Zakladanie rodiny v dlhodobom podnájme: Je to možné?
Ahojte, všetci vieme aká je situácia, že dostať sa k vlastnému bývaniu nie je úplne jednoduché pre bežného priemerného človeka na Slovensku. Chcem sa Vás preto spýtať či si viete predstaviť že by ste si založili rodinu ( mali aj deti ) v podnájme s tým, že by ste mali dohodu medzi vami a prenajímateľom, respektíve nejakú zmluvnú formu garancie, že by ste tam mohli ostať bývať na dlhšiu časové obdobie. Možno 5 - 10 rokov.
Mám jednu kamarátku ktorá taktiež býva v podnájme a je dohodnutá s majiteľom bytu, že tam môže bývať až do vtedy, dokým nedorastú deti toho majiteľa, ktoré tam budú potom bývať....to len tak k téme.....
Celkovo ma ale oslovila táto diskusia, síce staršia, ale zaujímavá.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/rodilo-by-sa-viac-deti-ak-by-boli-byty-2/
@lujza123 ja si tiez meviem predstavit byvanie s rodicmi. Ale ak to niekomu tak vyhovuje, jeho vec
Nesudim. Mna to neovplyvnuje tak nech si kazdy zije podla seba.
@blazargandalf určite nie podnajom nie je stabilita sama prenajímam byt mladému páru ale dohodli sme sa ze bez deti. Pokiaľ budú chcieť rodinu je to pre mna riziko aj z hľadiska prípadného vyhodenia z podnájmu aj z hľadiska financií a opotrebenie bytu. Nikdy nevieš čo ten majiteľ s tým bytom bude potrebovať robiť môže ti sľúbiť desať rokov ale nikdy nevieš ci nebude potrebovať peniaze z predaja alebo neumre. A s dieťaťom sa už potom nájom hľadá tazko. Určite radšej hypo potom riešiť rodinu.