Zamotaný kruh
Ahojte, ani neviem ako zacat a ani necakam velku radu asi sa potrebujem len vyrozpravat, tak aby nikto nevedel kto som a nemusela by som sa za seba hambit. Zacnem tak ze som vydata mam krasneho syna zijeme s muzom v zahranici. Ako som tak s malym doma na materskej zacala som sa troska nudit tak som sa prihlasila na jednu aplikaciu kde sa da kecat s hocikym a vsak sim natrafila na jedneho muza s ktorym som si v pisani dost rozumela, rozhodli sme sa stretnut co bola asi najvacsia chyba. Brala som to len tak ze mozno dobry kamarat tiez slovak v cudzine neni na skodu tiez je zenaty ale nema deti. Zacali sme sa stretavat pisat si pekne spravy co nam obom chybalo potom prisli bozky a jeden krat sa nam to vymklo a mali sme sex ....je medzi nami strasne vela vasne mam ho asi aj rada myslim ze aj on mna ale spolu byt nemozeme ani nechxeme ako par to sa neda. Ja som sa rozhodla ze to chcem ukoncit tie co si nieco podobne zazili pochopia ze to neni jednoduche poradte ako to mam urobit. Viem ze to nikam nevedie a nechcem klamat uz .....cim neskor sa to skonci tym viac budem smutna to viem preto to chcem ukoncit cim skor. Poradte nieco prosim
@oriesok32 Najst si niekoho cez "aplikaciu" a dat si natlacit kaleraby do hlavy, ze je nestastne v manzelstve zenaty a bla bla bla, lebo zena ho podvadza ... a pokladat taketo pobluznenie za spriaznenost dusi je ukazovatelom vysokej naivity a nedostatku zivotnych skusenosti autorky.
@oriesok32 Nie vzdy sa deje nieco z nejakého dovodu ... ona si ten dovod nasla, lebo sa nudila. Keby sa venovala rodine, alebo pracovala na sebe, by sa nejaky amant z netu nepritrafil. Su ludia, ktori to vyslovene vyhladavaju a potom sa ospravedlnuju, ze to bolo osudove stretnutie. Kde sa podela zodpovednost vo vztahu?
Dievcata bola by som rada keby ste mna uz neriesili....dali ste mi "rady" ale myslim ze uz staci .....uz je z toho uplne iny pribeh aky som pisala a ako to naozaj je ako to tu citam pekne ste si to sprestrili.....a hlavne podaktore ktore sa ako vidim nudia viac ako ja a chovaju sa ako slepice..... myslim ze staci a mozme tuto diskusiu ukoncit ja myslim ze sa neni viac o com bavit alebo sa bavte dalej ale poprosim vynechajte mna. Myslim ze to netreba teraz rozoberat do nekonecna. Uz ste sa vyhadrili zato dakujem a staci . !
@oriesok32 ... ak tú silu nemá, je to číra pohodlnosť / neschopnosť vysporiadať sa so situáciou.
No čo ti poviem, vziať si prvého muža v útlej mladosti je dosť rizikové, chýba tu rozhodnutie podmienené skúsenosťami. Človek často ešte ani nemusí vedieť, čo preňho manželstvo vôbec znamená. A ak to potom človek musí v zrelšom veku vyriešiť práve takto, podľa mňa je to dosť smutné.
ako niekto mýtny a mudry povedal: Nech prvy hodí kamenom,kto je bez viny...
ináč sa tu posledné dni objavujú zaujímavé témy, veľmi podobné, vymyslené, samé bodky vo vetách autorky, vždy je to Bratislava, nakoniec autorka začne prskať, hm, žeby sa nám tu niekto nudil?
@salfusco ale, chod s tym kamenom do certa.
takze ja mozem, 🙂 ak som ani jednu svoju md neriesila milencom a dokonca ani ziadnu neprijemnu zivotnu situaciu, ci krizu v manzelstve? a ze ma taketo riesenie ani nenapadlo, hoci net dnes nuka moznosti kazdemu?
ok, idem pohladat suter. nech je dost tazky na to, aby to autorke prerovnalo koliecka v hlave. 🙂
zas neprehanaj s tou (ne)vinou.
este ju ospravedlnuj. tahas jej iba medove motuzy pod fuzy. to jej nepomoze.
iba co si povie, ze je v pohode, ze to ukoncit nevie.
a kto ju bude ospravedlnovat, az to praskne?
myslis, ze jej bude stacit dat "zmazat temu", aby sa jej susedia neuskierali a reci ustali?
no, kludne moze si z toho nic nerobit, aj to je riesenie, ale to mas s ludmi tak.
oni ta takto hned na pockanie vsetci nesudia, aj ked to o tebe vedia. kym s tebou nic spolocne nemaju, tak im je tvoje cmulanie sa s milencom ukradnute. maximalne si pre nich zaujimava spravicka v rozhovore.
ale staci sa s nimi dostat do konfliktu a hned ti aj oni pricapia na celo nalepku. proste to, ze si uz moralne načatý clovek a teda v konflikte s nimi mas automaticky nizsiu hodnotu, to sa s tebou povlecie.
tak to proste je.
preto je povest stale dolezita.
a pokial ona ma sancu si ju ako-tak este uchranit a udrzat to v relativnej tajnosti, tak nech to hned urobi.
tu jej ludia nechcu zle.
tu sa jej len snazia povedat, ze schovavat sa teraz za slabost a zamilovanost, ju moze vyjst pekne draho.
mmch, kde mala to dieta, kvôli ktorému bola na md a nudila sa, ked chodila na stretavky s milencom?
@0silvia0 a este pravdepodobnejsie je, ze by si zacal trieskat hlavu o stenu so vzdychami: Moja vina, moja vina, moja prevelka vina. Moj vtak nebol dost velky, nosil som domov malo penazi, malo som sa okolo nej tocil, malo som sa staral o syna🙂 Preto hladala stastie v naruci iného 🙂
@toskanka táto biblická veta je skutočne vysoký level a tiež by som ju možno vyslovila na nejakú cudziu nevernicu/neverníka, ale keby sa to týkalo osobne mňa, asi by som taká veľkorysá nevedela byť ako @salfusco. Teda vlastne nevieme ako by sa zachoval on, keby sa ho to bytostne týkalo... Ľahko byť nad vecou, keď sa nás to osobne nedotýka. Vtedy sa ľahko vyslovujú biblické múdrosti 😒
@dmkr ja by som povedala, ze si poblaznena, vsetko nove je vzrusujuce a mozno mas pocit, ze ti chybali romanticke spravy, ale tie ti na zaciatku urcite posielal aj manzel. Vasen a vzrusenie prichadza, ked sa jedna o nepoznane, ale verim, ze casom sa to rovnako osucha, presne ako to mas teraz v manzelstve.
Myslim, ze si rozumna, ze si si vstupila do svedomia a chces to ukoncit. Ono to preboli, pretoze to LEN bol flirt, ktory prekrocil medze.
Kolke ste sa pustili do mna?Zatial len tri?To potom nie je až take hrozne,ako som ocakaval 🙂
ale silvia povedala jednu vec,ktora sedi...lahko je byt nad vecou,ktora sa nas osobne netyka.A toto sa myslim netyka osobne nikoho z Vas.NIKOHO. Tyka sa to len jej a jej rodiny a toho chlapa s jeho rodinou.Oni mozu a maju pravo sudit.Nie vy...žiadna z Vas.
Ja tu nikomu netaham medove fuzy,ani nikoho neospravedlnujem.Len mi pride cez čiaru niekoho hodnotit
@dmkr to urcite riesi vela zien aj ja som daleko od rodiny, no toto Ti urcite stastie neprinesie ...Mozno On, s kt. si pises ma 20% toho co nema Tvoj muz, ale aj keby si sa s nim rozhodla zostat, mozno zistis, ze tych 80% co sa Ti paci na Tvojom muzovi nema. Nikto nema tych 100% ... preto to ukonci a bud stastna doma, so svojou rodinou a Vas vztah sa moze priblizit dokonalosti 🙂
@dmkr ak môžeš, skonči to kvôli synovi. Manželovi to povedz, vysvetli, prečo sa to stalo, určite to nebolo len preto, že si sa doma nudila, muselo Ti čosi chýbať a preto sa to stalo. Bavte sa o tom, no nehoď vinu na manžela, je to hlavne Tvoja chyba - mala si sa s manželom rozprávať, že čosi u vás nie je v poriadku, že Ti čosi chýba, nemala si hneď voliť neveru. Uvidíš, ako to zvládne, či Ti dokáže odpustiť, ak áno, je to chlap na správnom mieste a budeš si ho viac vážiť, lebo stojí za to. Paradoxne vám obom Tvoja nevera môže aj pomôcť, záleží na osobnosti Tvojho manžela a ako to dokáže v sebe zvládnuť a spracovať, pochopiť. Ak to skončíš a budeš sa tváriť pred manželom, že sa nič nestalo, vaše problémy aj tak raz vyjdu na svetlo, je to len otázka času a Teba to bude len umárať, že ho klameš.
@salfusco Veď keby nezaložila tému, tak ju nesúdime. Ona sa slobodne rozhodla, že sa zverí na verejnom fóre, čo urobila a tým prezradila o sebe, k čomu má sklony a vzdialene to vypovedá niečo o jej povahe. Tak je normálne, že komu sa chce, koho to zaujalo, tak sa k tomu vyjadruje. Každý ako to cíti. Podľa teba to nerobí iba ona, sú viaceré alebo viacerí, ktorí podvádzajú, tak no a čo? Podľa nás je to podvod a klamstvo. Tak si to uvedom Ty aj dmkr.
...nikto nie je bez viny a toto, čo opísala @dmkr sa môže stať všetkým bez výnimky, vždy je čosi medzi manželmi, partnermi, čo nemusí fungovať ako má alebo čosi chýba a ak v tej chvíli príde niekto iný, kto funguje ako má a dá to chýbajúce, tak je len otázka času, kedy tá nevera nastane. Manželstvo nie je proste inštitúcia, ktorá zaručuje, že bude všetko tak ako má byť a nie je nám ľuďom prirodzené, čo sa týka sex. vzťahu. Manželstvo vzniklo kvôli právnej a majetkovej stránke veci, no a kvôli deťom. Klobúk dolu pred dlhoročnými manželstvami, kde ani jeden z partnerov " nezaškúlil" po inom a nechcel " to " s tým iným aj vyskúšať...to tuším ani neexistuje....nemyslím rovno neveru, to je už o inom...
Nikdy nehovor nikdy ....
Nesud nikoho, ked nemas obute jeho topánky...
Kto je bez viny, nech prvy hodi kamen ...
su velakrat len uhobym ospravedlnim. Nie, toto sa nestava vsetkym bez vynimky, lebo ist do manzelstva a ustat aj tazke chvile ( ktore zakladatelka ocividne nemala ) je ROZHODNUTIE zrelého cloveka. A tazke chvile v manzelstve su skusky a nie otázkami casu, ked dojde k nevere.
@salfusco no veď hej, táto téma sa netýka nikoho z nás, tak vieme byť veľkorysí a súhlasíme s nesúdením. Ale keď sa len na chvíľku skúsime vžiť do pozície podvádzaného človeka, aspoň len na minutu, a imaginárne prežijeme aspoň zlomok tej bolesti a sklamania, ktorým musí podvádzaný človek prejsť, tak až také pochopenie pre chudáka neverníka určite nebudeme mať...
@salfusco poznas moj nazor - nevera je ROZHODNUTIE. Ona vedela, ze sa to zacina menit, to "kamaratstvo".... (inak, ak sa nemala s kym porozpravat, preco si nanasla kamosku na pokec???) Mohla to stopnut daaaavno predtym, nez to prerastlo do tohto stadia.
Takze bolo to JEJ rozhodnutie, nikto ju do toho nenutil.
A este sa uraza a kope nozickami....no ano, pravda o tom, ze sme sa zachovali nespravne sa nikomu nepocuva lahko. ale prvy krok k naprave je priznat si chybu.
Co jej mam zatlieskat??? Hlavne ked sa vyhyba odpovediam ako cert krizu.
@0silvia0 @toskanka... alebo sa vžiť do situácie práve toho " neverníka " - čo tak tento pohľad? Nikdy nie je chyba len na jednej strane a áno, uznávam - a to som aj napísala - nemala skočiť rovno do nevery. Ak mali s partnerom problém ( čo si myslím, že mali, že to len akože z nudy neurobila ) alebo tam čosi chýbalo, mali najskôr predebatovať spolu.

@toskanka no to som si myslela aj ja ked sa to zacinalo , ze svojhoi muza milujem a v sexe sme si vzdy rozumeli.Ale presiel nejaky cas a cas ukaze kde bol problem
Bodaj by to nebol jej pripad....