Vzťahy matky s dcérou a synom

14. dec 2021

Ahojte s manželom riešime jednu vec v rodine, nebudem to tu rozpisovať. Ale všimla som si že jeho matka vo všetkým zastáva sa jej dcery a syna (mojho muža) nie. Stále on vyjde ten zlý a najhorši pritom to vôbec tak není..nehovorím to len preto že som jeho manželka ale aj keď som o situácia hovorila mojej mamke alebo kamoskam tak tiež to vidia ako ja. Manžel napísal uštipačnu správu sestre ktorá ju zvelicila 100x. Nepoznajú sa jeden deň, vie aký má humor. Aj vy to takto máte či už vy máte syna/dcéru alebo ste súrodenec a ste pocítili takéto správanie.

jahodka11
14. dec 2021

u nas bola a doteraz je uprednostnovana mladsia sestra....z otcovej strany uz len,ale stale... ked uz ja nevydrzim a nieco sa hoc len opytam... ze jej napisem, lebo byvame mimo SK, tak ako pises, vsetko zvelici...afektuje a zle je... nemozem mat iny nazor,to absolutne nie... a otec vzdy len povie, ze preco som taka....

autor
14. dec 2021

@jahodka11 v správe bolo jasné vidno že sranduje a ona žena po 40 išla a tým za mamou žalovať. Čo som si všimla tak ta sestra v každej situácii vyšla ako tá nevinná a tá na ktorú každý útočí a chce jej zle.

evica17
14. dec 2021

U mojho muza je to tak, sestra je najlepsia, ma vsetko najkrajsie, najsikovnejsia je (pritom.nepracuje, moja svokra ,jej mama jej tam chodi sa starat o domacnost a tak) a moj.muz so svojou rodinou sme najvacsie hovna, mame neporiadok, nevieme prat, nevieme sa o dieta postarat, dieta je zaostale lebo to nevie a svagrinine uz vedeli,mame najskaredsi dom, mame ho zvalit a kopu ineho....proste vseetko co urobime je zle, nikdynic nepochvali a este nam svagrinu dava za priklad stale...a ked raz muz povedal ze nema tolko penazi ako jeho sestra (na svoju obranu, ked svokra zas rypala) , tak svokra povedala ze preco jej zavidime, ze si mame svoje riesit...
Kvoli tomu svokru nemam rada, a takto.robi zlobu aj medzi surodencami, lebo mam aj odpor voci svagrinej....
Myslim ze je toto vo viacerych rodinach, aj u.mojej babky, ktora uprednostnuje jednu dceru pred ostatnymi detmi,a pritom ta dcera robi babke peklo.na zemi

evica17
14. dec 2021

A najlepsie je, ze ten kto je.najhorsi, tak ten.jena robotu dobry (ako mame k svokre chodit a pomahat jej, ale ked som raz cosipovedala ze mohla by aj svagrina prist a pomoct a vtedy prideme aj my, tak.nie, ona nema cas, ona ma rodinu,nech si uziju volny cas).

0silvia0
14. dec 2021

toto býva v rodinách veľmi častý jav a väčšinou sa s tým nedá nič robiť, lebo rodič si to nevie priznať a obháji si inklinovanie k jednemu dieťaťu. Záleží od vyzretosti menej protežovaného dieťaťa, ale ideálne je povzniesť sa nad to a neriešiť.

lopka1313
14. dec 2021

Joooj, nasi byvaju na jednom dvore s dedom a niet horsieho syna, ako je moj oco... Aj ked oco je zlaticko, uplne super, on by sa pre neho aj rozkrajal, robi vsetko, co mu povie, isiel v jeho slapajach a robi v odvetvi, kde robil dedo, je pracovity, sikovny a nastastie je aj splachovacia povaha a nic si z toho nerobi... Mama je jeho velka opora a podpora, ona obcas aj riesi, oco radsej necha tak a prisposobi sa... A ono sa to prejavuje vsade, najzaujimavejsie su tie rozdiely medzi vnucatami... Ked kupila byt segra, boli reci. Ked som rok po nej kupila aj ja, tak to ste mali pocut... Sesternice este nemali ani jedna a my sme sa opovazili mat uz obe nieco svoje, a naco a preco a netreba a mali sme zit v podnajme v jednej izbe (zila som tak 10 rokov a uz to bolo naozaj dost dlho) a neviem co... Akoby sme od neho pytali, pricom to ta druha strana je vzdy financne podporovana a my vobec. Ako vravim, uz neriesime, zmenit to nezmenime.

Inak u nasich som ja ta preferovanejsia, uvedomujeme si to obe, sestra je o dost sikovnejsia, vzdy si vsetko vydrela, teraz ma super pracu aj celkom dobre zarobky, ake ja nebudem mat v mojom odvetvi asi nikdy, ale segra berie normalne, ze ona si moze dovolit viac, tak nasi pomozu financne viac mne, ako jej, aj ked nasi pomahaju a chcu pomahat vo vsetkom nam obom. Ale nerobime si naprieky ani nezalujeme jedna na druhu, skor sa podporime a ideme spolocne 'proti' mame (sestra je lekar a mama mi napr povie, ze jej nieco je, ale sestre to nepovedala, ani nechce, aby ju nezatazovala, tak ja to sestre poviem a ona jej uz nakazuje co ma (ne)robit a ideme tak dve na nu).

Je to blbe, a tento nazor sa nevyslovuje, ale asi vzdy bude niekto preferovanejsi (deti este nemam a dufam, ze u mna to az take nebude). Dost casto je to o tom, ze prave ten preferovanejsi surodenec ma menej (aj u nas teta a oco, oco je rozhodne uspesnejsi, aj ked stastni su obaja), alebo mal v detstve nejake problemy, tak sa riesil hlavne on a uz to tak ostalo navzdy.

odesi
14. dec 2021

Myslim si, ze vo vacsine rodin je to tak. Aj ked zvacsa by som povedala, ze ten zatracovany je v tom nepravom, no niekedy je fakt voci tomu aj zbytocne nejak bojovat, lebo kto nechce pochopit, tak nepochopi

xena0
14. dec 2021

Ako bolo vyššie spomenuté....povzniesť sa nato a neriešiť, takéto a podobné problémy sú dosť časté v rodinách žiaľ