icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

jozefinka111
autor
6. sep 2014

@danjelca ... prispevok som tu pisala vo februari .. ale boli sme spolu uz v januari .. cize sme spolu cca 9 mesiacov.. myslim si ze to nie je vela .. ale ani malo .. zavazky?? tak nemame .. ak myslis uver .. no ziadat uver v Tunisku .. to si ani netusim predstavit :D ... priatel zaraba schopne a dokonca tu pracujem uz aj ja .. takze to je schopne ..

danjelca
6. sep 2014

@jozefinka111 a byvate u jeho rodicov ci samostatne v prenajme?ako byvaju jeho bratia a sestry

maria200981
6. sep 2014

Jozefinka111@ no ja som krestanka a deti mam pokrstene ale zas niesom moc ukazkovy krestan ... Ani do kostola moc nechodim mam na iste veci svoj nazor moj muz je turek - moslim ale absolutne nepraktizujuci takze v nasom vztahu je posledna vec koru rozoberame je nabozenstvo..ma to nahaku,,, neviem ako je to s praktiUjucim moslimom ale vela zien co poznam tu v Turecku ostali krestanky a detom rodicia vysvetlili rozdielnost nabozenstiev a nechali im volnost vyberu ked budu velky

ceresnicka1990
6. sep 2014

Prečítala som si všetky príspevky a kedže ma táto téma rozčuluje,ale neda mi nenapisat,tak ti aspoň poprajem všetko dobre a aby si sa nepopálila :-/ a keď som čítala tvoje príspevky ,tak len možem podotknúť,že si ľahko manipulatívna...kresťanka,ktorá sa ťažko bude zmierovať s tým,že by mala konvertovať,ale začala čítať korán,vybodla sa na školu a odišla žiť do Tunisu,aby na ňu ta ,,hlupa,, slovač nezazerala...ich viera je super a aj nosenie šatky je skvelé a na záver ,nikto ťa nenúti konvertovať,len pre pokoj v rodine to urobíš...

marwa
6. sep 2014

@jozefinka111 ako je mozne, ze ked nie ste manzelia ze on je na Slovensku a dokonca tu aj pracuje?Zil tu predtym?Studoval????lebo iba ako priatela tazko ho sem dostanes...

marwa
6. sep 2014

inak aby som si Jozefinku zastala...iba baby co maju moslima pochopia co mysli "pokoj v rodine" a islam..
Tažko sa to bude vysvetlovať iným ženám...tieto arabske vztahy su tak vášvivé po vsetkych strankach..aj hadky aj udobrovanie aj riesenie problemov..ako sa hovori medzi nami ženami, ktore maju moslimov..tento vztah trva dokedy to /europska/ žena vydrží...a samozrejme pisem tu o normalnych vztahoch a nie o domacom nasili..

jozefinka111
autor
6. sep 2014

@marwa bol na slovensku na pozvanie, neviem ako je to pre egypt alebo pre ine krajiny .. ale on tu bol na pozvanie .. skrze mna a rodinu .. len si to trochu zle pochopila.. ja som nevravela ze tu pracuje ... len ze ja som pracovala tam a aj pracujem .. ale to je jedno .. on tu bol teda na to pozvanie .. lebo viza by neziskal.. ako aj chapem ze arabom ziskat viza je uplne sialeny problem ... a dakujem za zastatie sa .. lebo uz tu vyznievam ako jedna hlupa naivna manipulovatelna a oblbnuta slovenka ktoru ma niekto len na domace nasilie a na ziskanie viza ... tazko sa tu niektore veci vysvetluju.. zakladala som tuto temu aj kvoli tomu ze mozno tato tema pomoze inym dievcatam ...

valy
6. sep 2014

@jozefinka111 co mozes spravit pre seba, skor ako prijmes nejake konecne rozhodnutie, tak odid sama na Slovensko a v inom prostredi, bez natlaku sa v klude zamysli nad tym, co chces urobit. To, ze si sa sklamala v nejakých byvalych priateloch neznamena, ze vsetci Slovaci su rovnaki a musis zahodit vsetky svoje korene, vychovu, ciele a vsetko, co si mala, aby si mohla najst stastie s nejakym muzom. O dvadsat rokov Ta moze mrziet, co vsetko si musela nechat, vlastne uplne vsetko.

jozefinka111
autor
6. sep 2014

@valy ... toto je skvely napad a dakujem zanho ... ale vies co?? ak sa pre nieco rozhodnem .. uz nikdy..nnaozaj nikdy nebudem hladiet do minulosti .. nebudem rozmyslat ci som dobre spravila lebo to bude vec mojho rozhodnutia .. a pri rozhodnuti pozerat na to ci som urobila dobre aleo nie.. ak sa rozhodnem uz nebudem hodnotit ..

andreaztt
6. sep 2014

@jozefinka111 žiadne argumenty na svete Ťa nepresvedčia, máš ho rada a tak si žiješ na jednom krásnom obláčiku. Tak si takto ži pokiaľ budeš presvedčená sama v sebe čo je pre teba dobré, bez detí a slobodná. Veď sa nemusíš nikam ponáhľať. Len vnímaj prítomnoasť a pozoruj, Sama prídeš na to, čo je správne.

khadijahasif
7. sep 2014

@jozefinka111 konvertuj Len ak to budes chicer Ty sama , ak to budes citit v srdce , nekonvertuj nikdy pre niekoho , Len pre Allah . Musis tak citit Inak slova pri konverzii su nanic a budes patrit medzi Tych ktory zhresili Lebo Allah vidi do vsetkych srdc. Nikto nic nemoze skryt pred Allahom. Len pred ludmi.
Prosim ked budes nieco potrebovat , tu je moj mail. ....khadijah.alqureshi@yahoo.com

lulka12
4. okt 2014

No láska je slepá.... a ak si práve v období zamilovanosti isto sa nebudeš riadiť rozumom ale srdcom a to chyby a riziká často nevidí.....

Vzťah na celý život je dnes vzácnosť a aj z človekom , ktorý je z rovnakého prostredia a uznáva tie isté hodnoty sa buduje roky.....

No a ak sú kultúrne a náboženské rozdiely , treba byť o to opatrnejší..... Čím viac času budeš mať na to aby si vedela kam sa posunúť , tým je to pre teba lepšie.....

Rozhodne sa nikam nenáhli .
Moja známa sa pred 25 rokmi zaľúbila do občana Líbie. I keď žila rok s ním na Slovensku nakoniec išla do Líbie a mala s ním dvoch synov.....

Keď mali 3 a 5 rokov prišla na Slovensko navštíviť svojho chorého otca a späť sa nevrátila..... Synov nechala v Líbii....
Ja to teda nedokážem pochopiť , ale údajne to bolo jediné riešenie.....

Videla sa s nimi až po 18 rokoch. Tak si myslím , že pri lepšej voľbe partnera by nemusela byť rodina rozdelaná a deti vyrastať bez mamičky .....
Opartnosť je teda na mieste a hlavne ako ti písali dievčatá žiť v Európe obnáša menej rizík.

eva8
6. okt 2014

@jozefinka111 I ja som bola sprvu manželom upozorňovaná pre moje dobro a každú hádku som zavinila len ja... i ja som povedala, že pre pokoj v rodine (aby už netrpela dcéra) pristúpim na islam. I ja som bola viac ako po uši zamilovaná. I ja som obviňovala len seba.... Teraz vidím, že to bolo úplne inak. Ostala len jeho obrovská nenávisť ku mne....

dunakiliti80
7. okt 2014

Kým vztah funguje je jedno či je to Slovák alebo Arab , problémi nastanú ked láska pominie a prídu prvé hádky, deti atd..... je to iná mentalita, kultúra , zmýšľanie ....

Za mňa určite nie.

lianal
3. jan 2015

Zopár skúsenosti s arabskými (aj moslimskými) mužmi mám. Bola som párkrát na dovolenke v Tunisku a v Egypte. Mám odtiaľ okrem krásnych zážitkov aj veľa priateľov, s ktorými udržujeme dokonca denno-denne kontakty cez facebook. Je to prínosné pre oba strany, kedže sa dozvieme veľa o svojich kultúrach. Tak poviem Vám to takto: tak ako všade, aj tam existujú rôzny muži. Tí ktorí Vás budú chcieť len ako kamarátku, tí pre ktorých ste dobrá kým ste v ich krajine a platíte im za služby (resp. ich "zbožíčko),tí ktorí Vás budú vždy brať ako svoju vstupenku do Európy a tí ktorí sa možno do Vás skutočne zaľúbia(tích je najmenej).
Nie všetci arabi sú teroristi, takisto nie všetci sa chcú dostať do Európy (i keď väčšina áno). Mnohí z týchto mladých chlapcov chce žiť život normálne ako naši mladí chlapci v Európe.
Pri otázke prečo pokukujú za európskymi babami všetci jednohlasne odpovedali: "Arabky sa mi nepáčia." Dôvodov prečo radšej preferujú vzťah "s beloškou" je viac. Na prvom mieste stoji určite ľahko získaný sex. Stačí zopár sladkých slovíčok, eňo ňuňo a sme doma...
Viacerí mi nadbiehali, viacerí ponúkali sobáš a tvárili sa pritom nechápavo, keď som odmietala..a nechápala zasa ja ich...No pre nich tieto slovíčka veľa nezavážia. Pozvanie na sobáš je u nich niečo ako "I want try..." Polovica z nich Vám bude dristať do hlavy, aká ste "beautiful" a "You are from my dream"...especially when you are blondie...
Pre lichotenie to je dobré, ale čo ak?
Minulý rok som sa na dovolenke v Egypte skutočne s jedným z nich zaplietla. S kamarátkou sme básnili o tom aký je ten chalan nádherný, aké má nádherné telo, oči. On bol asi nato skutočne zvyknutý. Tento arab (moslim) bol z vyššej vrstvy, býval sám v trojizbovom byte, dovolenku si tiež zaplatil zo svojho....prišiel si proste užívať na dovolenku do Hurghady (asi ako si my chodíme užívať na Zlaté piesky). Nerozprával nám o tom aké sme krásne, ani nič podobné..bol celý čas úplne normálny ako bežný naši chlapci. No trávili sme s ním každý jeden den. Lichotilo mi ako sa o nás stará, ako nás sprevádza potulkami po meste. Každého od nás odbíjal, čiže nám všetci dali pokoj. Asi po 4 dnoch s ním som sa k nemu dostala trošku bližšie. Padli prvé bozky, objatia...mna vzrušovalo to, ako som videla aký je zo mňa paf. (mohlo to byť aj tým, že som biela) No práve on nebol z tých, ktorý by trpeli čo sa týka žien núdzou...
Čo tým ale chcem povedať...hoci arabov poznám a viem aká je to kultúra, jednému z nich som podľahla. Zamilovala som sa do neho.
Po dovolenke nasledovali každodenné telefonáty, zamilované správy...(no proste ako 15 roční) obaja máme pritom 28!!!!!!Avšak čím viac sme si volali tým viac bolo vidieť kultúrnych rozdielov..ani nie,že kultúrnych ale skôr ....povahových.
Vyžadoval svoju prevahu, rozprával mi o tom, ako mu musím veriť, kto vraj neverí svojmu "otcovi" ten nemôže normálne žiť a iné divné veci, ktorým som už veľmi nechápala. Nebol silne veriaci moslim, ale proste v povahe tu prevahu nad ženou mal...Ale na druhej strane ani ja som nebola bez chýb. Niekoľkokrát som ho otravovala so svojimi žiarlivostnými scénami....o tom, koho už teraz má!! (HAHAH ako komédia) Pričom on mi nato neváhal odpovedať :"Si chorá!!!" Ty si choráa?!!!!!!""" Bolo cítiť aký je agresívny. To ma na nom začalo odpudzovať. Niečo bude pravdy na tom, že sú strašne temperamentní a na ženské city až tak nehľadia (ale to asi ako každý muž). O chvíľku nasledovali slová plné lásky, že on na mna nemôže kričať kedže ma miluje. Samozrejme mi do tlačil do hlavy kaleráby, že príde tu na SLovensko, vezmeme sa a budeme spolu bývať. Čomu som samozrejme ani neverila, ani doteraz neverím. Teraz sa mi neozýva už asi týžďen a neviem či to nenechať radšej tak. Ja za ním doliezať nebudem. Ako aj iní chlapi ani oni nemajú radi, ak za ními ženy doliezajú. Podľa môjho názoru tu je ten výsledok "vzťahu" s arabom:
Chcú ťa pretože im pripadáš strašne sexy. Si pre nich nedosiahnuteľný európsky sen. Ak by mohli milovali by sa s tebou nepretržite. Slová sú pre nich len slová, o niekoľko dní na tieto slová vedia zabudnúť a tváriť sa akokeby sa nikdy nič nestalo.Najlepšia budeš ak im dáš pokoj, nestaráš sa do ich záležitostí, do ich práce, problémov, ak budeš len proste ich "žena", čo znamená asi u nás "milenka". Samozrejme navaríš, upraceš a s chuťou sa vrhneš do výkonu svojich "mileneckých" povinností. Asi takto vidia oni ženu. Byť im k dispozícii. Možno nie každému ale jemu určite áno. Kedy to on chce...keĎ nechce proste máš ako európska žena smolu. On sa ti ozve len keď bude mať on chuť.

Možno je to celé dosť smiešne. Ale je to pravdivé. Vždy budú medzi ľudmi rozdiely a je len na nás ako ich zvládneme. Či sa prispôsobíme a do akej miery sa prispôsobíme. Láska hory prenáša. Ale nie tie egyptské...:P

tinka323
3. jan 2015

Poslala som Ti IP.

zuzana_j23
3. jan 2015

odporúčam knihu od Evy Urbaníkovej- Stratené. tam je pár skutočných príbehov od žien ktoré sa vydali za Araba moslima

jolinka
3. jan 2015

@jozefinka111 to su kecy co hovoris...ze nebudes hladiet do minulosti, ale BUDES.

Preto ze ty rozmyslas sebecky, myslis len na seba, nehladis na to aky zivot pripravis svojim detom. Ano, zatial deti nemas, si len TY a ON ... 😕 😕

Raz pride cas ked pridu tvoje deti a ty budes premyslat, ano budes premyslat, ci toto si pre nich chcela, taky zivot, takeho otca, taku vieru... Budes konfrontovana realitou, tomu sa nevyhnes. Raz budes viazat svojej malej dcere satku, raz budes odprevadzat svojho muza so synom do mesity, ale dcera nepojde s nimi, alebo len zvlast do inej casti urcenej zenam. Narodenie tvojho syna bude inak cenene ako narodenie dcery... 😢 Tvoja dcera nebude mat mnohe veci a zazitky, ktore boli pre teba v detstve a mladosti samozrejme, ona ako moslimka to nebude mat dovolene. a mimochodom bude si musiet vziat len moslima, muz moslim si najde zenu krestanku ale moslimke dievcatu toto nie je dovolene, to by musela ist sakra proti prudu 😝 😝

a uz ked sme pri viere...ked pocujem o konvertovani krestanky na islam...len gulam ocami 🙄 🙄 🙄 🙄 Preco ziadnu krestanku nenapadne konvertovat len tak bez laaaaasky k moslimovi.???,_ Ja som bola pokrstena ateistka a dostala som sa k viere na VS...a predstav si nepotrebovala som k tomu ziadnu lasku ku krestanovi, len svoju vlastnu tuzbu po Bohu, a vieru mam doteraz, nebola viazana na city k clovekovi.

ty nemilujes aLAHA, tvoj boh je milenec, priatel ci co. Bez neho by ta islam a koran nezaujimal. Zaujima ta to ako sucast tvojho mileho, ver ze Alah taku konvertitku nepotrebuje 😉

lagatta
3. jan 2015

@jolinka klobuk dole. Z Tvojich viet citit mudrost. Vidim, ze mas 4 deti, verim ze su tak isto vnimave ako ich mamina 🙂 vsetko dobre zelam.

Sice to nie je k teme, ale nedalo mi nereagovat, kedze absolutne suhlasim s tym co povedala jolynka. Tazke je dnes urobit rozhodnutie, ktore bude niest nasledky aj o 20, 30, 40 rokov. Rob tak, aby si stale vedela najst svoju cestu. Nestrat sa len preto, ze teraz milujes. A urcite nekonvertuj pre chlapa.

jozefinka111
autor
7. jan 2015

Ahojte babule, fííha normalne tu je este trosinku zivo.. DAKUJEM vam vsetkym ze si este viete tu cosi napisat... dakujem za vsetky nazory, negativne, pozitivne, vselijake.🙂 poctivo ich citam ... noo takze ako sa mam .. napodiv fajn..🙂 bola som doma na Vianoce.. vravim doma.. noo... lebo som ooktobra bola v tunisku ... Dostala som viza 🙂 s pomocou priatela a rodiny som a mam teda aj pracu Alhamdullilah! 🙂 s priatelom sme stale, ano ano ako vzdy mali sme problemy, bolesti trapenia a ktore zeny a vztahy ich nemaju?? Ano niesom taka vycibrena vo vsetkom ako baby ktore tu dali prispevok lebo citam a citim ze mate mnohe vela skusenosti a za ne som vdacna ze ste ich tu povedali. No rozhodla som sa podla vlastneho rozumu. Aby ste si nemysleli tesne pred skoncenim viz sme sa pohadali, rozisla som sa s nim a odisla na slovenko. Bojoval o mna.. nie ako arab.. nie sladkymi recami.. ale rozumnym rozpravanim sa .. niesom az taka hlupa aby som nevedela rozlisit zavadzanie.. liskanie sa a pod. Zajtra odlietam opat.. naspat .. inak uz na tri mesiace nepotrebujete viza keby niekomu tato info pomohla :D .. Dievcata, beriem to tak ze doba sa meni.. a kazdy musi zit vlastnymi rozhodnutiami, kazdy musi plakat svojimi slzami, smiat sa na svojich zazitkoch, obdivovat to co mu naplna srdce.. a mne naplnilo srdce toto.. nevravim ze je to naveky.. ze je to specatene ci specatene bude.. ale zijem pre chvile ktore sa mi ponukaju..
OHLADOM ISLAMU: to ze citam koran alebo sa snazim viac vzdelat ci ponat rules alebo traditions neznamena ze som alebo bude konvertitka.. Allah je pre mna rovnakym Bohom.. ako nas Boh.. a tento nazor mam uz davno.. nie z tejto situacie.. ale ku tolerancii ma ucili rodicia.. Ak by som aj konvertovala.. tak niesom natolko hlupa aby som konvertovala z vlastneho chcenia.. ale chcela by som z bázne k Bohu.. nerozmyslam nad konvertovanim.. ale moje deti ak budem mat muza moslima budu moslimovia.. a o tom nediskutujem s nikym a nicim.. viazat satku dcere nebudem.. Tunisko je jedina moslimska krajina kde je DEMOKRACIA!... presli si aj demokratickymi volbami.. zeny sa tu rozhoduju ktore chcu alebo nechcu nosit hijab.. cize asi tolko... len sa rozhodujte vsetky PODLA SEBA 🙂 drzte sa majte sa .... nech sa vam vsetkym dari..🙂

katka2011
7. jan 2015

Ja teraz citam knihu Stratene a este som len v polovici a mam dojem ze uz nikdy nepojdem ani len na dovolenku do ziadnej z arabskych krajin. Nechapem baby co sa daju zmanipulovat sladkymi recickami lebo tu ich sklamal nejaky slovak, naletia a potom zaziju peklo ked im muz unesie deti a oni nemaju pravo ich ziskat odtial spat. Zblaznila by som sa keby mi niekto zoberie deti a vychovava ich bohvie kto v spine, bije ich, urobi obriezku... Baby spamatajte sa, kulturne rozdiely nepustia...

jozefinka111
autor
7. jan 2015

@katka2011 .. dakujem ti za nazor 🙂 vies, nie kazdy arab musi byt tyran, nie kazdy arab musi byt nasilny moslim a terorista... rovnako ako nie kazdy slovak musi byt zastanca slovenskych hodnot rodiny, ctitel slovenskych tradicii, nenasilnik, nepijan a pod. 🙂 a posledny dodatok obriezka je vykonavana v nemocnici, rekonvalescencia je cca nejakych par dni len ...
na margo celeje veci.. zalezi aj od krajiny, od rodinnych pomerov a pod.. nie je arab ako arab lebo nie je slovak ako slovak ;) 7

jolinka
7. jan 2015

@jozefinka111 no Katka zrejme myslela obriezku dievcat 😢 😢 😢 to je ine kafe 😝 😝 😝 ale zrejme v demokratickom Tunisku sa ani to nerobi...

jolinka
7. jan 2015

@jozefinka111 no ked je Alah taky isty Boh ako "nas Boh" naco potrebujes konvertovat?? vsak prast nebo uhod, ci nie 😉 😉 😉 bazen pred Bohom mozes mat aj ako krestanka ? 🙄 🙄 🙄

no vidim ze jednoznacne LOGIKE ta na teologii neucili... 😉 😉 😒 😒 alebo aj ucili, len si nedavala pozor. 😕

no ale nic...precitas, podakujes a ides za "vlastnym rozhodnutim, ktore ti naplna srdce" Nuz vela stastia dievca.

katka2011
7. jan 2015

@jolinka ano myslela som obriezku dievcat

katka2011
7. jan 2015

@jozefinka111 tak o tom ze nie kazdy arab je nasilnik ma nepresvedci nikto, oni su inak vychvavani a hrozne temperamentni, maju to v krvi. Na mile vzdialene od europskych povah... Bola som aj v Tunise, rovnako doerbi su tam ako v Egypte...

katti77
7. jan 2015

@jozefinka111 niečo málo o vzťahu s Tunisanom viem, mám aj tetu vydatú za Alžírčana a len jedno ti poviem, ešte je veľmi zavčasu niečo hovoriť o tom aký on je (vedia sa pretvarovať veľmi dobre a veľmi dlho) a ak už tam chceš s ním žiť tak aspoň pre svoje dobro sprav jednu jedinú vec, dieťatko nemaj ešte riadne dlho, to je jediné čo ti môžem poradiť.
Ja milujem tú kultúru, milujem Tunisko, rada sa rozprávam o bežnom živote v arabských krajinách, veľa čítam o tom a hlavne s mojou tetou rozoberáme všetko možné o jej, ich živote (je tam už 30 rokov) ale ja osobne s mojou povahou by som nemohla žiť s arabom aj keby bol neviem aký pokrokový (taký nie je ani jeden, aby pochopil a dovolil všetko čo je dovolené u nás).
Prajem ti pekný život s tvojou láskou ak by si chcela pokecať kľudne napíš IP.

jana_eyre
7. jan 2015

ja osobne si myslim, ze mame velke predsudky voci arabom /ostatne na slovensku su predsudky voci vsetkemu inemu/.. treba hladiet na konkretneho cloveka, nikto nema povahu podla narodnosti - kazdy je jedinecny.. to, ze je niekto moslim, neznamena, ze je terorista, alebo clovek co rad tyra - to je len pocit, lebo o tejto kulture su nam podsuvane iba tieto informacie z medii.. ale staci si pozriet normalny iransky film napriklad a tam vidno, ze su to ludia ako kazdy iny..

niekedy mam pocit, ze nabozenstvo nespaja, ale rozdeluje.. vsetci sa urazaju za inu vieru, alebo nevieru - zaraduju sa do nezmyselnych skupin a podla nabozenstva, ci ateizmu su oznacovani za takych ci onakych..

poznam dievca, co sa vydala za egyptana, zije teraz v egypte celkom bezny zivot.. konvertovala na moslimsku vieru, co je podla mna vela krat prirodzene - spolocnym zivotom predsa preberame rovnake nazory partnera.. tak ako som ja ateistka, je aj moj muz ateista, hoci bol vychovavany v krestanskej viere.. jednoducho sme sa zhodli na urcitych veciach a podla toho zijeme a vedieme nasu rodinu.. nepotrebujeme ale nikoho skatulkovat podla nabozenstva..

tdz
7. jan 2015

@jozefinka111 ahoj, ja mám bohužiaľ len negatívne skúsenosti. Našťastie nie moje vlastné ale kamarátka sa dala do takého vzťahu, všetko fungovalo, neskôr ju začal mlátiť a to najhoršie že odišiel aj z ich dieťaťom do rodnej krajiny a ona nič nemôže. Predsa len je to iná kultúra, mentalita, majú úplne iné zmýšlanie správanie. Ja osobne by som do takétoho vzťahu nešla, nie som rasista ani nič podobné ale predsa len je to úplne iná kultúra.

jana_eyre
7. jan 2015

no dobre, iransky film som nedala dobry priklad - kedze zeny tam maju stale nizsie prava ako muzi.. ale urcite sa aj tam najdu normalne zmyslajuci muzi..