Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@jozefinka111 si nadsena, zalubena stastna...zelam ti vsetko dobre...aby si neskoncila ako tych x- inych zien...tiez viem o com hovorim...a ver mi to neni ,ze tupa ci zakomplexovana slovac ako si nas tu nazvala, tiez zijem v zahranici, a moslimsky svet poznam velmi dobre...
@jozefinka111
dievča, dievča....je mi ťa tak ľúto...nechcem ti kaziť tvoj skvelý pobyt s Sousse, ale nedá mi nereagovať...tvoje príspevky akoby písala 15ročná puberťáčka s akné a nie dospelá žena...je jasné že si zaľúbená ale aj zaslepená a naivná...nepochopím ako môže niekto rozmýšľať nad koránom a islamom, nepochopím ako niekto dokáže poprieť vieru v jediného Boha...a to nie som žiadna svätuškárka čo spína ruky každú nedeľu v kostole...je pre mňa nepochopiteľné, že pre vtáka v gatiach je niekto schopný nad niečím takým aj len uvažovať!...milá moja, ja som bola niekoľkokrát v Tunisku, takže tieto ódy na tak demokratickú krajinu s neviem akými policajtkami si nechaj pre rovnako "rozumné"...mestá ako Tunis, Hammamet, Sousse, Mahdia sú naozaj nádherné, ale len na tých miestach kde sú turisti... ale ja som nekrochnila iba na pláži ale bola som aj vo vnútrozemí, na trhoch, pochodila som krížom krážom zopár miest a môžem ti povedať že nikdy by som tam žiť nechcela!!...je to krajina tak akurát na dvojtýždňovú dovolenku a dosť!!....v bežných domoch voda z kohútika neznámy pojem, pitná voda sa kupuje...po zhliadnutí mäsiarstva v Tunisku som uvažovala nad vegetariánstvom...kusy krvavého mäsa nahádzané na špinavej zemi...ak si tunisan vrzne s tunisankou, ktorá je panna musí si ju zobrať za manželku, v opačnom prípade cestuje do väzenia....väzenie v tunisku je cela na udupanej zemi so slamou...obriezka u chlapcov je bežná vec, pochybujem že by sa ťa niekto pýtal, keď budeš mať deti či ju chceš aj pre svojho syna...mohla by som pokračovať donekonečna, ale myslím si že tebe je to jedno a ako píšeš budeš sa riadiť vlastným rozumom...len dúfam že sa nehrnieš do svadby a materstva, ži s ním aspoň dva roky a uvidíš čo ďalej....na záver ti želám aby ti raz, keď dozreješ a spadnú ti ružové okuliare z nosa , nebola tá zakomplexovaná slovač s rodnou krajinou veľmi vzácna ...
ushuaia, vies, takym ako jozefinka111 je zbytocne nieco pisat o realnom zivote s muzom inej kultury a inej mentality bud su to naivne dievcata, neskusene dievcat aalebo uz aj zeny, co maju nejaky problem. a nepoznaju vobec mentalitu tych muzov, ani podmienky za akych vyrastali, skutocnu tvar krajiny odkila pochadza povodne ten ich´´iny´´.a tak nedbaju na dobre mienene rady a skuenosti inych.
a vzdy dopadnu zle.ak nepribrzdia zavcasu vo vztahu s takym muzom. ty to poznas, a v es tiez, ze ani ty si asi nedala na rady rodicov, znamych .len sama si bola dost silna a chytra potom poznat realny stav veci.a nastastie zavcasu zrejme, aby si neprisla k uhone.
AMANDA0405 perfektne napisane. uplne suhlasim. ja len dodam, ze jozefinka ajej podobne zeny by si mali urcite zistit, nieco o rodine toho svojho vysnivaneho princa. kolko nasobny inbriding tam je. a urcite si zistit nieco o prave danej krainy, z ktorej pochadza ten muz. pretoze v mohych moslimskych krjainach /okrem turecka aa j tam s a to uz zostruje/ plati v kazdej , ze je v pravnom poriadku implikovana saria.
aby potom nechodili na rozne urady vyplakavat, ak im unesie dieta, ci inak poskodi jej prava.
to ,co si napisala je nech vystraha pre take naivne ci lahkomyselne zeny, co myslia, ze ten ich je ´´iny´´ a krajina z ktorej pochadza je raj na zemi.,
inak, kazdej by som dopriala ,aby tam zila natrvalo nejaky cas. potom by az videla, aka demokrtaicka krajina je napriklad aj tunis.ked by zistila, ze saria a je prtiomna v pr.poriadku u rodinneho prava.ale ani tie zakony, co su oficialne implikovane z civilneho prava sa v pravnych podmienkach stavaju len textom bez praktickej aplikacie .cize zena je tam nerovnapravna ako osobnopst aj pravny subjekt.a a vymoct si svoje pravo je nemozne,ak to muz nedovoli.
to, ze nejak aena tam je zamestnana v ozbrojenych zlozkach neznamena, ze sa na nu nevztahuju zakony
platne tam.,cize aj saria.
ja som ale presvecdena, ze za cas , co je tato tema v platnosti uz aj jozefinka pochopila, o com je vztah s arabom. 😉
@amanda0405 co viac dodat... 😒 , za nejaky cas budeme mozno citat temu s inym kontextom...
uz sa posledny krat vyjadrim.. lebo sa nestiham smiat ztoho co tu niektore zeny pisete... @alice107 a @amanda0405 no neviem v ktorom tunisku si bola.. ale vzhladom na to ze tu zijem .. teda o chvilku to uz bude pol roka skoro.. tak ti poviem ze predstaaav si MAM kohutik s ktoreho tecie voda.. viem dobre co je zakon saria.. a neviem ci si to nemylis akurat tak s Maroccom .. ale dobre.. nebudem sa tu vyjadrovat.. zakony su ovplyvnene islamom.. ale do takej miery nie aby zena nemala plne a normalne prava na zivot..🙂 rodina mojho priatela.. ma dom ktory je zariadeny prakticky ako nase bezne domy na SR 🙂 len tak mimochodom... pracuju a dokonca maju firmu..🙂 Boze uz sa mi to tu s vami ani nechce rozoberat.. ak budem mat syna.. bude to moslim.... ak bude moj manzelom moslim.. a nebude mi vadit ziadna obriezka.. a posledna vec.. nemame Jedineho Boha.. ale TROJedineho Boha..🙂 lebo Te Deo uno maju aj oni :D .. Beslemma ..🙂
jozefinka 111 a prestudoval si si pravny system , havne rodinne pravo v tunisku? vrelo odporucam... 😎 pretoze tvoja naivita je trestuhodna...neboj, sa si nemylim tunis s marokom. pozma narozdielod teba pravo tunisu dobre.... adobr ti radim, najmi si advokata,aby ti vysvetlil,ako to tam chodi.. vies , cze tam je delny majetok manzelov? ze tvoje je len to, co si kupis co ti daruje muz? mas uz stanovene mahr?... pravo na zivot v r tunisku zena ma. nezabiju ju hned ponarodeni.ale pravo plnohodnotneho zivta v rovnopravnom vztahu nema. nie je rovnopravna ani spolcensky ani pravne muzovi. a ako dudzinka mas este mensie prava ako tunizanka....... len si najsmi advokata na poradu radsej.. pretoze vidim ze si naivna strasne. ale ja tvzdy hovorim.komu niet rady. 😎 .... poznam vela takych zien ako ty... jedna taka prave nedavno plakala, pretoze synov je vzal muz.. a kedze eu nama s tuniskom dohodu o uznavani pr.dokumentov , tak pravnou cestou svoje deti nikdy neuvidi..... no, ak v tunisku su domy ako na sk, tak zalezi kde na sk....... 😉 a tu spinu arabov tie znasas dobre?
aozaj, uz si vydata pravoplatne v tunisku?
adobre si pozri dokumety o podnikani. kto podnika? tvoj muz?ak si vydata vobec za neho. vie3s, ak si len milenka, tak si pre nich len pobehlica.ale aj ako manzelka enas vociach spolcnsti v tunisku ine postavenie
no, ty zistis postupne, ako to je. len aby nebolo pre teba ahavne tvojho syna neskoro..
napíšem len svoje pozorovanie. Bola som v Maroku 4 mesiace pracovne. Nádherná krajina, úžasné jedlo, srdeční ľudia - hlavne tí jednoduchí z osád. Srdeční k cudzincom, ale menej k vlastným dcéram...aspoň tí v hlavnom meste a v Marakeši. Bežná prax - dcéry prostitúky pre cudzincov v hoteloch, ale len na anál, aby boli "nepoškvrnené" v prípade, že by sa našiel ženích. Viem to od kolegu, ktorý sa nechal zlákať, zamiloval sa do dievčinky, ktorá by mu mohla byť dcérou a ušli spolu do Senegalu. Arabi vlezlí a pre mňa nepríjemní muži, čoby mladá pekná a hlavne svetlá európanka som bola pre nich ako med pre osy, až som nakoniec zvolila na sólo vychádzky šatku. Vrátila by som sa kedykoľvek kvôli krajine, ale vzťah s arabom ma nikdy nelákal a neláka. Netvrdím, že to nemôže dopadnúť aj dobre, ale vzhľadom na obrovské kultúrne rozdiely by som to ja neriskovala. Všetky prípady, ktoré poznám, spojené s vysťahovaním do krajiny pôvodu manžela, alebo priateľa, dopadli buď úplne zle, alebo rezignáciou dievčiny na miestne zvyklosti a obmedzenia. Ak si to niekto dobrovoľne zvolí, je to jeho vec, ale úplne najprv zo všetkého sa treba informovať, infromovať, dať nejaké skúšobné obdobie, zabezpečiť sa dokonale pre prípadný návrat, dať si veľký pozor. Zamilovanosť, nezamilovanosť, tam ide o veľké riziká...treba preverovať, overovať,...
@jozefinka111 myslim, ze usudit, ze poznas krajinu, mentalitu, zvyky a zivot vseobecne po necelom pol roku zitia tam je naivne a nezrele.
Na svk si predpokladam zila dlhsie, asi od detstva, s nasou mentalitou si oboznamena dobre. A predsa byva clovek zaskoceny, ze o par dedin dalej a pristup iny.
@jozefinka111
milá Jožka! uvedom si jednu vec, ani jedna z nás to nemyslí v zlom...my ti len chceme otvoriť oči...len nerob tak ako ja v dvanástich, keď mi mama niečo zakázala a ja na just doprotivna som to urobila...až potom som pochopila, že tá mama to myslela dobre a mala pravdu... 🙂
skús s ním žiť minimálne dva roky, tak ako aj tu v SR sa málokto žení po niekoľkomesačnej známosti s prestávkami...skús vidieť nie len to pekné a dobré, ale aj to ostatné...a potom uvidíš, či to má zmysel alebo nie..
za nic na svete!To radsej Eskimaka alebo Tarzana z pralesa! 😉
@jozefinka111 no ako vidim...nasa alicka uz nasla aj tuto temu 😀 Baby drzte sa a nenechajte vytocit... prajem vsetko dobre...
@amanda0405 keby som ja mala davat na taketo mile rady...tak by som nemala pred sebou uz 15 rok stabilneho manzelstva a dve krasne deticky...co jej radis? Alebo aky navrh riesenia mas pre nu? Co by si na to povedala, keby ti zahlasim, ze o slovakoch je zname, ze su alkoholici a davaj si pozor...naco s takym chlapom stracat cas...sak ja ti len oci chcem otvorit... ide o to, ze sa na kazdeho cloveka treba pozerat ako na cloveka v prvom rade, bez predsudkov...individualne...spoznat ho a potom chciet niekomu oci otvarat...
pozri si nejake dokumenty medzinárodných organizacii o Tunisku, co sa tyka postavenia zien, napr. http://www.unicef.org/gender/files/Tunisia-Gend...
Tunisko nie je najhorsie v regione a spravili nejake zmeny k lepsiemu, ale stale neporovnatelne s nasou krajinou.
toto video hovori uplne za vsetko.
ahoj, pre mna je jedno, ci je hinduista,moslim, zid,krestan...co to ma spolocne so vztahom?...okrem iného,mozes mi prosim ta vysvelit, ked mas araba v pokrvnej rodine, preco sa pytas?...ved potom niet o com diskutovat...ja to nemyslim v zlom..ci ako si to myslela?mas araba v pokrvnej rodine...potom musis vediet, ze arab nerovna sa moslim...teraz sa jezia chply vsetkym arabom krestanom, ked ta citaju,...arab je etnikum, ako slovan...to ako by si sa isla opytat, ci ti vyjde vztah so slovakom, cechom alebo slovincom atd...niekto ani netusi, ze iranec nie je arab, ludia o tom malo vedia, aspon nasi....
za mna takto:bez ohladu na tvoj vek...poznam tolko arabov, ani sa ti nesniva...arab krestan moze byt ovela vacsie hovado,ako arab moslim...ked uz o to ide...viem, ze si sa chcela podelit o nazory tuniských moslimov s babami, teda dufam, ale aj v Tunise nie je chlap ako chlap...bud uzrozumena s kultúrou, zvykmi, MUDRA, a ide to...po papuli mozes dostat hocikde a lubit ta moze hocikto...sorry za vyraz...
Aslemma zienky... 🙂 mam navarene, oprane, mozem sa tu vyjadrit aj ked som pred casom povedala ze posledny krat.. tentokrat to uz chcem aj dodrzat.. v prvom rade vam VSETKYM prajem len vsetko dobre aby vas vsetky zlosti a vsetko zle len obchadzalo.. co sa tyka mna .. @ivivaiveta .. pytala som sa to par mesiacov dozadu, vtedy bolo vsetko inak.. a keby som to neriesila raznejsie nebola by som obohatena o take skusenosti ktore dnes mam .. a uz mi tuto temu prakticky ani netreba. Upovedomila som ze mam rodinu araba.. ale nie je praktizujuci moslim.. tym som chcela podotknut ze stretnutie s arabskou kulturou mam dostatocne lebo v Cairo som dost casto od malicka. Ale iny kraj iny mrav.. rovnako ako ina krajina aj iny mrav... To co je v Egypte normalne nie je beznou vecou v Tunisku a sama to vidim ...
Poviem vam len tolko, mozte si nacitat tisic dokumentov, mozete byt upovedomene kadekym a cim, ale nie je to rovnake ako ked ste konfrontovane same v danej situacii a mate vlastnu skusenot.. ako uz @erjona povedala.. tymto ti DAKUJEM!!! pri tvojom prispevku som si tak spokojne vydychla. treba nazerat na cloveka ako cloveka, ktory ma hodnotu, lebo mu bol dany zivot, ktory ma svoje plusy i minusy, sny, zmyslanie, ciele... Nie je to o nabozenstve aj ked zohrava samozrejme znacnu rolu v celom zivote.. Na margo toho, nebudeme sa predsa bavit kolko krestanov je vrahov, nasilnikov, smilnikov, unasacov deti... a preto mam povedat ze krestanstvo je spatne?? ANO! aj takto sa meni momentalne nazeranie mnozstva populacie na krestanstvo.. mnohi ludia krestanstvo nazyvaju krvavym nabozenstvom! .. co je samozrejme pre mna smutne.. neobranujem nikoho, plne si uvedomujem ze priatel moze byt skryty nasilnik tyran a cinik.. a vsetko moze prekryvat.. ale ako inak to zistim ako zitim a skusenostou? Mame sa radi a na tom teraz nikto nic nezmeni.. Neviem ako mozete sudit, a odkial beriete pravo ze som NAIVNA! ... hlupa, neostrazita a pod. Najvacsou formou ignoracie je ked odmietnes nieco o com NIC nevies.. asi tolko k tomu vsetkemu .. spoznanie inych mravov nie je prisposobovanie sa ale moze byt obohatenim vseobecneho rozhladu cloveka! .. Len si povedzte mile zienky ci ste vzdy boli take intelektualky?? Kolka mudrost ked sa nejedna o vas??? .. Napriek mnohych nechvalnym ba priam narazujucim prispevkom na moju osobu vam prajem spokojnost stastie radost a otvorenost mysle.... Beslemma 🙂
@jozefinka111 zaregistrovala som, ze tvoj príspevok je takmer rok stary...ja ti hovorim, inými slovami, neries, akého je nabozenstva...ked ma byt dobre,bude, ked ma byt zle, tiez bude...aj ked si zoberies suseda odvedla...ja som ti len chcela povedat, ze si sa zle pytala,alebo zle si formulovala svoj dotaz...tu na Slovensku..a este das nazov temy vztah s arabom...tak to ta tu ubicuju....drzim palce...
@jozefinka111 Vela stastia 🙂 .A nenechaj si kafrat do zivota nejakymi modrymi kobylami,...nestoja ti za to 😀
K tejto teme mozem vsetkym zucastnenym odporcom inych kultur popriat len..."zite si vo svojich,vacsinou bankami zadlzenych krtincoch,pocitajte kazdy cent do najblizsej vyplaty a hlavne...odsudzujte ak sa niekto rozhodne zit inak-pravdepodobne lepsie.a nezabudnite zavidiet ...ved to je take krasne slovenske!" 😀 Prajem pekny vecer 😵
@luslus Ja by som sa ťa opýtala tak o rok-dva, že ako vám to klape....či budeš aj potom taká vytešená...moslimovia sa nikdy neprispôsobia...žena je pre nich menej ako koza 😢 a ak niekto tvrdí, že nie všetci sú rovnakí , tak je to lož....pri prvých problémoch sú hneď všetci ako cez kopirák...stačí čítať, počúvať príbehy, pozrieť v telke a je to až desivé, čoho všetkého sú schopní ☹ ☹ ☹
@cecilia68 to nemyslis vazne?
@ivivaiveta myslím....smrteľne :(
@cecilia68 ale cecil...a co je malo kktov aj tu na SVK...?..sak to nemusis nikam chodit...a ked niekto bol, stretol inu kulturu, rasu, nabozenstvo, tak to neznamena predsa, ze to nevyjde...to ako ked si na svadbe v rodine, ako vies, kolko im vydrzi...manzelstvo môjho známeho,slovenka so slovakom, vydrzalo tri mesiace nedavno..vacsi rekord nepoznam...to nemozes takto vsetkych supnut do jedneho vreca...precitaj si, co som napisala k tejo teme predtým...
@lillika lili...neryp 😉
@ivivaiveta nuz,trpim nespavostou,tak som nervozna 😀 😀 😀 .ale fakt je,ze zabednenost a xenofobia ma dost vytaca 😖 🙂
moj najlepsi priatel bol z Izraela-moslim.bol to uzasny clovek,ochotny vzdy pomoct.poznali sme sa 16 rokov,poznam aj jeho rodinu.boli sme LEN priatelia.zavrazdili ho dokonali,nenasilni a priatelsky mladi slovensky chlapci...
@lillika sak nenervy,baba jedna 🙂 ...pocuvaj, to je ako ked sa zapadniara alebo americana opytas, ci by chcel zenu z vychodneho bloku...tak co najdes?ten isty nazor, povacsine...sliepky,pomaly ani cesty a televizory nemame, sama kur.a...aky je v tom rozdiel???..ziaden...a potom ked ta taky pan stretne a vidi, ze mas aj televior, lepsiu znalost geografie ako on,vyssie vzdelanie, je paf...ale to je len ON..on sam...to je o nazore,skusenosti...

@jozefinka111 prepac ale radsej ruky prec.... :(((