icon

Začína mi vadiť priateľov syn

wewwi
26. mar 2013

mam priatela ktorý je rozvedeny a z prveho manzelstva ma syna, ktorý ma 11 rokov......som dost nervozna ked ma k nam prist, a v poslednej dobe mi strasne lezie na nervy.....s priatelom pracujeme v BA a sme spolu v podnajme, ale nie sme spolu sami ani cez tyzden, nakolko tu s nami byva aj moj brat a ked prideme domov na vikend, tak pride jeho syn.....za posledne 2 mesiace sme boli spolu sami 1 vikend, co sa mi zda malo....tento vikend som sa s priatelom pohadala, povedala som mu co si myslim, ci k nam stale musi chodit jeho syn a on mi povedal ze ked mu zavola ci pre neho nepride, ci mu ma povedat, ze nemoze prist..ale volaju spolu aj 3-4 krat tyzdenne a priatel sa ho stale vypytuje ci nepride....nase prve vianoce sme neboli sami lebo dosiel aj jeho syn...ako sme sa nastahovali - nas prvy vikend v dome, bol tam tiez jeho syn...a uz mi to zacina vadit, stale je u nas, ci je vikend alebo prazdniny alebo sviatky...som zla?uplne som z toho na nervy......niekedy mam chut sa odstahovat naspat k rodicom.....

bobi3
26. mar 2013

@wewwi samozrejme máš nárok na vlastný názor, len v týchto veciach musíš byť opatrná, predsa len je to jeho dieťa... no určite by si nemala byť vždy tá druhá. Môj manžel sa o syna vzorne stará, no na druhej strane rieši aj naše potreby, nikdy som nemala pocit, žeby sme boli na druhej koľaji, ani keď sme ešte nemali spoločné dieťa. Ty akceptuj jeho syna, ale nech on akceptuje teba...

wewwi
autor
26. mar 2013

@bobi3 ved to, ze mne to pripada tak ako keby je vyteseny z toho ze ma syna pri sebe(co je dobre a som rada ze sa tesi) ale na druhej strane ako keby mu bolo jedno ci sme sami alebo nie.....ja si prpadam ze asi len mne vadi ked nie sme sami nejaku chvilu, ako keby to jemu nechybalo, abe sme boli sami...ja neviem.....

awalancha3
26. mar 2013

@wewwi ...jedna strana mince si ty a tvoje pocity.... ja to chapem, uplne chapem..... priatelov syn je pre teba cudzi, a posobi rusivo, spociatku si tolerovala, potom si si uvedomila, ze ti vadi, a viac a viac a napokon uz zacinas byt z neho nervozna a nervozita sa prenasa aj na priatela..Poviem, ti, ze je to prirodzene, v ríši zvierat, by si to "mláda" schmatla a zozrala ci usmrtila..., ale sme ludia, vsakže? a ludskost sa prejavuje v potlacani ci negovani pretrvavajucich zvieracich pudov v nás. Neprekonas to ale celkom, teraz ziarlis na cas, ze sa musis delit o cas a priazen s jeho synom, ked ale porodis vase spolocne dieta, stane sa jeho syn z prveho manzelstva financnou hrozbou pre tvoje dieta, budu sa totiz dedicsky delit.... a to uz budes ako levica co chrani svoje mláďa, inak povedané, vztahy so synom priatela sa len a len zhorsia. Vies, tie ludove rozprávky o macochách a pastorkyniach, popoluska, o dvanastich mesiacikoch a podobne, kde matka nenavidela svoju nevlastnu dceru(dieťa) vznikli z pozorovania bezneho zivota.......
Na druhej strane mince je skutocnost, že ty nie si priatelova "krv", a ako sa hovori, krv nie je voda, preto, ak priatel nie je necitlivý bulo, bude mat svojho syna rad a bude s nim chciet byt co najcastejsie, tiez to nebude naveky, lebo syn dospeje a bude mat aj ine zaujmy ako navstevy u otca....
Takze, mas to tazke a bude to este tazsie....... nie sme naivne a vieme, ze tvoj vztah sa k jeho synovi nezlepsi, naopak, ovela zhorsi. Kvoli tomu sa ale nerozidete, nechaj to tak, ono si to vyberie svoj diel... predpokladám, že budes nervoznejsia a nervoznejsia a budu hadky castejsie a castejsie.....az si raz tvoj priatel polozí zásadnu otázku ohladom teba..... 😖 a odpoved na nu ta asi nepoteší...

ladyka8
26. mar 2013

skús si túto situáciu obrátiť...ako by ti padlo keby tvojmu partnerovi vadilo tvoje dieťa? čo by si urobila? Keď si sa s ním spoznala určite si vedela že má syna. Nemôžeš od neho očakávať aby kvôli tebe obetoval syna. Prepáč ale je to tak. Tvojmu partnerovi nevadí že s vami žije aj tvoj brat?

bobi3
26. mar 2013

trochu mám pocit, že sa tu stále točí len o tom, aby ona akceptovala jeho syna... ale veď ona ho akceptuje!!! ona predsa len chce, aby jej priateľ akceptoval aj jej pocity a potreby... to on s ňou nechce byť niekedy aj sám?

evabb35
26. mar 2013

@wewwi Hádam nežiarliš na 11 ročné dieťa? Koľko máš vlastne rokov? Máš súrodencov? Koľkých? Starších? Mladších? Rodičia sa komu najviac venovali? Tu neide o to, či ti jeho syn vadí či nevadí, ale o to, či si vôbec zrelá na takýto vzťah. Jednoducho povedané vedieť v tej trojke žiť. Zdá sa mi, že priateľ nemá len jedného syna, ale dve deti. Syna a dcéru. Aký vzťah máš s priateľom, to je už iná vec. Možno keby nemal syna, tak by mal zase nejaký koníček, ktorému by sa venoval na úkor času s tebou. To sú dva problémy. Spolu by som ich nemiešala dokopy.

wewwi
autor
26. mar 2013

@awalancha3 ved tohto sa bojim....uz som mu to aj naznacovala a tiez som mu hovorila ze sa too bojim ze ma znenavidi a ze ma posle kade lahsie...uz som sa ho aj spytala ci sa mam radsje pobalit a odist prec....ale si myslim ako si pisala ze syn bude vacsi a bude mat aj ine zaujmy, ze sa to mozno potom zlepsi, ked bude starsi..nebude k nam tolko chodit,alebo bude rozumnejsi a cele sa to utrasie....tak asi len zatat zuby a drzat.......

wewwi
autor
26. mar 2013

@ladyka8 ako sorry ale niektore tu zo mna robite taku zenu ako keby som zakazovala priatelovi aby sa stretaval uplne so synom.aby sa na neho vykaslal...ako prepacte ale ja s nim chcem len 1 vikend osamote to je vsetko....ci tam uz tie 3 vikendy jeho syn bude to mi nevadi, len chcem byt nejaky cas aj sama s priatelom, co je na tom zle????

awalancha3
26. mar 2013

@wewwi ..kolko ma rokov? 11? hm, este 5-6 rokov... je to vela alebo málo? zistila si, aky ma vztah syn so svojou matkou? keby spolu nevychádzali dobre a syn by lipol viac na otcovi, tak by bolo vcelku aj mozne, ze by trvalejsie byval s otcom...co nie je pre teba najlepsie

ladyka8
26. mar 2013

@wewwi nie je na tom nič zlé a viem ťa pochopiť. prečo môže byť chlapec u vás len cez víkend?

wewwi
autor
26. mar 2013

@evabb35 fiiha no silne slova......mam surodenccov a stasrsich a oriatel je v ich veku.....nemyslim si ze je to len o zrelosti zit v trojke....ale keby vy nie ste so svojim priatelom same, tak ste stastne???je ine ked mate vlastne dieta a pisete nazory ako ked niekto v takejto situacii niekedy bol...podla mna tie co neboli v takej situacii ako ja to nevedia pochopit....a aby som ziarlila na 11rocneho chalana??? to nie......to by som sa uz asi inak prejavila....

wewwi
autor
26. mar 2013

@awalancha3 s matkou ma dobry vztah, ona ho velmi lubi a pekne sa aj o neho stara...sak chvalaboohu a vzdy sa vedia aj s priatelom dohodnut co a ako...nastastie sa nehadaju, to by asi potom chlapcovi ublizovalo....priatel by si musel najst inu pracu keby chcel byt chlapec u neho.....

wewwi
autor
26. mar 2013

@ladyka8 no my sme cely tyzden v BA tu pracujeme...a na vikendy chodime len domov, tak preto chodi aj maly na vikendy....

froschka
26. mar 2013

@wewwi najprv sa treba zbavit predsudkov a potom sa ti bude lahsie dychat aj riesit problemy

1. tvoj brat je dospely a mal by mat sam nejaku muzsku guraz a hladat si byvanie, ale pravdepodobne je mladsi? alebo je jediny chlap zo surodencov? dlho byval u maminky a teraz sa ide prizivovat na sestre? podla mna tebe to nama co byt luto poslat ho niekam inam no a??? no a? ak spolu robia s tvojim muzom??? praca a rodina sa ma oddelovat!!!! inak sa ruci katastrofoooooooou 😀
2. syn tvojho manzela moze byt vdacny za takeho otca akeho ma a ja by som sa necudovala keby dal prednost jemu ako manzelke ktora nedokaze prehryzt jeho socialne potreby....brali ste sa s tym ze si o tom vedela tak nechapem preco si to musi odnasat ten chalan... chapem sukromie je sukromie ale vsetko sa da riesit aj inak staci zahodit predsudky a zabrany a este z vas moze byt super parta....

takze hlavku hore, ak odide tvoj brat, mate izbu pre manzelvho syna...urcime si poradie v rodine??? Manzel, manzelka, dieta, deti....Brat je rodina ale nepatri pod jednu strechu manzelov..... takze skus porozmyslat

ladyka8
26. mar 2013

@wewwi máš to ťažké. a keby si mu normálne na rovinu povedala že chceš jeden víkend osamote, v kľude len vy dvaja, nepochopil by to? veď nechceš veľa! Nechceš nič nenormálne

upir
26. mar 2013

@wewwi ..vôbec nič nie je na tom zlé... 🙂

ladyka8
26. mar 2013

@wewwi vieš čo ma napadlo? že možno keby ste nebývali s tvojim bratom, mali by ste viac súkromia, boli by ste cez týždeň nonstop spolu a tak by ti nevadil manželov syn. či?

wewwi
autor
26. mar 2013

@ladyka8 no skusim to....uz som nad tym premyslala...ja som mu povedala cez vikend na rovinu ze my ked sme spolu 2 dni do mesiaca sami tak je to vela,ale neviem ci to pochopil, tak to teda skusim na rovinu povedat ze s nim chcem byt 1 vikend do mesiaca sama....tak hadam nebude hadka....

evabb35
26. mar 2013

@wewwi Bola si najmladšia? Možno sa ti všetci venovali v rodine a teraz jednoducho potrebuješ chlapa, ktorý sa ti bude veľa venovať, tak ako sa ti venovali v rodine. Jednoducho chlapi sú rôzni. Niektorí chlapi sa babám nevenujú skoro vôbec. Majú svoje koníčky, kamošov, prácu a potrebujú vedľa seba ženskú, ktorá to s nimi vydrží a bude šťastná, že má takého chlapa akého má. Jednoducho jej nebude vadiť, že aj niekoľko týždňov sa zaobíde bez nej. Potom sú chlapi, ktorí sa svojej ženskej držia tak, že sú stále s ňou. Niektorým ženám zase takýto chlapi lezú na nervy. Sme rôzni. Teraz si svoj život môžeš ešte zmeniť tak, aby si bola šťastná.

wewwi
autor
26. mar 2013

@ladyka8 no sak aj to tak moze byt, lebo predtym sme boli spolu v BA sami a cez vikend knam dosiel jeho syn, tak to bolo v pohode, mi nevadilo, ked aj kazdy vikend bol u nas, ale teraz ked nie sme ani v BA sami tak mi to zacalo vadit.....

ladyka8
26. mar 2013

@wewwi práve si si odpovedala na otázku :( tebe nevadí jeho syn, ale to že nie ste nikdy samy keďže s vami býva tvoj brat. to je pochopiteľné že tebe je tvoj brat prednejší ale ver mi že tam je pes zakopaný že s vami býva. ja si neviem predstaviť že by s nami býval môj brat... veď by sme nemali vôbec žiadne súkromie, celé by to bolo o hubu. ak chceš radu, popros brata nech si nájde iné bývanie

jaruska8
26. mar 2013

@ladyka8 Presne to sme jej písali. 😉

ladyka8
26. mar 2013

@jaruska8 hej? 🙂 sorry ja som nečítala celú diskusiu 🙂

jaruska8
26. mar 2013

@wewwi Takže vlastne tam je ten pes zakopaný, tak si pokecaj s bratom. 😒

jaruska8
26. mar 2013

@ladyka8 To nie v zlom, len, že ešte aj toho zakopaného psa sme obe použili. 😉

ladyka8
26. mar 2013

@jaruska8 asi máme rovnaké názory 🙂

luna22
26. mar 2013

keď čítam takéto príspevky je mi toho zle. Mama musí byť stále so synom a otec ho má len víkend.Čo keby mali striedavku? Syn chce byť len s otcom, nekaz im vzťah. Ak ti to veľa vadí, najdi si bez dieťaťa.

alenie_
26. mar 2013

To iba mne pripadá divné, že Ty bývaš s Tvojim bratom a Tebe vadí, že nemáte súkromie? 😕 😕

palesandra
26. mar 2013

necitala som komentare ale prve co ma napadlo, ze ked budete mat vlastne deti, tak to ich budete mat nonstop, ani nie len na vikend ale den a noc, potom pochopis ...mozno budes chciet byt sama s priatelom/manzelom, ale nebude priestor, dieta potom len tak nedas niekomu aby sa staral lebo ty chces mat svoj volny cas...vlastne neviem ci uz bude taky volny cas, hlavne ked budu deti male...jednoducho kym nemas vlastnu skusenost, hoci sa budes snazit pochopit a vcitit, tak kym nemas vlastne deti, tak nebudes mat ten pocit

palesandra
26. mar 2013

@alenie_ podla mna je to kvoil tomu ze otec sa venuje synovi, co bratovi sa netreba ;) tym padom ona je na druhej kolaji, co jej vadi...hm