icon

Zablokovala som mamu

27. apr 2025

Žijeme aj s manželom v zahraničí, na Slovensko moc nechodíme. Na Vianoce sme mali obaja prácu, tak sme boli pozrieť mojich rodičov teraz po Veľkej noci. Mama mi k Vianociam kúpila náušnice. Ja som jej darčeky poslala poštou, aby ich mali s otcom pod stromčekom.
Ja sa s maminou mamou nestretávam, nemáme žiaden vzťah. Pre mňa je ona mŕtva už dávno. Mama podmienila ten môj darček, tie náušnice tým, že keď navštívim babku, tak ich dostanem.
Príde mi to smiešne, ale ok, jej vec, veď mi nemusí nic dávat. Povedala som jej, že takto teda nie, ja nie som odkázaná na jej náušnice. A k babke som teda nešla. Neskôr mi písala, keď už sme boli s manželom doma v zahraničí, ze náušnice dala mojej sesternici.
Som v šoku, ale tak jej vec. Po tomto som si ju zablokovala všade.
Úprimne, je mi z toho smutno.

Strana
z4
deti95060810
27. apr 2025

to bol taký problém navštíviť babku?
mne prídete zvláštne obe... ty si detinsky mamu zablokovala všade - lebo však si nedostala darček a mama že drahý darček rozdáva iným....

pribinak
27. apr 2025

Ale veď si jej napísala, že si tie náušnice môže nechať …..tak prečo si teraz v šoku

Tvoja komunikácia tiež nie je ok

tim23
27. apr 2025

Zablokovala si si ju všade? Kvôli čomu? Čo tak strašné spravila????

nynia
27. apr 2025

Dakujeme za oznamenie a co my teraz s tym? Ja tiez mam rodicov zablokovanych niekolko rokov a nepotrebujem o tom vypisovat.

autor
27. apr 2025

Ja to beriem z jej strany ako vydieranie a manipuláciu, preto ma to tak vzalo.

lucia147852
27. apr 2025

Vy absolútne neviete obe komunikovať. A tiež by ma zaujímalo prečo tak neznášas babku

marsmykkok
27. apr 2025

Obe sa správate ako hlúpe 3 ročné deti, zjavne je matka nevyzreté 3 ročné decko a tak ťa vychovávala a ty si tiež po nej nevyzreté decko. Babka ako má trpieť za to, že mama ti rozkazuje? Vieš ako by to vyriešil vyspelý človek? Navštívil tú babku, aby ju potešil a nikdy nevie, či ju nevidí naposledy, čas uteká a každý tu máme čas spočítaný a následne by neprijal dar od matky, že nech si nechá, ak nimi vydierala.

eleanor2510
27. apr 2025

Babka ti v zivote nejako strasne ublizila alebo byva na severnom pole, alebo preco ti robilo taky strasny problem navstivit ju? Obidve ste divne, prepac

beata_k
27. apr 2025

Len aby si raz aj ty neostala zablokovana. Deti len opakuju po rodicoch...

Ak ti jedno, ako pises, tak sa potom nehadz o zem ako male dieta.

personality
27. apr 2025

Jej požiadavka bola síce čudná, ale možno chcela nech ideš babku pozrieť. Tebe za to náušnice nestoja, čomu rozumiem, je to ako kupovať si niekoho. Ale prečo si ju zablokovala? Za tie náušnice, ktore si nechcela?

lindous
27. apr 2025

Vytrhla si tu jednu situáciu, ale predpokladám, že celé tie rodinne vzťahy s mamou aj babkou budú asi zložitejšie ako jedny náušnice, keď to takto vyvrcholilo… na základe tohto k tomu naozaj ťažko niečo povedať, lebo sa zdá, že ste to prehnali všetci… píšeš, že ti je z toho smutno? Z čoho presne? Z toho vydierania alebo darčeku alebo že to dospelo až k zablokovaniu? Chcela by si tie vzťahy zachrániť alebo sa ti uľavilo?

gribka1
27. apr 2025

Ži svoj život a ona nech si tu žije svoj. Aký máte vzťah je z prevažnej väčšiny matkina chyba. S bankou neviem, aký máš vzťah a kvôli čomu si tam nešla, ale asi to tiež nebude ktoviečo, či?

autor
27. apr 2025
@lindous

Vytrhla si tu jednu situáciu, ale predpokladám, že celé tie rodinne vzťahy s mamou aj babkou budú asi zložitejšie ako jedny náušnice, keď to takto vyvrcholilo… na základe tohto k tomu naozaj ťažko niečo povedať, lebo sa zdá, že ste to prehnali všetci… píšeš, že ti je z toho smutno? Z čoho presne? Z toho vydierania alebo darčeku alebo že to dospelo až k zablokovaniu? Chcela by si tie vzťahy zachrániť alebo sa ti uľavilo?

@lindous Skôr sa mi uľavilo, tie vztahy neboli nikdy dobré.

autor
27. apr 2025
@gribka1

Ži svoj život a ona nech si tu žije svoj. Aký máte vzťah je z prevažnej väčšiny matkina chyba. S bankou neviem, aký máš vzťah a kvôli čomu si tam nešla, ale asi to tiež nebude ktoviečo, či?

@gribka1 Celý život som jej bola ukradnutá a prirodzene, že je aj ona mne.

gribka1
27. apr 2025

Aj babka? Ja sa ti nečudujem, viem si to predstaviť.

zuzinka888
27. apr 2025

Od tvojej mamy je nespravne aby akykolvek darcek podmienovala navstevou. Stretnutie s babkou nejde po dobrom tak to skusa vydieranim. Ani ja by som sa nedala. Ist na navstevu a pretvarovat sa ze mas super vztah s babkou kvoli nausniciam- nie! Mam predsa chrbtovu kost. Mame by som odpisala ze je ti to jedno, ze si ta nekupi a ani ta nebude vydierat ci manipulovat. No neblokovala by som ju- tym spadnes na jej uroven. Uroven urazeneho velkeho decka.

autor
27. apr 2025
@gribka1

Aj babka? Ja sa ti nečudujem, viem si to predstaviť.

@gribka1 Myslím babku, ale mama sa tiež správala hrozne voči mne.

autor
27. apr 2025
@zuzinka888

Od tvojej mamy je nespravne aby akykolvek darcek podmienovala navstevou. Stretnutie s babkou nejde po dobrom tak to skusa vydieranim. Ani ja by som sa nedala. Ist na navstevu a pretvarovat sa ze mas super vztah s babkou kvoli nausniciam- nie! Mam predsa chrbtovu kost. Mame by som odpisala ze je ti to jedno, ze si ta nekupi a ani ta nebude vydierat ci manipulovat. No neblokovala by som ju- tym spadnes na jej uroven. Uroven urazeneho velkeho decka.

@zuzinka888 Asi máš pravdu, neuvedomila som si to, akurát som ju odblokovala. Nebudem ako ona, skôr jej ukážem, že som iná.

gribka1
27. apr 2025

Ale dobre ti tu radí, odblokuj ju. Komunikuj, ak sa ti ozve. V kľude komunikuj, nad vyhražkami sa len pousmej a nenechaj sa vyprovokovať. A hovor pravdu, tak ako sa cítiš.

autor
27. apr 2025
@gribka1

Ale dobre ti tu radí, odblokuj ju. Komunikuj, ak sa ti ozve. V kľude komunikuj, nad vyhražkami sa len pousmej a nenechaj sa vyprovokovať. A hovor pravdu, tak ako sa cítiš.

@gribka1 Mama mi povedala, že mam odpustiť inak ochoriem. Povedala som jej, že to nie je také ľahké, na co mi povedala, že sa mam teda užierať ďalej.

gribka1
27. apr 2025

Tak zas v tomto má pravdu, ale nie tak, že odpustiš a zrazu je všetko ok, ale tak nejak to pustiť. Každý robíme chyby, aj tebe sa podarí, ale držať to stále v sebe ako nevyriešené, je problém. Odpustenie však neznamená, že zabudneš, to nie.

autor
27. apr 2025
@gribka1

Tak zas v tomto má pravdu, ale nie tak, že odpustiš a zrazu je všetko ok, ale tak nejak to pustiť. Každý robíme chyby, aj tebe sa podarí, ale držať to stále v sebe ako nevyriešené, je problém. Odpustenie však neznamená, že zabudneš, to nie.

@gribka1 Ja som odpustila, ale stretávať sa s ňou nechcem.

prasiatko30
27. apr 2025

To si ty co si sa mala vratit zo zahranicia a starat sa o starych rodicov, lebo cela tvoja rodina sa tak rozhodla?

gribka1
27. apr 2025

No a, a toto jej vadí? Tak ona nechce, aby si odpustila, ale vymazala minulosť? Tak to sotva pôjde.

autor
27. apr 2025
@gribka1

No a, a toto jej vadí? Tak ona nechce, aby si odpustila, ale vymazala minulosť? Tak to sotva pôjde.

@gribka1 Presne to chce, aby som sa vrhol do náručia niekomu, kto ma celý život prehliadal.

autor
27. apr 2025

vrhla

gribka1
27. apr 2025

Ale neprechovávaš nejakú nenávisť, dúfam. Z jej strany nie je snaha to napraviť?

autor
27. apr 2025
@gribka1

Ale neprechovávaš nejakú nenávisť, dúfam. Z jej strany nie je snaha to napraviť?

@gribka1 To určite nie, len mi nie je nijak blízka a preto ani nemam potrebu ju navštevovať.

oblecenie99
27. apr 2025

K babke, ktorej bola autorka celý život ukradnutá, sa nečudujem, že nechcela ísť a nemá k nej žiadny vzťah. ja som to pochopila tak, že s mamou ani s babkou nemá extra vzťah, no a teraz jej mama podmienila odovzdanie daru návštevou tej babky. A autorka sa vzoprela tejto manipulácii. Vzápätí na to jej mama darovala tie náušnice inej osobe, aby jej aj takto dokázala, že nie je hodná jej daru (ktorý mal byť pôvodne darom z príležitosti Vianoc, nie akýmsi úplatkom pre ňu, aby navštívila babku), pokiaľ sa autorka nepodrobí jej manipulacii.

vanilkovazmrzka
27. apr 2025

Mne je smutno skor z toho, ze niekto pride na sk raz za rok, kde ma zijucu babku, a ta nestoji ani za jednu kratku navstevu.

Strana
z4