icon

Zamotaný kruh

dmkr
25. apr 2017

Ahojte, ani neviem ako zacat a ani necakam velku radu asi sa potrebujem len vyrozpravat, tak aby nikto nevedel kto som a nemusela by som sa za seba hambit. Zacnem tak ze som vydata mam krasneho syna zijeme s muzom v zahranici. Ako som tak s malym doma na materskej zacala som sa troska nudit tak som sa prihlasila na jednu aplikaciu kde sa da kecat s hocikym a vsak sim natrafila na jedneho muza s ktorym som si v pisani dost rozumela, rozhodli sme sa stretnut co bola asi najvacsia chyba. Brala som to len tak ze mozno dobry kamarat tiez slovak v cudzine neni na skodu tiez je zenaty ale nema deti. Zacali sme sa stretavat pisat si pekne spravy co nam obom chybalo potom prisli bozky a jeden krat sa nam to vymklo a mali sme sex ....je medzi nami strasne vela vasne mam ho asi aj rada myslim ze aj on mna ale spolu byt nemozeme ani nechxeme ako par to sa neda. Ja som sa rozhodla ze to chcem ukoncit tie co si nieco podobne zazili pochopia ze to neni jednoduche poradte ako to mam urobit. Viem ze to nikam nevedie a nechcem klamat uz .....cim neskor sa to skonci tym viac budem smutna to viem preto to chcem ukoncit cim skor. Poradte nieco prosim

Strana
z8
0silvia0
27. apr 2017

@katkati pre mňa osobne výraz vyfarbiť sa má skôr negatívny aspekt a výraz dozieť skôr pozitívny aspekt. Čiže oba výrazy nám evokujú istú zmenu človeka. Len bol tu odprezentovaný názor, že nie, človek sa nemení, len sa vyfarbí... tak ja neviem...

katkati
Autor odpoveď zmazal
salfusco
27. apr 2017

už som videl ludi vyfarbit aj v dobrom svetle..normalne pouzivany vyraz...o com tu stale vravite?

mandala77
27. apr 2017

@salfusco o čom to Ty vravíš? Si pozri synonymický slovník. Vyfarbiť sa hovorovo znamená prejaviť svoje skryté negatívne vlastnosti. Takže nerozumieš významu hovorového slovného spojenia používaného v bežnej reči.

salfusco
27. apr 2017

ja nevidim nikde,že by sa pisalo,že ten vyznam je VYSLOVENE v negativnom zmysle

mandala77
27. apr 2017

@salfusco vieš čo, ja sa tu s Tebou nemienim doťahovať. Ak Ty si myslíš, že to slovné spojenie má pozitívny význam, je to Tvoja vec (čo ale neznamená, že je to pravda). Zvyčajne ľudia vedia, že je to synonymum, ktoré sa používa vo význame, ako som vyššie uviedla.

salfusco
27. apr 2017

@mandala77 nie,to sa neda zovseobecnit ci pozitivny alebo negativny vyznam.Slovo vyfarbit ma xy vyznamov,v tomto kontexte je to vyznam ako ukazat sa...a nikde sa nepise,ci to ukazanie sa je iba pozitivne alebo negativne.Sama si po precitani tych slov musis vsimnut,že su tam aj negativne aj pozitivne vyznamy

1. stať sa zrazu viditeľným • zjaviť sa • objaviť sa: na tvári sa ukázali, zjavili rozpaky; vo dverách sa ukázala, objavila postava otca • vyjsť • zried. vysvitnúť (o nebeských telesách) • hovor. vykuknúť (náhle, sčasti): z oblakov o chvíľu vykukne slnko • expr. vyrojiť sa (ukázať sa v množstve): na nebi sa vyrojili hviezdy • hovor. vyskočiť (náhle sa ukázať): vyskočili mu slzy do očí • mihnúť sa (nakrátko): v obloku sa mihla tvár • expr. vystrčiť sa (nakrátko) • blysnúť sa • blysknúť sa: v očiach (sa) blys(k)ol strach • expr.: preblesknúť • preblesnúť • preblysknúť • preblysnúť (nakrátko, prechodne sa ukázať): na tvári prebles(k)ol úsmev; pred očami mu preblys(k)ol známy obraz • preletieť • prebehnúť • prelietnuť: okolo úst preletel, prebehol úsmev • predstaviť sa: v duchu sa mu predstavil známy obraz
p. ajvyskytnúť sa
2. stať sa známym na verejnosti • vyjsť najavo • vyjaviť sa: pravda sa napokon ukáže, vyjaví, vyjde najavo • vysvitnúť (neos. stať sa jasným, očividným): vysvitlo, že sa poznajú • prejaviť sa • preukázať sa: prejavil sa, preukázal sa ako zbabelec • odhaliť sa: pravda sa odhalila v pravom svetle • iron. vyznamenať sa • hovor. iron. vycajchnovať sa • hovor. expr. vyfarbiť sa (stať sa známym): Ale si sa zasa svojimi rečami vyznamenal, vycajchnoval, vyfarbil! • expr. vykľuť sa (časom sa ukázať): vykľul sa z neho podvodník • osvedčiť sa (ukázať sa ako vhodný, dobrý): prostriedok sa osvedčil • kniž. prezentovať sa: prezentovať sa svojím hudobným dielom
3. upozorniť niečím na seba; vytŕčavo, navonok sa prejaviť • predviesť sa (obyč. pejor.): chcú sa ukázať, predviesť, akí sú bohatí • predstaviť sa: usiluje sa predstaviť v najlepšom svetle • pochváliť sa • popýšiť sa (vyjadriť chválu o sebe; nemá obyč. pejor. príznak): pochválili sa, popýšili sa peknou úrodou jabĺk • hovor. expr. vytiahnuť sa (pochváliť sa svojou prevahou nad niekým, niečím): rád sa pred dievčencami vytiahne • expr. vytasiť sa: vytasil sa s platným potvrdením • hovor. expr. vycapiť sa: Ale si sa vycapil! • expr.: blysnúť sa • blysknúť sa: blysla sa vedomosťami • hovor. švihnúť sa

mandala77
27. apr 2017

@salfusco napíš do Slovenského rozhlasu, jazykovedkyňa Sibyla Mislovičová tam máva okienko Slovenčina na slovíčko: https://slovensko.rtvs.sk/relacie/slovencina-na...
A potom nám daj vedieť, čo povedala.

toskanka
27. apr 2017

Baby inak absolutne ma nenapada vyraz, ked niekto prekvapi v pozitívnom zmysle. Vas ano?

salfusco
27. apr 2017

@mandala77
pozri,mne je to jedno,ja to slovo nepouzivam a ked by mi niekto nieco povedal,tak z kontextu vety viem pochopit,v akom vyzname to mysli.A nie dva dni sa dohadovat o takomto niečom.Ale už mi to nedalo,bo stale dokola debata o uplnej nepodstatnosti. A to je asi vsetko k tomuto,co som chcel povedat 🙂

0silvia0
27. apr 2017

@salfusco pozri, niekto ide v živote viac do hĺbky a rieši aj malé odtiene pocitov, dojmov, pohľadov. Niekto sa až tak nevŕta a nenechá sa rozhodiť, pokiaľ nejde o život. Takže čo je pre niekoho nepodstatnosť, pre druhého môže byť zaujímavá téma na rozoberanie. Čo sa týka toho vyfarbovania sa, sama som prekvapená, čo uvádza synonymický slovník, a ešte sa s tým neviem stotožniť, ale možno to do týždňa spracujem 😎 Vždy som si myslela a stretla sa s tým, že slovo vyfarbiť je len v negatívnom aspekte, ale asi to tak nie je.
@toskanka keď niekto prekvapí v pozitívnom zmysle? Ohúri, príjemne prekvapí, udiví? Neviem... ale keď sa to týka pozitívnej zmeny charakteru človeka tak asi dozreje, či môže niekto dozrieť aj negatívne? To by nedozrel ale skysol, nie? 😅

toskanka
27. apr 2017

@0silvia0 Ako synonymum dozrel mi pride slovny vyraz dospel. Pod ohurit si predstavujem nieco v zmysle zaujat. No, nad tou pozitívnou zmenou charakteru budem este rozmyslat 🙂

mandala77
27. apr 2017

@salfusco by som povedala, že sme sa v diskusii Zamotaný kruh viacerí zamotali 🙂
vyfarbiť sa p.odhaliť sa,ukázať sa
odhaliť sa stať sa zjavným (o niečom, čo bolo predtým neznáme, zakryté) • objaviť sa • ukázať sa: odhalila, objavila sa pred ním priepasť; ukázali sa mu nové svety • vyjsť najavo (o niečom zatajovanom): chyby vyšli najavo • prejaviť sa: nedostatky sa prejavili
• hovor. expr. : vyfarbiť sa • vycajchnovať sa (prejaviť svoje skryté negatívne vlastnosti) • fraz. odhaliť/ukázať svoju pravú tvár • poodhaliť sa (trocha)

toskanka
27. apr 2017

@0silvia0 AÁÁÁ´napadlo ma jedno slovicko v suvislosti s pozitívnou zmenou cloveka: Transformacia 🙂

toskanka
27. apr 2017

Ako citam, kruh sa nam pekne uzavrel jazykovednym okienkom 🙂

0silvia0
27. apr 2017

@toskanka keby tak všetky diskusie boli uzatvorené jazykovedným okienkom, v niektorých si pomaly aj vlasy trhajú 😕

toskanka
27. apr 2017

@0silvia0 v tomto pripade bola zakladatelka k nam este velkorysa, ze temu nedala zmazat a zacarovany bludny kruh sme mohli takto uzavriet 🙂 Vyfarbenou transformáciou osobnosti 🙂

haimi
27. apr 2017

@dmkr skúsenosť mojej sestry, tiež žije v zahraničí, tiež začala takto vymýšľať a nakoniec skončila sama s detmi. Teraz je nešťastná v cudzej krajine... Na svk sa nemôže vrátiť kvôli deťom, nepustil by ich. Celé smutne... Takže daj si dobrý pozor, aby si nedopadla rovnako, lebo potom už bude neskoro.

libawet
9. máj 2017

Karel Čapek : " Áno, veľa sa zmenilo, ale ľudia zostali rovnakí, lenže teraz vieme lepšie, kto je kto. Kto je slušný, bol slušný vždy; kto bol verný, je verný i teraz; kto sa točí s vetrom, točil sa s vetrom i prv. Kto si myslí, že teraz prišla jeho chvíľa, myslí vždy iba na seba. Nikto sa nestáva prebehlíkom, kto ním nebol vždy. Kto mení vieru, nemal žiadnu. Človeka neprerobíš, iba sa ti vyfarbí. Národ neprerobíš, ibaže by si mal na to stáročia; len davy môžeš viesť dnes tak a zajtra inak. Kto nenávidí, mal v sebe nenávisť vždy; kde by sa v ňom odrazu vzala! Kto slúžil, bude slúžiť ďalej; kto chcel dobro, bude zas chcieť dobro. Ani vôľa sa nemení. Nepozeraj do tváre, ktorá sa zmenila. Nikto sa nestane krajším tým, že zmenil tvár. Tvrdá skúška je i tvrdým poznaním. I dobrá pamäť patrí k tým stálym veciam, ktoré sú a budú potrebné.“
...toľko k tomu " vyfarbeniu sa "

boka79
9. máj 2017

Ahoj, necitala som vsetko, len Ti poviem, ze Tvoju situaciu ciastocne chapem, bola som v podobnej, az nato, ze sa medzi nami telesne nic nestalo, lebo som to dostatocne skoro ukoncila. Bol to priatel, dlhe roky a nejako sa to vymklo s pod kontroly. Ako som si to uvedomila, mala som hlavu uz uplne pomotanu. Vtedy som ale aj dosla na tom, ze musim pracovat na svojom manzelstve , ze moj muz je to, co chcem, len tie roky a ta rutina ten vztah trosku zhorsili. Zistila som casom, ze tie pekne chvilky,, co sme mali s muzon pred 15 rokmy,sa daju vratit spat. Vsetko sa da, ked tam je laska.
A co s tym chlapom?
Takych chlapov mozno este bude, clovek nikdy nevie, musis len sama vediet, co chces. A ked to vies, tak to zvladnes, aj ked Ta bude chvilku mozno boliet srdce, lebo toto je poblaznenie , ktore vzniklo, lebo potrebujes niekoho, ktory ti polichoti, ktory Ti ukaze naklonnost. To zvladne aj Tvoj chlap, len mu to musis dat najavo. Ja osobne som to mojmu muzovi povedala, o tom chaose v hlave a zacal sa snazit.Je to moj najlepsie priatel, nechcela som mat tajnosti, aj tak videl, ze mi neni dobre.
Ten Tvoj druhy, ked mu na tebe zalezi, necha Ta na pokoji. Na Tvojom mieste by som vymazala cislo, neodpovedala , samozrejme by som mu to pred tym vysvetlila rozhodne a jasne. Inak nemas sancu. A potom by som sa sustredila na vlastnu rodinu.

lenulka111
21. máj 2018

❱❱ MÁTE SVOJU BÚTLAVÚ VŔBU? ❱❱ CÍTITE SA NEVYPOČUTÝ? ❱❱ POTREBUJETE SA VYROZPRÁVAŤ?
❱❱ Pomáham uvoľňovať nahromadený stres tým, že hovorím s ľuďmi, ktorí cítia nedostatok ľudskej konverzácie vo svojom živote, ​alebo nemajú s kým hovoriť o svojich problémoch a tažkých životných situáciach.
❱❱ Špecializujem sa na klientov, ktorý sa potrebujú IBA vyrozprávať a tým odstrániť stres a negatívnu energiu, ktorú pocitujú.​​
❱❱ https://butlava-vrba.weebly.com/

Strana
z8