. som jedna lubena, milovana, podporovana, vyrovnava a pokojna zena.. a je nas tu takych viac..emoticon .. Je mi luto ze poniektore mate zle skusenosti.. snad vas v buducnosti obidu Inchallah! .. Vdaka za vsetko Alhamdullilah.."
Ten inakší prístup znamená - citujem ťa znova z toho príspevku, na ktorý reagujem:
"DAKUJEM za vsetky prispevky... vacsinou su negativne .. a niektore sa ma nemilo dotkli.. ak uz ste na fore.. nechcem moralizovat ale oplati sa vyjadrovat aj vecne a nie cielene na osobu baby .. ale okey..emoticon tie ktore si beriete "do ust" koran.. ktora z vas ho citala?? emoticon ci si myslite ze filmy s americkou produkciou su dobry zdrojom informacii?? hmmm asi ano pre vas. Typicka slovac a tymto nechcem nikoho urazit.. sme zakomplexovani, zotroceni, uzatvoreni, bez ludskosti tolerancie a lasky.... len tak dalej no..emoticon z naroda ktori bol otvoreni sa stava zhluk komplexov"
namiesto tvojho prístupu napr. zo str. 6., 5..:
"DAKUJEM vam vsetkym ze si este viete tu cosi napisat... dakujem za vsetky nazory, negativne, pozitivne, vselijake.emoticon poctivo ich citam ... noo takze ako sa mam .. napodiv fajn."
"citam tvoje slova a verim ze su mienene dobre... dakujem ..emoticon nie nie, kdeze niesom oblbnuta mam stale svoj vlastny rozum ktorym sa dokazem riadit .. ono to tu tak vyznieva lebo to ja tak pisem akoby som tu trpela ..."
" vobec si ma neurazila pisanim alebo davanim otazok emoticon taka niesom ... ja prijmem kazdy nazor ci uz negativny alebo pozitivny "
Vidíš tú tvoju zmenu v prístupe? 🙂 Ja áno, preto píšem
(Inak americké filmy vôbec neboli spomenuté)
Ja som inak tá s príspevkom, citujem sa:
" I ja som bola sprvu manželom upozorňovaná pre moje dobro a každú hádku som zavinila len ja... i ja som povedala, že pre pokoj v rodine (aby už netrpela dcéra) pristúpim na islam. I ja som bola viac ako po uši zamilovaná. I ja som obviňovala len seba.... Teraz vidím, že to bolo úplne inak. Ostala len jeho obrovská nenávisť ku mne...!
.
@aylin86
žiadny moslim mi neublížil... pretože som žiadnemu nedala na to príležitosť....vlastné skúsenosti a aj napríklad prečítanie knižky Púštny kvet, kde žena moslimka vykreslila život v pravom svetle moslima mi vytvorili ten obraz, ktorý o nich mám...
ja viem koho som si brala, určitý čas sme spolu chodili, prežili pár ťažkých situácií tak ti môžem s kľudným svedomím napísať že o svoju "výhru" sa neobávam...
@aylin86
@jozefinka111
@erjona
ešte by ma zaujímala jedna vec, ako sa k vášmu vzťahu postavili vaši rodičia, súrodenci, kamaráti...sú nadšení, že ich dcéra má moslima, vnúčatá budú moslimovia?navštevujete sa? ...ja viem že človek si berie len manžela a nie jeho rodinu, ale ako je na tom vaša rodina?
@jozefinka111
preskočila som a som na strane 20. Z pokorného dievčaťa, ktorá prosila o rady sa stala útočná baba (rozhovor so slbniečkom2). Preto si ľúbená?
@amanda0405 a ty ako vies ze on nieje moslim..? ze je len turek? on a aj cela jeho rodina sa za moslimov povazuju..veria v Allaha a ak sa ich opytas na vierovyznanie pvedia ze su moslimovia...myslis ze len preto ze cely svoj zivot nezasvatili koranu?
povedz kolko ludi nedodrzuje desatoro zakladne piliere nasej viery...kolki nechodia na omse v nedelu a prikazany sviatok, kolki si nepoznaju vlastneho otca a matku, kolki poziadaju manzelku bizneho svojho a kolki v nasej republike kradnu...vid politiku... oni sa nepovazuju za Krestanov? alebo niesu?
je na tebe do akej miery das danu vieru zajst do svojho osobneho zivota...vies kolko moslimov v TR zije rovnako ako moj...je ich vela...pocas ramadanu mas v mestach plneee restiky...atd..
na SR nechcel koli praci a platobnym podmienkam a veru bala by som sa aj predsudkov ludi...mal by to tu veru tazke
Mňa len irituje, do šľaka na čo sa pýtate na názor, keď potom nie ste schopná ho akceptovať. Veď je to len názor, pohľad a s týmto si urobte čo chcete.
@maria200981 Turecko je uz o niecom inom. Uz som to pisala. snazia sa do EU, su uz velmi orientovani na zapad, hlavne velke mesta su uz pomaly viac zapadne ako tie zapadne. Turci su zapadu blizsie, su ini, otvorenejsi novemu. Maju trochu ine zmyslanie ako taky Arab zo Saudi. Maju relativne demokraticke zakony, islam ovplyvnuje ich zivot ale kedze maju trochu inu mentalitu, ne su az taki "zadubeni". K tomuto sa uz pomaly blizia aj Emiraty.
Keby si mala moslima napr. zo Saudi a zila tam, pisala by si tu nieco ine.
Preto stale prizvukujem, nie je moslim ako mosli, zalezi odkial, z akej rodiny, z akeho systemu pochadza a tiez ako velmi sa da aj v dospelosti este ovplyvnit vierou.
@maria200981 a ked si spomenula ramadan. aj v Dubaji ci Abu Dhabi vidis plne restiky. Ale kto tam sedi? Ziadny Arab. Sami turisti. aj cez den, pocas prayer, vidis spazirovat sa ludi po malloch a uliciach. Ale väcsinou su to tam zijuci inoverci alebo turisti.
@maria200981
vieš čo, nechcem ťa urážať alebo niečo také ale to čo opisuješ mi na moslima absolútne nesedí.....ak ten tvoj je veriaci čo verí v alaha tak sa má riadiť koránom a z toho vyplýva že bude sa správať tak ako som skopírovala ten článok, t .z. zákaz bravčové, dodržiavať ramadán a všetko ostatné...
súhlasím s tebou v tom , že tu na slovensku sú horšie platobné podmienky ako v Rakúsku, pre neho by bolo určite aj ťažšie nájsť si tu prácu...
@yanni to ze je TR voci inym moslimskym krajinam ine, nieje preto ze chc ist do EU..ak sa spytas miestnych ci chcu ist do EU vacsina povie nie...je to z historie vdaka Mustafovi Kemalovi Attaturkovi....on zmenil celu politiku islam dal do uzadia sukromneho zivota a zmenil zmyslanie ludi... v rokoch 60 70 80 by si nenasla zahalene zeny v TR ... dodnes tam ziju ludia ktori su attaturkce a vyznavaju jeho a to su aj moja rodina a potom je tam skupina Erdogan cize islam ...a dalsie mensie pod skupiny....teraz je zahalenych kopec...zalezi v akej casti sa nachadzas...zaujimave je ze aj casti miest su rozdelene...napr. Bakirkoy je attaturkce a ina cast vedla napr. Bahcelievler skor erdogan..primorske miesta silno attatrkce vychod opak atd...s velke rozdiely v turkoch ako takych...
ja by som do vtahu zo ziadnym silne veriacim nesla..kedze mam skusenost s tureckom pisem o tom...
a velmi s tebou sympatizujem a tvoje nazory sa mi pacia..sme na tom podobne..bud si ista ze ani mne sa silny islam nepaci...pozahalovane dievcata atd...ale zas na druhej strane..poznam silno veriace zeny zahalene a nemozem povedat zeby sa prisposobovali manzelom...doma suu hlucne vyzaduju to a to...chod rodiny je na nich ..takze nema roblem ist von sama navstevuju sa casto v restikach nieje nejako obmedzovana a doma jej muz je tichy sprt a ona riadiaca levica...vela krat som zistila ze satka neznamena hned ze zena je tutka..

@slniecko2 ono je ale rozdiel vztah katolik a evanjelik a katolik a moslim. To prve je stale len krestanstvo, to druhe su dve ordielne nabozenstva.
Moj muz je ateista, ja evanjelicka. Ziadny problem. Moji stari rodicia z otcovej strany: starky katolik, starka evanjelicka, boli zosobaseni 60 rokov pokym starky nezomrel. mali velmi dobre harmonicke manzelstvo. Vsetkych 5 deti su evanjelici, lebo sa rodicia tak dohodli.
Moje manzelstvo je tiez velmi harmonicke, ziadny problem. Len ja si nedupem a neargumentujem stale nabozenstvom. Islam je v tom iny. vyznavaci islamu aj ked len povrchne paraktizujuci sa tazko ak nie vobec prisposobia partnerovi inej kultury, nabozenstva, dokonca je im tazke aj uzatvarat kompromisy. Väcsinou je to tak, ze sa ten nemoslim vo vztahu prisposobi tomu moslimovi.
@aylin86 som rada, ze si sa takeho magora zbavila. Ale na margo tvojho moslima. Prajem ti vsetko dobre a verim, ze vam to funguje a ze nema ani on ani jeho rodina nic proti tvojim prvym detom. Ale nezabudni pripomenut, ze zijete v Rakusku, nie v nejakej moslimskej rodine, popis kde muz vyrastal, ako a kedy sa dostal do AT, ake je jeho rodina, kde zije.
Ja som toto uz tu spominala: treba rozlisovat Moslima, ktory na zapade nikdy dlhodobo nezil a nechce ani nikdy odist zo svojej krajiny a moslima, ktory zije na zapade, ktory ho, ci chce ci nie trochu ovplyvnil a kde su zakony nie stavane na islame ci inom nabozenstve.