icon

Zablokovala som mamu

27. apr 2025

Žijeme aj s manželom v zahraničí, na Slovensko moc nechodíme. Na Vianoce sme mali obaja prácu, tak sme boli pozrieť mojich rodičov teraz po Veľkej noci. Mama mi k Vianociam kúpila náušnice. Ja som jej darčeky poslala poštou, aby ich mali s otcom pod stromčekom.
Ja sa s maminou mamou nestretávam, nemáme žiaden vzťah. Pre mňa je ona mŕtva už dávno. Mama podmienila ten môj darček, tie náušnice tým, že keď navštívim babku, tak ich dostanem.
Príde mi to smiešne, ale ok, jej vec, veď mi nemusí nic dávat. Povedala som jej, že takto teda nie, ja nie som odkázaná na jej náušnice. A k babke som teda nešla. Neskôr mi písala, keď už sme boli s manželom doma v zahraničí, ze náušnice dala mojej sesternici.
Som v šoku, ale tak jej vec. Po tomto som si ju zablokovala všade.
Úprimne, je mi z toho smutno.

gribka1
27. apr 2025
@vanilkovazmrzka

Mne je smutno skor z toho, ze niekto pride na sk raz za rok, kde ma zijucu babku, a ta nestoji ani za jednu kratku navstevu.

@vanilkovazmrzka Nemusí ti byť smutno, jednoducho nemajú vrúcny vzťah. Je tam chlad, tak načo?

bbwwoman
27. apr 2025

Neviem čo babka spravila ale navštív ju a povznes sa nad všetko ukáž že si viac a že tebe nie je možné ublížiť

autor
27. apr 2025
@vanilkovazmrzka

Mne je smutno skor z toho, ze niekto pride na sk raz za rok, kde ma zijucu babku, a ta nestoji ani za jednu kratku navstevu.

@vanilkovazmrzka Ja jej nestojím za žiaden kontakt už celé roky. Tiež ti je smutno?

gribka1
27. apr 2025
@bbwwoman

Neviem čo babka spravila ale navštív ju a povznes sa nad všetko ukáž že si viac a že tebe nie je možné ublížiť

@bbwwoman Asi si to nezažila, však? Lebo nedá sa všetko štýlom, že lebo sa to patrí. Bohužiaľ.

bbwwoman
27. apr 2025
@gribka1

@bbwwoman Asi si to nezažila, však? Lebo nedá sa všetko štýlom, že lebo sa to patrí. Bohužiaľ.

@gribka1 ale ano zažila tiež som musela ísť navštevovať niekoho z rodiny koho som nevidela roky a urážala ma vkuse

komplikovana
27. apr 2025

urob tak ako citis. Ak nechces babku navstvit z dovodov, ktore si pisala uz davnejsie, tak ju nenavstiv. Je od mamy nepekne, ze nerespktuje tvoje rozhodnutie. Mozno, jej babka tiez cisti zaludok. Ktohovie. Uz sa tym netrap. Odpustit si odpustila. Pre teba je to uzatvorena kapitola. Mamnu nabuduce zrus, nech to na teba uz neskusa.

mamina7070
27. apr 2025

pozri toto je len jeden criepok zjavne z dlhorocneho stavu

prerusenie kontaktu pri toxickych osobach (manipulatoroch) je sebeobrana a neznamena ze sa niekto musi hnevat alebo zivit negatvne pocity

ty to ale nemas vysporiadane v sebe (inak by si sa nad tymi nausnicami uplne povzniesla lebo to je len pre mamu nastroj manipulacie) skus terapie aspon online a spracovat to v sebe

ono proste ty nech anjelskym hlasom budes hovorit a na rukach nosit aj tak to nebude dost dobre a ani ty lebo problem nie je v tebe ale v nich

maminkadeticiek
27. apr 2025

Mama spravila ubohe rozhodnutie.Odblokuj ju a ignoruj.

lindous
27. apr 2025

Že si ju odblkovala je podľa mňa fajn, nikdy nevieš čo sa stane a bude ťa musieť kontaktovať.... ale kontakt by som obmedzila na nutné minumum a určite sa nenechala manipulovať, keď sa pokúsi rovno to zrušiť, takéto veci jedným uchom dnu, druhým von... ľudia, ktorí nám neprinášajú do života nič pozitívne, tam nemajú čo robiť, žiaľ, rodina/nerodina... podľa toho čo píšeš, ani babka nestojí o návštevu a iba mama robí machinácie, takže by som to vôbec neriešila, keby ťa tam chcela, pozve ťa hádam sama... to že posunula náušnice, keď si ich (podľa mňa správne) odmietla je úplne okej, ale písať ti, že ich darovala ďalej fakt nemusela, to je len ďalšia manipulácia... chápem, že ti je to ľúto, ale je to tak

vanilkovazmrzka
27. apr 2025

@autorka ano 🤷‍♀️

gribka1
27. apr 2025
@bbwwoman

@gribka1 ale ano zažila tiež som musela ísť navštevovať niekoho z rodiny koho som nevidela roky a urážala ma vkuse

@bbwwoman Musela? Nemusela ...

mk1111111111
27. apr 2025

Tebe nevadi, ze si nenavstivila babku, ale vadi Ti, ze darovali nausnice inemu? A to preco? Ved si ich ani nechcela, ci nevies, co vlastne chces? Ked raz nechces, tak necjci a neohovaraj inych

gribka1
27. apr 2025
@mk1111111111

Tebe nevadi, ze si nenavstivila babku, ale vadi Ti, ze darovali nausnice inemu? A to preco? Ved si ich ani nechcela, ci nevies, co vlastne chces? Ked raz nechces, tak necjci a neohovaraj inych

@mk1111111111 No lebo jej dala najavo zlatá mamička, kde ju má. Manipulátorka. Normálna by to šupla do šuplíka a snažila sa o dobrý vzťah s dcérou.

tramtada31
27. apr 2025

Tiez mám nevlastnú babku, ako deti sme dostavali horsie darčeky ako jej praví vnuci, po smrti dedka sme pre ňu neexistovali, pokial jej jeden z vnukov nečakane nezomrel, vtedy sa spamätala a začala sa ozývať, to už sme boli dospeli. Raz za rok za nou zájdeme, zavolame si, kupim maly darcek a poviem ti, nie je nič lepsie ako byt nad vecou, lebo príde nečakaná udalosť, ona zomrie a budeš mat vycitky. Takze moja rada znie, že nevieš hodiny, kedy príde takáto udalosť. My sme mali v rodine teraz jednu tragickú smrt a ver tomu, že sme boli radi, že sa ako tak vzťahy urovnali, lebo nevieš dňa, nevieš hodiny a potom tá to bude prenasledovať cely zivot.

kavasmliekom
27. apr 2025

Tam ich dala sesternici a ty si ju blokla všade, obom sa vám asi uľavilo, môžete sa ďalej venovať svojej práci.
Smutné, že jeden podmieňuje a druhý trucuje.

letfenixa
27. apr 2025
@tramtada31

Tiez mám nevlastnú babku, ako deti sme dostavali horsie darčeky ako jej praví vnuci, po smrti dedka sme pre ňu neexistovali, pokial jej jeden z vnukov nečakane nezomrel, vtedy sa spamätala a začala sa ozývať, to už sme boli dospeli. Raz za rok za nou zájdeme, zavolame si, kupim maly darcek a poviem ti, nie je nič lepsie ako byt nad vecou, lebo príde nečakaná udalosť, ona zomrie a budeš mat vycitky. Takze moja rada znie, že nevieš hodiny, kedy príde takáto udalosť. My sme mali v rodine teraz jednu tragickú smrt a ver tomu, že sme boli radi, že sa ako tak vzťahy urovnali, lebo nevieš dňa, nevieš hodiny a potom tá to bude prenasledovať cely zivot.

@tramtada31 mňa teda rozhodne neprenasleduju žiadne zlé pocity z obmedzenia kontaktu s príbuzným, ktorý mi ublížil a už aj zomrel. Vzťahy sa budujú počas života a ak nie sú, smrť neznamená žiadne výčitky.

pribinak
27. apr 2025
@maminkadeticiek

Mama spravila ubohe rozhodnutie.Odblokuj ju a ignoruj.

@maminkadeticiek načo ju má odblokovať keď ju má ignorovať?
Akosi postradam logiku v tomto

lenkalienka321
27. apr 2025

Tak máte veľmi smutné vzťahy v rodine celkovo...Čo sa s tým dá robiť? Jedine začať sa meniť k lepšiemu od seba. Od druhých to nemôžeš očakávať. Niekto z vás musí mať rozum a srdce a môžeš to byť práve ty. A keď si teraz vravíš, že nie, prečo ja....tak vlastne týmto chovaním perfektne zapadas do vašej rodiny.

mk1111111111
27. apr 2025
@gribka1

@mk1111111111 No lebo jej dala najavo zlatá mamička, kde ju má. Manipulátorka. Normálna by to šupla do šuplíka a snažila sa o dobrý vzťah s dcérou.

@gribka1 ja viem preco to matka urobila, ja sa pytam, preco jej to tak vadu, ked jej odkazala, ze ju nechce

mircalla
27. apr 2025
@oblecenie99

K babke, ktorej bola autorka celý život ukradnutá, sa nečudujem, že nechcela ísť a nemá k nej žiadny vzťah. ja som to pochopila tak, že s mamou ani s babkou nemá extra vzťah, no a teraz jej mama podmienila odovzdanie daru návštevou tej babky. A autorka sa vzoprela tejto manipulácii. Vzápätí na to jej mama darovala tie náušnice inej osobe, aby jej aj takto dokázala, že nie je hodná jej daru (ktorý mal byť pôvodne darom z príležitosti Vianoc, nie akýmsi úplatkom pre ňu, aby navštívila babku), pokiaľ sa autorka nepodrobí jej manipulacii.

Tak smutnych je viac veci. Ty ze nenavstivis babku. U nej je smutne to, ze ta vydiera nausnicami, aby si ju navstivila. Tiez je smutne, ze mas taketo vztahy s rodinou, nechce sa mi verit, ze na tom nemas ziadny podiel. Cudne ste obe. Tiez som jednu z mojich babiek nemusela, ale mam daku slusnost.
Akurat nechapem, z coho je smutno tebe, ked sama priznavas, ze s rodinou nemas ziadny vztah a evidetne ti je ukradnuta aj mama aj babka
@oblecenie99 Autorka zjavne nema vztah s nikym, otazka je preco

modrykolibrik
27. apr 2025

@autor možno tie náušnice bol aj na znak mieru. Treba zahodiť staré krivdy. Neklesajú na maminu úroveň. Zavolaj babke a povedz jej ako sa cítiš. Kto vie možno tam bola manipulácia aj z maminej strany na babku. Ty nevieš čo sa stalo medzi nimi.
Vieš ako ja by som si priala aspoň raz vidieť moju babičku a povedať,že jej slová sa splnili a idem sa vydávať? Každým dňom mi veľmi chyba

gribka1
27. apr 2025
@mk1111111111

@gribka1 ja viem preco to matka urobila, ja sa pytam, preco jej to tak vadu, ked jej odkazala, ze ju nechce

@mk1111111111 Konštatuje, načo jej to matka rozpráva, o tom to je, že ešte jej to musela povedať, aby jej ublížila. Je to na počudovanie. Tak sa predpokladám len utvrdzuje v tomto.

doriiis
27. apr 2025

Aká matka,taká Katka.Obe sa správate ako rozmaznané deti.Este k tomu toxické a namyslene.Nie ste jedna druhej nič dlzne

tim23
27. apr 2025
@pribinak

@maminkadeticiek načo ju má odblokovať keď ju má ignorovať?
Akosi postradam logiku v tomto

@pribinak a načo ju má mať zablokovanú všade? Stačí ak nebudú v kontakte.. Stane sa niečo mame, alebo sa stane niečo v rodine a mama nebude vedieť napísať vlastnej dcére lebo dcéra je oduté trucovité decko

luccija
27. apr 2025

A život ide ďalej....nič nemusíš, keď nechceš.Niektore vzťahy a hlavne ten s mamou, keď nebol dobrý, tak už nikdy dobrý nebude.
Náušnice kúpila nech ich dá komu uzna za vhodné.S otcom si rozumieš?

nela82
27. apr 2025

Správaš sa ako decko.Keby mne to spravilo moje dieťa a je úplne jedno v akom veku-dovi dopo.Zapamataj si,rodičov si treba vážiť,kým ich mame.Tvoja mama nie je tvoja sluzka,poskok a nie je povinná ti nič vysvetľovať.Ty si ju detinsky zablokovala-ona by ta mohla vydedit. Snáď to urobí.
Babku prečo tak veľmi nemáš rada??Co ti urobila?

mantilka
27. apr 2025
@mk1111111111

@mk1111111111 neviem či by si bola ty s tým ok. Matka nemá kus citu, lebo toto je vedomé ubližovanie. Povedala by som to sesternici a možno sesternica by jej tie náušnice napokon dala...ak má charakter. Na mieste sesternici by som sa nenechala na takú špinavosť zneužiť. Buď by som náušnice vrátila tete alebo dala pôvodnej plánovanej obdarovanej.

hopsas
27. apr 2025

By som ti na rit nasolila päť a dvadsať. Správaš sa ako puberťák. A pozor na to čo o iných ľuďoch hovoríš. Ak o niekom povieš že je pre teba mŕtvy a živis v sebe nenávisť viac to vypovedá o tebe ako o ňom. A teba by som teda za kamošku nechcela.

autor
27. apr 2025

Ďakujem dievčatá ako krásne ste ma opísali. Nič neviete ani o mne, o tom čo všetko som si s nimi prežila tiež nie, ale už mi prajete vydedenie a neviem čo všetko. To som si teda nabehla, sem písať. To radšej skúsim AI, tá aspoň nesúdi 😊 Majte sa pekne.

mantilka
27. apr 2025

No ale ženy, tam bude problém na oboch stranách...veľké ubližovanie.
"Na rit" by si zaslúžil asi všetky tri.
Zablokovať by nemala mamu ale toto jednanie vzájomne je choré...žiadna úcta z oboch strán.