Závidím jej a ničí má to
Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..
@annamalaga nerozumiem, @natalienka12 je skutočná švagriná skutočnej autorky tohto príspevku? 😂😂😂😂
@dussi nie
@natalienka12 pardon, ty si mne nie roveň
@dussi ty si ina chudina
Dievčatá, dievčatá...dodržujme základy slušného chovania a nenadávajme si.
@dussi ani ty nie si mne roveň 😂 ja nepisem IDILKA s i ked je tam ypsilon, ty uroven 😂😂😂😂
Autorka, vyjadri sa ! Čo si si vzala z celej diskusie, prečo nepíšeš, dostala si poctu, 12 stran, alebo si sa urazila, že máš ist do prace? Prispevok sa začal zavisťou švagrinej a skončil uplne inde, že musite prekopať celu domacnost a nastavit nove pravidla. Chapem muža, že je nevrly a sa mu nechce, lebo stratil zdravie a iluzie o živote, ked sa nespamätá a ostane v tomto stave ľútosti dlho, stiahne ťa ku dnu. musíte si ako rodina pomahať spoločne, aspon kym decka nevyrastú a oni si to zapamätajú a vyrastu z nich ľudia, ktorí budú pomáhať, lebo sú naučení z domu, nie piť, ľutovať sa a závidieť,, 🙂
@natalienka12 no comment. Celé som to napîsala a odôvodnila asi tak 3-4 x. Treba čítať! Aj keď to empatiu do žíl nenaleje ;).
@acrobaleno veru, začínam sa uz cítiť ako v slepacinci...
Dievčatá, múdrejší ustúpi.... 🙂
Je to prekliatie sa takto porovnávať s kýmkoľvek.... každý má niečo, nič nie je náhoda a všade niečo je, aj keď ty vidíš to čo vidíš.... neviem, veď chcela by si radšej muža svagrinej?? či ich dieťa radšej ako svoje deti?? chápem, že ti niečo može príásť ľúto, ale to tovje je z nejakého dovodu tvoje, prijmi to... ozaj by asi nejaký psycholog pomohol to trosku spracovat pomaly a možno nasmerovat co dalej
@dussi sorry, ze ma svagrina dom, neznamena, ze ma tisice navyse... zrejme maju hypoteku, mozno leasing. Pre autorku moze byt uz 1000 nadstandartny prijem... Ja pomozem, ked vidim a mozem. Ale ako si pisala, ze wellnes niekolko krat rocne, co si pipi? A zrejme minimalne pre matku aj deti, ked muz sa nepostara? Btw, svagrovci mozno nevedia, ake maju az velke problemy.... ona bola pri nich tusim 1x. Stretnutiamsa vyhyba. Sama pise. Kedy tak nerobila, mozno by mali lepsie vztahy a aj by jej viac pomohli.... a uplne ma zaraza, ako sa autorka fixovala na svagrinu. Pritom muz chlasta atd. Ale ona zavidi dom a zahradu.
@jakubrianka pozri my staviame, pre autorku mam urcite madstandart, no nemamna to platit wellness niekomu.... svokra tiez nwmusi mysliet nic zle, ked povie, ze Irena si kupila novy vysavac. Zdoverila sa autorka niekedy svagrinej? Mozno ani nie.... ona ku nej nechodi. Sama pisala.
@natalienka12 na pravopis sa neumiera, ale hnusný charakter v kombinacii s pýchou je smrteľná kombinácia
@ukulela Ja si predstavujem realnu pomoc v tom ze by ich svagrina mohla pozyvat cez vikend k nim na grillovacku alebo posedenie pri chlebickoch nech sa deti vyhraju na zahrade. A zatial by brat bratovi mohol prehovorit do duse nech hlada job nech sa viac stara o deti. Na co by sa ten popripade zdul a uz by k nim nesli. Ale aj tak sa vyhybaju lebo zavist nedovoli. To mi pripomenulo inu temu kde zena zdedila $ po dedkovi a jej svagor tak zavidel ze total utali styk a predtyjm velky kamoš aj so zenou., Ja by som si v situacii ako mà autorka vazila hoc len tu socialnu vazbu zaujem necakala ze mi budu davat $ ci hmotne dary. Ale tak kazdy sme iny. Je taka doba ze ludia nemaju cas venovat sa sirsej rodine su radi ked stihaju uzit si tu svoju ( Teda pracujuci)
@miadi Vieš ako to je...za dobrotu na žobrotu. Očividne aj jej muž žiarli na svojho brata, tak si vieš predstaviť ako by to bolo, keby mu dával rady do života.
@acrobaleno hej Niekto tu radil ze mu na brat zohnat pracu 😳ked on ani robit nechce a povedal ze on uz Robil dost .
To je pravda, a svagrina vam nedovoli prist s deckami hrat sa na zahradu a plavat v bazene? To je divna rodina, vaťšinou sa surodenci stretavaju alebo aspon udržiavaju vzťahy, oni vas nepozvu alebo vam zavru braničku pred nosom, ked pridete či ako to je? Ludia su fakt divny
@miadi Chápem aj muža, predsa prísť o obličku nie je sranda, ale takto sa opúšťať? A to mu nevadí, že pije alkohol na jednu ľadvinu? To môže napríklad?
@acrobaleno tak Urcite sa citi nanic ale jeho pristup k veci si jeden otec este k tomu 3 deti nemoze dovolit. Nehlada riesenie ako zabezpecit rodinu hlada len unik od svojej nalady. On stale moze robit . Je x prac kde nemusi robit manualne ani nemusi byt IT ked na to nema skolu. Moze robit vratnika moze robit taxikara pokladnika v supermarkete moze robit telemarketing atd .
@miadi mne to nejde do hlavy proste 🙄
@karolinakr ved pise ze sa im vyhyba Lebo oni maju vsetko a ona nic a nema chut to vidiet a pocuvat co zas maju nove dovolenky atd. Zas nasilu sa vztah vytvorit neda. A nedoprajnych ludi mà kto chut k sebe pozyvat? Ved to je im vidno na tvari ona ani nevladala komunikovat ked videla ich novy dom zahradu., to co oni maju jej len viac ukazuje to co ona nema. Len zabuda ze oni maju 2 platy a ze robia. Jej muz bol uz invalid ked splodili 3 dieta do takej situacie aku mali., uz im chyba len 4te. Chcelo by to skor ako dumat nad svagrinou poslat muza na vasektomiu .
@dussi toto mi nenapadlo, ale javi sa mi a pre istotu zdoraznujem slovo javi, akoby natalienka videla v tej autorke svoju svagrinu, ktoru pozna, ma s nou zle skusenosti a projektuje si ju, mozno podvedome, do autorky. mrzi ma, ze su tu kvoli tomu vyhrotene situacie. By ma zaujimalo, ci komentujuce zeny nikdy nehladali najskor podporu v zufalej situacii. Jasne, ze rady su vhodne, ale je aj to sa da podat vselijak. Bohuzial, tu vidim aj vyjadrenia o lenivcoch, co sedia na prdeli. Mi to pride pritiahnute za vlasy, kedze autorka sa ma kam vratit, teda pracovala /muz do urazu zrejme tiez, jeho terajsi stav nechajme bokom/. Podla mna to nie je lenivost, i ked autorka sniva o inom zivote. Ano, zlepsilo by sa to, ak by sa vratila do prace. Suhlasim s tym, ze ked je autorka v tiesni a chce sa mat lepsie, na vyber velmi nema. V inom pripade povazujem poukazovanie na dlzku materskej/rodicovskej vsak v zahranici za scestne.
@miadi jasne,keby boli vztahy ok, autorke by pomohlo aj to, ze svagrina pozve deti na bazen .... ale autorka ma problem. Rozumiem, ze je sklamana, vyhorena, zufala . Svoju zlost na zivotny neuspech a mozno aj seba,prenasa na svagrinu. Ona je v situacii, ze si nevie pomoct. Podla mna potrebuje psychologa. Potrebuje sa niekomu vyzalovat. Mozno ju nasmeruje, ako komunikovat s manzelom aj s rodinou... mne sa nechce verit, ze by im nikto z rodiny nepomahal. Aspon s detmi. Ale nemoze sa hnevat, zeim neriesia byvanie, alebo topanky... Ale ak nie, tak zrejme tam bude blok aj z ich strany. Zavidia svagrovcom, nestretavaju sa,... cele zle
Vzdy sa najde niekto, kto je na tom "lepsie". Svagrina mozno zavidi nieco niekomu inemu...no takto sa neda prezit spokojny zivot. Vas problem nie je ze ste chudobnejsi ako oni. Treba si uvedomit ze aj ked nemas materiálne veci, mas deti a manzela ktorí ta lubia a ty ich. To ma byt tvoj najvacsi poklad. A aj keby si teraz dostala vsetko, co ma svagrina, stastna by si nebola. Zena je stastna vtedy, ked lubi a sama je milovana. Nestaraj sa o inych, ze ako velmi sa maju dobre, zi si SVOJ zivot. Venuj sa rodine. Rob co ta bavi. Stretavaj sa s ludmi s ktorymi chces ty. Su ludia co nevedia ci zajtra nieco zozenu na jedenie, a pritom su stastni. Tvoj muz sa mozno tiez porovnava s bratom...mozno preto je ako bez zivota, lebo si povedal ze z nich dvoch prehral...to je ale cele zle, take porovnavanie sa s inymi...a pritom to robi snad kazdy v dnesnom svete. Porovnavame sa hlavne s najbližšími, kto je uspesnejsi, ma lepsie auto, dom...s kolegami, kto viac zarobi...klasika. Je to chore a frustrujuce. Mali by sme sa sustredit na seba a byt vdacny za to, co mame. A tiez netesit sa, ked je na tom niekto horsie ako my.
@ukulela Ja chapem ze sa musi u nich citit ako zobrak v palaci.. ale za to uz svagrovci nemozu.Ona sama nechce citit tuto zavist. A len ona ju moze v sebe spracovat. Mozno by jej psycholog pomohol ako hovoris .. stym co citi.. ale stym ako zije si musi pomoct sama. Jej muz vie velmi dobre ze nema kam a za co od neho odist s 3detmi. Je si nou isty. Tak vegeti. Keby bola financne nezavisla hnet by sa aj on inak choval viac snazil. Ona nema uniku., a on to vie tak tam len prezivaju.v byte kde sa nic nezlepsuje a ktory nie je ich., smutne .Mozno ultimatum ze odide ak nenajde zas pracu -by ho nakoplo.. Lenze to by musela realne aj mat kam odist inak sa on nezlakne.
Chybajuca oblicka je automaticky invalidita a s tym suvisiace sa obmedzovanie sa pri fyzickej praci? To som nevedela, moj otec funguje bez jednej oblicky od 19tich a nikdy sa pri ziadnej praci neobmedzoval, je to rodeny makac.

@jakubrianka Aku sancu? Zaplatit im welness pobyt? To by ich nakoplo podla teba k comu?