Zahrabala som sa?
Ahojte, nie je rozumné písať sem do fóra, lebo mi určite niekto zdvihne tlak, ale kôli tým ostatným príspevkom to spravím. Jednoducho, mám doma takého istého blbečka, ako kopa ostatných žien.
Nechcem, nech sa to tu zvrhne do diskusie o svadbe, áno, nie som vydatá, aktuálne som šťastne nevydatá (o papierovačky menej v budúcnosti, dokonca som v stave, kedy nehrozí ani tá plánovaná v priebehu dvoch rokov...) a svadbu zo skúseností z okolia nepovažujem za prostriedok, ktorým sa dá zabrániť môjmu problému.
Mám doma skvelého partnera. Viete, v takom tom porovnávacom ponímaní je skvelý. Vždy som si vravela, že som našla presne to, čo som hladala. Povahovo. Prístupom k vzťahu a k rodine. (haha, teraz mi to je smiešne) Názormi. Riešením problémov... Počas nášho štvorročného vzťahu a 3.5 ročného spolužitia sme riešili jeden "veľký" problém. Teraz vidím, že som to mala považovať za veľký problém, nie "veľký", ale keby sa človek rozchádza pre každú volovinu, tak to nikam nedotiahne.
Kolegyňa. Začalo to asi rok dozadu, ani to nejdem dopodrobna písať, lebo mi je zle - nadviazal blízke vzťahy s kolegyňou, ráno vstával a písal jej dobré ránko, večer zaspával s tým, že jej posielal pesničky na dobrú noc, proste úplna sračka, je mi z toho nanič. Uzavreli sme to po prekonaní krízy tým, že okey, nemal s ňou nič fyzické. Teraz nastáva tá časť, kedy si vravím, že som mala zmiznúť, ale opäť, zas to nebolo nič radikálne - Ešte dvakrát v priebehu cca troch mesiacov sme riešili problém kolegyňa, pretože som zistila, že s ňou komunikuje potajomky. Dohodli sme sa, že to ustojíme, ale mladá slečna je tabu, nechcem o nej nikdy viac počuť a ani ju riešiť, lebo to neprežijem, tak nech sa uvedomí.
Kolegyňa dala za chvilku vypoveď... Uvedomil sa a ja som na to veľmi rýchlo zabudla. Na to, ako nechcem skončiť a že som ho mala ešte preklepnúť. V marci sme začali pracovať na bábätku, hneď som otehotnela, teraz som v 6.mesiaci. Šli sme na festival, na ktorý chodíme každoročne. Keďže som tehotná, zdržovala som sa mimo davy, pod kludnejšími pódiami atď atď, proste chlapec mal volnosť, že za tie prachy nech si to užije.
Zaprisahala som sa, že kým ho nemôžem poslať kade lahšie, nebudem vyhladávať problémy - t.j. pri podozrení kukať do mobilu a podobné bežné veci, ktorými si ženy znepríjemňujú život. Vrátia som sa do ubytovne asi o 3.30 ráno, on asi o 5.30. Vstala som asi o siedmej. Počujem, že mojej láske milovanej pípol mobil, že sa vybíja. Za dve hodiny som chcela odchádzať domov, tak som mu šla dať mobil na nabíjačku. A tam, smska od kolegyne (vedela som, že je na festivale, nenapadlo ma to riešiť vopred) v znení "Skoro." prijatá o 6.00 ... Nič predtým, nič potom. Budím chlapa, že čo to má znamenať. Klasický scenár "Čo? Čo by som urobil? Nič som neurobil? Nevieš, o čo ide, tak nebuď hysterická." (Nebola som hysterická, vobec.) Nič konkrétne, vzdala som to v sekunde, keď ma zaklamal, že jej napísal, či ide na nejaký koncert (ten bol o 2.00) a ona mu napísala "neskoro". Pretože smska bola "skoro", nie neskoro... No a teraz nastalo peklo.
Neverím mu ani nos medzi očami, ani spätne nič, nemám si ako overiť, čo robil, čo nerobil, povedala som mu, nech teda povie slečne, nech mu odfotí konverzáciu, keď to bola len jedna smska, nech to odôvodní tak, že bol opitý a nepamätá si. Samozrejme, že to neurobil. Hajzlík. Vie, prečo. Vraj nič nespravil, bla bla bla. Vravím mu, že či vedel, že sme sa dohodli, že kolegyňa je uplne tabu, či jej vyhladávanie považuje za "nič". Či môžem aj ja vyhladávať ľudí, ktorí nejako ohrozujú náš vzťah... Atď atď... Klasika, neriešitelná situácia, chlap zatĺka, ja pupek zarovno nosom, v slepej uličke...
Fakt som sa na toto pripravovala. Že sa môže stať, že partnerovi raz švihne a ja nechcem byť na ňom závislá a byť s ním pre peniaze... Ja som pripravená žiť sama, ak to bude potrebné. Ale na to musím chodiť do práce. Mala som v pláne dokončiť si štátnice a obhajobu bakalárky počas RD. A že pôjdem učiť. Proste plány na blízku dobu, nech po tom, ako malá pôjde do škôlky nemusím riešiť prácu s pracovnou dobou vhodnou pre matky za 350 eur... Ale čo teraz? Ja som sa proste zahrabala. Nemôžem nič, zrovna teraz to sama neutiahnem, škola nedokončená, bábo sa narodí v decembri, ja som od 01. PN... Závislá na tom klamárovi. Ako toto prežiť? Neni nič horšie, ako byť ekonomicky závislá na niekom, rátala som s tým, že táto situácia v mojom živote nastane. Na chvílu. Na pár rokov, kým vyrastie bábo na škôlkara... A zrovna teraz ja získam totálne neistú domácnosť, partnera, ktorému neverím ani nos medzi očami, pred ktorým sa snažím byť racionálna a dohodnúť sa, akoby ide o nejakú úradnú vec, nech neskončím kdesi u mamy a malého súrodenca v malom byte natlačená... Snažím sa zmieriť s tým, že buď to teraz potiahneme len nejako oficálne a ja sa potom osamostatním, alebo sa to utrasie a budem žiť s nejakým démonom v sebe, že každú chvílu sa zas objaví nejaká zrada od partnera... Fakt neviem, ako potlačiť to zúfalstvo a smútok z toho, že zas riešim vec, ktorá bola uzavretá. Že to celé bolí. A tiež neviem, čo ďalej, iba viem, že to bude na prd. Sakra. Už si môžem aj odpovedať, že áno, zahrabala som sa....
@mysga necitala som diskusiu. No moj nazor... urcite svoje robia aj tehu hormony a beries to citlivejsie mozno ako inokedy, to je jedna vec. Druha vec je, ze niektori ludia, aj ked su zadani, stale radi flirtuju. Tvojmu priatelovi mozno len lichoti zaujem inej zeny, tak udrzuje kontakt, dviha mu to sebavedomie, citi sa mozno muznejsie alebo co 🙂 a cim viac sa s nim budes doma hadat, tym radsej a viac bude komunikovat s inou kolegynou. A ak aj nebolo medzi nimi nic fyzicke, cim viac to budes riesit, tym skor to bude. Ak mas zaujem vztah zachranit, ja by som asi nanho hrala dokonalu priatelku, milenku... skus s nim flirtovat ty, rozmaznavaj ho, pochval ho, nedaj mu sancu, aby si po lichotky ,,chodil" ku kolegyni. Nech sa do teba zas a znova ,,zalubi", ze na inu nepomysli. Ak vztah zachranit nechces, v tom pripade ho len vyuzi trosku na peniazky, kym budes schopna odist. Citala som tvoj prispevok, ze by si mohla ist k otcovi. Tak chod, ak s priatelom uz nechces byt. Co koho do toho preco. Preco by ta mali vysmiat. Aj keby si povedala, ze ti strasne vadi ako chlap mliaska pri jedle a nedokazes ho do konca zivota pocuvat, tak co. Je to tvoja vec. Drzim palce. Hlavne sa rozhodni tak, aby si bola sama spokojna a vyrovnana, ked pride babatko a mohla mu dat zo seba vsetko. 🙂
@mysga a inak...trochu z nasho zivota. Ja mam tiez muzskych kamaratov a dost dobrych a povedala som to drahemu hned. Stretavame sa obcas, volame si. Moj chlap to respektuje. Takisto, on ma kolegyne a kamaratky, s ktorymi si obcas pise. A respektujem to ja. Ved nezijeme vo vakuu sami dvaja. Clovek.mozno niekedy potrebuje pohlad zvonku. Raz bol dokonca s jednou kolegynou vonku na kavu a po tyzdni z neho vyliezlo ze bol u nej doma. A to mi povedal len preto, lebo mi strasne chcel povedat akeho ma doma krasneho kocura a ukazat mi jeho fotku. Samozrejme, ze som ho sfukla, ze take veci mi moze povedat, ze ma v plane ist k nej. Ale bolo mi to aj smiesne, lebo mi bolo jasne, ze keby s nou nieco mal, tak kasle na to, ze by mi ukazoval na fotke nejakeho kocura, ktoreho hodinu mojkal na kolenach 😀 neviem, ja mu stopercentne verim, poznam ho a viem, ze ma lubi. Von chodi zriedkavo, a som rada ked ide s kamosmi alebo kamoskami a mam klud pre seba raz za cas 😀 no, mozno naozaj je to pre neho len kamaratka, chlapi to vnimaju inak. Ale zas ja sudim len podla toho, co mam doma. On sa vie bavit naozaj s kazdym o comkolvek, takze aj keby chodil von s dochodcami tak verim, ze nasli spolocnu temu a bavia sa 😀 My sa bezne rozpravame aj o tom, ze ta a ta baba a kolegyna je fajn, pekna, a podobne, a nenapadne ma, ze by ma s nou teraz chcel podvadzat alebo co. ...No to bola len taka vsuvka, taky priklad ako to moze byt v niektoryh inych vztahoch... Ale isto, v tvojom pripade, ak mu nedokazes verit, tak to nebude fungovat.
@mysga vykasli sa na to 🙂 tu sa uz neviem aké hysterické scenáre načrtli no ja si fakt myslím ze to nie je až take hrozne a tehotenstvo moze tiez robiť svoje.
@mysga myslim, ze tvoj pocit "ziarlivosti" je pochopitelny, preco potrebuje mat s inou doverny vztah, aj ked bez fyzickej intimnosti, hoci to inak nie je clovek spolocensky s x kamoskami... proste z nejakeho dovodu to pri tej osobe zaiskrilo a mohla to byt cosi ako "kamalaska"... nic s tym uz nenarobis, snaz sa predychat, snaz sa brat, ze co bolo, bolo, a ak okrem toho vas vztah (pred festivalom) fungoval, skus sa vnutorne ukludnit a nekonat na zaklade tej jednej blbej veci. odist od neho mozes vzdy, co koho do toho. ale ked vas vztah bol vcelku ok, rozist sa kvoli domnelej dovernosti s kolegynou by bola skoda. mozno ti klamal len preto, ze nechcel zas rozduchavat stare nepokoje, aby si sa zas nastvala a boli dalsie hadky... to chlapi neradi 😎
ak by si stala o ten vztah (teda v podobe, ked si odmyslis tu aferku), skus si premysliet, co mu chces o tej teme povedat a potom si s nim sadni a povedz mu to - presne a dorazne, co si o tom myslis a aku podobu vasho vztahu si zelas a ze uz ziadne pripadne vypisovanie tolerovat nebudes. a potom.. ako hned vo svojom prispevku pise mrkvicka060, naozaj zachovaj chladnu hlavu, nepripominaj vam "to", skus s nim fungovat normalne, snaz sa byt prenho ty ta "naj".
a inak, dieta ma s tebou 😉 nie s nou. plus, ked pride dieta, mozes ho zapojit do starostlivosti, a pravdepodobne bude z neho paf, ze aj na nejaku kamosku rychlo zabudne 😉
mam tri take dlhorocne kamaratky...viac ako 10 rokov sa pozname..nikdy som neobmedzoval nieco a nikto mi nikdy nic nezakazoval vo vztahu..Keby hej,tak sa s nimi stretavam potajme
@mysga dievca toto nie je o nevere ale o dovere. Dolezite je aby ste sa porozpravali o tom, ako si doverovat... Napadlo ta niekedy ze aj on mozno nedoveruje tebe? Ze neveri ze ho budes brat takeho aky je, aj ked potrebuje pismenkovat s inymi, a preto to taji? Ak ta (1) nepodviedol (2) stale je viac s tebou ako s kolegynou a (3) ma ta radsej ako ju, mohlo by to byt fajn... Len si tieto tri veci treba ujasnit. Odpoved na jeho "ci budes dlho takato"? Moze byt "dovtedy kym ti budem zase doverovat" ak potom date dlhy rozhovor o jeho a tvojom vnimani situacie, moze sa to urovnat...
@natalym no, zamyslela som sa nad tym, či mám v srdci kalkulačku. V hlave asi áno. Sú isté modely žitia, kam sa dostať nechcem. Tak sa o to "Starám" tým prerátavaním. Ale v srdci tú kalkulačku nemám. A naozaj (lebo veď tu na fóre zvyčajne len premýšlam, nepíšem emotívne výlevy 🙂) zvyčajne žijem tým srdcom. Vieš, nám je v podstate až moc dobre. Neviem,ako to opísať. Žijeme si krásne, sem tam sa pochytíme na dve minúty max.hodiny pre nejakú blbosť. Ale zrovna táto dievčina je ten spúšťač toho kalkulátorstva v mojom bežnom živote. Lebo sama vidíš,ako to funguje. Pozri si prvých pár strán. Chlap niečo zatají a 3/4 žien už vidia hororovú budúcnosť. A ja tiež. A chcem jej zabrániť premyslene, nie radikálne a potom bučať, že som v azyláku. :D
Keby mám v tejto situácii nekalkulovať a počúvať srdce,tak 1. Sa rozplačem. 2. Prepáčim mu, veď ho milujem. 3. Ešte raz mu vysvetlím, že sám vie, že mi nikdy nevadili ženy okolo neho o ktorých som vedela (až raz som mu povedala, že keď ide ku kamoške, spoločnej, sám, nech mi dá vedieť, lebo z toho môže vzniknúť haló, ale to asi neni robenie scén) 4. A idem ďalej, veď máme krásny domov, malú na ceste - najkrajšie obdobie v živote. A to je celé.
Ak sa mám riadiť rozumom, tak si spravím trojročný plán úniku, ktorý by som v prípade potreby využila. :D asi som fakt na hlavu.
@mysga ja som asi na tom tak ako ty, teda keby sa niečo takéto vyskytlo, s tou madam milostivou u nás, tak narozdiel od teba by som mu spravila takú scénu, že by asi po kanáloch chodil a ja by som týždeň plakala.....ja narozdiel od teba sa doma vyrevem keď už mám všetkého dosť ( písanie smutných statusov na FB a iných trápnych vecí už prešlo 😅 ) a on to berie že som malé dievčatko, a že si vydobíjam niečo plačom, pritom to môj zámer nie je - môže byť rád, že sa nesťažujem kade tade ale nechám to u nás doma...ale to chlapi nepochopia. no nemáš to ľahké v tejto situácii - keď si tehotná si emotívnejšia - ja by som asi ostala s tým pánom teda aspoň kým si nesplníš to čo chceš a potom mu poďakuj za finančnú podporu ale je čas ísť 😎 ty brďo, keby ti to takto vyšlo, to by bola šupa ale to je scenár ako z filmu,to či to ty zvládneš a ešte mu to aj odpustíš a ostaneš s ním....ach good luck

@bmuller Ako to vyzera teraz? No žiadno. Jednoducho povedal, že s ňou nebol v absolutne žiadnom kontakte a len s ňou chcel pokecať na festivale. A vymazal to pre to, lebo nechcel, nech sa hnevám. :D Veď klasika. Ja klasicky žijem, upracem, navarím, dám jesť mačkám, akurát že sa nevenujem partnerovi ale notebooku... A on tu už dve hodiny spí, lebo nemá čo robiť.
Ona k tomu zaujala v čase, keď sa tento problém riešil v minulosti taký postoj, že asi to prehnali, že aj jej frajer už začína mať na to nervy, potom mu ešte asi dvakrát písala a odvtedy som o nej nejako nepočula. Viem, že po odchode z firmy písala párkrát partnerovmu kolegovi, ako sa tam majú. Lebo viem, že sa jeho kolega snažil byť strašne vtipný a keď sa ho pýtala, čo nového vo firme, tak jej večne písal, ako jej môj chlap posiela pusinku a potom mi to vešal na nos, pán Vtipný...
Vieš, to je to. Môj chlap nie je vôbec spoločenský. Myslím, čo sa nejakej komunikatívnej úrovne týka. Pokiaľ nejde o prácu, tak zvyčajne v spoločnosti mlčí. To dievča sa vtedy nejako k nemu dostalo, on vedel, že to neni normálne chovanie, preto to tajil, preto vznikli problémy. Ja mu jednoducho nebudem akceptovať nejakú dôverníčku, ktorej sa venuje viac, ako mne, potajme, o jednej v noci a podobne. Keby mi ju vtedy predstavil, asi by sme aj boli kamošky. Ale aktuálne by som ju nemohla vystáť. Ono v tej dobe mu vyčistila žalúdok aj jeho mama. Predo mnou. Že akonáhle robí niečo potajomky, akonáhle niečo musí vymazať, alebo si dať telefón na heslo, tak že sám dobre vie, že robí niečo čierne. Vyzeral, že to chápe. Ale teraz už neviem...
Ide čisto o ten princíp. Ja nemám potrebu vymazať konverzáciu s človekom, ktorého on nemá rád. Je tam, v apríli mi písal ten človek naposledy a nevymazala som to. Áno, keby si prečíta, že mi písal, tak má môj chlap nervy, ale čo sa obsahu týka, pochopil by, že to boli dve vety, dokonca o ňom, čo sa jeho práce týka. :D Nechápem tú potrebu zatajovať. Čo si mám potom myslieť. VRAJ jej potom po našej hádke písal, že bol opitý, keď jej písal, či mu nemôže dať vedieť, aká smska to bola (VRAJ aby mi to ukázal). Ale VRAJ neodpísala... Vieš, ver tomu. :D Ale tak toto sú už také pubertálne veci, no. Čo tu ja poriešim.
Dnes ma necháva chladnúť. Zajtra sa ma asi opýta, "Či takáto budem ešte dlho", tak si musím naplánovať odpoveď. :D