Zasnúbený družba
Ahojte, mam taku kuriozitku a zaujimam sa o to, ci to tak vidim len ja, alebo by som si mala posunut hranice tolerantnosti. Kamarati nas zavolali na svadbu v juni a my tak isto ich v septembri. Nedavno z nich vyslo, ze prosia mojho snubenca aby robil zenichovy druzbu (nie hlavneho) lebo nevesta ma 4 druzicky, tak nech ma aj zenich 4 druzbov. Po tomto som sa uz na svadbu prestala tesit. Priatel sa ma pred nimi spytal, ci mi to bude vadit. Povedala som, ze mi to vadit nebude, ak to nebude vadit nemu. Dalej sa ale jeho uloha nerozoberala, len, ze sa budu so zenichom obliekat, fotit a pod. Ale cim viac nad tym rozmyslam tym menej sa mi to paci. Uz mame spolu dietatko. Cize sa vidim asi takto: priatel pojde na svadbu o par hodin iste skor (obliekat sa so zenichom) ja tam pridem sama s dcerkou...budem sa citit ok? Priatel sa bude fotit v skupinke druzbovia, druzicky, zenich, nevesta...ja budem stat oďbdalec a prizerat sa...priatel bude stat pri oltari s ostatnymi druzbami a ja s malou v skupine ostatnych hosti...priatel pojde v noci uniest nevestu (mozno) ja tam ostanem vladtne sama, dcerka uz...ustali by ste to?
Nemam s druzbovanim osobny skusenost. Aj tak vela zavisi od toho ako to cele berie tvoj snubenec. A ty ked si uz teraz neista...neviem-neviem. 1. Porozpravajte sa, preberte to a zruste to alebo to nechajte tak. 2. Kazdopadne sa snaz si tu svadbu uzit. Uvidis, prezijes to. Prajem ti prijemnu zabavu 😉
@sissy27 neviem aky zmysel ma urazat niekoho kto vas ocividne len prosil o radu..nechapem.
@stella2x ja ta uplne chapem.tiez by sa mi to nepacilo , ved on je uz zadany muz s rodinou a nemal by robit druzbu..na to su vhodnejsi slobodni muzi bez deti ktori idu na svadbu len tak zabavit sa a nerobi im problem robit vselijake aktivity...mne by sa to tiez nepacilo ked by som tam sedela s dcerkou a on by sa ,,zabaval,,pred vsetkymi s druzickami :D viem ze na tom nic nie je ale ani ja by som to nechcela...
@fidka79 asi ta porazi, ale dokonca som aj rozvedena a predstav si k tomu staromodna...to sa vylucuje, ze?..a nezobrala som si ho pred dietatom lebo som uz jednu svadbu mala a nevidela som v tom zmysel, po narodeni dcerky v tom zmysel vidim...
Tesim sa zenam, co tu vedia napisat nazor bez toho, aby som z nich citila ironiu, alebo urazky.
@fidka79 hej, kto tu riesi druzicku...este raz, moja otazka bola, ci to je bezne...dozvedela som sa, ze u niekoho ano, a u niekoho nie...a ty tu analyzujes, ci som hovorila o probleme, alebo ci som nejaka kamaratka co porodila, alebo pruderna, alebo ci sa tu na nieco hram...neprosila som tu nikoho o moj psychologicky profil, a teba uz vobec nie...
@fidka79
No ty si zrejme spadla z jahody a rovno na hlavu 🙄
Nic stym nenarobis ak ho tam zavolali tak to sa neodmieta. Neber to takto zas tolko povinnosti z tej funkcie nevyplyva 😉 aby si sa obavala ze sa nebude venovat tebe a dcerke
@stella2x
Zato ja myslim ze toto bude bezdetna dlho nepotrtkana stara dievka co tu chodi len dvihat tlak .. takze nereaguj na nu
@auberggine lepsie by som to nevedela pomenovat ;)
@stella2x ja som bola na viacerych svadbach, kde jeden z partnerov bol druzba ci druzicka a mali svadobne garde plus partner...aj kamoskin priatel tak bol..jej to neprekazalo boli partia kamosov poznala aj "jeho" druzicku..ako beriem, ze ty si v inej situacii a ste uz vlastne rodina,aj mne by to v takom pripade najskor prekazalo...ale podla mna gro problemu je tvoj muz spojitosti s druzickou...pri vsetkych veciach co si vymenovala jej bude robit garde a to je problem...problem nie je byt druzbom, ale druzicka... to by sj mne vadilo, ze na kazdej tretej fotke je s inou zenskou...
@fidorka7 Zalezi od svadby.. U nas to rozdiel nebol.. Hlavny druzba a druzicka boli zaroven svedkovia a okrem toho sa nelisili od ostatnych druzbov a druziciek.. Aj ked bol manzel svedok, tak robil len to, co u nas robili druzbovia a druzicky.. Stali pri obrade pri nas a fotili sa s nami.. A svedok mal prihovor.. To je vsetko.
@natalka13 Ked uz sa mame drzat tradicii, tak aj nevesta by mala byt panna 😀 ale to som nechcela.. Ide o to, ze kazdy si spravi svadbu ako chce.. Teraz je bezne, ze druzbovia a druzicky su zadani, zenati lebo aj vek snubencov sa dost posuva a vtedy vacsina najblizsich priatelov uz maju vztahy, rodiny.. A aj ich uloha pri svadbe sa lisi.. My sme hned na zaciatku povedali, co to bude obsahovat a teda ci by chceli byt druzbovia a druzicky.. Nik s tym problem nemal.. Samozrejme, kebyze to ma obsahovat nejake povinnosti a druzbovia by mali travit celu svabu v pritomnosti druziciek ako ich partneriek, tak je to ine.. To by som si nedovolila zavolat zadaneho, zadanu s tym, ze ich partneri budu na svadbe vlastne sami.. U nas to bolo cisto len o chvilke pri obliekani a potom o obrade a o foteni po obrade, kedy ostatni hostia mali lahke obcerstvenie na terase.. Potom uz boli druzbovia a druzicky normalni hostia, ktori sa bavili so svojimi partnermi a rodinami.. Takze dost zavisi od svadby a ako to je cele ponate.. Ale to si treba vydiskutovat hned na zaciatku..
@stella2x moj nazor jex ze ak mas z tohob zly pocit teraz tak sa bude len zosilnovat, a ak tvoj snubenec vie o tvojich obavach a pocitoch tak druzbovat nepojde, a este ma napadol jeden extrem, urobte si svadbu vy skor a nebudete musiet riesit taketo veci, alebo bud aj ty druzicka a zabavite sa spolu
@stella2x Tak zase je to rozdiel, ked maju byt ako "partneri" s druzickami aj pocas svadby, pri hrach.. To by som si ako nevesta asi nedovolila zavolat zadanych.. My sme mali tiez hry, ale to sa ucastnili vsetci hostia, resp. kto chcel.. My sme to mali skor tak, ze druzicky boli na svadbe pre mna, ked som nieco potrebovala a druzbovia pre zenicha.. Vobec sme ich nespajali ako par. Jedine ked isli pri obrade ulickou pred nami.. dokonca aj fotenie sme mali ja s druzickami a manzel s druzbami a nie spolu.. Potom uz fungovali kazdy pri svojich partneroch.. Ja som volala druzicky, iba ked som potrebovala pomoct so satami na wc, resp. manzel druzbov, ked mali vystrelit konfety a to bolo asi vsetko.. Vzdy islo iba o chvilku a bez toho aby tvorili akoze s niekym par.. To by mi samej ako neveste bolo neprijemne stavat hosti do takejto situacie.. Lebo pre mna bolo dolezite, aby sa kazdy bavil a hostia boli spokojni.. Ale ako som spominala, zavisi od kazdeho ako to chce mat.. A je dolezite povedat to hned na zaciatku, nech maju moznost vyjadrit sa k tomu, ci s tym suhlasia, alebo to bude niekomu vadit, nech potom nedojde k nedorozumeniam.. Ak chce mat niekto tradicnu svadbu, kde su druzbovia a druzicky partneri, tak by bolo urcite lepsie, aby boli nezadani.. Ale s takou svadbou som sa uz dlho nestretla a ani ma nenapadlo, ze by to este niekto takto mal.. Skor boli vsetky v okoli na taky styl, ako sme mali my..

@stella2x neries to naozaj. Tes sa ze partner bol pocteny takou rolou, ty nebudes.o.nic horsia ak budes na svadbe "obycajnym hostom". Mozno sa raz situacia otoci ;)