Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@blue_violet to všetko by mala žena spraviť pred manželstvom (spoznávať ich kultúru, čítať korán...), aby vedela do čoho ide. Je to prirodzené spoznávať svojho partnera po každej stránke. No podrobiť sa a rozširovať jeho vieru? ak jej to vyhovuje, fajn, no niektoré sa dajú ľahko sfanatizovať, ani si to neuvedomia, iné to robia "pre pokoj", ktorý nikdy nenastane, a pod....
Každá žena z Európy, ktorá príde do Egypta, Tuniska, Turecka a podobnej krajiny je najkrajšia, najdokonalejšia, jediná na svete pokiaľ nedocielia svoje a to víza a nezískajú jej peniaze. Sú od malička vedení k cirkusantskému spôsobu života. Ak by si išla do týchto krajín na dovolenku častejšie, na 99% by si sa mohla zamilovať a odmilovať. Nasľubujú Ti všetko na svete a sú prefíkane galantní a majstri v dvorení žene. Niekedy mám pocit, že ich to vyučujú na školách. Ak je mladé dievča neskúsené a uverí týmto medovým motúzom, to je začiatok jej konca. Kiež by to bolo inak. Dokonca sa potom smejú, aké sú ženy z Európy naivné. Nie som rasistka a nevadia mi miešané páry, ale neraz som mala možnosť vidieť na dovolenkách tieto scenáre a divadlá. Ak si ho privedieš sem, budeš trpieť celý život a aj tvoje deti, žiaľ slovensko je rasistická krajina a ak pôjdeš žiť Ty tam, budeš frustrovaná z toho, že nemáš okolo seba nikoho z blízkych. Ako sa rozhodneš, tak sa budeš mať, hlavne budeš zodpovedať za šťastie svojich detí.
Tunis, Egypt...rovno zabudni. Odtial su tie najhorsie vzorky.. Aj ked je sladky ako cukor, to len na yaciatku. V podstate vztah s cudzincom ci uz je alebo nie je arab, ta bude stat kopu nervov a odriekania. Ak si taky typ ze si nechas skakat po hlave kludne do toho chod. Ani nie som tak proti sobasom a mixom medzi narodnostami, ako mixom medzi vierovyznaniami. Chapem ze si zamilovana a ono je to pekne, ja ti to prajem, ale pokial si krestanka a on moslim, tak pochybujem ze to bude mat stastny koniec.
@jozefinka111 no ako? Zas presiel neaky cas, co si sa neozvala... Mas este pristup na internet vobec?
A tvoj drahy ako? Uz sa vyfarbil?
ak by si chcela info ,alebo len odpoved na otazky tak ja navrhujem radsej internu spravu 🙂)) aby ma tu nahodou nepodkopali pod ciernu zem . Skutocnost nie je tak ako ju vacsina z nas vidi z medii, nemozeme kazdeho hadzat do jedneho vreca.
takze kludne sa pytaj,
Milujem ked kazdy odsudi moslima...sesternica ma muza z turecka,su spolu 16rokov...a su spolu stastni,maju 12rocneho syna...jej sedtra mam zas kurda z iraku,su spolu 8rokov a tiez stastne manzelstvo...takze nie vsetci su zli
Neda sa odsudzovat nikoho. Baby tu rozpravaju o živote s muslimom. Pozrite sa kolko žien len na Slovensku je týraných , podvadzanych , opustených atd.. Tu sa rozvádza kazdy druhy par a rozvodovosti stúpa velmi rýchlo. Poznám viac žien co žijú s muslimom šťastne než tie co žijú s kresťanom.
A to záleží od toho muža. Nie od islamu lebo islam kaze sa chovať dobre k ženám. Prorok povedal ze najlepsi muslim je ten , kto sa najlepsie sprava k svojej manželke. Manzelka je ako pole , o ktore sa treba dobre starať .
Baby prosím neodsudzuje koli par zlým vzťahom ved tu na západe sa chlapi správajú horšie ako tí naši.
@25daniela ahooj 🙂 a aj ostatne babule.. ako sa mate?? po dlhom case som sa cekla na tuto stranku .. niezeby som nemohla.. nezakazuje mi internet :D .. ale bola som chora.. a poriadne .. odisla mi akosi imunita ani neviem z coho.. a potom ostatne komplikacie .. ale uz je to ovela ovela lepsie.. a citim sa viac menej zdravo.. Inak sa mam dobre.. nemam sa na co stazovat.. lubime sa .. 🙂 vsetko riesime spolu .. vela sa rozpravame 🙂 zdielame starosti i radosti..🙂 a dokonca sa on uci po slovensky.. konecne nemusim stale lamat hlavu po anglicky lebo uz vela toho rozumie..🙂 ja ho dievcence fakt lubim.. a nejak citim ze on mna tiez ... stale ma podporuje.. vo vsetkom..🙂 aby ste si nemysleli ze je to presladene .. ano mali sme aj problem ... a boli aj hadky.. ako v KAZDOM vztahu .. islo a problem ohladom viery.. pretoze jeho tatko je fakt velmi prisny moslim .. a nejako sa mu par veci prestalo pacit.. ale zasa mam obrovsku podporu u jeho mamky.. a kedze je on maminkin tak vlastne aj od neho .. tu hadku som vlastne vyvolala ja ked tak rozmyslam.. rozculila som sa ako mi moze niekto kazat do zivota.. a vlastne som ziadne velke kazanie nedostala.. len proste trosku problemy vyskocili .. ale inak je toto moje najpokojnejsie obdobie zivota ked som s nim.. vazne! .. ked som bola so slovakom vzdy to bolo o rychlych hadkach .. na kazdy den .. musim stale uznat ze som STASTNA:...🙂 🙂 a co bude dalej?? radsej to s pokojom necham na Niekoho Vyssieho.. verim ze moje cesty nepretne nicim co by som nezvladla...🙂
@khadijahasif dakujem pekne za vety ohladom islamu ...🙂 a vlastne za cely prispevok.. plne s nim suhlasim..🙂
@jozefinka111 takze uz ides konvertovat? A si presvedcena, ze tak je to spravne a ma to tak byt? A vsetky problemy si vlastne sposobila sama svojim zlym spravanim?
Z vonkajsieho pohladu to posobi ako celkom dobra manipulacia.
jozefinka111 ideš konvertovať ?
@valy ...no konvertovat este nejdem ... ale mam pocit ze k tomu pre pokoj oboch stran bude musiet dojst .. neviem preco ale mam taky pocit ... co uz .. neberiem to az tak tragicky.. pokial nebudem na slovensku tam by mi to robilo dost velky problem . Nevravim ze sa tak urcite stane .. len mam akosi taky vnutorny pocit ze konvertovat budem musiet... co sa tyka tej hadky.. chapem ze to tak vyzera .. ale skutocne som ju vyvolala ja .. mam vybusnu povahu .. proste uz ma len napalilo ze hoci vludne pripomienky ale pripomienky pocuvam snad kazdy treti den. niesu to pripomienky s krikom s nervozitou .. normalne vsetko v poriadku .. len ja som proste vybusna.. asi by som mala trochu svoju povahu zmenit.. potom si vyrabam zbytocne problemy ..🙂
No, ktovie čo všetko budeš ešte “pre pokoj oboch strán” musieť urobiť ...
@jozefinka111 hovoris, ze konvertovat asi budes musiet? neblazni preboha, nemusis predsa nic. iba ak by si ty sama vyslovene chcela. povedala by som ze uz si pekne zmanipulovana, a oblbnuta.
ved neni jediny chlap na zemi. kasli na neho a basta, sama si neni stastna v tomto vztahu, a klames samu sebe.
@klari_s ... citam tvoje slova a verim ze su mienene dobre... dakujem ..🙂 nie nie, kdeze niesom oblbnuta mam stale svoj vlastny rozum ktorym sa dokazem riadit .. ono to tu tak vyznieva lebo to ja tak pisem akoby som tu trpela ... nie je jediny .. ano to mate vsetky pravdu .. ale doteraz som lepsieho nemala .. mala som viac dlsich vztahov na slovensku a bola to jedna hroza niekedy. alebo to proste nevyslo len preto ze slovaci su mamkine sukne.. a nedokazu sa postarat ani o seba .. nie to este o buduc rodinu .. cest vynimkam samozrejme nehadzem nikoho do jedneho vreca... on ma podporuje v zivote nezvysil hlas tak aby ma dohnal k slzam, neudrel ma , nic mi netajil, nic mi nezakazuje...nepovedala som ze budem musiet zajtra ci dneska ci do mesiaca.. mozno to je otazka roka dvoch .. islam je krasne nabozenstvo a skutocne teraz myslim pravdivo..🙂 len nechcem vyrabat problemy sebe, ked jednym mojim cinom moze byt proste klud ...
@jozefinka111 mozno blba otazka, ale neda mi.... Preco pre pokoj oboch stran nekonvertuje ON ??? To mu uz nebude pochuti ze ??? Boze baba spamataj sa..
Nikdy nekonvertuj pre niekoho ineho... Nikdy pre pokoj v rodine, lebo ten pokoj nikdy nepride... Budu pribudaj len nove a nove zmeny ktore sa budu od teba ocakavat ... Ak ta nerespektuje taku aka si a s vierou aku mas nikdy nebudes stastna... Ak by sa odomna ocakavali veci ktore nechcem s chlapom niesom uz viac ani 5min.
@cicus13 ... vies ze moslim by nikdy nekonvertoval.. po prve je to ovela horsie ako ked krestan konvertuje na islam .. a po druhe to by sa asi sotva stalo.. i ked su take pripady ...🙂
@jozefinka111 vsak prave..Ty z lasky k nemu konvertujes..z lasky k nemu sa odstahujes....z lasky k nemu budes nosit satku...z lasky k nemu si prerusila skolu.
Preto sa pytam....Co z lasky k Tebe urobil alebo urobi ON ????
@maria200981 tazko sa to tu vysvetluje ale on ma berie taku aka som ..co aom si kedy zaumienila podporil ma .. co som kedy chcela dosiahnut dosiahla som .. niekedy mam neznesitelnu povahu a sama o tom viem.. som panovacna a vybusna ... Prave to som myslela ked som povedala ze by som sa rada zmenila..
@jozefinka111 kolko ste spolu moja?mate dieta?vies ze dieta bude moslim-misli ka so vsetkym co k tomu patri?ze tvoja dcera si nikdy nevezme slovaka?nedajboh krestana?vies ze sa od svojej kultury pomaly ale iste vzdalujes a budes vzdalovat? Vies si predstavit seba za 10 rokov ako moslimku vychovavajucu deti podla koranu?
@jozefinka111 to ake su "zle"hovoria o sebe vsetky co ziju s moslimom🙂)
@cicus13 .. vies, ja viem ze pred vami tu vyzeram ako totalna hlupana .. ako clovek ktory nema zdravi rozum.. je zmanipulovany ... Je zaujaty ...a je hlavne bez vlastnej vole.. odstahovala som sa ..lebo som uz nezvladla tie nenavistne pohlady ktore mu slovaci adresovali ked sme boli na slovensku.. ver ci nie a aj ostatne babule.. to je hrozne ak den co den clovek vidi z ocich tych ktori boli niekedy priatelia alebo znami len nenavist a odsudenie.. kolkokrat mu nadavali do spinaveho moslima .. nespocetne vela.. skolu som prerusila preto ze som si chcela dat sancu v zivote..prave tu neobvyklu ktoru asi kazdy musi v zivote zazit .. v tunisku ma prijali ..nikto mi nidky ani naznakom nezanadaval do krestanky .. ano jeho otec mi sice tu a tam povie ze ak by som prestupila alebo ak mam velmi kratke oblecenie ze sa to nehodi a keby som bola moslimka atd.. preco prave satka na hlave zeny jw trnom v oku mnohych ?? Nahodou pride mi nadherna myslienka ze zena sa zahali a zaujme nie vonkajsou krasou ale niecim inym a to najkrajsie necha pre manzela doma ... Btw satku nebudem musiet nosit .. toto je vec vybavena 🙂 on spravil to ze ked som si dupla slovensko.. bol tu .. a pocuval nadavky den co den .. postavil sa proti rodine ked ppvedal ze miluje krestanku a Boh je len jeden .. ja slm bola svedkom toho ked to povedal.. myslim ze je to porovnatelne s tym co by som mala do vztahu priniest ja...
Este ma napadlo...niekde na zaciatku si pisala, ze jeho otec je praveze taky " pokrokovy " tak preco ta pre pokoj v rodine potichu nutia konvertovat ? Zaroven si pisala, ze slovaci su pod vplyvom mamiciek....a teraz si napisala, ze on je taky mamkin...
Nezda sa ti to cele cudne ?
Prepac, uz Ti nebudem pisat, ale mne taketo veci nedavaju zmysel....je to tvoj zivot. Dufam, ze budes stastna.
@jozefinka111 dievca zlate, preco stale vidis seba ako tu zlu ? ty si podla prispevkov dost lahko manipulovatelna. a konvertovat na inu vieru pre pokoj v rodine? vies ty vobec co je to islam? kamaratka tiez mala super frajera,neskor muza,tiez koli nemu konvertovala,tiez pre pokoj v rodine, mali dcerku stale to bol super muz,lepsieho si priat nemohla,potom mali syna,stale vsetko super a ked mal syn 5 rokov zrazu sa muz vyparil aj zo synom na rok do egypta,jej zostali len oci pre plac. po roku sa vratil ako by sa nechumelilo,ona rok tu rebelovala,nenosila satku atd akonahle sa vratil tak bola zase poslusna,ehm... nikdy predtym jej nic nezakazoval,podporoval ju,teraz? ani ma na ulici nesmie pozdravit!moze sa stretavat iba s tym koho on uzna za vhodneho a tiez bol na zaciatku super muz ale jednoducho to su na zaciatku oni vsetci, jeho pravu tvar odhalis az ked konvertujes. skus sa na vsetko pozriet s nadhladom,mozno ti spadnu ruzove okuliare a pochopis ze vo vztahu nerobis chyby len ty,ale aj on a ako s tebou krasne manipuluje.
Plne si uvedomujem ze moje deti budu moslimovia.. a aj moja dcera ak by nejaka bola ... Nad detmi moc teraz neuvazujem lebo ich nemam ..a ktovie co bude az bude .... Castokrat je minusovym krokom rozmyslat nad dalekou buducnostou ... Dalsim problemom je.. ze vy si viete predstavit rodinu kde je otec moslim deti moslimovia a mama krestanka ?? Akoby nebola s nimi ..akoby nebola ich... Taktiez sa neda rozdelit deti.. ze syn bude moslim a dcera krestanka ... Neviem si predstavit fungovanie takej rodiny ..je to odsudene na zanik .. islam je v mnohom podobny krestanstvu.. a taktiez aj tuniske tradicie su v mnohom podobne slovenskym by ste sa cudovali 🙂
@jozefinka111 ako dlho ste spolu? Mate spolocne zavazky uver atd?
@cicus13 ... vobec si ma neurazila pisanim alebo davanim otazok 🙂 taka niesom ... ja prijmem kazdy nazor ci uz negativny alebo pozitivny 🙂 v tom ze je mamickin som myslelav tom zmysle .. ze maminka mu vie vludne dohovorit .. resp. ma ju rad tak inak ako otca .. nemyslela som to tak ako som si zazila u slovaka.. ze bol zavisli na jej financiach .. a postavil sa proti mne kvoli strane matky .. pokrokovi su .. mamina ani sestra satku nenosia.. v konvertovani myslela v uznani vieri .. nie v noseni satky .. 🙂 dakujem za kazdy nazor.. aj tebe nech sa dari ..🙂
@arabeska ... nepopieram ze nemas pravdu .. mozno to teraz vyzera ze som zmanipulovana hlupa a hlavne naivna.. a ze si nenecham púoradit .. ano necham ale skor som clovek ktory sa aj v probleme spolahne na seba.. a hlada riesenie skrze seba.. vies , ano arabi su arabi .. ci uz Tunisko Egypt, Algeria.. alebo ine .. ale zasa nemozeme hadzat vsetkych do jedneho vreca.. mam kamaratku ktora mala neuveritelne zly vztah s arabom.. a taktiez mam kamaratku ktora nasla skveleho moslima i araba.. su spolu 8 rokov a stastni .. samozrejme ale neziju na slovensku .. ja na slovensku zit nechcem.. slovensko ma v mnohom sklamalo ..

mozno ma teraz odsudite, ale "opaleneho" fesaka z Letanoviec by som si tiez nenakvartirovala domov len preto, ze je exoticky pre mna, ma krasne recicky a vie mi uzasne lichotit. a to by nebolo ani o farbe pleti, ani vo vizach ani vo viere. je to o tom, ako zije a co je zac. treba sa ist poriadne pozret, kde a ako byva, kde vyrastal, aku ma rodinu, co su to za ludia, ako oni funguju, ake maju hodnoty. to je to najdolezitejsie, lebo aj ked budete byvat x km od nich, to, z akeho prostredia clovek pochadza ho z velkej casti formuje na cely zivot. velka cast su aj geny samozrejme. a to mam pocit, ze si niekedy ako keby tie baby neuvedomovali. ked sa k tomu prida este odlisnost povah, kultur, nabozenstva, zvykov, malokto to ustoji. ale to len z toho, co vidim okolo seba, netrvrdim ze to nemoze ist.