icon

Za kým ísť, keď sa chcem poradiť ako ďalej so životom?

1. máj 2023

Ahojte dievčatá. Prosím vás keď potrebujem poradiť ako ďalej so životom (práca, rodina a pod.) za kým je najlepšie zájisť aby mi utriedil myšlienky? Coach? Alebo psychlóg? Nikdy som takto nebola ale cítim, že sa motám vo všetkom a potrebujem poradiť.

Strana
z3
athena27
2. máj 2023

@pimpulienka záleží hlavne o aký problém ide, to sa už autorka musí sama rozhodnúť.

kdzejcmen
2. máj 2023

@archiebald UPLNE SUHLASIM! Vyrozpravat sa mame/kamoske je super, ale psycholog je nestranny, vidi veci z uplne ineho uhla a hlavne nesudi a nezlahcuje. Sama lutujem, ze som ho nenavstivila uz davno a kazdemu by som ho odporucala. Urcite netreba rozmyslat stylom "co ja ho budem otravovat so svojimi banalitami". Nic nie je banalita, co ta trapi 🙂

K otazke viery. Ano, pomaha a neskutocne. Sama som krestanka, takze tak. Nechcem vieru nejak znevazovat ci zlahcovat, ale ked ta boli zub, pomoze ti zubar a rovnako to moze byt s dusou. Viera a psycholog sa nevylucuju, ale doplnaju 🙂 Psycholog za teba nic nespravi, ale da ti spravne rady ako sama najdes cestu von. Drzim palce!

venividivikinka
2. máj 2023

terapia. kvalitny psyscholog. koucom s nejakymi pochybnymi kurzami by som asi neverila. ja chodim na terapiu 4 roky, je to tazka praca, nie je to len tak, ze sa "vykecas", naozaj sa menim, pracujem na sebe, ucim sa byt stastna, vidim velke zmeny. v mnohych smeroch mi to pomohlo, ale urcite necakaj, ze to bude rychlo. uz len dostat termin u fakt dobreho terapeuta je aj na polroka. nasledne mne osobne trvalo asi rok, kym som "vynorila hlavu". terapeut tiez musi sadnut, hej, ja som skusila asi tri rozne. ja som sla s problemom, ze som sa ocitla na zivotnom razscesti a nedokazala som sa rozhodnut, kam ist dalej, akoby som zamrzla, nevedela som sa rozhodovat ani o dlhodobych veciach, ani o kazdodennych zalezitostiach.

derdia
2. máj 2023

No, tak potom, si skus uzivat kazdy den, ked si stastna a nerozmyslat nad tym, ze co a ako kam. Zivot bude plynut aj bez tvojho dovolenia a kam sa mu len zachce.

lunademonica
3. máj 2023

" Zivotnych coachov" neodporucam! Su to vacsinou podvodnici, co maju bordel vo vlastnom zivote, poznam par takych osobne....radsej psycholog ;) alebo si na papier napis tvoje sny/ potreby/ ciele, pod to plusy/ minusy, miznosti ako to dosiahnut a mas.

honore
5. máj 2023

Mne vždy pomáhala láska ktora aj hory prenasa. Ta je v zivote velmi dôlezita.
Ak chýba , potom vsetko viazne.

Strana
z3