icon

Vzťahy so svokrou

zuzada29
10. dec 2019

Pred mesiacom sa nam narodilo tretie babatko. Kym som bola v porodnici manzel sa staral o starsie dve deti a zvladal to vynikajuco. Musim povedat ze moj vztah so svokrou nie je velmi dobry, aj ked nic velke sa medzi nami nestalo, ale od zaciatku manzelstva postupne svojimi cinmi vo mne vyvolala pocit ze s nou komunikujem len to co musim a co je slusne. Takze nieco take ako ze by kocikovala moje deti alebo by ich chodila strazit u nas nie je, lebo mi to nie je vzhladom na nas vztah po chuti. Samozrejme kym som sa spamatavala z cisarskeho rezu prvy den tak moj manzel pozval starych rodicov z oboch stran ku nam domov, aby to oslavili. Na tom by nebolo nic zle, keby to svokra nevyuzila a potom ako odisli domov moji rodicia, ona este zahlasila ze ostava a mala na programe kupanie mojich deti a podobne tie vecerne ritualy. Musim povedat ze aj moja svokra a aj moj manzel vedia, ze toto mi nie je po voli a teda keby som nelezala v porodnici tak by to urcite svokra nerobila. Som preto uz teraz len smutna ( ked som to zistila, tak som bola aj nahnevana) ze moja svokra vyuzije prvu prilezitost ked nie som doma a robi veci s ktorymi ja nesuhlasim. Pocula som uz aj o takych mamickach co nedovolili starej mame babatko zobrat do ruk az ked malo pol roka. A ja som obcas v nemilosti za to ze jej nedovolim kocikovat ci kupat moje deti. Neviem co je smerodajne, ci zauzivane zvyky ( ze to robi tak vacsina) , alebo to co si mama deti zela?

lenka13021
11. dec 2019

@nikaasimonka autorka sama píše , že porodila svokre deti... a zvyšok nekomentujem, už to urobili za mňa..

1gabriela13
11. dec 2019

@zuzada29 ja na tvojom mieste sa teším ze mi svokra chce pomôcť a ze sa zaujíma o dieťa, nie hundrat, že to zneužila. Váž si každú pomoc od nich. Co by som ja zato dala keby moja svokra bola taka nápomocná. Ona príde raz za 2 mesiace na 20min a dovidenia. Nezaujíma sa. Mala by si byt vďačná, už nech ju máš akokoľvek rada ci nie, deti s tým nemajú nič spoločné, treba sa vedieť odosobnit a keď je tam záujem tak to podporovať a nie vyvolávať zbytočne hádky v rodine pre nič za nič.

lenka13021
11. dec 2019

@zuzada29 ale ty si riešila problém s kúpaním v čase , keď si bola v pôrodnici. Ja čo som čítala, komentáre, tak reagovali ženy najmä na túto skutočnosť. Tiež v tom nevidím nič zlé, že v čase keď si nebola prítomná pomohla svojmu synovi. )Ženy celkom reálne bez emócií hodnotia tvoju situáciu. To že nepiješ, nefajčíš, nechodíš po diskotékach tiež nemusí z teba robiť najlepšiu nevestu na svete. Si predstav, že manžel nepije, nefajčí, nechodí za ženami, chodí do práce , nosí peniaze a doma by ti s ničím nepomôže, nepohladí, nepochopí, nepobozká bol by stále dobrým manželom...🙂🙂

ecko80
11. dec 2019

@zuzada29 Ahoj, ja Ta celkom chapem. Mama mojho partnera nikdy maleho nekocikovala, nekupala, nic. Nedala som ani ja. Partner k jeho rodicom chodi s malym sam, bezo mna, nemam ani v umysle mu branit len preto, ze ja jeho mamu nemusim. Ale k tomu kocikovaniu a podobnym veciam, ktorymi sa tu vacsina ohana, ake pravo kto ma: pocas mojho tehotenstva som casto od nej pocuvala, ako ona svojej dcere "musela" kocikovat, lebo ona si potrebovala ist nakupit alebo nieco vybavit...ale bolo to hovorene s podtonom, aku neskutocnu milost jej robila, aka je ona nenahraditelna. A ake jedlo jej casto posielala navarene...vsetci naookolo museli pocuvat, aka je nenahraditelna. Bola som vyse mesiaca po porode, jedneho dna som sa zobudila totalne nevladna, vracala som od rana do vecera, slaba ako mucha, z postele vstat bolo nemozne. Trvalo to jeden den (z vycerpania). Partner zostal ten den doma, staral sa o babo, plus o mna, zvladol perfektne. Neskor, ked to len tak medzi recou bolo spomenute, partnerova mama reagovala: "A co si si nevolala zachranku? Ved oni by prisli". Moja mama napriklad zareagovala: "Co si nepovedala, sadla by som na prvy vlak a prisla". (Byva 200 km od nas. Partnerova mama 5 min. autom). Takze ja si neprajem, aby podobne reci (ako mi niekto robi milost a neviem ako pomaha, lebo ja nutne potebujem aby niekto kocikoval), boli sirene aj o mne. A tie, co sa tu rozhorcuju, aka nehoraznost, ze nekocikuje, ze toto a ze tamto, to su take, co tu pomoc asi potom cakaju naoplatku (postrazenie deti....) - aspon vacsina.

hacula1816
11. dec 2019

svokri su bude take, ze sa staraju az prilis alebo vobec. ako podla mna nic medzi tym ako nejaky kompromis ani nie je. jednoducho s s kazdou treba proste sadnut a predniest jej to tak ako to vnimas ty

lenqua_12325
11. dec 2019

@zuzada29 aspoň vies, že niesi sama. To tie hystericky europanky :D

kvetinka75
11. dec 2019

Co je natom zle ze okupe alebo pokocikuje deti? Uvazujete vy vobec ako sa oni potom citia? Co by sa vam stalo keby ste si nepotrebovali za kazdu cenu presadzovat svoje. Co by sa tym detom.mohlo stat? Ako by si sa ty citila na jej mieste? Ved ti tie deti neberie iba chce pomoct

kvetinka75
11. dec 2019

@mirgenah presne tak.

23121974
11. dec 2019

@nikaasimonka Naštuduj si zákony a potom trep sprostosti.Tu sa tyká,ale zrejme ani to nevieš..A odkiaľ vieš koľko mám ja rokov? 😂

eliska13
11. dec 2019

@zuzada29 jasné, že prehanas, ale chápem Ta, lebo mam zlý vzťah so svokrou a tiež by mi to vadilo len u nás by to bolo pomahanie len, " aby všetci videli aká som babka"
Mňa viac zaujalo, že tvoja mama tam bola a nekupala aj ona?Vieš ako píšu baby svokra je svok ra, mama je mama každej žene je bližšia mama jedine, že by s mamou mala zlý vzťah a so svokrou dobrý.Ako mame syna mi to zase nie je jedno, ze raz budem prežívať niečo podobne.Kedze sa navštevujete každý týždeň, s deťmi sa hrá tak tie vzťahy asi nebudú tak zle, tak potom nerozumiem tej hrdosti, pyche panovacnosti.Dost vyzdvihujes seba ako mamu koľko treba vytrpiet pre deti, vynosiť atď....to je také manipulatívne.Ale v princípe chápem aj teba aj muža aj jeho mamu.Chcela pomôcť synovi veď to by bolo hlúpe po oslave sa zdvihnúť a nechať mu tam 2 malé deti a ísť si po svojom.Neznasas ju a preto taká reakcia

nikaasimonka
11. dec 2019

@23121974 nebudem sa viac vyjadrovat, pretoze to tvoje vyjadrovanie zodpoveda aj tvojej inteligencii

23121974
11. dec 2019

@nikaasimonka Tak nekomentuj a hotovo,nemusela si ani predtým.Tie tvoje bludy tu trepať a strápňovať sa tu.Keď niečo neovládaš,tak radšej nekomentuj.

popolusska
11. dec 2019

@zuzada29 ja ta tiez chapem. So svokrou mam fajn vztah a snazim sa, aby sa v ziadnej situacii necitila okrivnena oproti mojej mame. No ak by zostala kupat deti v nasej domacnosti extra ked ja niesom doma, pretoze vie, ze ak by som bola doma, tak by som s tym nesuhlasila, nahnevalo by ma to. Nie to kupanie samotne-mne by to nevadilo. Hlavne ak by sa nas oboch opytala, tak ziaden problem. Ale ak naozaj vie, ze by sa ti to nepozdavalo, tak to je trochu naznak toho, ze ta nerespektuje.

katkati
12. dec 2019

@maminuska Si žena a matka na správnom mieste. Nech si zoberú niektoré mamičky z teba príklad. Kvôli deťom.

cacianka
12. dec 2019

@nikaasimonka Zakon o rodine

nefertiti5843
12. dec 2019

@nikaasimonka Keď si vstupovala na koníka, bolo tam jasne napísané, že si všetci tykáme, tak skľudni hormóny a nepovyšuj sa ☹

katpizur
13. dec 2019

Boozinku co sa to tu deje??!

zuzada29
autor
13. dec 2019

@ladyvi dakujem za mile slova a dufam ze sa aj ja raz dopracujem k takemu postoju, viem ze na to treba vela casu. ja som s nou mala dobry vztah ked sme chodili s muzom, no postupne sa to zacalo kazit, ked mi zavolal prvy den po svadbe ci ma svojmu synovi pripravit ranajky a o tyzden sa to zapakovalo, ked mi na krste mojej dcery odmietla dat dieta do ruk a chodila s nou po celej sale lebo ju chcela este tomu a tomu ukazat a podobne veci. vravim ze to nie je nic velke, len vela drobnosti. a vo svojej podstate sa ona aj so svokrom ku nam spravaju tak ze ked im treba pomoct tak sme vtedy dobri, ale ked sme im povedali nas nazor ( na ich vnuka ktory s nimi zije a robi hanbu celej rodine a evidentne jeho vychovu uz nezvladaju) tak sme boli len ti najhorsi a nas nazor neplati. no ked treba ist riesit jeho problemy tak prve volaju mojho muza. a kopec este inych veci, ze aj moj manzel je z ich konania smutny, no oni su jeho rodicia, takze on ma reakcie trochu ine, ako ja. este raz dakujem za mile slova.

meluzinaaa
13. dec 2019

Mám kamošku, ktorej nevesta tiež nedovolila byť s deckom. Iba prebehla a hneď zaliezla do izby. Ibaže diea rastie. chce pozornosť a mladá už nemá nervy. Teraz vidím, ako jej ju rovno dajú, ani sa nepýtajú či má čas. A ona poslušne malú zoberie. Ja by som sem tam povedala, že sa idem sprchnúť alebo dačo podobné, aby si mladí začali vážiť pomoc. čo ja by som za to dala, keby mi mama kočíkovala, alebo dozrela na spiace dieťa. Bohužiaľ, také som nezažila a bolí to. Na ruky ho zobrala, len keď sme sa fotili, alebo prišla návšteva. Ale čo už. Materinská láska má veľa podôb.

nefertiti5843
14. dec 2019

@popolusska Chcela pomôcť synovi...ženy....preboha....je to len pomoc, ale vy tu spriadate hotové konšpiračné teórie....čo také sa ti nepozdáva na pomoci synovi pri kúpaní, ak si ty v nemocnici?

nefertiti5843
14. dec 2019

@katpizur Tak asi to....že "hnusné svokry" , ale aj "hnusné nevesty" si idú oči vyškriabať ☹ Už som fakt stará 😒

terezka1947
14. dec 2019

@zuzada29 pocuj......a neziarlis ty tak na mamu svojho manzela?
Ono sutazit vy dve nemusite. Ste obe dolezite zeny v jeho.zivote-ale kazda uz inak.
Nemyslim to v zlom.
Lebo citala som iba zopar tvojich odpovedi,ale nic asi ti ta svokra take zle neurobila.
Zober to z inej strany,doteraz sa starala o syna ona,odrazu sa stara ina zena....su samostatna rodina...tiez aj ona potrebuje cas a asi aj ona si hlada miesto u vas. Chce ho,tuzi byt pri vas,vnucatach chce byt sucastou.
Neviem...ale co ti vadi na kocikovani?
Ved ked vychovala tvojho manzela a asi nie je zly,tak zrejma nema az take zle sposoby.
Jasne,ty si mama....
Ale aj ako mama sa raz svokrou stanes,ak mas syna,budes v situacii tvojej svokry-mozno.
Ja odkedy mam synov,inak pozeram na vela veci.
Niekedy treba popozerat na situaciu z roznych stran...lebo niekedy byva ta "pravda"niekde uprostred. A najma,deti potrebuju babky,dedkov.
Moje uz nemaju....a ver,ze im velmi chybaju. Uz len z toho pohladu im dopraj svokru.
Moji rodicia svoje vnucata ani.nevideli-mamka teda,este stihla prve vnucatko chvilu. Svokra nezije,svokor sa snazil....sice tak svojsky a veru,vselijako mi.niekedy bolo,aj som.hundrala-co ma teraz mrzi. Ale chlapci spominaju radi.
Deti postupne vycitia,ze preferujes svojich rodicov....a nebude to dobre.

mirgenah
14. dec 2019

Svoje urobia aj hormóny po pôrode 😄

sellycka13
15. dec 2019

@zuzada29 tu radšej nepíšte nič, lebo názory sú rôzne a mamičky milujuce svokry vás tu zožerú 🙈🙈🙈ja by som sa opýtala prečo Vás nerešpektuje ako rodiča a prečo robí niečo čo Vy si nezelate, aby s Vašimi deťmi robila? Aj s mužom treba porobiť poriadky i keď viem, že s chlapom sa veľmi ťažko robia poriadky keďže majú úctu a lásku ku svojím matkám, ťažko, poznám to..

zuzada29
autor
15. dec 2019

@terezka1947 nemyslím že je to ziarlenie, skôr to že od začiatku nedala priestor nám ako manželom začať po svojom a potom sa to nabalovalo. Už som písala že prvý deň po svadbe mi volala či má synovi prichystať raňajky. Naše prvé spoločné ráno a ona toto. Jasné že syn nič nepovedal tak sa to o týždeň zopakovalo. A potom také veci ako nakúpiť si nové veci no našej spoločnej domácnosti, to sme mali my dvaja a nie jeho mama. Čo sa týka výbavy tak ho poslala s jedným používaným uterákom a postelnou bielizňou na jednu posteľ. Každý deň volala synovi a žalovala sa mu aké majú doma problémy. Ale jej syn mal novú rodinu tak tieto veci musia ustúpiť. Nehovorím že nemá volať a povedať, ale nie každý deň a nie sa mu žalovať aby syn potom utekal riešiť keď už horí. To ako keby som ju ja volala nech si príde robiť poriadky si synom keď sa s ním pohadam ja.

terezka1947
15. dec 2019

@zuzada29 no....nehnevaj sa,ale opakujem....budes raz svokrou.
Treba trosku trpezlivosti....a aj.porozumenia.
A ver,ze viem o com pisem.
S manzelom,manzelkou si berieme aj ich rodiny. A oni a ani my svadbou nestracame mamu,ani otca.
Este stale sa o rodicov nestarate,zijete si v podstate kludny zivot,zatazuju vas iba telefonatmi.....a nehnevaj sa,ale spominat na ranajky po prvej noci,nooo.tak trosku uz detinske. Moj svokor ani nechci vediet,co povedal po svadbe.....a,napriek tomu,to som ho mala rada....pochopila som,ze slova boli povedane zo.zialu a obav,ci syna k nemu niekedy pustim,ci vibec este bude otec....
Si dospela....uz trosku treba vediet chapat,byt aj velkorisost...a naucit sa aj zabudat,davat sance. A zivot moze velmi prijemne prekvapit.

brumcaky
15. dec 2019

Ja pani svokru chapem ze vyuzila prilezitost. Keby mala moja nevesta tvoj postoj a mala by som sancu byt s vnucatami ani na sekundu by som nezavahala. Maminky nezabudajte ze aj vy raz budete svokrami a polozte si otazku ako by sa to pacilo mne keby moja nevesta/zať zaujal postoj aky mam teraz ja. Smutne aj citat.

simsalabim
15. dec 2019

@zuzada29 s tymi ranajkami si mi pripomenula, co nam svokra nakazala v prve svadobne rano - O 8.00 nastup upratat kulturnu salu 🙈 Pricom sme odtial odchadzali okolo 4 tusim. Nepochopim, ako ju mohlo napadnut nam rusit svadobne rano a diktovat, co mame robit. A vies co? Normalne sme tam poslusne naklusali, hoci som sa hnevala. Az casom som sa naucila niektore veci predvidat a zabranit im, pripadne sa svokrovcom postavit. Nie je to jednoduche. Ale svojim detim poradim, nech si svadbu zariadia bez pomoci - pomozem, ked ma zavolaju, ale inak to necham v ich rezii. Poucila som sa do buducnosti - svojim detom toto neurobim.

terezka1947
15. dec 2019

@simsalabim tak....neviem,ja som po svadbe nespala....odchadzali sme nadranom posledni a po kave doma,sme utekali brat jedlo,kt.ostalo,rozvazat kolace,atd....
Nasa svadba,nasa starost...

terezka1947
15. dec 2019

@brumcaky veru smutne citat,kazdy chce byt samostatny,mat vlastny zivot.....