icon

Záleží vám na práci a príjme partnera?

25. okt 2022

Začnem tým, že mám vysoké vzdelanie. PhD, no nezarabam nejako viac napriek tomu. A našla som si partnera, ktorý je taký "jednoduchší" v tom, že pracuje manuálne. Každý mi vraví, že mám na viac, čo sa týka zamestnania, nejakeho ITckara alebo tak. Premyslam, či má šancu vzťah kde je to vzdelanostne nepomer. Nevadí mi to na ňom, viem, že by som si mohla snáď nájsť chalana čo pracuje pri pc, otázka je ako by sme si rozumeli. Mne nevadí, keď sa priateľ hýbe, nesedí celý deň na zadku a nenici si sedením chrbát. Ale je pravda, že má "ľahkú hlavu" 😁 čo je asi aj dobre, vždy ma rozosmeje.

Strana
z3
gleep1
25. okt 2022

Vzdelanostny nepomer by mi nevadil, stretla som ľudí s titulom čo sa nedali počúvať. Extrémne by mi vadil nepomer v inteligencii, nemohla by som mať partnera ktorého by som považovala za menej inteligentného než som ja. Nie všetci inteligentní sú vzdelani. Ak je v tvojich očiach trochu jednoduchší, asi by som porozmýšľala, teraz ti to môže prísť milé ale riešiť dôležité veci do života ti podľa mňa po čase s takým človekom milé nepríde.

viestta
25. okt 2022

Ty s nim budeš žiť, nie okolie. Ak to vám dvom vyhovuje, čo je ostatných do toho?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
derdia
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
25. okt 2022

Zotrie sa to detmi a vsednymi starostami. ;)

autor
25. okt 2022

Nemyslela som jednoduchší v zmysle inteligencie. Asi som to nevhodne napísala. Proste nerieši domov ešte v mysli prácu keď je mimo nej.

laurita285
25. okt 2022

Vzdelanie neriešim, riešim inteligenciu.

jazula
25. okt 2022

Tiež si myslím, že vzdelanie a inteligencia sú dve rozdielne veci. Ak sa máš s nim o čom porozprávať a “jednoduchší” ho označuješ len kvôli vzdelaniu, nevidím problém. Ak si však o ňom naozaj už teraz na začiatku myslíš, že je jednoduchší, potom to bude neskôr pravdepodobne na obtiaž (riešiť bývanie, hypotéky, vzdelanie detí…)

1angelika
25. okt 2022

rozdielne vzdelanie nevadí, hlavne si zváž či si s ním máš čo povedať..aké máte názory na také všeobecné témy..aj to je podľa mňa vo vzťahu dôležité

danulicek
25. okt 2022

ak to ty sama vnímaš, že je jednoduchší, resp. že je medzi vami nejaký rozdiel, tak nie, zrejme to nemá perspektívu. inak si myslím, že rozdiel vo vzdelaní nemusí byť vo vzťahu nutne problémom, ak sú obaja na rovnakej vlnovej dĺžke. niekedy nie sú ani rovnako vzdelané páry na rovnakej vlnovej dĺžke a komunikácia medzi nimi je obrovský problém. základ je, aby ste si mali čo povedať a či si rozumiete, či riešite spoločne, čo treba.

majlo1234
25. okt 2022

@bilberryday ja to tiez o mojom mozem napisat😃 formalne nie, je to pan inzinier, ale veri takym **ujovinam obcas, ze sa mi rozum zastavuje. A naivny je tiez dost, proste jednoduche vecne dieta😃 pre autorku, ak sa nad to vies povzniest a mate kopec spolocneho, moze to vydrzat uplne v pohode. Nakoniec, casto ma proste ta zena viac rozumu😃

ropucha6
25. okt 2022

Ak ho ty beries ako jednoduchsieho, nema to zmysel. VS vs bez VS partneri nevidim ako problem, dolezite su nazory na zivot, nejaky vseobecny prehlad a podobne. Vela ludi neriesi doma pracu ani ked nepracuje manualne.

deti95060810
25. okt 2022

ak sa ti chce napíš IP

monro
25. okt 2022

Keby nemal ani maturitu, tak to by mi už vadilo. Lebo to tiež o niečom svedčí.

autor
25. okt 2022

@majlo1234 áno tiež je ako dieťa, svet gombicka

tanyan
25. okt 2022

"Ľahká hlava" nezaťažovaná prácou mimo pracovnej doby môže byť prínosom do vzťahu. Otázka je ako vníma on tvoju "ťažkú hlavu" a ako sa stavia k riešeniu problémov. Dokáže diskutovať o problémoch, formulovať svoj názor a argumenty? Je cieľavedomý? Dokončí svoje úlohy? Podporí ťa pri tvojich úlohách? Vo vzťahu by sa mali partneri navzájom podporovať. Aj schopnosť rozveseliť ťa a udržiavať vo vzťahu príjemnú atmosféru môže byť prínosom...
Do budúcnosti však musíš zohľadniť či je schopný / vhodný ako súčasť BSM, ako spolusprávca domácnosti, ako partner pri výchove...

baska_nice
25. okt 2022

ak ho lubis, tak by som to samozrejme neriesila. kazda zena je ina, mna napriklad pritahuju inteligentni chlapi. co maju proste v hlave. ved nie nadarmo sa hovori, ze by sa clovek mal obklopovat ludmi, ktori su inteligentnejsi, nez je on sam🙂

jazula
25. okt 2022

Inak ja mám partnera, ktorý je vyuceny, predáva v obchode s produktami, ktoré sú zároveň jeho hobby. Ja som VŠ vzdelaná manažérka teamu v korporate (takze u nás rozdiel aj prijmovy). Sme spolu 5 rokov, mame malé dieťa a ja som spokojnejšia, ako som bola s chalanom podobne vzdelaným/zameraným na prácu. Je pravda, že niektoré praktické veci musím riešiť a rozhodovať sama (umelec 🤷🏼‍♀️). Ale, vie ma rozosmiať a mame doma pohodu 🙂

melanta
25. okt 2022

Poznám ľudí s účňovkou bez maturity, s ktorými sa dá rozprávať o všetkom. Síce pracujú manuálne, ale čítajú, namiesto CSI Miami pozerajú dokumenty, majú nadhľad, sú to dobrí ľudia a sú zábavní. A poznám ľudí, 2 tituly pred menom, za menom ďalšie 2 a nedá sa s nimi diskutovať, pre život nepoužiteľní ľudia. A taktiež poznám ľudí s učňovkou, ktorí zarobia 2-3 krát toľko čo ľudia s 2 VŠ. U vás to význam podľa mňa nemá. Už len to, že kvôli rečiam rodiny nad tým premýšľaš znamená, že sama si vnútorne o tom neistá. Inak by si sa nad niečím takým vôbec nezamýšľala.

shogun
25. okt 2022

Ak ty si s tym ok a lubis ho, tak by som neriesila. Neviem co presne robi, ale napr. taki dobri majstri su dnes na nezaplatenie, dobre zarabaju a tazko ich zohnat🙂

kleopatra114
25. okt 2022

Moj muž maturitu opakoval , ja mám 2 VS . Muž teraz zarába aj 5-6 krát viac ako ja . Treba dat šancu každému vzťahu a potom uvidis

seli970
Odpoveď bola odstránená
dominikamacakova
25. okt 2022

Ako dlho ste spolu? Evidentne ťa to "žerie" a bude ešte horšie.

melany4
25. okt 2022

Nie nevadilo by mi to vôbec ak by sme si rozumeli a bol dobrý človek❤️
Môj manžel je ING., ja nie a platovo teda nezaraba veľa. A co sa týka múdrosti,tak veru vobec to nie je ani trosku o titule...

deginko
25. okt 2022

Vzdelanie absolútne nie je problém,poznám toľko vs ľudí čo sú neskutočne hlúpi a kolo ineligencie ani nešli,takže nie toto naozaj pre mňa nie je problem

autor
25. okt 2022

Ja ho ľúbim, len či nemám ružové okuliare 😁 Nemusíte sa hneď do mňa púšťať ako mu urobím láskavosť. Keby to tak cítil, nedrzim ho pri sebe násilím.

beata_k
25. okt 2022

Davnejsie som citala, ze je to problem. Velky rozdiel co do vzdelania. Vraj casom sa pride na to, ze splocne temy na rozhovor nie su, nazor na zivot je iny, ambicie, atd. Ono je mile, ze ta rozosmeje, ale co dalej? Vies si predstavit ho pozvat na stretnutie so svojimi priatelmi? Uz teraz ti pride "jednoduchsi" tak ked budete spolu byvat a riesit realne problemy, tak ti pride aky?

mon29
25. okt 2022

Pozri,my sme obaja VS vzdelany, ale ja som presne ten typ cloveka ako si napisala: dietatko,hlava v oblakoch, svet gombicka. Moj muz uplny opak,zodpovedny,realista.. chcem tym povedat ze napriek vs skole sme tak iny ze az. V rieseni problemoch a celkovo pristupom k zivotu, ale sme obaja inteligentny, s hidnotami a v hlave upratane.. niekedy zivot prinesie udalosti, kde potrebujeme jeho dospelacky vazny postoj a niekedy moj.. takze kludne ak sedite ako ludia, mate rovnake hodnoty,spravne nastavenie a ste zladeny , tak preco nie..ale ak v tom to neklape, tak nie bez ohladu kto ma aku skolu.

maranco
25. okt 2022

Sú ľudia s titulom, ktorý mimo svojho odboru sú "nepoužiteľný" a nesamostatný, večné deti. Poznám aj ľudí s titulom, ktorý mi vraveli ako nás obmedzujú, čipujú a práškujú.
Takže vzdelanie automaticky neznamená aj inteligenciu.

zmrzlinka2021
25. okt 2022

Za mňa a teraz si uvedomujem, ze velmi niektore damy tu poburim a aj im rozumiem:

Ja osobne nepoznám muža, so strednou školou, kde by som si vedela povedať, ze ako prekypuje vysokou inteligenciou a celkovo myslením. Ano, sú rozumní mnohí, viem sa s nimi podebatovať, to netvrdím, ale ja potrebujem viacej - potrebujem, aby ten chlap bol o chlp viac na inteligencnej urovni ako ja. Preto debaty so stredoskolakmi vedia byt zaujimave, podnetne, ale nikdy nemozem ist do nejakej hlbky, prepajania suvislosti, lebo vidim, ze taky clovek sa zacne v tom proste stracat a nedokaze spracovvat tie informacie. Cize za mna - problem nie je vo vzdelani, ale v tom, ze na urovni partnera potrebujem mat seberovneho cloveka po inteligencnej stranke.
Mam milujuceho manzela, ale okrem riešenia bežných rodinných vecí, vyletikov atd... potrebujem človeka, s ktorym viem komunikovať a nemusieť sa komunikačne prisposobovat smerom "dole".

Druha vec a velmi podstatna je to, ze aj medzi ludmi s titulmi je zial dost ludi, čo sú uplne mimo.

Cize nie vzdelanie (nevyhnutne) ale inteligencia.

Strana
z3