Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
No ja osobne by som do vztahu s arabom nesla. Uz tu toho bolo popisane dost, ake su rizika a v com je to tahsie v porovnani so vztahom dvoch ludi, ktori su rovnakej kulturi a nabozenstva. Ja viem, ze nie vsetkych mozeme hadzat do jedneho vreca, ale chcela by som sa opytat tych bab, ktore do tohto vztahu isli po predoslych zlych skusenostiach dajme tomu ze so slovenskymi chlapmi, ale preco sa nebali zacat si s niekym kto je ine jnarodnosti, nabozenstva... niektore ste mozno po predchadzajucich vztahoch mali aj potomka, nebali ste sa ist do noveho vztahu a to rovno s moslimom? Nie je to podla vas tak trosku odvazny krok, alebo skor naivny? .... nechcem tu nikoho urazit, akurat som zvedava. Dakujem za odpovede
@mawiya ja šťastná v globálne som. Ale jeden fakt je, že je to iné. A ak poznáš aj iné vzťahy, tak musíš vidieť, že je tam viac problémov. Ja poznám veľa rodín tu na Slovensku, bola som aj v Sýrii a veľa príbehov mi porozprávala aj svokra. Ja som sa snažila v prvom príspevku zhodnotiť otázku globálne. A fakt je taký, že viac vzťahov krachne, ako vydrží. Ale šťastným príkladom sú aj moji svokrovci. V dobrom aj v zlom. Mojej svokre nikdy nič nechýbalo za tých 30 rokov v Sýrii. Len rodina, kultúra, domov, zvyky.... Inak mala všetko. Len otázka je, či je to všetko... Ale to už je na každom.
@bodka70 Vcera som nemala velmi casu, tak si dovolim zareagovat dnes na tvoj prispevok o 14.01 hod.
Zaujali ma 2 myslienky,,,, ja to vidim trosku inak, pretoze ako su pre nas v europe teroristi ti dvaja z francuzka, tak si teraz predstav, ze zijes v arabskych krajinach, kde zrazu pride civilizovane americke vojsko a zacne im ostrelovat krajinu a palia hlava, nehlava do civilistov - vid priklad wiki leak, co sa dostal napovrch,,, pre nich su ti vojaci taki isti teroristi, ked im vrazdia rodinnych prislusnikov, ako pre nas extremisti...a presne tymto zacne produkcia extremistov,,, naco sa trepeme do krajin, kde nemame co robit? Potom sa stazujeme na nasledky...ja odsudzujem napriklad obe strany,,,ci tych vojakov, ci tych extremistov, ani jedno riesenie nie je spravne,,, a to nehovorim, kto je za tvorbou tychto skupin,,, vzdy vznikli pre nieco, lebo sa to niekomu hodilo,,,
A druha myslienka, co ma zaujala, ze ti chlapci, ktori boli zavrazdeni vo francuzku v ramci poslednych udalosti, ze nevyzerali ako moslimovia,,, pamätas sa na udalost v obchodnom dome,,,,? Im je to jedno,,, keby sa nachadzal v tej chvili v tej budove napriklad moj manzel, ktory je tiez moslimom a dali by mu citat z arabskeho koranu, tiez by ho odstrelili, napriek tomu, ze je moslim,,, vobec nehladia na ludi, ale na splnenie ciela, ktory je udany uplne inymi ludmi,,,,, 😖 Bohuzial nabozenstvo je len zastriezka, ktoru vyuzivaju medzi extremistami na manipulaciu, lebo pravy moslim by nikdy nespravil, to co robia radikali,,, a tu je koren celeho problemu,,,,staci sikovne povytahovatt suri a mas to.... oblaznit hlavu niekomu ako vidis nie je az take tazke a hlavne medzi ludmi s nizsou vzdelanostou,,,
@dudenka no presne otázka na mňa. však? 🙂 Ano za naivnu ma označovali veľakrát na tomto fore, no ale k veci. Hlavný bod je - neriešila som či je moslim, ale či je to človek. Ja som totižto nikdy a naozaj nikdy ľudí nedelila podľa viery alebo národnosti. To je ten základný problém medzi mnou a ženami, čo ma nazývali naivkou. Ten človek sa mi páčil ako človek - teraz hovorím o jeho vlastnostiach, nie výzore. Nikdy on ani ja sme neriešili otázku viery, národnosti, kultúry. áno hovorili sme o týchto veciach, ja som sa vypytovala, on sa vypytoval. ale vzťah je predsa založený na láske a nie na náboženstve. Tak ja stále nechápem prečo všetci riešia - je to moslim. no je a čo? Aj keby bol brahma tak mi je to fuk, pokiaľ ma bude milovať, bude milovať moje deti, starať sa o nás,prejavovať úctu a hlavne, bude nám s ním dobre. Ja nerozumiem prečo stále ideme do extrémov. Prečo očakávate od moslima nejaké divné správanie. Je to absolútne normálny muž. Tak preto som s ním. A som šťastná. No a na odľahčenie - pamätám sa ako ma v začiatkoch kolegyňa jemne upozornila že má zaručené informácie, že moslimovia sexujú divným spôsobom. že to vie naisto - že si dajú medzi seba plachtu s dierou a takto to robia. 😀 😀 😀 😀 😀 no z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že žiadnu plachtu, ani matrac, ani nič medzi seba nedávame. 😀 😀 😀 😀 😀
@erjona aj keď si so záujmom čítam celú túto diskusiu, tak som do nej vstupovať nechcela ... ale nakoniec rada by som reagovala na tvoj posledný príspevok.
Súhlasím s tým, čo si napísala. Podstatné je ale to, že islam ako náboženstvo má toľko "rozporuplných" prvkov, že sa dá použiť ako nástroj na podniecovanie extrémizmu. Veď už len to, že prorok Mohamed bol sám vojnový hrdina, ktorý má na svedomí mnoho životov.
A v neposlednom rade ... Európa má svoju tradíciu a kultúru. Ak tu niekto prichádza dobrovoľne, tak sa má tej danej krajine prispôsobiť a nie opačne. Francúzsko, Nemecko, Holandsko ... je plný "moslimských" get s množstvom problémov, ktoré začínajú tým, že ľudia sa nechcú prispôsobiť. Často ani neovládajú jazyk danej krajiny. Je mi jasné, že je množstvo moslimov, ktorí nie sú pre danú krajinu záťažou. Napr. tvoj muž. Ale to, že sú slušní a spoločnosti prospešní moslimovia, ešte nemení nič na tom, že prisťahovalci z východnej ázie a afriky sú pre mnohé štáty v Európe obrovským problémom, ktorý stále narastá.
Ja sama som sa omylom dostala do takéhoto geta v Holandsku. Išla som tam na pracovnú cestu a omylom mi zabookovali hotel v tmoslimskej štvrti. Bol to pre mňa kultúrny šok. Neverila som, že som v Európe. Cez víkend som nevidela ani JEDNU ŽENU. Len chlapov. Bolo to celé akési vyľudnené (možno preto, že zrovna bol ramadan). Cez týždeň sa to konečne zaľudnilo a videla som ženy. Ale všetky šli pár krokov za svojim mužom obvešané nákupmi a deťmi. Keď som čakala na električku tak tam bola väčšina žien zahalených - žiadny krátky rukáv a samozrejme šatky. Píšem väčšina, lebo ten zbytok bol v BURKACH. V Holandsku !!! V Amsterdame !!!! Neverila som vlastným očiam. Iba ja som tam bola ina. Na eletkricku mi to z hotela trvalo 10 minut peso. Ta cesta bola horor. Sice som mala sako s dlhym rukávom, suknu ku kolenam a hrube neprehliadne pancuhy, ale tie pokriky miestnych chlapov ... Proste vykričana slapka. Bol to pre mňa úplny horor.
Keď to teda zhrniem ... opisuješ svoju domácnosť. Ale na tom vidno, že tvoj muž nedodržiava všetky tie zvyky a tradície a nasáva aj z tej našej. V poriadku. Ale tí, ktorí to nedokážu, by sa mali vrátiť domov a žiť tam. Nechápem prečo odtiaľ utiekli, keď sa im tie zvyky, tradície a všetko naookolo tak páči. Je mi ľúto tých žien, ktoré sú síce vo vyspelej krajine Európy, ale nič sa pre nich nezmenilo. Sú zase vo svojom "moslimskom/islamskom" svete. Ale bohužiaľ toto si musia moslimovia vyriešiť samy. Ja som len za to, aby si to riešili doma a nie u nás.
@x_martyna ja som takyto kukturny sok zazila v antverpach v zidovskej stvrti.... Zeny striktne oddelene od chlapov, oblecenie ala 30te roky, chlapi v zidovskych veciach.....a mravnostna policia na kazdych par krokov!!! (v eu v belgicku!). Ja som si najprv myslela, ze sa toci Film.... Ale nie, mravnostny policajt ma vyviedol z omylu - strpia ma tam, ak si nebudem odhalovat casti tela (cize nevykasat nohavice po kolena, rukavy na rukach), nefotit, a s nikym sa nerozpravat, kto neoslovi mna.. 😕 😕 😕
A teraz by som sa chcela opytat bab, co ziju v moslimskych krajinach - je vo vasej krajine normalne, ze zena, ked ide s chlapom, je pozadu, ovesana ala vianocny stromcek , musi sa zahalovat kvoli chlapovi ..... Popripade, ze zeny su doma mlatene...?? Pretoze tu to nie je, tu si to chlapi nedovolia!!!
...... ale ano, v eu som taketo spravanie videla a neraz.....
@x_martyna prepáč mňa len zaujalo to, keď si opisovala, možno aj s opovrhnutím, že ženy v dlhých rukávoch, zvyšok v burkách. A čo je na tom zlé? páči sa im to, nech to nosia. Mne sa tiež nepáči, keď vidím synove spolužiačky - podotýkam 13-14 ročné v krátkych rifliach, z ktorých im trčí s prepáčením celá riť. Tiež sa mi nepáči, keď ženy nosia priesvitné tričká, a všetko im je vidno. Alebo obtiahnuté šaty, alebo keď im trčia tangáče z gatí. 😀 Nepáči sa mi to, ale nekritizujem a jednoducho to nenosím. Aj keď sa priznám, že tangáče by na mne boli asi divné vzhľadom na moju konfekčnú veľkosť 😀 😀 😀 😀 😀 Vieš, vždy sa pohoršujeme, keď čítame alebo počujeme, že znásilnili ženu, dievča, poprípade ju aj zabili. Tie štatistiky sú strašné. myslíš, že keby chodili u nás dievčatá viac zahalené, bolo by to v takej miere ako to je teraz? nezahaľujem ich do šatiek. ale nie rite a prsa von. Takže neodsudzuj, im sa to páči. Ja som moslimka a nosím krátky rukáv, nenosím šatku - a je to len a len moje rozhodnutie. no a nakoniec - ženy niesli tašky a boli ovešané deťmi? to sa mi stávalo stále, keď som mala malé deti a chodili sme s exom po meste. Ale nikdy sa mi to nestalo s mojím moslimom. buď ma drží za ruku, alebo okolo pása a nikdy ma nenechá nosiť tašky. A vieš čo povedal mojim synom asi pred dvomi rokmi keď sme boli v meste a oni sa tak nejako zoradili, že išli predo mnou a ja som zaostala (šak som obzerala výklady) 🙂 ? že počkajte na maminu, nikdy nechojte pred ňou - ste predsa rovnocenní. mamina si zaslúži ísť s vami zarovno. Keď ju niečo zaujme, počkajte a neleťte ako šalení. Takže to neni o moslimoch, ale o výchove. Môj muž má krásny vzťah ku mne ako k žene. môj ex to nemal.
@x_martyna Pokusim sa aspon na par bodov ti zodpovedat, ktore si naskrtla,,,lebo nacala si vela veci a kazda je minimalne na samostatnu temu, kde by sa dalo diskutovat aspon na 100 stranach,,,
Tak k prvemu odstavcu,,, napisala si v podstate to iste co ja,,, zaklad je vzdelanie a kedze kazdy recituje koran arabsky a arabskych moslimov je len 20 %, teda 20% co rozprava arabsky a co rozumie tomu co pocuje, alebo cita, zo vsetkych tychto moslimov je aj urcite percento, ktore nevie ani len citat, len memoruje nieco naspamät naucene a 80% nerozumie tomu co memoruje,,, do uvahy musime brat, ze islam nema jednoliatu vyuku, ako krestania, jehovisti, evanielici atd,,, moslimovia su odkazaní na vyuku hodzu, ktorí im podava prakticky svoje vnimanie koranu,,, a to si vies predstavit, ked ten hodza (ako u nas farar) ma radikalnejsie nazory a vysvetluje si koran nespravne, co tym moze sposobit,,, mnohokrat su takyto nasadzovani na to, aby sa vobec nejake skupiny vytvorili, pretoze to nejaka vladna sila momentalne potrebuje na svoje ciele,,,, je to manipulacia a nepovedala by som, ze to ma nieco spolocne s "krvavym" mohamedom - vid stredovek, kde kazdy druhy ukazoval prstom na niekoho a obvinoval z carodejnictva trebars aj svojho suseda, obvineni ludia boli odsudeni na exekuciu a ludia sa chodili bavit na popravy ako do divadla, co je bestialne,,, tam malo krestanstvo presne taku istu moc - takze aj to sa da vyuzit na zlo ako kazde jedno nabozenstvo, tato problematika sa netyka len moslimov,,,
K tomu getu,,, vo viedni mas tiez stvrte, kde ziju nahustene moslimovia,,rada chodim do tych casti nakupovat na ich trhy, pretoze je tam dostat jedlo aj z krajiny mojho muza, veci, ktore normalne bezne nekupis,,, a vidim aj zeny, vidim muzov nakupovat, ci so satkami, ci bez nich a veru sa mi nestalo, ze by mi niekto do slapiek nadaval,,, poviem ti priklad, ked som bola v Berline, tak som sla v sukni,, po kolena cez leto a v tricku na opätkovych topankach s rozpustenymi vlasmi okolo jednej stavbe, kde na leseni stali asi 10 robotnici a zacali po mne vypiskovat, vykrikovat naozaj neslusne veci a cuduj sa svete, moslimovia to neboli,,, boli to poliaci,,, 😀 A teraz si mam na zaklade vzorky 10 neandrtalcov mysliet, ze vsetci poliaci sa takto spravaju,,, ? Ver mi,,, moj manzel je moslim, ale keby vedla neho prejdes, ani by sa za tebou neotocil, ani by ta neurazil a ani by nepopiskoval po tebe,,, zavisi vazne na akeho zadubenca narazis,,,, 😎
Este prejdem na Burky a ten posledny odstavec rozoberiem neskor, lebo mam pracu,,, tak to nema priamo s moslimami nic spolocne,,, vies ako sa zaviedli Burky? Ma to politicky podklad,,, politicky cinitelia zakazovali vyznavanie viery a zeny same sa zacali zahalovat na protest tohoto zakazu ,,, to nemalo naozaj nic spolocne s islamom a toto im zostalo,,, zahalovanie ako take bolo ovela skor vyuzivane a to moslimovia este neexistovali,,,bolo to prebrane do ich kultury,,, mohamed nikde neprikazuje zahalovat si tvar, ze nie su ani oci vidiet,,, preto vidis v roznych krajinach rozny styl zahalovania a su zasa krajiny, kde sa nezahaluju,,, pretoze to nie je v korane striktne dane,,, neuvadza sa akym sposobom,,, zavisi to potom ozaj od krajiny,, mne sa napriklad indky nemoslimky, ktore si pokryvaju vlasy a maju svoje narodne oblecenie, co vidis aj v bolywood filmoch pacia,,,tiez to je ich tradicia,, tak ako pokryvka hlavy turbanmi ich muzov,, a nikomu to nevadi,,, tak preco nam teda vadi satka u moslimiek,,,,, ?
Este si nacala tri veci,,ale na tie ti dam odpoved az vecer,,, idem po robote 😀 pekny den
@mawiya ja som to nenapísala s opovrhnutím ... ale ... jedna vec je, keď idem posudzovať jednotlivca ... napr. nejakého murata toho a toho alebo nejakého jána mrkvičku a iná vec je, keď sa rieši problém celoplošne. Napr. rómska otázka u nás ... t.j. je iné, keď riešim dopad rómov na daňový a sociálny systém a iné keď riešim konkrétne pána Baláža. To je miešanie dvoch vecí.
Čo sa týka toho, že ženy išli pár krokov za svojim mužom ... to nie je vôbec podstatné. Chcela som len napísať, že bolo na každom kroku evidentné určitá podradenosť žien. Je mi jasné, že keby som klopala od domu k domu, tak nie všade by bola žena podradená. Ale celoplošne áno.Keď sa prejdem trebars po Trenčíne, tak nič také nevidím. Je mi ale jasné, že keď budem klopať od k domu, tak sa opäť nájde všeličo.
Sú to teda dva odlišné problémy ... jeden celoplošný a jeden indivuálny.
A ešte jedna vec. Neverím, že v nejakej moslimskej krajine (asi by sa dalo polemizovať o Turecku) má žena rovnocenné postavenie s mužom. To neznamená, že tie ženy nemôžu byť šťastné a spokojné. Žena nemoslimka (alebo pôvodne nemoslimka) žijúca s moslimom v EU alebo v USA rovnocenné postavenie má. Ak ho nemá (poznám aj také ) je to jej vlastná voľba, že sa chcela určitým striktným islámskym pravidlám podriadiť. To je ale jej súkromná vec.
A čo sa týka buriek ... predstav si, že trebárs do Bratislavy sa nasťahuje 100-členný kmeň z Afriky, ktorého členovia nosia len kus lákty okolo bedier. Pre nich je to normálne a nie je v tom nič sexuálne. Navyše sa im to tak páči Takže potom môžu kľudne chodiť takto striedmo oblečení do školy, do práce napr. do banky, na súdy atď. Podľa mňa nie ... predtým ako tu prišli si mali uvedomiť, že pre našu kultúru to je "sexuálne" a tak keď plánujú ku nám prísť, musia byť stotožnení s tým, že do školy si dajú aj nohavice aj tričko. Samozrejme vo svojom byte či na vlastnom dvore nech si chodia ako chcú.
A teraz si kus látky okolo bedier zameň za burku ... to si o tom myslím.
@vevesh akékoľvek geto ... nech je to aj geto Slovákov v Bolívii ... je problémom. Zakladanie gét je zneužívanie a úplne nepochopenie ústavného práva na slobodu náb. a uchovávania zvykov a tradícii. Je to vytváranie štátu v štáte.
Potom je to otázka naliehavosti z hľadiska veľkosti, kriminality atď. či budeš ako minister vo fran. parlamente riešiť primárne židovské alebo moslimské geto alebo ako minister v americkom parlamente čínske alebo černosšké geto.
A to nemá nič spoločné s rasizmom. Nikto mi nemusí hovoriť, že pozná takého a onakého skvelého číňana alebo černocha. To nie je otázka ani problém jednotlivca.
@erjona ja tiež budem mať čas a večer, takže tiež len v skrátkosti.
1. vec ... tak v tomto bode nemám s tebou o čom polemizovať 🙂 so všetkým súhlasím až na to kresťanstvo (nie som kresťanka, takže neobhajujem ich z ideologického hľadiska). Kresťanstvo vnímam pozitívne, pretože po starom, podľa mňa veľmi krutom, zákone prišiel nový zákon. Ježišovo učenie, aké sa zachovalo, je plne lásky a súcitu k sebe samému aj blížnym (rozporuplné sú už niektoré radikálne veci v listoch pavla, ale to je o inom)To, čo robila cirkev v stredoveku je úplne v rozpore s Ježišovým učením. Je veľmi tažké nájsť v jeho učeniach state, ktoré by sa dali vyložiť ako prenasledujte a upaľuje čarodejnice a dávam vám plné požehnanie na križiacke výpravy. Zato korán také state má. A problém je presne ten, že ako si napísala, nie je jednoliaty a záleži od vyloženia duch. predstaviteľa. Potom tím trpia aj tí, ktorí takéto radiálne názory nezdieľajú ... ale to si musia poriešiť moslimovia sami ... oni sami musia poriešiť to, aby aj nemoslim, ktoré má chatrné poznatky o tomto náboženstve, ho vnímal ako mierumilovné a vnímal problémového murata ako murata a nie ako moslimovia. To nie je úlohou nemoslimov.
2. o tom popiskovani ... nemyslela som tym, ze kazdy moslim takto reaguje. Ani tam takto všetci nereagovali. Boli to nevybureni 20-rocni chlapci. Ide o to, že to nebolo to klasicke popiskovanie ... jeeej kocka. Bolo to akokeby si sa presla po namesti v tielocku a v tangacoch. A to mi vadilo ... pretoze u nas je taketo oblecenie normálne (myslim to moje 🙂 ). A príde mi absurdné, aby som sa v Európe cítila blbo, že nie som oblečená ako v moslimskej krajine.
3. burky ... o tých burkach som to nevedela, takže som rada, že som sa dozvedela niečo nové. To myslím naozaj. Takto nejako si diskusia predstavuje. Že keď ma niečo zaujíma, tak sa niečo dozviem.
Ale z praktického hľadiska ... burku v Európe nosia podľa mňa len moslimovia. Ak im to vyhovuje, tak v poriadku. Ale akonáhle opustia svoj byt a idú do školy, či práce ... burku musia nechať doma. A opäť ... ak to robí moslimom problém, je to na vzdelanejších z nich, aby im vysvetlili, že to s ich vierou nemá nič spoločné. NIe je úlohou Európanov akceptovať to.
Teším sa na večer 🙂
@x_martyna suhladim geto je problemom - ale z odborneho hladiska vznikanie get je hlavne nedostatkom urciteho faktora - bud financneho alebo "povodoveho" - v eu je to kompkexna zalezitost - geta su hlavne preto, lebo domaci chcu byt medzi domacimi a akonahle sa zvysi %cudzincov v okoli, okamzite sa stahuju do "lepsej " stvrte... V niektorych mestach geta nemas, pretoze mesto dohliada na to, aby roznorodost obyvatelstva bola rovnomerna a nedelila sa... Keby si sa tych ludi v gete opytala, ci chcu byvat medzi svojimi, odpoved by v drvivej vacsine bola nie (pretoze su ine moznosti na stretavanie sa...), ale kedze na vyber nemaju ( bud z financneho hladiska, alebo im firmy prenajmu byty iba v urcitych miestach, alebo mesto...) geta sa tvoria... 😒 a peknym prikladom vytvarania get a ich prerabania na normalne mestske casti je historia mestskych casti...
@x_martyna a este co sa tyka burky (proti nikabu som aj ja - to je "ninja " odev)
Ja nechapem, preco vsetci porovnavaju odhalovanie sa so zahalovanim...
V tom prvom pripade nam to vadi, lebo to poukazuje na volne mravy.....ale preco vadi ludom satka na hlave, nepochopim.... Pretoze, ak by sa dana osoba popremavala vo vreci od zemiakov s ciapkou na hlave , kazdy by si kyvol plecom, a pomyslel by si, ze ludia uz nevedia, co od radosti.....kdezto ked je to cierne, uz to znamena neprisposobivost s krajinou a jej zvykmi...
@mawiya nechcela som vstupit do temy, lebo je to aj tak dookola o tom istom 😝
..ale toto mi nedalo..citujem: Vieš, vždy sa pohoršujeme, keď čítame alebo počujeme, že znásilnili ženu, dievča, poprípade ju aj zabili. Tie štatistiky sú strašné. myslíš, že keby chodili u nás dievčatá viac zahalené, bolo by to v takej miere ako to je teraz?
Tym si chcela napisat, ze vlastne ked ma zena/dievca minisuknu, tielko na ramienka, plavky tak si vlastne za znasilnenie moze sama??????? 😲 uf, tak to je fakt silna kava...myslim, ze mnoho ludi by s tymto tvrdenim nesuhlasilo (teda az na nabozenskych fanatikov a pod), hlavne nie odbornici - psychiatri, psychologovia...
Nikto, opakujem nikto! nema pravo siahnut na slobodu inemu cloveku - ked konkretne piseme o znasilneni, aj keby sa rozhodla ta zena presadzovat nudizmus, samozrejme na dovolenom mieste...uf, som predpokladala, ze si rozumna zena, ale toto ma fakt dostalo..velmi negativne 😖
@mawiya to ze preco vacsinou ludia ocakavaju od moslimov ine spravanie podla mna vies. Ja sa velmi tesim, ze ti s nim vztah vysiel, ze si stastna , to je super. Ale ja som sa pytala ci si za zo zaciatku nebala ist do toho vztahu, ci ta neoshovarala rodina, okolie. Neverim, ze si zo zaciatku nemala ziadne obavy. Nemohla si predsa hned vediet ze to male percento ktorym takyto vztah vyjde, ze bude prave vas peipad. Preto som to nazvala odvahou a naivitou. Tak prepac ak sa ta to doktlo 🤐
@slniecko77 nepovedala som , že si za to môže sama. myslela som tým, že je ľahšie predstaviteľná korisť pre nejakého úchyla. A je to tak. Ten úchyl, psychoš, ktorý je odhodlaný znásilniť, si vyberie dievča v minisukienke, ktorá nezahaľuje nič a v takmertričku. je to psychologický jav. proste ho to provokuje. Nevyberie si predsa ženu, ktorá bude mať rifle, tričko, ktoré zahalí jej prednosti. Je to o jeho pude. áno chorom, ale je to pud. Veď nikto normálny ženu neznásilní. Takže asi si ma zle pochopila. Neviem či som sa teraz vyjadrila presnejšie. Moslimovia nechcú, aby si ich ženy predstavovali len sexuálne objekty. A pre to isté sa zahaľujú ženy, ktoré poznám ja. Aby neboli brané ako sexuálne objekty. Pre krásne vlasy, poprsie, nohy. Vieš čo sa stalo mojej kolegyni tento týždeń? mala minišaty, krásne vypnuté vlasy, namaľovaná a bola naozaj krásna, čo sme hneď aj zhodnotili v kancli a pochválili ju. Vyzerala fakt super. (nechodí takto do práce 🙂 ) No a bola niečo riešiť na policajnom oddelení. (pracovne) to čo si tam užila, by som nepriala žiadnej žene. Vyslovene ju brali ako sexuálny objekt. A večer, keď sme z práce odchádzali dostala sms v znení - ďakujem.... bla bla bla a na konci. ďakujem za vašu krásu, ste sexy. Hello?????? To je sexuálna narážka. od policajta. To kde sme? nie nechce to riešiť. Možno niektorým by to polichotilo, ona sa cítila trápne. To sú moje skúsenosti. A ak by prišiel sem kmeň zahalený len v nejakom figovom liste? no prepáč, ale ja mám slobodnú vôľu, tak nech si nosia čo chcú. Ja sa predsa nebudem obliekať podľa nich. oni to odo mňa nechcú. tak nech si majú pre mňa za mňa aj ten figový list. Je to o tolerancii. Na túto zem nikto nedostal právo. Nikto nie je jej vlastníkom. Iba my - teda tí, ktorí na to máme si dovoľujeme tvrdiť, že máme právo rozhodovať, ako sa kto bude na tom ktorom území správať. Ale takto to v skutočnosti nie je.
@dudenka nie moja nedotklo. to som len spomenula, ako to tu poniektoré radi vyťahovali. No samozrejme, že som do vzťahu išla pomaly a hlavne opatrne. Ale nie preto že bol moslim. ale preto, že som sa v predchádzajúcom vzťahu sklamala. Moja rodina to neriešila - vykašlali sa na mňa pre rozvod, pretože to sa u nás v rodine nerobí. rozvod. A priatelia? až na tú jednu - čo sa bála o môj sexuálny život 😀 😀 ma podporovali a pomáhali nám. Na svadbu ma viezol sám najvyšší - pán riaditeľ. a manžel je človek, ktoerý si vie získať priateľov. Svojou úprimnosťou. Moja naj kamoška má za muža silného katolíka - stará sa dokonca o kostol - neviem ako sa to volá 🙂 . a ona nám bola za svedka a on nám robil úradného prekladateľa. Viem ako sa s mojím mužom debatili o rozdieloch medzi bibliou a koránom. Zaujímavé počúvanie. A neposekali sa len preto, že korán hovorí to a biblia to. Proste sú to ľudia a na prvé miesto kladú rodinu a spoločnosť ako takú. takže áno, bála som sa v dôsledku predošlého vzťahu. Ale nie pre jeho vieru.
@mawiya asi mas o tejto teme nastudovane dost malo...faktom je, ze mnohe ak nie vacsina znasilnenych zien nebola v ziadnej minisukni, plavkach a pod. Boli oblecene, podla teba normalne, a predsa boli znasilnene. Takato obet nasilia by s tebou urcite nesuhlasila..presne s tymto sa stretavaju na Policii a inde, aaa vsak si za to moze sama...s niecim podobnym by si sa v ziadnom pripade nestretla v ''zapadnej'' Europe! Zaraza ma, ze si to vobec spomenula 😅
K pripadu tvojej koleyne...narazila na typickyy prototyp policajta na Slovensku..pravdepodobne by som sa na jej mieste stazovala ak nie nieco viac, kedze zjavne slo o harassment. Podla tvojich pismen, teraz by sa mala prestat takto obliekat, malovat sa...popripade radsej chodit zahalena nech sa nieco take uz radsej neopakuje???? uf....sila!
@slniecko77 uf sila 😀 nemusí sa tak prestať obliekať, ale nech sa potom nečuduje, že je obťažovaná. Aj ja nosím výstrihy a sama si môžem za to, keď mi do môjho (inak megavýstrihu 🙂 ) kukajú chlapi a majú sprosté poznámky. ešte raz - skús si prečítať to čo som napísala. Nepovedala som, že si za to môžu sami a nehovorme o znásilnení uskutočnenom v domácom prostredí (bohužial väčšinou sú to tí najbližší, ktorí sa takto ukájajú). Hovorme o ženách, ktoré chodia po žúrkach a podobne. Ale ty si momentálne inak naladená, takže to nemá význam veľmi vysvetľovať a ja navyše utekám s rodinkou do mekáča. Tak hádam neskôr v noci (ak bude čas 😀 😀 ) dokončím vysvetľovanie.
@mawiya to je presne to do coho tlacia zeny....zahalovat sa, lebo su vinne! Na Slovensku u poniektorych zostalo rovnake myslenie, ale nastastie nikto ta do zahalovania nenuti, nastastie mame slobodne pravo v rozhodovani co vo vacsine moslimskych krajinach chyba..
@slniecko77 zlatik už naozaj len trošku. oni ich nenútia - teda hovorme o ženách slovenkách, ktoré konvertovali. Nikto ich nenúti. chcú to samé, lebo si vážia sami seba. Máme dvojitý pohľad na jednu vec. Ty berieš zahaľovanie ako zlo, ktoré muži nútia robiť ženy a ja sa na to pozerám z pohľadu ženy, aby ma muži nebrali len ako sexuálny objekt.
@mawiya enjoy McDonalds 😅
Ja nie som nijak naladena....mas skutocne ine myslenie ako moderna europska zena...na nikoho nehadzem vinu....takze ty si vlastne mozes za uchylne pohlady, za znasilnenie, lebo si mala velky vystrih...smutne az desive. Btw co je podla teba velky vystrih? aka kratka by mala byt sukna co'' moze'' za znasilnenie? co je prilis namalovana? 😨 nestacim sa divit...sa necudujem, ze taketo myslenie maju poniektori muzi, ked takto mysli jedna z nas - zien 😅
@mawiya kde som napisala, ze zahalovanie je zlo? citas medzi riadkami??
Ja pisem o moslimkach vseobecne, nie len o konvertitkach...viem, cim viac zahalena tym lepsia moslimka..taka sa s nezahalenou ani bavit nebude 😀 vsak si predsa viac vazi samu seba, ako ta menej zahalena, alebo nezahalena vobec 😅 😀
Takze, my nezahalene zeny (vacsin sveta) si sami seba nevazime??? Citas co pises?? 😅
@slniecko77 hej užijeme - zasa sa napráskam a potom budem chcieť chudnúť 🙂 moje predsavzatie o diéte je v troskách 😀 ale k téme. No vieš mám prsia veľkosti F a že fakt sú statočne vo výstrihu vidieť 🙂 a samozrejme že chlapi sú úchylní, ale keby som ten výstrih nemala, tak sa nekukajú. alebo hej? 😵
@mawiya myslim, ze kukaju..ked mas vacsie prsia...teda ti ktorym sa to paci 😉
Co sa tyka predsavzati sme na tom podobne 😉 😀
@mawiya
ja som už síce povedala že nebudem prispievať do tejto témy, no ale bola som oslovená, tak ti chcem napísať zopár viet a položiť zopár otázok...celé tvoje príspevky mi vyznievajú veľmi zvláštne, dalo by sa povedať nepochopiteľne...nečítala som celú túto diskusiu ale myslím si že si druhá, ktorá popisuje svoj strašný život so slovákom ožranom a násilníkom /tá prvá tu vycapila aj dôkazový materiál a síce zmaľovanú tvár/....chcem sa opýtať, to si nevedela koho si berieš?....ty si sa vydala a nevšimla si si u svojho nastávajúceho tieto vlastnosti?to si nevedela s kým máš deti?...ty si s ním predtým ako nechodila a nespoznávala ho?či do určitého času to bol ideálny muž ale zázrakom čarovného prútika sa zmenil na tyrana?...to že niekto slope a je agresívny sa nedá len tak zamaskovať, ani keby si mala neviem aké ružovvé zamilované okuliare na nose....ak si toto vedela a predsa si do takého vzťahu šla a dokonca si z takého chlapa urobila otca svojich detí, je to len tvoja vina....nikto ti nedržal pri hlave pištol a nepovedal tohoto chlapa si zoberieš, bolo to tvoje vlastné rozhodnutie....tak si tu potom nevylievaj srdce a nesťažuj sa na "slováka ako repa" keď je to aj tvoje zlyhanie...
nakoľko sme si ešte nepísali a ospevuješ život s moslimom chcela by som ti ak môžem položiť zopár otázok...smiem sa spýtať odkiaľ sobášený pochádza? bola si niekedy v jeho domove, videla si z akého prostredia pochádza, z akých životných podmienok? ako ste sa zoznámili, akým spôsobom ste spolu komunikovali?po akej dlhej dobe poznania ste sa vzali a ako dlho spolu žijete? nechcem byť detektív oriešok, ale pýtam sa z jednoduchého dôvodu....moslimské krajiny, možno trochu s výnimkou turecká sú zaostalé....väčšinou sa jedná o africké štáty, balkán a niektoré štáty ázie... dovolím si tvrdiť že pre 99 percent ako nie rovných sto percent z týchto krajín túži dostať sa do vyspelých štátov európy a mať vďaka tomu lepší život...a je im jedno za akých podmienok....
ak tvoj drahý moslim videl v tebe možnosť sa dostať z tej krajiny v ktorej žil, tak určite je šťastný ako blcha...vidím že si blondína, to je pre nich ďalší splnený sen, moslimom sa páčia bloncky, idú po nich ako sliepka za dážďovkou...nezabudni mi tu písať také nezmysly, aký mal v tej ktorej krajine skvelý život, vzdelanie, ako jeho rodina podniká a má firmu...to už sme tu mali u našej skvelej teologičky jožky, čo má tunisana ktorý sa vie bozkávať....a to jej stačí ku šťastiu..
tá irónia s bravčovým by bola zábavná, ak mi napíšeš že si ho nejedla predtým ako si sa stala manželkou moslima...pretože ak ti akosi prestala chutiť po spoznaní svojho terajšieho manžela, tak si sa nechala ním oblbnúť....s tým žlčníkom moc dieru do sveta neurobíš, moja mamina ho má von už dobrých dvadsať rokov a koštuje klobásky a rezníky ostošesť a no problem...takže z toho usudzujem že tvoj skvelý a šťastný moslim ťa ovplyvnil...
z tvojich ďalších príspevkov mám dojem, že buď nevieš čo píšeš alebo nie si v poriadku...najskôr píšeš citujem
Nikdy on ani ja sme neriešili otázku viery, národnosti, kultúry. áno hovorili sme o týchto veciach, ja som sa vypytovala, on sa vypytoval. ale vzťah je predsa založený na láske a nie na náboženstve.
a v ďalšom príspevku zase
Ja som moslimka a nosím krátky rukáv, nenosím šatku - a je to len a len moje rozhodnutie.
chcem sa ťa opýtať, ty si bola moslimka aj predtým než si sa vydala za tohto moslima?

@mawiya Veru ... 😀 😀 😀