Zákaz doma, povolenie u babky
Ahojte, ja by som sa chcela opýtať, že ako by ste reagovali na to keď vy a váš manžel/otec dieťaťa niečo zakážete dieťaťu, ale dieťa ide k babke a tam mu to dovolia? Konkrétny príklad, my zakážeme a nedovolíme piť kofolu a pod a babka dovolí a ešte povie,ale veď glg jej neublíži? Ako reagovať?
podla toho ci by to bola moja mama alebo manzelova - kazdy by sme si poriesili tu svoju a to raznym vysvetlenim, ze bud budu respektovat ako sme sa rozhodli nase dieta vychovavat vratane stravy alebo tam dieta bez nas nebude chodit
Vo vážnych veciach rešpektujú samozrejme. Aj v prípade zdravotného problému je to automatika. Ale nemajú starí rodičia aj troška rozmaznávať? Ja som u babky tiež jedla sladkosti a mám na to najkrajšie spomienky. V niektorých veciach je dobré byť viac nad vecou. Vy máte dieťa tipujem 95 % času a Vy mu dávate všetko tip top, tak tých 5 % úletu....
myslím, že nad niektorými vecami sa dá prižmúriť oko, dieťa pochopí že je rozdiel doma a u babky. Ale ak je na zákaz niečoho pádny dôvod, napríklad zdravotný, tak to musia starí rodičia rešpektovať. Napríklad kofolu by som netolerovala, kofeín sa dieťaťu nedáva, kávu by jej babka tiež neuvarila.
Vo vážnych veciach ako napr.príchod zvonku domov, by platili babkine pravidlá a do toho by som sa nemontovala. Má dieťa na starosti ona. A čo sa týka kofoly, tak ten hlt by som vôbec neriešila.
doma kolu nedovolim, babka mu dovolila - ja som bola rada, ze ho zobrala von, aby som si kludne porobila, on sa z toho tesil a z pohara koly sa mu isto nic nestane…
Vôbec by som to nedramatizovala, pokiaľ nedajú dieťaťu čo by mu zdravotne ublížilo, napr. ak má alergiu. Ak ochutná čo má doma zakázané napr. hlt kofoly naozaj to nijako neublíži.
Starí rodičia sú na to, aby dieťa do určitej miery rozmaznávali.
Tak to veľmi záleží od veku dieťaťa. Ak by mojej 4 ročnej dovolili piť Kofolu a ja by som potom večer riešila cukrom a kofeínom naspidovane decko, určite by som nad tým nemavla rukou, že veď starkí môžu rozmaznávať 😅 ak má dieťa 8-9 a viac, neriešila by som jednu Kofolu. V dôležitých veciach starí rodičia dodržujú naše požiadavky, drobnosti neriešim, ale keby som ich o niečo poprosila, napríklad nedávať tú Kofolu, dodržali by to, aj moji rodičia, aj svokra.
Vysvetlt dopredu,ze si to nezelate. Ale zas ked mate prikazov a xakazov vela a dobesiete cely zoznam na papieri...a to ocakavate,ze dieta bude bez vas so starymi rodicmi,tak je to cez ciaru...
ono pokiaľ je to naozaj malé množstvo, tak dieťaťu to neublíži a nerobila by som z toho drámu...lebo druhá vec je, že svokra to dieťaťu dá a povie ale nehovor maminke lebo by sa hnevala, ona ti to nechce dať....toto je naozaj taká "hlúposť"takže by som sa nad to povzniesla a teda ďalej by som to nerozmazávala...ak to samozrejme nie je pravidelné a svokra kofolou dieťa nenadája celý deň....
na výchovu sú rodiča, starí rodičia sú na rozmaznávanie🙂sama zistíš že čo si nepovolila pri vlastných deťoch, tak pri vnúčatkách z toho drámu už robiť nebudeš.....
moj dom, moje pravidla. babkin dom, babkine pravidla. asi tolko v kratkosti, samozrejme ak tam nie je vyslovene zdravotne obmedzenie ze kofolu nesmie.
ak by dieta bolo po navsteve babky nadopovane cukrom a bol by s nim problem vecer - toto by som si odsledovala a ak by to tak realne aj bolo, poriesila v klude rozhovorom stylom - je super ze vnuca rozmaznavate, ale potom vecer je to dieta z toho cukru neudrzatelne a cele zle... prosim, skuste mu dat menej sladkosti a odsledujeme si to, ci sa to zlepsi, alebo nie 🙂 inak hrotit ze ak bude davat kofolu nebude mat vnuca je cista blbost 🙂
Myslím že skoro všade je to tak 😀 aj ja to robievam že keď není sestra v dohľade tak sem tam s malou spravíme "napriek" napr že jej dám kúsok keksíka 😀 alebo ideme do obchodu tak ona povie nie a ja poviem vezmi vezmi 😀
Iné je ak má dieťa nejakú alergiu na niečo to je iné;)
Moja svokra si svojho vnúčika rozmaznáva. Aj keď som jej hovorila,nech mu nedáva všetko čo si on zažiada.
Ale jej chyba, naposledy mu dala všetko čo si večer zaželal, vraj mu nechcela od úst brať a v noci je celú spálňu povracal 😀
Tak mala prácu navyše a odvtedy si riadne dáva pozor čo mu dá jesť 😀

Stáť si za svojim a povedať babake že si to neželáte a sú to vaše deti. Byť trošku ostrejší ak si nedá povedať