Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@robin_claire a ty ked si taka cestovatelka si uz nevies zaplatit aspon normalnu dovolenku, totiz vies 3 hviezdicky nebudu nikdy pat.. :D si nevies zaplatit v tunisku hotel El mouradi ? Alebo Movenpick? Alebo Dessole? Su to 4-5* hotely s takymi sluzbami ze sa ti ani nesnivalo :D scestovana po bungalovoch byt mozes ale do tejto temy sa prd rozumies :D serus :D
@vevesh nie, neskúmala som postup pri zbieraní štatistiky ale možno si to ešte pozierm... hoci, aj vzorka okolo 1000 ludí sa dá vybrať naozaj reprezentatívne a tým pádom pomerne presne zobrazuje reálny stav - pokial viem, mnohé prieskumy operujú s takou vzorkou a dávajú dosť presné čísla- len samozrejme neviem, či boli títo vybraní naozaj reprezentatívne po celej krajine ako sa to bežne robí v rozvrstvení podľa veku a spoločenského stavu a či sa ich neopýtali len pred jednou možno nejakou radikálnou mešitou...
@erjona nie nie ty mas pocernehk zijes v spine si zradca slovenskeho patriotizmu ako ja :D keby tie hnupky ..pre mna uz fakt tu su povacsine tupe nazory z evitoviek a z hotelovych rezortov .. keby tie zeny videli tvoju spokojnost..pokoj v srdci, milujuce prostredie, podporu manzela, vysmiate okolie mozno obcas s kazdodennymi malymi bolestami zivota, tak prave tie zeny by ti zavideli .. ale preto ze nemas slovaka, ktory by sa spoliehal na uvery, hypoteky a pomoc od maminy ..prave preto si ty, ja a podobne nam opovrhnutia hodne nuly 🙂 ja som stastna aj za teba.. ze vies si zastat svojho manzela lebo to svedci ze mas v nom pilier opory .. 🙂
@jozefinka111 mila Jozefina, v tejto debate si ma nazvala "trubou, jehovistkou, panteistkou, charizmatickou"...minimalne ta "truba" jednoznacne patrila mne.
Ty sama seba zato nazyvas "praktikujucou krestankou" , nuz ked toto povazujes za krestansku "prax" , tak si z tych kotercov, do ktorych si ma zaradila asi vyberiem to "truba"
tymto konci moje posobenie v tejto teme ...dakujem
@amanda0405 @yanni @alaguema @slniecko2 @lulka12 @digysa aj dalsim .... za prijemnu stravene chvile vo vasej spolocnosti 🙂 🙂 🙂
@jozefinka111 paci sa mi ako odpovedas nato naco chces. Ale nato naconsa pytam ja skusena nie z hotelov alebo z Evitoviek ale zo 7rocneho vztahu z Pakistancom tak mne neodpovies na nic.
Vytaca ma do krvi ako tu urazas netreba zabudnut z ktoreho zadku si vysla! A vies ono mne je jedno s kym ja zijem je to moj zivot moje deti moje problemi ak by som mala tunisana americana alebo aj neako swahilcana moje modriny moje problemy, ale urcite by som nikdy nezabudla nato odkial som prisla a neurazala svoj narod. Som 14rokov v zahranici co to mam scestovane a odzite a co to som videla to ty este nie.
A to ze niekto ppvie svoj nazor na krajinu pozri pracovala som v Egypte a bola tam na 5*hotely ale nebolo vsetko tip top, krajina hm v meste kde chodili turistia super celkom ciste ale o meter dalej bordrl spina proate tam to funguje jednoducho trosku inak.zila som pol roka v libanone mali sme prenajatu vilu z personalom ale tiez tam to funguje inak.
A este nieco ja osobne som hrda nato ze som slovenka a nikdy by som nezaprela to odkial pochadzam ale pridu mi na smiech zeny ako si ty ktore hned zabudnu odkial su a idu sa hrat na velku tunisanku. Jooooj ano aj mna ked aom mala 20 oslovila pakistanska kultura bollywood filmy a saty dokonca rec ale aj tak som nikdy nekonvertovala a ani by ma to nenapadlo. Chapem ze je to lre teba nieco nove orientalne atd ale skus rozmyslat aj racionalne.
Ale nieco dobre to ma aspon mozes mat kazdy den cerstvy humus a foul 🙂
@jozefinka111,myslím,že je načase požiadať admina,aby zamkol tému.To už nie je normálna debata,ale nechutné vzájomné osočovanie,ktoré nezvládaš už ani Ty.
Želám Ti v živote všetko dobré 😉 .
@cawes urazam tak ako mna urazili predosle prispevky .. mam inak 26 a priatel ma 28 tak neviem o akych 20tkach tu rozpravas :D a.neni ty si nahodou kolumbus pocuvaj ma ty :D ak by si citala.tak nie je to pre mna nic nove kedze v kahire a alexandrii som odmalicka bratranec jeho otec su egyptania a matka slovenka tak co ty tu akoze :D smiesne vies o tom ? Najprv sa nauc citat s porozumenim ti poradim 🙂 a hrdo vyhlasujem teraz a spokojne si mozte mysliet co chcete..ked citam tieto prispevky ako ste dokazali niektore zeny ktore maju manzelov arabov skopat neslusne a vulgarne pod ciernu zem ..tym padom ano hanbim sa ze som slovenka 🙂
@adinam uz som poziadala cakam na uspesne vyhotovenie mojen ziadosti 🙂 aj tebe vsetko dobre v zivote 🙂
@jozefinka111 Nabuduce, ked sem budem hadzat nejake fotky,,, tak si budem musiet naaranzovat nejaky ten neporiadok k tomu a spinu,,,aby som sa nevymykala predstavam manzelky moslima 😀 😀 😀 😀
*** Nerozculuj sa, jednoducho ignoruj provokativne prispevky, neznizuj sa na uroven niektorych dam tu na fore, nic to neprinesie, ver mi, ja uz mam 2 rocnu diskusiu za sebou a zistila som, ze to k nicomu nevedie***
@erjona , pochybujem , že @jozefinka111 sa ešte môže niekde znížiť svojím vyjadrovaním, maximálne tak do suterénu.
Páči sa mi, ako tu pekne triediš diskutujúce na "moslimské" a "nemoslimské" a podľa toho posudzuješ úroveň či provokáciu.
@bodka70 A mozes mi prosim ta napisat, ze kde som ja delila niekedy diskutujúce na moslimské a nemoslimske? Oznacenie "niektore damy" sa nerovna "nemoslimske"... ja nemam vo zvyku nikoho nazyvat prismudly, lenivy, pocernejsi, prasivy a podobne stavnate privlastky,,, najoblubenejsie su vsak osobne utoky na inteligenciu, s tym to zacina... su to podla teba neprovokujuce prispevky.....no vies moja, kazdy mame tu latku niekde inde nastavenu...ja som nikdy ziadne etnikum takymito vyrazmi neoznacovala.
A to, ze ti vadi prave moje vyjadrenie, znamena, ze suhlasis s ostatnymi,,, lebo len prave na moj prispevok si reagovala, Ja som moj komentar napisala, pretoze sa Jozefina nechala vyprovokovat a odpoveda rovnakym sposobom, inak by som to asi nenapisala, nezostala som ticho, len preto, ze ma moslima za priatela,,,toto som inak medzi vami ostatnymi este nezazila,,, ze by ste takuto vec spravili,,,,ziadna ste sa neozvali na vyraz posmudly a hnily na predoslej strane,,,,,okrem manzeliek moslimov!!!
PS: neviem, ci som sa uz s tebou stretla na nejakom fore, uz si to nepamätam, ak si to ty, co tak krasne kresli, tak big like,,, nadherne tricka malujes 😉
@erjona , tak dobre, inak to vyjadrím - jasné že si nikde neurobila tabuľku "nemoslimské" a "moslimské" diskutujúce - ale je dobre vidno, ako reaguješ na diskutujúce - povedzme že tie, čo viac inklinujú k tvojim názorom, berieš ich výroky zhovievavejšie, ich urážky iných si menej všímaš atď...
Súhlasím, že vyjadrovať sa o nejakom (akomkoľvek) etniku urážlivým spôsobom nie je správne, aj keby som mala neviem aké zlé skúsenosti s niektorými ľuďmi, paušalizovať to na všetkým je neprípustné.
Ja som ti len napísala, že písať o jozefínke, že sa nemá znižovať je zbytočné, ona to už bohužiaľ urobila. A urobila to aj na diskutujúce, ktoré ju priamo nenapádali a nevyjadrovali sa o nej urážlivým spôsobom. A ospravedlňovať svoj hrubý slovník tým, že "aj oni..." je tak na úrovni malých detí - aj moje deti sa niekedy hašteria a povedia, že to preto lebo "ona začala... " a hovorím im, že to nie je správne.
p.s. áno kreslím - ale na trička už menej, väčšinou skôr kreslím a maľujem portréty 😉
p.s.: a o tebe si to nemyslím, že tú úroveň diskutovania znižuješ, len občas sa pre mňa vyjadruješ dosť zmätočne 🙂
@bodka70 Este jedna vec...su tu vynimky...napriklad ta baba co si ma zastala, ked tu napisala urcita prispievatelka, ze zijem v gette alebo v uteceneckom tabore a aka som chuderka... dalej poznam dievcence co nemaju za manzelov moslimov...dalal, mariuskaa, sirinka a dalsie, co sa nesklanaju k odsudzovaniu na zaklade nabozenstva...a tie mam ako potom nazvat? Nemoslimske? Lebo aj ja som krestanka... takze neviem ako by som mala zacat ludi delit....
@bodka70 Vyraz...niektore damy nie je pausalizovanie...ja som nepisala o vsetkych a tiez som si nevsimla, ze by tu boli tieto damy za provokacie niekym upozornovane, co zdielaju tie iste nazory..... takze co navrhujes? Mam sa spravat, tak ze ani ja neupozornim a odignorujem a zahram mrtveho chrobaka? Lebo keby sa mi to pacilo, by som asi nic nenapisala...nie?
Co sa tyka mojho vyjadrovania...bolo to aj horsie...kedze cele dni rozpravam len nemecky a som osoba co vela rozprava...tak aj na papier chcem toho co najviac natlacit...ale dakujem...clovek si to sam neuvedomuje...
Ja som asi 8 triciek namalovala...tak boli HIT... deti sa pytali v triede, ze kde sa take daju kupit aj s menom, ale tvojim sa nemozem rovnat 😀
@bodka70
ja len dodám, že:
Ale takto som sa zmenila i ja po spolužití s otcom detí, okolie to pobadalo, ja nie. Teraz ma znova považujú za tú usmievavú Evu,
Takto sa správame - pýta sa o radu, urobí si po svojom, v poriadku. Ale prečo začne potom nadávať a osočovať tie dobre mienené rady? A Slovákov! Možno ešte napíšem o tej zakomplexovanosti, neopisovala Jozefínka náhodov národ, medzi ktorým chcela žiť? či nereprodukovala myšlienky niekoho iného- jej partnera ? Už som i ja taká nepríjemná, tentokrát beriem ako "vzorku" do úvahy len môj vzťah
@bodka70 necitala som celu diskusiu ale z toho co som citala som sokovana... myslela som ze vyjadrenia typu pricmudenci alebo arab je len arab su len na forach kde chodia primitivni ludia o ktorych som nepredpokladala ze chodia na kona... na take vyroky ak si partnerka jedneho z nich sa tazko reaguje najma ak ma niekto horucu hlavu ( myslene v dobrom)... chapem ze niektorym sa necita dobre ak niekto prestupi na inu vieru ( najma moslimsku v dnesnych casoch) najma ak je to v suvislosti so vztahom... ale vzdy som si myslela ze honba na carodejnice je uz minulost, ze mame moznost vybrat si svoju cestu aj za cenu ze neskonci stastne... aj ja si rada precitam osobne skusenosti tych ktorym to vyslo aj tych ktorym nie... je zaujimave citam skusenosti pre aj proti ak nie su typu knihy evity a pod...
tato diskusia sa vsak zvrhla na hon na carodejnice a to je smutne... toto nie je konkretne na teba len na margo urovne.. ☹
@fra ja netvrdim, ze vzorka nebola vybrana neobjektivne (i ked je zozbierana iba z 2% uzemia, konkretne z horneho egypta kvoli bezpecnostnym podmienkam ...) , ale kedze je vveeeelmi velke zastupenie krestanov v egypte, vela "vlaznych " moslimov -tak ma to cislo velmi zneistuje o objektivite vybranych ucastnikov a ich vyjadreni ohladom islamu...
Po pravde povedane, mne to.pripada ako keby robili v nejakej vacsej dedine na severe Interview na 1000 ucastnikov so vsetkych spolocenskych vrstiev - teda od socialne slabsich az po prednostu obce... A vsetky fakty, vratane vyhodnotenia budu 99,99%...
@dalal
@erjona , ono už som to tu písala, že z urážaním akéhokoľvek etnika nesúhlasím. takisto s vyjadreniami typu, je dobre že tie Slovenky odídu s moslimami preč, aspoň nebudú "otravovať" na Slovensku...
Ale vyjadrovať sa o niektorých diskutujúcich že sú trúby, jehovistky a podobne, robiť si posmechy z vedomostí ohľadom kresťanstva (pričom asi nie je náhoda, že práve tieto baby vyššie popísané urážky nedávali) asi tiež nie je kóšer a pravdu povediac robí to medvediu službu všetkým promoslimským názorom - lebo podľa takéhoto vyjadrovania si mnohí vytvoria názor na danú osobu a pochybujem, že jej argumenty potom budú brať vážne a pozitívne 😉. Veľká pýcha a nezrelosť ide z toho...
toto napísala @jolinka
@jozefinka111 hriech je to, cim ublizujem sebe, inej osobe alebo Bohu...vsetko ostatne je len relativne ci subjektivne vykrucanie... emoticon
reci "vies u mna je to ine" ...
ale nase poznanie nie je dokonale, najlepsie pozna nase srdce Boh a vie i vsetky okolnosti. emoticon
a reci typu "smrtelny hriet ti matka rimska cirkev neodpusti" ...su uplne od veci, Cirkvev sama nic neodpusta, knaz je len prostrednikom Boha, nie je Boh, fakt si studovala teologiu?
Včera o 08:25 • 4 deti • Odpovedz • Už sa mi to nepáči • 2 • Pošli IP •
a takejto odpovede sa jej dostalo:
@jolinka si vacsia truba nez sa moze zdat :D knaz je sice prostrednikov ale bez neho odpustenie nedostanes..a ten knaz sa riadi kodexom katolickej cirkvi, a ten kodex obsahuje normy a precedensy podla ktorych sa hriechu odpustaju ci nie, alebo akeho charakteru by malo byt pokanie.. ty si bud panteistka alebo neviem ...
Dnes o 06:31 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
toto myslím nepotrebuje komentár 😝 😔 😔 🤐
@dalal , tak to vieš, niekto si založí diskusiu, potom zistí je väčšina názorov nie sú také, aké by jej vyhovovali. tak po čase dostane nervy, začne urážať .... No a potom požiada admina, nech zavrie diskusiu, lebo "SAMO SATO" tam zvrhlo 😉 😝 . Niežeby urážky nepadli aj z iných strán , ale ak zakladám diskusiu, mala by som ako moderátorka držať určitú úroveň,že? 😎
@vevesh viem len že štatistici majú tieto prieskumy dosť premakané čo sa tyka reprezentatívnosti - nenadarmo sa štatistika u nás napríklad študovala 5 rokov na matfyze ,mala som tam pár priateľov a bolo to ťažké študium ... samozrejme nebola som pri prieskume osobne takže neviem zaručiť jeho spolahlivosť takže sa za to nebijem hlava nehlava ... faktom však ostáva, že 90% Egypťanov sú moslimovia ... či vlažní alebo nevlažní netuším....
@bodka70 jasne ale ved aj jej sa uslo... od sibnutej fanaticky ktorej uplne hrabe cez najhorsiu odnoz ktora chodi po svete atakdalej... cim to je ze do tychto tem vzdy zacnu padat osobne urazky od uplne cudzich zien... slova ktore by si nikto nedovolil povedat v priamej diskusii zoci voci.... asi ze pc znesie vsetko 😠

Balil ma dokonca aj sprievodca,otvorene priznal, ze mal uz par sloveniek....Za cely cas som nestretla chlapa,ktory by nebol vtieravy a totalne vychcany, nebodaj s ktorym by bolo mozne mat aspon 3-minutovu normalnu konverzaciu bez balenia...kamoska tam robila sprievodkynu, ta ma tiez ine zazitky. Dakujem, neprosim