icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

erjona
19. jan 2015

@alice107 od vevesh tu kazdy pytal statistiky,,, kde su tie tvoje "juzanske"? Ci zasa len do vetra rozpravas? Lebo tvoje poznatky z praxe ja neberiem do uvahy 😉

mawiya
19. jan 2015

@erjona noooooooo inak záleží podľa fázy cyklu. Niekedy aj viac ako F 😀 😀 😀 😀

eva8
19. jan 2015

@erjona čo sa týka šmirovania - napr. keď ma niekto zaujme v diskusii, či už pozitívne, možno negatívne, tiež si niekedy pozriem jeho profil. Však na to sú tam. Čo je na tom?

@vevesh pri oprave som zle odoslala príspevok. Mal znieť: v Nemecku je koľko starých Nemcov a na Slovensku koľko starých Arabov? Alebo mám stále vo všetkom smolu len ja?

Súhlvsím, že všade sa nájdu rôzny ľudia...

erjona
19. jan 2015

@eva8 Ale nie az po zverejneni velkosti poprsia 😎 😎 😎

erjona
19. jan 2015

@mawiya 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

eva8
19. jan 2015

@erjona ....ty máš asociácie....

alice107
19. jan 2015

erjona, neviem ako estatistiky tu vevesh dava. ja statistiky nepotrebujem .ja na sude vidim pachatelov . a vidim, ake korene maju. uz z pohladu je vidiet na väcine znich, ze nie etnickiu europania. takze pisem zo skusenosti , nie znejakych staticstik z netu
kady kto zije v zap.eu vie dobre, aka je situacia v kriminalite co sa tyka poctu pbyvatelov´´sjuzanskymi´´korenmi. len tie nie, co muzov takych korenom maju za manzelov. tie aj keby na sude sedeli priamo, tak si nepripustia, ze ten pachatel nie je etnicny europan. :- ze erjona
je mi smiesne, ze zeny bez patricneho vzdelania chcu pravnika presvedcovat o tom, ze nevidi, co vidi v praxi. 😀
ale ani ty ani vevesh nepotrebujete ziadne statistiky. staci ssa vam ako alikom ist do viedne ci do miest v de pozriet na sudne pojednavania spachatelmi, co su verejne priatupne.a tam uvidite a pocujete, aki pachatelia v drvivej väcine pachaju nasilne trestne ciny v danych krajinach
drviva väcina z nich je ´´juzanskych korenov´´ ati eete k tomu maju prvlastok ´´pachanie zavaznych tr.cinov na silnej povahy , ci z odsudeniahodneho motivu ci pohnutky.

vevesh
19. jan 2015

@eva8 nechapem, co si tym celkom chcela povedat, ze stari nemci a arabi.....
Ale na slovensku je velmi vela starych moslimov (viem o kurdoch, perzanoch, araboch), ktori v 60 az 80 tych rokoch podostavali studentske Stipendia na csr, cast ich ostala a cast odisla do povodnych krajin, vsetko su normalne fungujuce manzelstva, kazdy vychoval deti podla svojich predstav (niektori viac moslimsky, niektori mixovane, niektori viac europsky...)
To, ze sa o nich, poviem to tak, nehovori, je preto, lebo to boli ludia vzdelani a s rozhladom...

erjona
19. jan 2015

@alice107 No ja som hadzala veru policajne statistiky a akosi sa odlisuju od tvojej "vzacnej praxe",,, a je mi dost smiesne, ze prave ty pises o vzdelani, "pani chcela by som pravnicka",,,, 😀 😀 😀 😀 😀 Tak ked mi sem hodis dokaz o tvojich "juzanskych statistikach", tak sa mozeme bavit dalej,,, dovtedy ma neoslovuj,,, dakujem 😉

anaj_janka
19. jan 2015

myslím, že tento má v tom jasno, chlapík od fachu: http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/417... a este

https://www.youtube.com/watch?v=UI2E4MsC4kk

🙂 😉

eva8
19. jan 2015

@erjona i dotyčný pán z horeuvedeného čliánku vidí problém v náboženstve. Pamätáš? - Nie ľudia sú zlí, vidím to v Islame. I jeho označíš za rasistu? Je tmavej pleti.... Vieš, že sa teším, že podobné závery, ktoré som spravila pred rokom majú i kompetentnejší ľudia ako ja? Stále ma trápila otázka beztrestného odpustenia, ty si mi kopírovala ako sa má správať muž k žene, nepochopila si čo sa pýtam. Pekné verše o odpúšťaní som si našla sama, tie kruté som nikdy nespomínala, Tento človek, ktorý Korán pozná ma vlastne potešil v tom, že aspoň trošku rozmýšľam. Ľudí neobviňujem, problém vidím v náboženstve, láska vs .?....

eva8
19. jan 2015

@vevesh ja som len reagovala na to, že starý Nemec v Nemecku slintá na malú černošku a starý Arab na Slovensku slintá na malé dievča. Viem, že veselo uvádzaš štatistiky, ale čísla ti asi unikajú... Alebo poďme k pravdepodobnosti - máme dve vrecúška. V jednom je 10 000 červených guličiek a 100 modrých. V druhom 10 000 červených a 10 modrých. V ktorom prípade je väčšia preavdepodobnosť, že vytiahneš práve modrú guličku?

vevesh
19. jan 2015

@eva8 skoda, ze veci nefunguju takto priamoumerne, vsetko by bolo jednoduchsie a lahsie predpovedatelne - nemozes totizto porovnavat nahodne vytiahnutie (lahko predpovedatelne) s komplexnou pricinnostou (zavislou na x faktoroch) - v komparatistike mas na to dokonca ine vzorce...

eva8
19. jan 2015

škoda, že veci fungujú tak ako ich vidíme....

vevesh
19. jan 2015

@eva8 bohuzial dnes veci nefunguju ako ich vidime, ale ako niekto chce, aby sme ich videli... A je na nas, ci sa nechame vlastnymi ocami oklamat, alebo zapojime aj rozum a veci zanalyzujeme...

eva8
19. jan 2015

@vevesh jasné, chcela som, aby som sa bála pustiť dcéru samú na ulicu ... 🙂

alice107
19. jan 2015

eva8, pravdaze ,a ja som tiez chcela sa bat ist na ulicu v de a chcela som vidiet pachatelov a to prevazne juzanov´´ pobehovat po de. 😀
tu na mk je dalsia tema o obave jednej matky, ked dcera si nasala priatela iranca. a chce s nim mat dieta a ist do iranu. no, ja dodavam, ze esteze tak aastastie, ked uz je taka naivna a hazarduje so svojim zivotom.len ta jej matka samozre3jm eto vidi ako este väcsiu tragediu, co uznavam z jej hladiska.
tie odpovede co dostala zakladatelka na svoju prosbu o ich mienku svedcia stale o tom istom. vyjdrenie rozhodneho nie takymto vztahom, pretoze kazda realne zmysajuca zena aj ako matka vie, ze rozdielna mentalita a myslenie a sposob zivotnych hodnot takyto vztah znefunkcnuju.

erjona
19. jan 2015

@eva8 Tak kazdy si najdeme to co hladame,,, ja si myslim, ze nabozenstvo nema nic spolocne s tvojim ex partnerom a nemoze ani za jeho spravanie, lebo on ako clovek sa rozhodol tak chovat ako sa choval, nikde mu to koran neprikazuje,,, Ja to vidim trosku inak ako ty .... len nechapem jednu vec,,,

eva8
19. jan 2015

@erjona nehovorím o expartnerovi. Nehovorím o manželstve. Mnohokrát som písala, že k záverom som došla až keď som sa od expartnera odosobnila, nebrala som ho ako "vzorku".

erjona
19. jan 2015

@eva8 A prisla by si k tymto zaverom keby si mala takeho isteho slovenskeho manzela? Asi nie, vsak?,,, proste sa mi nechce verit, ze si neni ovplyvnena subjektivitou a prezitym....

alice107
19. jan 2015

eva 8, ja nemozem uverit argumentacii zeny, co prave z titulu, ze ma moslima rozmysla subjektivne o danej problematike. actebe vycita moznu subjektivitu mysleni. 😀
ja len rozmyslam, ze k tie zeny a dievcata co si chu vziat moslima a este s juzanskymi korenmi maju slovenskych rodicov oboch . ako aj ti myslenie maju prave take , aj ty teraz.aj tvoji mali take. kazdy, kto rozmysla racionalne..
a vidim tu aj na mk vela sloveniek , co maju slovenskeho manzela a myslia ako ty teraz. takze to bude asi tym, ze maju prave racionalne zmyslanie neovlyvnene subjektivnou naviazanostou na toho muza.

amanda0405
19. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@dalal
no keby si chápala písanému textu, tak by si tu nesplietala piate cez deviate...môžeš mi konkrétne napísať, kde som písala že schvaľujem domáce násilie???...nauč sa čítať a potom odcudzovať...ak by si chápala písaný text a chcela by si čítať aj medzi riadkami tak ja som napísala svoj príspevok v štýle že ak žena vidí že jej milovaný vysedáva v krčme a potom je aj agresívny tak je to jej vina že si takého vzala a mala s ním deti...nič viac, nič menej....potom si myslím je úplne zbytočné tu ukazovať fotky v takom kontexte, že : takáto som bola dobitá a takto som vyzerala vo vzťahu so slovákom...čo tá žena očakáva? ľútosť?...veď to bolo jej vlastné rozhodnutie,a každý je zodpovedný za svoje činy...je to jej zlý vyber partnera...
to že mi mawiya neodpovedala na slušné otázky ale radšej sa venovala svojim prednostiam vo veľkosti F ma neprekvapilo...prečo asi nie je ťažké si domyslieť....nakoľko mi neodpovedala a naozaj mi stačí na zdvihnutie tlaku táto jedna téma, nepotrebujem si otvárať ďalšiu...ale z toho mi vyplýva, že zrejme nemá byť na čo pyšná, ak by mala pravdivo odpovedať...
ak by si čítala od začiatku túto diskusiu, tak by si videla moje príspevky, kde opisujem svoj život s tunisanom moslimom a zakladateľke témy som chcela poskytnúť svoje postoje, zážitky.. u mňa našťasie zvíťazil rozum nad slepou zamilovanosťou, pretože si vážim samu seba ako ženu, mám svoju hodnotu,narodila som sa rovnocenná mužovi a mne nebude nikto prikazovať čo mám a čo nemám, čo smiem čo nesmiem, v čo mám veriť, v čo nemám veriť, ako sa mám alebo nemám obliecť, čo mám jesť, čo nemám jesť...na rozdiel od mnohých z vás...
označuješ ma že píšem agresívne a nechutne....chcela by si vidieť niečo ozaj nechutné?...tu ti skopírujem, čo som si dnes prečítala v dennej tlači...dúfam že preklad z čestiny ti nerobí problém...

Radikálové zřejmě popraví bez slitování kohokoliv a kdekoliv. Alespoň to tak vypadá podle jednoho z posledních videí, které zveřejnili na internetu. Spravedlnost berou islamisté do svých rukou a odsouzené, kteří se podle nich provinili proti islámu, popravují bez slitování. Barbarské chování a neuvěřitelnou brutalitu předvedli i při popravě ženy.

Poprava se konala přímo na ulici. Kolem ženy stál hlouček smějících se mužů, z nichž většina byla zahalená a skrývala svou tvář. Na příkaz musela matka padnout na kolena, ruce měla při tom svázané za zády. A zatímco muži vykřikují, že musí zemřít a někteří z nich si ji fotí a natáčí na video, ona si přeje jediné – vidět své děti. O několik chvil později jí zničehonic namíří jeden z radikálů zbraň k hlavě a stiskne spoušť. Žena padne na chodník a je na místě mrtvá. Muži nadšeně skandují, mávají rukama nad hlavou a volají Alláh Akbar (Bůh je velký). Poslední, co je na záběrech patrné, je její bezvládné tělo v kaluži krve, které někdo z nich přikrývá dekou.

Homosexuály shazují ze střech

Svědky nemilosrdného trestu jsou i v Iráku. Islamisté tam vraždí muže, které obvinili z homosexuality. Vyvedou je na jednu z nejvyšších budov a před davem lidí je shazují dolů. Když pád přežijí, ukamenují je k smrti.

Zlodějům sekají ruce

Skupinka islamistů tentokrát ze Sýrie zase předvedla, jak se vypořádávají se zloději. Koho usvědčí z krádeže, tomu useknou ruku. Děje se tak na ulici pro výstrahu ostatním.

Násilníky podříznou a přívážou k plotu

Z Iráku jsou i snímky trojice mužů, kteří byli prohlášeni za sexuální násilníky. Jeden má zavázané oči, zbylí dva v ústech roubík, po tělech jim stéká krev.

Zajatcům uřezávají hlavy

Popravy zajatců natáčí na video a zveřejňují na internetu. Tak se svět dozvěděl i o popravě amerických a britských novinářů.

Nevěrnice zakopávají do země

Krutou smrtí končí i nevěrné ženy. Ty islamisté zahrabou do země a nechají jim koukat pouze hlavu a část ramen. Pak vezmou kameny a vrhají je po ženách tak dlouho, dokud nezemřou.

amanda0405
19. jan 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@mawiya
ak niečo zverejním, tak som si vedomá toho, že ma môže hocikto vidieť....to je význam slova verejný...kto ho nepozná, pán gúgel napovie... pravdupovediac, mnohé fotky a príspevky by sa hodili skôr do súkromného albumu s fotkami a nie na verejné fórum...ak by tu bola možnosť dať "nepáči sa mi" na príspevky a fotografie,možno by si bola nemilo prekvapená...

eva8
19. jan 2015

@erjona ty o voze, ja o koze... Ty o manželstve, ja som rozoberala odpúšťanie všeobecne. Vieš o čom je vôbec reč? Nehovorím o manželstve!!!! Dotyčný v tom linku hovoril o svojom otcovi kladne, ako sa správal k jeho matke. Napriek tomu dospel k romu istému záveru ako ja. Podľa tvojej logiky by mal obhajovať tú ideológiu a nie vzdať sa jej.

a určite by som prišla k tvkému istému záveru, keby som mala slovenského mvnželv. Možno ešte k horšiemu, čudovala by si sa....

amanda0405
19. jan 2015

@dalal
a ešte k tomu, či som prispela niečim rozumným...ak si si nevšimla, sme v otvorenej diskusii...ak si chceš s partnerkami moslimov vypisovať a tom vašom moslimovi a vašom šťastnom živote, kľudne si môžete založiť súkromnu skupinu a tam sa môžete predhnáňať v príspevkoch ktorá chodí viac zahalená, ktorá dodržiava ramadán, ktorá ma väčšie poznatky koránu atď.
pokiaľ zakladateľka chcela vedieť rady a skúsenosti iných, musela rárať aj s tým, že niekoré príspevky nebudú len podľa jej chuti a jej presvedčenia...na tie aj adekvátne reagovala... 🙂

eva8
19. jan 2015

@erjona no nebola by som v týchto témach, lebo by som to nepovažovala za potrebné, vlastne by som ich ani nevyhľadala....

amanda0405
19. jan 2015

@mariuskaa
no ja som si tiež pozrela googel, dlho si musela hľadať najblondavejších z blondavých albánskych detí...bolo tam aj mnoho iných fotiek, ale tie by sa tu nehodili, všakže?...samozrejme že môžu byť aj albánci blondiaci, aj keď ja osobne poznám dvoch, ktorí patria k tým počernejším typom...len v kontexte s ostatnými príspevkami mám dôvod o tom pochybovať,pretože ako sa vyjadrila
@erjona
jej manžel nebol 14 rokov deň bez práce....to akože nemal jeden deň dovolenku??? to nebol jeden deň chorý???...poznáš takého človeka čo by toto dokázal??? ja nie....považujem to za prvotriedny blábol, a z toho dôvodu sú jej príspevky pre mňa nedôveryhodné a zavadzajúce....
v konečnom dôsledku je to jedno, nech má aj Brada Pitta...
smutné na tejto téme je to, koľko sa tu objavilo sloveniek žijúcich s moslimami..
koľko ich je, čo prebrali moslimské zvyky, musia sa podriaďovať aj keď žijú v rodnej krajine...

amanda0405
19. jan 2015

ja ak by som si mala v úvodzovkách vytvoriť z mnohých príspevkov obraz ženy žijúcej s moslimom, tak by vyzeral takto: taká žena nevidí nič zlé na tom sa zahaľovať, kvôli žlčníku sa vzdala vyjedania klobásky aj keď pokiaľ nespoznala moslima, tak o žlčníku nechyrovala, stači jej, že jej moslim sa vie dobre bozkávať a modlí sa, aby porodila syna a nie dievča...dosť smutný obraz... 😖

dalal
19. jan 2015

@amanda0405 mawiya presne popisala ako sa z jej ex stal alkoholik a ako saa zacalo domace nasilie... su tu aj ine pisatelky ktore boli tomuto vystavene pocas manzelstva... ty si myslis ze niektora z nich mala s podobnym spravanim skusenosti pred manzelstvom??? ... smutne na tejto teme je to kolko sa tu nachadza zatrpknutych neprajnych dusi ktori odsudzuju nieco so sa odsudzovat nema... vsetky dievcata tu ktore opisuju spokojnost v zmiesanom manzelstve vytvorili dobre a stastne rodinne zazemie svojim detom... ziju v sporiadanych vztahoch ktore funguju napriek tomu ze su zmiesane... a boli tohto schopne bez straty svojej vlastnej identity... zachovavaju si svoje zvyky, naucili deti hovorit rodnym jazykom... teda po slovensky aj ked uz na slovensku niektore neziju... a vstepili im to co sami praktizuju tj ludia sa nedelia na zaklade farby koze alebo narodnej prislusnosti ale na zaklade charakteru.

A zato sa im od teba a podobnych dobrych dusi dostava ironia, nadavanie a ponizovanie. Ukaz mi jeden prispevok od tychto dievcat ktory by tvrdil ze moj manzel moslim je dobry preto ze je moslim...nenajdes taky... len opisuju svoje realne skusenosti s niekym kto je odlisnej rasy a vierovyznania... a niekedy porovnavaju s tym kto bol predtym...

erjona
19. jan 2015

Bože môj,,,tak aby tu niekto nechápal slovné spojenie - 14 rokov bez prace - je trošku smiešne, asi by sa mala @amanda0405 postaviť, aby si nesedela na kábloch,,, len tak pre zaujímavosť, to znamená že - nebol ani jeden deň nezamestnaný, - dúfam, že už je to konečne pochopené 😝 😝 😝 😝 😝