Vzťah verzus odchod do zahraničia
Dobrý večer,
asi potrebujem počuť iný pohľad na vec lebo sa asi zbláznim.
Ide o to, že... Mám priateľa, s kt. bývam, som s nim spokojná, nechcela by som byť s nikým iným, aj keď sme už zažili všeličo medzi nami, ale nemenila by som ho. Avšak... Nie som šťastná na Slovensku, neviem, ale ani nechcem sa tu zaradiť, skrátka chcem žiť v zahraničí, kde som predtým aj bola a bola som tam oveľa šťastnejšia ako tu, úplne iná, tu sa trápim mimo vzťahu či už čo sa týka práce alebo vôbec, všeobecne, drží ma tu skrátka len vzťah lenže... Uz aj zle spávam lebo vždy som túžila žiť inde ako na SVK a keďže priateľ chce žiť len tu, znamená to, že musím zostať tu, ak chcem byť s ním ... Len tá túžba žiť preč je tak silná, že neviem či sa dokážem v tomto 100% prispôsobiť :( fakt ma to dosť trápi... Neviem čo robiť, možno je tu niekto kto ma podobnú skúsenosť alebo si to prežil a s odstupom času to vie zhodnotiť poprípade čo by ste spravili vy? :/
To bude tazke, lebo si rozhodnuta pre zahranicie iba FR. Ten tvoj vie predpokladam nemecky/ anglicky, vo Francuzsku bez francuzstiny nezapadne a nenajde si pracu.
Kolko mate rokov? je ine vybehnut si von medzi 20-30r a pred/po 40r. Su ludia, co si idu von zarobit a su ludia, co tam chcu zit do smrti.
Mozno budes musiet spalit mosty a odist tam sama na trvalo.
Dalsie riesenie by bolo mat obaja pracu na home office, kupit si byt vo FR,... a pracovat pol roka tam a pol roka tu ...
@marseillefan no ze pokial necita clovek to co ten pan tak smola... Resp je podla mna blbe na zaklade tohto prijimat cloveka, ak citanie knih nie je jej naplnou, malo by sa to odvijat od inych schopnosti
@pieksamaki ano, dochadza, ma to tak cca hodinu, hodinu az pol, chcel byvat na SVK tak radsej takto dochadza no... Hej no to by bolo fajn, len nie je lahke sa k tomu preluskat, ked ma, mam dojem, jasnu predstavu... Ale tak snazit sa o to budem....
@michkat mozno si prezila len kratku lasku ku francuzsku. pochopila som,ze si tam zila len kratko. ja som tak.bola v anglicku pred 18.rokmi a zostal mi z neho krasny dojem a tuzba.ale kebyze tam clovek ide skutocne zit,tak sa musi inak obracat. clovek by objavil aj tieniste stranky, nespravodlivost. sice si viac zarobis,ale aj zivotne naklady su tam.ine.a byvat dlhorocne v spolocnom byvani s cudzimi ludmi tiez asi nie je to prave orechove. ale mozno si tam niekoho najdes, s kym sa budes moct pretlkat lahsie abo si najdes francuza a bude sa ti tam lepsie zit.
@majkeel tak ja som tam isla tiez bez jazyka s 3 slovami iba... Ale isla by som aj do Kanady (cisto priklad) keby chcel, ale to, ze on vlastne nechce nikam noo....
Ano, to je moznost tiez... Len problem je, ze sa mi este nepodarilo s nim prebrat toto tak konstruktivne, ze ake su moznosti alebo teda aky kompromis by sa dalo najst... A dusim to tak v sebe lebo debata o tom nedopada najlepsie a potom... Pisem sem lebo si neviem dat rady sama so sebou....
Tazko to je, isiel by keby je tam moznost napr podnikania a byt nejaky cas tu a nejaky tam, ale problem je, ze aj k tomu by sa clovek musel nejak dopracovat, cize aby sme sa dostali do bodu B, nechce pocut o bode A akoby... Dokazala by som ist aj sama najskor, zabyvat sa, doucit sa jazyk a "obhliadnut" co a ako by bolo treba keby sa dohodneme, ze teda takyto je ciel, ze ideme do toho spolu, ked tam nechce ist hned bez znalosti jazyka ani nicoho, zatial, ze by prisiel obcas, videl by ako to tam funguje atd..... Prosto, ze aspon by dal sancu tomu... Lebo tam kde robi, nechce robit cely zivot, ale u nas doma, v nasom meste, nema nic iste, len planuje podnikanie.... Do coho ja velke nadeje nedavam, ale ked chce nech vyskusa, aspon bude vediet, chcem len povedat, ze sa este sam moze ocitnut v situacii kedy si bude trieskat hlavu o stenu, ze sa vratil, ale pritom teda zahranicie odmieta... Hm
@janetinka27 neviem, sla som tam po strednej hned.... Potom, ze zarobim si, vyska a USA... Ale nejak sa to tak vyvrbilo, ze som sa pocas toho ako som bola tu zacala ucit jazyk ako samouk, zachybalo mi to tam tak som sla na jednu sezonu, vratila som sa domov a potom dalsia sezona a hned nato som si tam nasla robotu, ale krize neposluchali tak som sa musela vratit lebo to prislo nahle... A teda zazila som aj ake to je nieco vybavit a podobne, co nie je najlahsie vo FR, ale ked uz vybavite tak... Ako to povedat, ze to stoji za to? Ze su moznosti ako sa posunut v zivote predsa len potom.... Ale chapem ako to myslis
@michkat ja som vo Švajčiarsku, manžel je tu asi 5 rokov a stále ho to ťahá domov. Jazyk sa pomaly učí, ale doma je preňho doma. Žil tam takmer 40 rokov.
Ja by som sa tiež "asi" rada vrátila, keby tam nie je situácia aká je, hlavne političky, korupčne.
Ale ak svojho nedokopeš do zahraničia, odídeš sama, alebo? Tak by som nestrácala na tvojom mieste čas.
@vilma7 chapem, vela urobi aj to ake ma clovek zazemie a pod...
Netusim co urobim, je to tazke, ked si predstavim, ze by som sa s nim mala rozist no s takymito pocitmi, ak sa to nezmeni asi nedokazem bojovat cely zivot.... Myslim, ze pride k tomu, ze by som tam skusila ist na cas a keby sa nechcel hned rozist, trvala by som na tom nech ma pride pozriet na par dni aspon... FR som predtym nemusela, jazyk este vyse a zmenilo sa to navsteve...tak no...
Nie v USA ale v 🇨🇦 Zila som vselikde tu som ostala koli mm hoci som vzdy milovala velkomesto nasla som domov na dedine. Home is where you are happy. Ty si uz bola mimo mas trochu skusenost tak urcite nemas tie ruzove okuliare tych co len snivaju o tom niekam ist. Ked Ta Ta skusenost neodradila tak nebudes spokojna tam kde si.
@michkat necitala som príspevky, ale ja som odišla. S mojim som bola 4 roky, keď som skončila školu nevedela som si nájsť prácu a keď sa mi naskytla možnosť ísť do zahraničia, tak som neváhala. Mysleli sme si, že to ustojíme. On so mnou nechcel ísť kvôli jeho mame a bratovi( vraj musí pomáhať). Asi po troch mesiacoch som si našla druhého. A vôbec neľutujem odchod. Tu sa mám lepšie, aj keď prvé dva mesiace som veľmi preplakala
@miadi a všelikde si bola po Europe či v ramci krajiny? A decka vedia po slovensky či už len anglicky na nich?Alebo nemate zo srandy nejaky slovensky kanal?
@karolinakr zila som v London 🇬🇧 Mexico City a chvilku v čine. Hovorim len anglicky na deti ale mala rozumie po slovensky babi na nu hovori po slovensky ona jej odpoveda v aj ale trebars použivam slovo pipina ( šuška) 😂aby Keby to nahodou použila mimo dom ludia nevedeli o com toči 🤣nauci sa viac ked bude na Svk na prazdninach, Maly mà len 9m zatial vie len 4slova 😜
Tak keď Ti je tu skutočne tak zle, že kvôli Slovensku už ani spávať nemôžeš, tak odíď.
Ja by som s nim sadla na vino a vyliala by som mu tam dusu.ako ho strasne lubim a neviem bez neho zit ale zit na sk je pre mna utrpenie. Povedala by som mu ze tuzim po tom najviac na svete, ist do zahranicia a ze na to myslim kazdu sekundu svojho zivota.
A cakala by som. Chlap ktory lubi zenu, ked vie, ze ta zena po niecom tuzi, neuspokoji sa, pokial jej to nesplni.aj keby frflal a nadaval, vnutri ho to bude zrat. A uvidis co sa stane. Bud pride po case sam s navrhom ze pojdete do zahranicia, alebo si pojde svoje bez ohladu na tvoje tuzby a sny...potom sa uz iba seba mozes spytat akeho partnera v skutocnosti chces....
@nenne27 vcera sa sa stal asi zazrak! Vobec som o tomto nehovorila, ale pozerala som film, kde zenska kupila dom v Toskansku a zacal hikat nad sceneriou 😂 zobral mobil, zacal pozerat nehnutelnosti, niektore mali cenu este v pohode.... Ale tie co boli drahsie, hovori, ze to uz je predsa dost, ze by musel predat svoj byt... Bola som ticho a hovori s vtipom "uvazuj co urobime...mas nejaky napad ?" a ja mu... "No... Aj by bol.... Nebolo by to Toskansko, ale skor Provensalsko..... Ale na to by som musela ist tam robit na CDI (doba neurcita).... Moznost by tu bola, nie ze uplne nie! Ale nebudem ta nutit byt niekde (ked aj len kratkodobo) kde nechces, este si tam nebol tak ani nevies ake to tam je"
Mozno casom.... Mozno najdem cesticku ako to urobit tak nech nie sme resp aspon ja stale "zatvorena" tu.... Vcera to pozeral dost seriozne, predtym, ked cosi mrkol tak to len podotkol, ze pekne, ale to bolo vsetko, reku to je take len snivanie co by bolo keby.... Ale vcera teda to uz bolo o inom, predsa krocik vpred.... Ale ak by aj nie.... Tak to dopadne asi tak ako pises.... Ze si vylejem srdce presne takto a uvidim co pride.... Lebo ja uz som v stadiu, ze som sa pokusila sa prisposobit jeho planu, nie ze som to este neskusila a taram, ze chcem odist.... Tak ak nechcem aby ma slaktrafil, budem to musiet vyklopit vsetko zo seba... Uz som sice prepovedala nie raz, ze to tu moc nezvladam, ale miernila som sa lebo som sa nechcela pohadat lebo toto teda nikam velmi nikdy neviedlo tak potom uz clovek nehovori, az kym nepreteka pohar, ze...
@mnamko chapem, mam to rovnako len s tym, ze na SVK lebo nie som v rodnom meste... Paradoxne v zahranici mam viac znamych ako tu zasa.... Asi to bude mentalitou naroda aj ako cloveka prijmu... Pozitivum je, ze sa vam to uz krati, sice potrva kym sa ekonomika rozbehne ako ma, ale aspon tu robotu este mate, aj ked tam, horsie s kupenym domom tu a este aj bez roboty v tejto situacii.... Polovica uspechu za vami 🙂
@michkat fantasticky. Svietila som v dave mala upratovacku chodila vela do restik na party (vela freebies) robila freelance hostesku /modeling reklamy telenoveli akcie. Pobehala pyramidy.. Za mna je Mexico City fascinujucejsie ako NY. Len Ta mentalita podobna spanielskej mi sla na nervy, ( ked Niekto povedal strestneme sa tam a tam o 8 znamenalo to mozno sa uvidime o 10 ak vobec) ludia slubotechne a nevernici proste ozaj ako v telenovelach.😁ked som ukoncila vztah tak som odišla. Kanada mi vyhovuje viac aj ked tu mam uplne iny život zeny v domacnosti🤣ale do mexika stale rada chodim na dovolenku.
@michkat ja som zažila niečo podobne, len naopak. Študovala a žila som v ČR, tam som aj chcela ostať pracovať, mala som priateľa, Čecha, čo bol ale tak pobláznený za Nemeckom, že proste ide žiť do DE. Nakoniec šiel, mali sme určitý čas vztah na diaľku. Ja keď som končila škola, dostala som ponuku pracovať v Motolskej nemocnice, no proste Terno, úžasné dačo, ale kvôli nemu som šla do DE. Mala nemocnica, fajni ľudia, ale proste sama v zahraničí, na čo mi ešte tne frajer, čo sme boli spolu 5 rokov povedal, že nechce som mnou bývať, lebo on chce znova randit. Debil. Po pár mesiacoch sme sa rozišli, nakoniec sa priznal, že prasil na oddelení nejakú sestru. No a keď som chcela odísť, dosť vážne som ochorela, sama, chorá v zahraničí, to bol nápor vtedy poriadny. Neskôr som si tu našla manžela Slováka, vzali sme sa, mame dcérku a za pár rokov sa plánujeme vrátit bud do ČR alebo Svk, ale na 90 % ČR. A co tým chcem povedať? Chod sa tým, čo chceš ty, lebo budeš ľutovať, ak je tvoja túžba odísť naozaj silnejšia, a na 100 percent si si istá chod. Ja doteraz profesijne ľutujem, že som nenastúpila do toho Motola a odišla preč.
@pseudomonas87 hm, potvrdzujete mi tu co si myslim a to, ze clovek by mal ist za tym co ho taha, vlastne je to skuska.... Ak ti dvaja maju byt spolu tak to ustoja, najdu sposob alebo nie a nakoniec sa to vyvinie ako ma...
@michkat vieš čo ja sa na to inak pozeram.Ty si mladučka.Keby som mala 18 a stretnem princa zalubena išla by som za nim na koniec sveta.Po tych všetkych zažitkoch teraz rozmyšlam inač zaujimali by ma viac peniaze..A Slovensko mi nema čo ponuknut v tomto smere.Rokmi sa menia tie priority
Nechcem ti zle radit, že zajtra sa rozidete ty si kupiš na sobotu letenku a potom si budeš 10 rokov hlavu buchať, že prečo si ho nechala.Ono možno inak sa rozhodneš dnes inak za 10 rokov..
Daj si všetky za a proti a plan na najbližšich 20 rokov
Ja som si tiež vždy myslela dôchodok je ďaleko načo šetriŕ, ajaj a teraz by som si už od 18ky šetrila
Človek robi hovadiny dokial nezakopne a niekto ma talent robiť spravne rozhodnutia od mladosti
Inak mne mama vždy dobre radila s otcom a nikdy som ich nepočuvala.Vždy som šla podla seba a sampzrejme zle
Spytaj sa mami, čo by robila na tvojom mieste
@michkat vztahy na dialku vacsinou koncia. No poznala som jeden par kde on isiel na 2r do USA s ked sa vratil do mexika zas sa dali dokopi. Lebo on chcel zit inde no potom zistil ze doma mu bolo lepsie. Vravela Ta baba ze potom bol lepsi ako predtym ten vztah lebo ona odist nechcela a on bol akoby zly na nu Lebo si chcel splnjt svoj sen co ho tahalo. Ty kym neskusis zit tam kde Ta to taha tak spolu stastni nebudete. Lebo kazdy chcete nieco ine., zas by som sa moc este netesila ze si nieco googlil ceny domov to este vela neznamena. Urcite mas cas este si uzi vianoce doma a planuj odchod na jar.
@michkat tiež si myslím, že ten človek musí mysliet aj trosku na seba, na svoj život, či už aj kariéru, alebo rodinu, túžby, sny. Muži sú väčšinou takí raznejsi, toto chcem a takto to bude a zena sa prispôsobí, ale z vlastnej skúsenosti treba myslieť aj na seba. Nielen sa vo všetkom podvolit. Ja stále hovorím, bože keby som mala ten rozum, čo mám teraz, keď som mala 18....
@pseudomonas87 tuto vetu som počula už x krat

@michkat
To znamena ze kazdy den cestuje zo zahranicia domov?
Potom sa skuste rozpravat viac o predstavach ....
A ved ty si rozumies....co chces.drzim palce.