Vzťah s mamou

marmelada13
3. júl 2022

Chcela by som vediet, ci tu mate niektora podobny pripad alebo aspon nezaujaty nazor tretej strany by som si rada vypocula.
Velmi ma trapi moj vztah s mamou. Nie zeby bol uplne zly, ale je chladny. Ked som bola dieta aj pubertiacka, no skratka vzdy som mala s maminou pekny vztah. S cimkolvek som sa jej mohla zdoverit, a ona mala doveru vo mna. Boli sme ,,super dvojka,, alebo ,,najlepsie kamosky,, a myslim, ze ma aj dobre vychovala. Nikdy sa nemusela za mna hanbit. Moja mamina vsak mala smolu na vztahy. Moj otec nas opustil,ked som mala 3 roky a odvtedy mamina mala niekolko vztahov,ktore sa vzdy striedali 3-4 rokmi zamilovanosti a potom 2-3 rokmi bolesti a zarmutku,kedy som pri mamine vzdy stala a vsetko s nou prezivala. A takto to bolo az do mojej dospelosti.A vtedy sa to stalo.Ja som si nasla svoju prvu lasku a moj vztah s maminou isiel,,do haja.,, Vzdalovala sa mi a odcudzovala. Uz to nebolo ako predtym. Potom som sa rozhodla ist s priatelom do zahranicia, a odvtedy to bolo zle. Vyhrazne spravy,ze som ako ,,ku...,, A ze skoncim zle a pod. S priatelom som sa po case rozisla,lebo som spoznala uz mojho terajsieho manzela a kedze byvali priatel to zobral zle, tak narozpraval mojej mamine uplne vymysli a ona mu uverila. Nie aby verila svojej dcere, ale verila mojmu byvalemu priatelovi a pisala mi velmi velmi skarede spravy. A ja som strasne plakavala,lebo takto som svoju mamu nepoznala. Potom ked som sa vydala a narodilo sa nam dietatko,tak prisla parkrat za nami a veci sa akoby uz dali do poriadku. Teraz uz sme pocetnejsia rodina, mame viac deti, napriek tomu, ked mamine zavolam a spytam sa ako sa ma,tak ju to akoby rozculi a reaguje slovami typu:,,ako sa mam mat? V jednom kole. Z jednej roboty do druhej,nikdo mi s nici nepomoze, na vsetko som sama..dom, zahrada,...atd...ale hovori to takym stylom, akoby som ja za to mohla. Uz sa s nou ani nemozem tak doverne porozpravat ako kedysi,lebo ma vzdy odpalkuje,ze ju bud ta tema unavuje, alebo nema naladu. Mam skveleho manzela a uzasne deti ale chyba mi mama.Odkedy som dospela a mam svoj zivot, mamina sa mi odcudzila. A bojim sa jej hocico povedat. Trpnem pred nou a uz sa jej nemozem s cimkolvek zdoverit.

dadis
3. júl 2022

@marmelada13 Myslim si, ze spravanie tvojej mami je toxicke. Dieta/teenager nema byt spovednikom dietata. Ak mala vztahove problemy, mala ist za kamaratkou. Toto nepatri do vztahu mama/dcera. A rovnako aj to, ako riesila tvoje vztahy. Nie, toto ulohou mami nie je. Chapem, ze je smutna, ze si sa odstahovala do zahranicia, ale svojou nespokojnostou ti otravuje zivot. Ona uz davno mala mat svoj zivot a mala by ti priat stastie. Mozno je vi vasom vztahu toho viac toxickeho, nez si uvedomujes, ale tych par veci, je hrot, dost smutny..

hermiona12
3. júl 2022

@marmelada13 tvoja mama sa správa hrozne. Celý život riešila len vzťahy a ty ako dieťa toto všetko pozorovala. Bola si v prvom rade jej dieťa a ona tvoja mama. Lenže ona ťa brala asi ako psychológa. Teraz ty máš rodinu a manžela, máš šťastný život a možno poviem dosť tvrdo ale ona ti závidí. Nemáš za čo mať výčitky , ona teba porodila nie na to že by si bola pri jej zadku celý život a uterála jej slzy. Ona by sa mala zamyslieť a má sa za čo hanbiť. Ty si neurobila nič zle tým že si zaradila svoj život, venuj sa deťom a manželovi , oni potrebujú šťastnú matku a nie smutnú.