Vzťahy s mamou verzus vlastné dieťa
Ahojte, mame uz dieta-chlapceka, milujeme ho a cakame druhe babatko. Nevieme co, ani nic nepreferujeme. Ale pri predstave ze mam dievcatko som sa tak vnutorne znepokojila ci zvladnem dievcatko, ked moj vlastny vztah s mamou je komplikovany, zvlastny (nic take ako najlepsie kamosky a soulmates, zabudnite). Mozno to nepochopi kazdy, ale skratka som sa zlakla ci zvladnem mat s dievcatkom krasny vztah, iny ako som mala ja. Preklenut ten blok. Prosim zazili ste niekto taketo pochybnosti? Je to iracionalne, mozno tehotenske hormony. 🤷🏻♀️🥺 ďakujem
Ja to chapem. Nemam dceru, ale ten vztah s matkou...Ber to ako zivotnu prilezitost nieco v sebe opravit.
@lasskonka Tak to poznas. Ved ja si to vravim, ze predsa viem co mne samej vadilo a co ma bolelo, ze snad to nebudem opakovat ako nejaky vzorec. Ale niekedy su tie zazite veci proste silne. Ale ak by to bolo dievca, budem sa snazit o to viac. Pri chlapcekovi, mi to vobec ani nenapadlo. A ani sa necitim pri nom nicim z minulosti ovplyvnena.
Moj vztah s mamou je jedna katastrofa, mam po dvoch synoch dceru a so vsetkymi detmi mam super vztah, mala je vyslovene moja partacka. Velmi casto si ale sama pre seba poviem aka som rada ze som toto a toto urobila inak ako to robila moja mama so mnou.
@mabenn Budem sa snazit. Je hrozne, ze mi to vobec napadlo. Ine maminy si prave dievcatko velmi zelaju a ja rozmyslam nad tymto 🙄
Ja si myslim, ze dobre to citis a rozmyslas. Niekto ma dievcatko a tesi sa na obliekanie satociek a cesanie vlasov. Lenze mat dceru je ovela vacsia vyzva. Najma po zlom vztahu s mamou. Vychovat silnu zenu je ovela tazsie v mnohych veciach ako to je s chlapcami ..ale neboj sa toho. Vies, co mas urobit inak.
@pininka1 Chápem, ďakujem. Ja budem veľmi na to myslieť. Lebo žiaľ moja mama podľa mňa doteraz niektoré veci nechápe/ nevidí / a ani nebude , tak ako ja. Aj keď náš vzťah je už iný, lepší časom.
@mabenn presne si to vystihla. Mne nejde o šatičky a všetky tie materiálne veci. To som mala aj ja. Ale vychovať dieťa, parťáka, rešpektujúco jeho potreby, sny, podporovať ho...aby sa stal sebavedomou a zároveň dobrou bytosťou. To je fakt výzva, najmä ak ako dieťa zažívaš opak.
najsilnejsie zazitky s nou sa mne spajaju s negativnymi situaciami..a o to viac som to mala v sebe, ze to tak nebude.a nebolo a nie je..zo zaciatku ked sa narodila, som velakrat aj plakala z nepochopenia ako moze mama robit dcere to a to..ked som sa pozrela na svoju dcerku..neslo mi to a nejde do hlavy..proste nie vzdy plati, ze sa opakuju vzorce.u mna praveze zle zazitky o to viac utkveli v pamati, ze o to viac som uplne ina k dcerke
@lasskonka tak to je super, dufam ze aj ja to tak zvladnem. Moja mama to nemala lahke tiez. Nechcem vsak pokracovat v takejto linii, ze vzdy za to moze minulost.
U nas detto to iste
Presne tak..aj mne bolo vzdy povedane, ze mama to nemala lahke..ale neviem..aj keby som to nemala lahke, nerobim urcite veci...dufam..prajem ti krasny vztah s dcerkou, ktory urcite taky bude, kedze sa nad tym zamyslas. To je najdolezitejsie. Keby to tak nebolo, znamena to, ze si to neuvedomujes a nepremyslas co urobit inak✊
@lasskonka Ano, ja som velmi skoro pochopila, ze nieco v nasom vztahu je nespravne. Len tazko to vysvetlit niekomu, kto proste zije v presvedceni, ze to je ok. A este som presvedcena, ze vsetko prameni uz z utleho detstva. To su proste chyby co sa velmi tazko napravaju. Niekedy by som chcela tak nazriet do svojho detstva..
Neboj sa, zvladnes to. Uz len podvedome budes veci riesit inak, ako si bola zvyknuta z domu. Dievcata su super, viem o com hovorim, mam tri😁
Nie je to vzdy sice lahke, kazda ma inu povahu, ale aj o tom je zivot

👋mala som presne tu istu situaciu a pocity ked som sa dozvedela, ze je to dievcatko.ale zaroven som vedela presne co nebudem robit a ako sa budem spravat ako mama a podla mna sa mi to dari. A vedela som, ze my dve sa budeme strasne lubit a aj to tak je🙂