icon

Vzťah s feťákom

martinaforg
5. jan 2022

Ahojte ...
Máte s tým niektorá skúsenosť ? Dokáže sa taky clovek zmenit alebo zbytocne cakat ... pred par mesiacmi som si zacala s chlapom, rozumela som si s nim ako s nikym pred tym, dokážeme sa rozpravat aj cele hodiny .. No jeden háčik .. nevedela som vtedy ze je feťák .. ja som zasadne proti drogám .. este spolu oficiálne niesme, Len sa stretávame, ja som sa za tu dobu zalubila lebo ked v sebe nic nema je fakt uzasny, pozorný, mily ... ked fetuje sa mi neozyva, potom sa mi ospravedlňuje a sľubuje ze uz fakt skončí .. v podstate je to len kolobeh toho istého dookola .. podporujem ho stojim pri nom chcem aby prestal ale asi to nema zmysel ... viem ze ma ma rad, dava mi to najavo, spoznal ma s celou rodinou, vsetci su super ... ale akonáhle pridu tie jeho dni sa mi neozve aj par dni ... kaslat nato ? Dokáže sa este zmenit ? ... ( ma po 30tke a uz takto zije par rokov ) .. asi svoj zivotny štýl kvoli jednej zene nezmeni ..

karolinakr
5. jan 2022

Ja pozerám veľa romantických filmov a vždy verím na zázrak,ale ak chlap nechce,nikto ho neprinúti.Gembler,alkoholik,súknickar, klamár,narcis súTABU

maminkadeticiek
5. jan 2022

Moj ty dochodok 🤦‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinaforg
autor
5. jan 2022

@mandala77 horsie je ze si to vsetko plne uvedomujem ... viem ze je to zle, viem ze mi tolko krat slubil a nedodržal .. a viem ze to tak bude aj nadalej ...citat 100% pravdivý ... vidim to, ze napriek tomu, aj ked viem ze mi to ublizi a velmi, tak velmi sa ho nechcem vzdať ... mam v hlave len scenár ako s tym prestane a vsetko bude uzasne ... ja skusenosti s drogami nemam, ale asi by som nemala verit ze sa to len tak stane a prestane ....

im709vf
5. jan 2022

@elizabet173 ja ti nevravím co máš robiť, kľud 😄

martinaforg
autor
5. jan 2022

@elizabet173 zavidim .. fakt zavidim v dobrom ... aj ja by som chcela byt taka silná zena a hned niekoho od seba odseknúť ked viem ze pre mna nieje vhodný a mat seba na prvom mieste ... nedokážem to

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinaforg
autor
5. jan 2022

@im709vf ale som velmi rada ze sa to podarilo vam, a uprimne velmi drzim palce... velmi 🙂
Ja neviem ci to stastie budem mat

nice202
5. jan 2022

@martinaforg a čo to fetuje? Pervitín, či občasné zahulenie marihuany?

im709vf
5. jan 2022

@martinaforg no akože ja osobne niesom partnerkou daného človeka.. ale bola som ucastnickou celého priebehu, my ako rodina a plus jeho partnerka sme boli vždy oporou. Chalan bol vždy dobrý, šikovný, múdry, avšak mal túto jednu chybu. Ako vravím, pravidlá boli určené.. vedel ich on, vedeli sme ich my, vedela ich jeho partnerka. Išlo sa na nho síce tvrdo, ale s laskou

martinaforg
autor
5. jan 2022

@nice202 pervitin, ... plus obcas trava

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nice202
5. jan 2022

@martinaforg aha, tak to mu daj rovno zbohom.

martinaforg
autor
5. jan 2022

@elizabet173 nechcem vyplakávať ani nikoho tym otravovat to vobec nie ... ja len s drogami skusenosti nemam a chcela som vediet ci sa to da zvladnut alebo nie, opytat sa ci to niektorá zažila .. ja si uvedeomujem ze je to moj problem .. proste som sa chcela opytat

chances
5. jan 2022

@martinaforg
to, co teraz najviac potrebujes, je to, co je pre teba v túto chvilu asi najbolestnejsie: pozriet sa pravde do oci, priznat si realitu: je to zavisly clovek a ziadne mnozstvo tvojej lasky ho nedokaze "zachranit". Musi sa zachranit sam. Podla toho, co pises, s nim zazivas nieco jedinecne, ked ma dobre obdobie. Dokaze citovo naplnit niektore tvoje potreby. Zial, z dlhodobeho hladiska sa to za chvilu preklopi a stres a napatie prevazia. Mozno sa ti od neho nebude dat odputat hned, ale myslim, ze tam dospejes. Tie obdobia, ked sa nebude ozyvat, lebo bude mimo, budu pre teba cim dalej frustrujucejsie. Ty budes vecer sediet, trapit sa kvoli nemu, pisat na fora... a on co? Bude mu vsetko jedno, lebo bude nepricetny.

S tym suvisi dalsia vec, ktora by ti asi pomohla: uvedomit si vlastnu hodnotu a mysliet pozitivnejsie. Preco by po nom mal prist este horsi?? Hovor si, ze pride lepsi!

A posledna vec: divaj sa vzdy na ciny, nie na slova. Za muza (aj zeny 🙂 ) hovoria ciny!

Drzim ti palce, aby si sa rozhodla tak, ako je to pre teba samotnu spravne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandala77
5. jan 2022

@martinaforg pervitín a Ty stále myslíš, že sa zmení? Ako fakt, začni robiť niečo so sebou Ty.

nadazdi
5. jan 2022

@martinaforg ťažká povaha ľahko spadne do závislostí 🙂 moj muž 10 rokov fetoval, 10 rokov sme spolu a nefetuje, v tej partii je ich dosť malo čo sa z toho dostali, že majú vlastne rodiny, deti, domy, prácu, starosti.. sú to ľudia o ktorých by to teraz človek nepovedal, každý mame minulosť, ale poviem ti tak, musí začať od seba 🙂 nikto ho zo závislosti nevylieči, len on sám.. ak prestane kvôli tebe, spadne do toho znova pri hocijakom spoločnom probléme.. ty ho určite nevyliečiš, veď určite sa o to pokúšali aj matky všetkých feťákov 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ailiba
5. jan 2022

@martinaforg pokiaľ sa to stále točí dokola, tak to nemá zmysel. A daj si pozor, lebo takýto človek v afekte vie robiť hrozne veci. Radšej od neho utekaj. Ak sa nechce zmeniť kvôli sebe, tak to kvôli tebe neurobí. Verím, že ťa má rád a aj by prestal.... Ale neprestane. Bude ta sťahovať dolu.

martinaforg
autor
5. jan 2022

@elizabet173
Nemyslela som to zle, ano pisala som tu tak pred rokom lebo som mala nejaky problem a bola som nato sama nevedela som sa s tym vysporiadať, vela žien mi napísalo aj ich pohlad na vec a otvorilo mi to oci dostala som sa z toho po nejakej dobe, pretoze som videla aky nazor na to maju ostatne a ze som ja ta hlupa ... proste ma len napadlo ze to tu skusim napisat, a ano, teraz vidim, ze by som ani nemala premýšľať nad tym, pretoze sa asi velmi tazko zmeni ... urcite nad tym budem aspon uvažovať a proste mi to pomohlo vtedy a mozno mi to pomoze aj teraz ked vidim ze mi kazdy povie v podstate rovnaku vec ... tak si aspon viac uvedomujem ze je chyba vo mne a ano, mala by som utekat ... nebol zámer vyplakávať, len pocut / vidiet nazor niekoho ďalšieho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinaforg
autor
5. jan 2022

@elizabet173
s rodičmi niesom od mala a sestru mam v Nemecku, nebavili sme sa o tom... ale asi je mi jasne aky nazor by mala ... taky ako kazdy normalny clovek

babulkomale
5. jan 2022

@martinaforg stale opakujes ze s drogami skusenost nemas - a naco by ti bola? Ved uz deti na zakladke vedie to co my ti sem piseme.
A tie reci ze ti nieco sluboval...vies co to uz by som skor verila politikovi ako fetakovi.
Moj muz mi nikdy nic nesluboval, ale makal a mame vsetko. Lebo u nas sa nediali romanticke reci ale ciny.
Opakujem: vsetci zavislaci su fantasticki klamari. Uplne dokonali. Objime ta a retiazka z krku je fuc...na to nepotrebujes skusenosti s drogami, na to staci zdravy rozum a zopar informacii z knih alebo internetu.

babulkomale
5. jan 2022

@martinaforg ty si z detskeho domova ci ako? Kde si bola ked si odmala nebola s rodicmi?
Lebo pripadas mi taka stratena velmi...

akbara77
5. jan 2022

@martinaforg tu nie je o com.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
taga
5. jan 2022

Ked som sa stala mamou, pochopila som, ze jedna z top najvacsich uloh a zodpovednosti v moj zivote bola VYBRAT SVOJIM DETOM DOBREHO OTCA. toto kriterium fetak nikdy splnat nemoze. Tym padom u mna ziadna sanca na akykolvek vztah. Toto radim aj tebe. Rozmyslaj pragmaticky

brembo
5. jan 2022

kopírujem od karolinakr : ale ak chlap nechce,nikto ho neprinúti.
Toto karolina kr vystihla velmy dobre. Pokial sa on sám nerozhodne,že s tým končí,tak ho k tomu neprinutiš.
Mal som kolegu,alkoholika bol viackrát na odvikačke, a po poslednej si povedal dost končím. Prijali ho k nám,pracoval u nás pár rokov,bez kvapky alkoholu,nič vobec nič. Potom si občas dal nealko pivo,potom už každý den. Potom si dal normálne pivo a už to išlo. Pivo mu nestačilo-do roboty chodil čistý,potom prešiel na vno a pil ho viac a viac,potom už asi na tvrdé,lebo chodil do roboty tak,že to z neho bolo cítit. Potom ho načapali na dennej,mal pod klobukom. či zostatkový alebo si šlahol pred šichtou neviem-samozrejme okamžitá výpoved. Vydržal rok žit,cca mesiac pred smrtou každému v okolí hovoril,že tu už nebude dlho. Ráno ho bývalá manželka našla mrtveho,zastrelil sa. Rašej si vzal život,ako by mal bojovat s démonom.
Takže ako písala karolina. Ked sa sám nerozhodne,nič mu nepomože. Samozrejme ho k tomu možeš nasmerovat i ty sama,no rozhodnut sa musí sám.

brembo
Autor odpoveď zmazal