Zamilovala som sa do kamaráta
Mám 26 rokov, a prešla som si už viacerými vzťahmi, kratšími, aj dlhodobejším. Naposledy som mala vzťah, ktorý sa ale skončil po pol roku. Mám skvelých kamarátov, ktorých poznám už mnoho rokov. Tohto kamaráta ale poznám asi len roka je o 3 roky mladší. Kamaráti videli, čo sa stalo a rozhodli sa, že mi pomôžu to prekonať, tak ako sa na správnych kamarátov patrí. Volali ma vždy, keď niekam išli von, proste sa mi starali o program, aby som vraj nesedela doma a nesmútila. S týmto kamarátom, s ktorým sa poznáme len rok, som sa až tak často nestretávala. V zime sme občas boli s ostatnými vonku, asi 2 krát ma aj do kina zavolal, ale teraz sme sa stretávali častejšie. Zvykli sme sa doberať, podpichovať, lebo obaja mame takú povahu, radi žartujeme a rýpeme do druhých, samozrejme, že v rámci srandy. Asi po mesiaci sme boli na jednej zábave u jeho známych na neďalekej dedine. Tam sa dosť popilo a akosi sme sa viac mali k sebe. Padli nejaké objatia, bozky, a skončilo to napokon aj sexom, po ktorom som sa dosť obávala, že sa naše kamarátstvo pokazí. Na druhý deň sme sa stretli, aby sme sa o tom porozprávali, dosť sme sa na tom nasmiali a nejak sme to ďalej nerozoberali, prečo a pod. Videla som, že sa na našom kamarátstve nič nezmení a bola som rada. Vtedy som ho brala len ako kamaráta, nič viac. Odvtedy mi ale začal písavať, písali sme si aj celé dni, od rána do večera, volával ma von, častokrát aj sám, keď nikto z partie nemohol. Dali sme si niečo v bare, a keď ma mal odviesť domov, vždy mi povedal, že sa so mnou cíti dobre a že sa mu ešte nechce ísť spať, že či sa nejdeme ešte niekam pozrieť, alebo prejsť. Tak sme sa veľa rozprávali, žartovali, nasmiali sa, trávili sme spolu dosť času. Trvalo to asi 4 týždne a poslednou dobou som si uvedomila, že mi je s ním dobre, a že k nemu niečo cítim, že už ho nevnímam len ako kamaráta. Začala som sa na stretnutia s ním tešiť, bolo mi s ním úžasne. Nechápem tomu sama, a nikdy som si nemyslela, že by sa mi niečo také mohlo stať. Ale neodvážila som sa mu to povedať . Nikto o tom nevedel. Zdôverila som sa kamarátke, a tá mi radila aby som mu povedala, čo k nemu cítim, no nedokázala som to. A pred pár dňami mal stretnutie, teda rande, s jednou ženou, ktorú raz videl, keď bol kdesi v pálenici a stretnutie im dohodila jedna jeho známa... a mňa to ranilo, hoci viem, že mu nemám čo vyčítať, nakoľko som mu o svojich citoch nepovedala. Odvtedy mi už píše menej, len pár sms, alebo vôbec. Sú to asi len 4 dni , no obávam sa, že povedať mu o tom, čo k nemu cítim, je už asi neskoro .... alebo nie?
@zuzina25 No ktovie, mozno ze si vybral taku vo "svojej lige", aby sa pri nej necitil ten horsi/skaredsi. Ktovie cim mu imponuje?...ale na to uz sa treba vykaslat. V kazdom pripade si dobre urobila, ze si mu to povedala a teraz mas aspon pokoj na dusi a ziadne "co by bolo keby" uz riesit nemusis.
Včera sme boli spolu v divadle, (ako kamarati samozrejme) chystali sme sa tam uz pekne dlho, a tak sme sa aj porozpravali, a aj mi povedal ako to je s nim a s tou jeho vysnivanou. Nemohla sa zbavit byvaleho a nechcel sa od nej odstahovat,hoci netvoria par uz asi aj pol roka. konecne sa jej to podarilo a on sa samozrejme chopil prilezitosti. Nechcel sa medzi nich miesat, tak sa s nou takmer nestretaval. Ale teraz uz ked ma volnu cestu, chcel by to s nou skusit a riesit aj vztah ak bude vraj ona chciet, no tak asi tolko. Ale tak ja mu to v podstate prajem, nech mu to vyjde, aspon jemu 🙂
@zuzina25 A rozpravali ste sa aj o Vas a tom, ze si mu vyznala svoje city? Vycistilo sa to medzi Vami...vysvetlili ste si niektore veci a to ako budete teraz fungovat?
@sardinka32 tak ako sa to vezme, ked som aj ja tak nepriamo zacala tu temu, on od toho akosi bočil a videla som, že sa o tom nechce rozprávať. Minule sa ma pýtal, či sa na neho pre to odmietnutie nehnevam alebo čosi, a mam pocit, že odkedy som mu povedala, že nie, tak to berie skor ako vybavenu vec. Skor mi rozpraval o nom a tej jeho slecne, ako to napreduje, nepocuvalo sa mi to zrovna najlepsie, ale tak uz si zvykam pomaly. Ine nezostava, ak si s nou zacne vztah a nebodaj sa stretneme vsetci spolu vonku raz, tak to budem musiet len akceptovat. Ale myslím, že pochopil, čo spravil. Už nevola, nevypisuje, len na víkend ked ide s chalanmi vecer von, tak brnkne a spyta sa, či sa pridám...vramci partie 🙂
Sadnite si na kávu, alebo na víno a takto pekne mu to povedz. Jednoducho. Keby nemal o Teba záujem, nevypisuje Ti sms a netrávi s Tebou čas.
@zuzina25 ja bych to uz zase neresila.Rekla si mu svoje, vice uz nejde,on vi na cem jsi,ty take a chlapy na rozdil od zen o citech neradi mluvi a myslim,ze je to i jeho ptipad.Myslim,ze ti dava dostatecne najevo,ze o tebe nechce prijit (jako o kamaradku),ale byl i otevreny,aby ti dal najevo,ze vztah zacina on jinde a s jinou. Moc ti preji,at najdes lasku sveho zivota!!!🙂
@linee ja už to veru ani neriešim, aj tak už nič nevyriešim, tak ako píšeš, on uz riesi nieco ine a niekde inde, a do toho sa ja miesat nebudem a ani nechcem. Pre mna je to uz v podstate vyriešené. A ďakujem Ti veľmi pekne ;) aj ostatným dievčatám za pomoc a rady. Je to od vás veľmi milé, naozaj si to vážim. Aj vďaka vašej podpore viem na čom som a môžem sa v živote posunúť ďalej 🙂
@zuzina25 ..Zuzi, ked lubis, tak je dovod preco lubis, ked niekto travi s tebou cas a chce byt v tvojej blizkosti, teiz je to dovod preco...A hlvane ked sa jedna o normalnych chlapov. Laska ide cez priatelstvo, taka aj vydrzi, lebo to vzpalnutie prichadza postupne...nie z vasne ale z poznania vnutra toho cloveka...Ja som mala takyto pripad, kebyze sa neozvem, tak v tomto momente by nebolo to vsetko krasne co mame spolu 🙂 rodinu..Ked citis ze je to nieco ine nie len poblaznenei, tak mu napis..ja som tiez nemala odvahu rozpravat tak raz som riskla a napisala vsetky city s poslednou vetou: bud som to tymto dopisom vsetko pokazila, alebo vsetko napravila 🙂...
Tradicny slovensky ustny folklor:
"Rano bolo zrazu nejak zle..." - "Nie si tehotna?"
"Moj muz si dal novy pin na telefon." - "Asi ma milenku."
"Chlap, ktorého som chcela, sa nakoniec zalubil do inej." - "Je aspon pekna? Krajsia ako ty? Nie? Co na nej potom vidi?"
zuzka, to vazne? pri tvojej inteligencii som cakala od teba viac nez odpis aktuálnej priatelky muza, o ktorého mas zaujem. jasne, ze nemas preco ju mat rada, ani hladat na nej kladne vlastnosti. ale zas takto?
@moonlight1210 ja som nikoho neodpisala, proste ona je jeho typ ..ja asi nie. Ja som sa k jej výzoru nevyjadrovala, vyjadrili sa k tomu moji kamarati, to bol interpretovaný ich nazor. Ja to dievca nepoznám, preto o nej nepíšem ani nič zlé. Pisala som, že clovek srdcu nemôže rozkázať a nikdy nevie, do koho sa zaľúbi. Neriešim výzor ľudí, ani som neriešila. On sám nie je zrovna športovec a ziaden model z magazínov, napriek tomu k nemu prechovavam city, lebo ma očaril iným... Ano..tradicny folklor..chytanie za slovička očividne. Ale tak je to tvoj názor, akceptujem . Tak ako akceptujem fakt, že on sa zaľúbil do inej a ja s tým nič neurobím. A medzi nami nebol vztah, takze ja nemam zle slovo ani na nu, tiež nemoze za to, že on sa zalubil do nej. A ked su si sympatickí, želam im všetko dobré...aj to som už ale písala 🙂
@zuzina25 Zuzka...a keby si aj riesila...no a co? Sme zeny, moje nervy...kazda riesime vyzor ci uz svoj vlastny alebo aj inych zien (aj chlapov samozrejme 😉 )...a jasne, ze aj taka "sokyna v laske" nejako vyzera. 😅 Vsak kazdy clovek ma oci a vidi, co vidi...a je to vzdy subjektivne. Z toho co si o dotycnej napisala, vobec necitit zášť alebo nieco podobne...takze ten koment o Tvojej inteligencii si nevsimaj. Teba dotycna odsudzuje, ze si sa vyjadrila k tej kocke a pritom ona sama posudzuje/odsudzuje Teba a mysli si, ze je lepsia...no comment. 🙄
@sardinka32 chytim aj teba za slovicko (ked uz to tak beriete):
Dokazala si v jednom komente odporovat sama sebe a svojmu zivotnemu kredu, moje nervy. Vycitas mi, ze netolerujem nedokonalost, ale mne tu moju ty odpustit nevies a kritizujes ju.
Aky je ten zivot poucny, ked si uvedomime, ze co druhemu vycitame, nam z oka trci. 🙂
A dost. zuzka mozno pochopila, mozno nie. Jej zivot. A tebe uz neodpoviem. Lebo by sa tu rozvijal zase off topic do aleluja a este dalej.
@moonlight1210 Dakujem, ze mi uz neodpovies. Nemusela si mi vobec pisat. Off topic s Tebou rozhodne rozvijat nebudem, to sa nemusis bat. Nie si pre mna partner na diskusiu, strata casu...o velkohube komentare sebestrednych ludi "lepsich" ako vsetci ostatni nemam zaujem. 🙂 A ja mam zivotne kredo? Nevedela som o tom...ale dobre. 😀
Dievčatá, len sa tu preboha nehádajte, toto som nechcela. Svoj príspevok som sem vložila za učelom, aby som ja a prípadne aj nejaké iné slečny s podobnou situáciu poznali váš názor a pohľad na vec, ak ste si niečim podobným v živote prešli. Každý máme nejaký názor. Ani jeden nie je dobrý či zlý, je to len náš pohľad na danú vec. Z každého si môžeme zobrať to, čo chceme. Ja som vďačná aj za podporu aj za kritiku, pretože pre mna to znamená, že si každá/ý z dotyčných prečítal môj príspevok, venoval tak čas mne a bol/a ochotná/ý poradiť. Nerada by som, aby sa tu kvôli tomu začali nejaké rozbroje. 😉
@zuzina25 Neboooj 🙂 ...mala som potrebu sa ozvat a podporit Ta, lebo ja som sa Ta pytala na tu druhu kocku...a to ako si mi odpovedala bolo, aspon podla mna, uplne v pohode, preto som nechapala ten jeden ostry koment na Tvoju adresu. Hadat sa s nejakou zenou z MK ozaj nie je na mojom programe dna...pre mna je to skoncena zalezitost. 😉
Ahoj Zuzi, ako to nakoniec dopadlo?
No kamarat si naziva vo vztahu s tou svojou vyvolenou... 🙂
@modraorchidea ale momentalne ma to akosi netrapi uz ...stretla som jedneho uzasneho chalana... teda sme spolu este velmi kratko ... ale je mi s nim super a sprava sa ku mne ako doteraz ziaden chlap 🙂 tak nech sa kamaratovi dari...odkedy je s nou .. za polroka som ho videla asi raz... ledva sa kamosom ozve... takze tolko ku " kamaratovi " 🙂
@zuzina25 a vsak nech si naziva ty si uzivaj svoj vztah naplno a na neho uz pomaly aj uplne zabudnes.. vela stastia a lasky s partnerom ti prajem 🙂
Nikdy nie je neskoro, mne a môjmu kamarátovi to trvalo 7 rokov, kým sme prišli na to, že k sebe patríme, a teraz sme manželia 🙂 držím palce
@zuzina25 Tak ho teda riadne zamestnava, ked chalanisko sa nestiha ani kamosom ozyvat. 😀 Super, ze mas novy vztah...tfuj, tfuj, tfuj...nech Vam to vyjde, zasluzis ti to. 🙂
Dakujeeem 🙂
@zuzina25 tak držím palčeky, nech Ti to vyjde a nech si šťastná 🙂 🙂 🙂
@modraorchidea dakujem krasne 🙂
@zuzina25 ahoj.. Natrafila som na túto diskusiu a celý čas co som ju čítala som bola v napätí 😀Presne taka telenovela.. Ak sa smiem spýtať, ako je to teraz po tých 3 rokoch? ☕😉
@domininini ahoj, až teraz som našla tvoj príspevok - ale už som šťastne zadaná skoro 3 roky s mužom, s ktorým spolu žijeme, plánujeme budúcnosť. A som s ním šťastná, takže všetko sa deje pre niečo a je tak ako má byť. Dotyčný " kamarát" už ani neviem ako sa má, neozýva sa už vôbec odkedy si našiel tamtú, ani neviem či je s tou svojou vyvolenou. Nech sa mu dari 🙂
Ďakujem krásne za podporu...len sa trochu toho obávam, lebo aspoň čo viem, on je z tej dotyčnej dosť paf :/
@zuzina25 Ja to zase vidim tak, ze u vas to bola jednorazovka sex, a keby ta lubil + sex bol, tak naco sa mu klanat,Ved keby si prenho bola ta prava, tak nesiel by s druhou na rande ani keby ho 3pary volov tahalo, .Na prve miesto by dal teba ,Neponizuj sa, ja by som sa mu prva neozvala ,ani keby bol jediny na planete,Mobily internety su, tak kde ma chlapec problem ?Proste ma uz druhu korist, tak teba uz pretiahol,tak ma chut uz na inu,To co citis ty k nemu, on o tom ani nevie,,a uz mozno aj zabudol, ze bol s tebou aj v posteli, tak ,co este ty cakas,Uz aj keby tu druhu nechal,uz by som ho nechcela,Ved mi pripada taky sexikprelietak..On to ale bude mozno este dalej takto prelietavat

Máte pravdu baby, som rada, že som mu to vtedy napísala, aspon sa uz nemusím trápiť a zozierat...teda nie s tym vedomim, co by bolo keby.... Tak sa budem snazit prehodit ten list a dufat, ze pride nieco lepsie 🙂