icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

erjona
15. jan 2015

@bodka70 Nejdem si zastavat ani jednu a ani druhu,,, ale ked napises babe, co studovala teologiu, ze zijes v smrtelnom hriechu, lebo nie si vydata, tak kazdy reaguje inak a dotkne sa ho to inak,,, mne by to bolo napriklad jedno,,, viacej krestansky zalozenym ludom to jedno neni,,, vzdy sa treba pozriet na obe strany,,, a mozno porozmyslat ako sa ten druhy citi, ked to napisem,,, samozrejme, ze nadavky padnut nemuseli ani z jednej a ani z druhej strany,,,

bodka70
15. jan 2015

@erjona , tak v takomto smrteľnom hriechu žijem aj ja, už 16 rokov he-he 😀 😀 , v takzvanom konkubináte - tuším tak sa to volá.

erjona
15. jan 2015

@bodka70 No vidis,,, 😀 Tak ale ona studovala teologiu a zila tym 5 rokov a urcite berie tieto veci citlivejsie ako ty,,, mne je to tiez osobne jedno, keby som aj nebola vydata a mam druha, co si kto o tom mysli 😀

bodka70
15. jan 2015

@erjona , tak aj ja som na niektoré veci citlivejšia - napríklad na moje deti, keby sa do nich niekto obúval - ale neurážam aj tak . Keď niekto robí niečo zlé (napr. uráža), nie je ospravedlnením robiť to isté. A ešte to robiť aj tým, čo ma neurážajú, len majú iný názor ako ja 😉 .

erjona
15. jan 2015

@bodka70 Tak vies, kazdy sme iny, len by si aj tie co sa do nej pustili mohli odpustit rozne privlastky,,,to bola cista provokacia a ked uz je niekto vo svungu uz nehladi a ake davaj, take vracaj,,, nie kazdy sa vie tak ovladat ako ty, alebo maria, ja musim prestat komunikovat s takymi ludmi,,,lebo ja si tiez nedavam servitku pred usta a nechala by som sa velmi lahko stiahnut do deja 😀,, na deti som aj ja citliva,,,ale naucila som sa mat v "moslimskych" temach hrosiu kozu,,, pretoze kolko "mudrosti" som sa docitala ake vizie do buducnosti maju tie moje,, uz len tym, ze su od moslima su odsudene celozivotnou hlupostou, neuspechom a neuplatnenim sa v zivote,,,perlicka, ze na zaklade ich genetickeho podkladu dochadza k ich deformacii "inteligencie" atd,,, no nevies niekedy, ci sa mas smiat, alebo zaplakat nad takymito prispevkami,,,
A to mam vazne krasne a nadane deti a to nehovorim len pretoze som ich mama 😀

jemena
15. jan 2015

@erjona zase neber všetko vážne, čo tu kto popíše, máme tu aj "pravničku: aj "lekárku" a ked sleduješ ich vyjadrovanie a pravopis, tak každemu musí byť jasné, že so školou to nepráňali. Takže aj štúdium teologie, môže byť v skutočnosti trebárs učňovka krajčírstva. Je to tu viac menej anonymné a ludia si vedia navymyšlať veci, by si bola prekvapená. Inak s niektorými tvojimi názormi suhlasím, a nemyslím si že všetky manželky moslimov musia byť utlačené chuderky. Ale myslím, že že lepšie náboženstvá nemiešať.

erjona
15. jan 2015

@jemena Ak myslis dalal tou lekarkou, tak si ju musim zastat,,, pretoze ona lekarkou je,,, my nie sme len konikovske kamaratky,,,ale uz aj privatne a vazne uspesnou lekarkou,,, 😉

jemena
15. jan 2015

@erjona nepamätám si meno, ale čitala som ich v nejakej teme a veru som sa neraz pousmiala.

dalal
15. jan 2015

@jemena no dufam ze nie mna... lebo na svoj pravopis som hakliva 🙂

dalal
15. jan 2015

@erjona dik erjona 😍

erjona
15. jan 2015

@jemena Aha...chapem 😉 No moja @dalal, tak to nie teba mysli...😀

eva8
15. jan 2015

@jemena ak myslíš právničku alicu, pred pár rokmi mi poradila, to sa presne zhodovalo s tým, čo povedali na polícii, či neskôr právnik na sk, plus dala mi aj iné právne a osobné rady, nakoniec na jej slová došlo aj v tom mimoprávnom..
dalal mi tiež jednu noc pomohla so zdr. problémom dieťaťa, boli sme tesne pred dovolenkou

fra
15. jan 2015

nie som hovorca jemeny ale nemyslím že by konkretne myslela zle na niekoho kto sa ozval presne v tejto téme, tu na koniku sú stovky roznych dievčat tak to dievčata neberte príliš osobne .... ja sa občas tiež nad niektorymi príspevkami aj študovanych osob musím pousmiať .... naposledy sa mi to stalo vtedy, ked jedna baba radila potierať tvár dieťaťa ocikanou plienkou ... príspevok potom zakončila slovami, že ona má niečo odskúšané (už v inej veci), lebo je právnička ... no, ved občas sa musíme na sebe zasmiať nech je svet veselší 🙂

eva8
15. jan 2015

@fra pravda pravdúca 🙂

barbyes
15. jan 2015

@fra moč môže naozaj liečiť a hlavne ten bábätkovský je nezávadný, nezamorený chemikáliami 😉 urinoterapiu napr. využívali už v starovekom Egypte 🙂

bodka70
15. jan 2015

@barbyes , no hej, ale používať ho proti "urieknutiu" je trošku odveci 😉 😀 😀 😀

yanni
15. jan 2015

@eva8 ja si myslim tiez, ze alica je pravnicka. Ja som tiez vysudovala pravo a ked nieco napise, co sa tyka prava, tak to casto sedi. Neviem ako praktizuje, ale neupierajte sa tak velmi na slovensky pravopis. Ja som tiez zmaturovala na Sk zo SJ na jednotku a co sa z tej jednotky stalo? Zijem velmi dlho v DE, slovencinu nepouzivam v pisomnom styku vobec, len tu na MK a v ustnom minimalne. Ja zijem viac-menej nemcinou. By ste sa podaktore cudovali, ako ten pravopis po case vypadava. Kolko krat si musim v duchu zarecitovat vybrane slova aby som nenapisala nejaku velku blbost.
Moj brat vystudoval techniku, inziniera, dost tazku skolu hlavne tu cast tu v DE, a jeho slovensky pravopis je hrozostrasny. Ale on slovencinu nepouziva VOBEC (hlavne v pisomnom tku). Len ked si obcas telefonujeme alebo sa dva razy do roka stretneme. On zije tiez nemcinou a v odbore anglictinou. A cuduj sa svete, v tychto dvoch nie materinskych jazykoch, ovlada ten pravopis na jednotku.
Velmi by som ludi podla ich pravopisu neposudzovala. Moj muz je cisty Nemec, inzinier, medzinarodna kapacita, a ked pise nieco v nemcine (inak je jeho cely pracovny zivot v anglictine), dava to prezriet mne, aby som poopravovala pripadne chyby. MNE, co som vyrastala so slovencinou. Ja ovladam nemecky pravopis lepsie ako ktorykolvek Nemec.

fra
15. jan 2015

@barbyes babetkovsky moč určite nie je namorený chemikáliami, ale je možné, že tá plienka áno 🙂

yanni
15. jan 2015

@barbyes
@bodka70 proti urieknutiu neviem (ja zase na to aj tak neverim), ale urinoterapia sa pouziva aj teraz. 😉

jemena
15. jan 2015

neviem či to suvisi s temou, ale zvierací moč je vraj na záhradku.

jemena
15. jan 2015

dufam, že sa zase niekto neurazí a nenajde v tom utok na svoju osobu. Len som zareagovala na moč.

barbyes
15. jan 2015

@bodka70 aha, tak to hej 😅 😅 😀 😀
@yanni to áno, liečia sa ňou choroby s ktorými si naša "moderná medicína" nedokáže poradiť 😎

eva8
15. jan 2015

Excipial U Lipolotio - obsahuje ureu. Moč sa používal i ako dezinfekčný prostriedok. No pochopila som i @jemena i @fra. Nezastávam dievčat, nemyslím, že to potrebujú, no keď sa zastalo lekárky, tak i právničky 🙂

eva8
15. jan 2015

@yanni ja si na slovenský pravopis na Slovensku zakladám, no keď po sebe niekedy čítam, tak hrôza. Preto som v inej téme sklonila poklonu pred dievčatmi zo zahraničia, nad ich pravopisom. To, že mi vždy nefunguje klávesnica stopercentne ok, ale tie moje očividné nie preklepy... :(

erjona
15. jan 2015

@eva8 A poznas Alicku len z konika a mailov? Lebo ja som sa teda minule zacudovala ako mohla prejst 3 semestrami dejepisu...resp. historie podla hej prispevkov v inej teme ... 😔

erjona
15. jan 2015

@jemena 😀 😀 😀 😀

eva8
15. jan 2015

@yanni ale viem, čo si chcela príspevkom povedať...

cawes
15. jan 2015

@jozefinka111 prepqc slusne som sa spytala a cakala som slusnu odpoved.ani v jednom z mojich prispevkov som sa ta niako osobne nedotkla tak by som ta poprosila aby si svoje polemizovanie o tom comu rozumiem a nie nechala niekde bokom.
A vobec nechapem co ma znamenat akoze ten akoze ,,vtipny,, komentar o tom ci som kokumbus. Hm nie nie som ten sa plavil na lodi a objavil ameriku ja som pracovala a cestovala a kedze mam o par rokov viac tak som aj viac asi logicky videla.
Cakala som ze clovek z VS ma aj skusne spravanie

jozefinka111
autor
15. jan 2015

@cawes niekto ma tu nazval polovicnou moslimkou tak z toho vyplyva ze ani nemozem mat slusne spravanie, lebo moslimovia ho nemaju ;)

jozefinka111
autor
15. jan 2015

Poviem tu poslednu vec a tymto koncim moje vyjadrovanie .. nikdy som nepovedala ze tato tema sa zvrhla SAMA .. nie, ja mam na to padny dovod viny.. som horuca povaha a v tomto pripade som sa nechala vyprovokovat.. ospravedlnujem sa tym ktore som urazila alebo ktorych sa co i len jedno moje slovo dotklo. Nic na to nebudem voac hovorit iba jedno na zaver.. ja som pouzila nadavky typu truba ci jehovistka .. myslim ze to stale nie je zrovnatelne s nadavkou co sa dostala mne ze som najhorsia spodina co chodi po tejto zemi ... Vsetkym vam prajem Bohom pozehnane vztahy a zivoty, osocovania, odsudzovania, modrin ale hlavne bez slz.. lebo ja som ich pri niektorych prispevkoch mala.. drzte sa a ahojte ..