icon

Závidím jej a ničí má to

26. sep 2021

Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..

petulda333
26. sep 2021

@bajka16 ako vies, ze nemoze pracovat? Z jej prispevkov je citit, ze aj by mohol ale nechce. Moj drahy ma tiez zdravotne problemy, id mu sice neuznali ale ma hrozne stavy. Ma atopicky ekzem, ked sa spoti, tak mu praska koza na rukach a nohach az do krvi. Aj napriek tonu pracuje. Ja mam pochopenie pre jeho situaciu, ale keby sa aspon snazil. Ak aj fakt nemoze pracovat, tak hadam ostat so synom doma moze a zena do prace, no ani to nechce. Tak budu zivorit? Ak je toto chlapovi jedno, tak je uboziak kt by som ja poslala do riti

elizabet173
26. sep 2021

@konikkon aj si to po sebe čítaš? Narodili sa jej prvé dvojičky, mala jedno z nich dať na adopciu? Áno, nemuseli mať to tretie dieťa, kým nemali doriešenú bytovú otázku, ale dnes s tým už nič nenarobí, tri deti sú tu. Problém má s manželom, tie deti za to nemôžu.

petulda333
26. sep 2021

@konikkon ved pise, ze chce ist do prace, no muz nie je ochotny ostat doma a starat sa o dieta.. Tak co ma robit?

klarolinne
26. sep 2021

Ťažká situácia. Ale nechápem ten argument, že on sa o syna nepostara. Táraniny! Vás oboch. Akože sa nepostara? Nedá mu najesť? Dovolí aby sa mu niečo stalo? To pochybujem. 🤷‍♀️ On nech ide na opatrovateľský so starším chorým synčekom, momentálne je to už dosť slušná suma, niečo málo cez 500 eur, k tomu invalidný dôchodok a tvoj plat. Ved to sú celkom dobre vyhliadky. Pokojne sa aj presťahuje do lacnejšieho mesta. Nehnuteľnosť nemáte, tak vás nič nezväzuje. A čo sa týka švagrinej, ona snáď za to nemôže, že sa zamilovala do tvojho švagra. Alebo ťa v kútiku srdca škrie, že švagor na škole mal záujem a ty nie, a teraz si trieskaš hlavu?

apolka77
26. sep 2021

Vieš čo, rozumiem celkom dobre ako sa cítiš.
Nieco podobné som mala. Ako som to vyriešila?
Odišla som od muža.
Dala som si žiadosť na mestský byt. Mala som šťastie že som zamestnanec mesta a ani som dlho nečakala. Do roka mi ponúkli 2izb.byt.
Takže zisti si možnosti v meste v ktorom žiješ, či je možnosť nájmu v mestskom alebo socialnom byte. Možno budeš prekvapená a ozvú sa že niečo je.
To by som spravila ako prvé, podala žiadosti.
Mozno aj v meste kde bývajú tvoji rodičia.
Mohli by to neskôr postrážiť deti.

Ďalej s mužom sa porozprávala, v kľude, bez výčitiek.
Proste ako si z celej situácie frustrovaná a že ďalej to takto nepôjde. Daj mu poslednú sancu. Žiadne výhovorky.
Buď pôjde do práce alebo zostava na materskej.
Dala ultimátum čo sa týka alkoholu a cigariet.
NATO peniaze má????
Držím Ti palce, ak budeš chcieť určite sa vieš z tejto patovej situácie dostať.
Závisťou si ale veľmi škodis. To si uvedom. Hneď ako prídu myšlienky že závidíš -zastav ich!
Sustred sa len na seba a deti....a pravdepodobný odchod od manžela.
Viem aké je to ťažké vidieť celý deň muža na gauči pri tv alebo s mobilom...od rána do večera....keď odídeš veľmi sa ti uľaví.
Ak chces kľudne mi napis. Prešla som si podobným.
Hlavne ten alkohol je najväčší problém...ostatné už ide....

bajka16
26. sep 2021

@petulda333 no nenapísala prečo je na invalidnom čo sa mu stalo takže ťažko súdiť. A myslím že nikomu nie je jedno či jeho deti a žena budú živorit. Ťažko súdiť keď nevieme a čítame tu iba jednu stranu to je tak ťažké poradiť a pochopiť že si to ani neviem predstaviť vlastne čo má on v hlave. Čo má v hlave človek čo už má proste v riti. Tam viazne komunikácia medzi nimi🤷🏻‍♀️

apolka77
26. sep 2021

@bajka16 písala že spadol z lešenia, prišiel o obličku. 2mesiace v nemocnici...rok on...polovičný inv.vseyko ho chudacika boli...hlavne že slope.

annamalaga
26. sep 2021

A rozprávala si sa snim aj dnes? Že ako chce riešiť tuto situáciu ? Či niečo nechce zmeniť ?

sasa1310
26. sep 2021

@petulda333 mám takú kolegynu. Tiež neurobí nič navyše ani doma ani v práci lebo to "nevie". Blbosť že nevie, že to neurobí. Jej to vyhovuje a robí sa, že nevie. Neboj, autorka keby išla do práce, 2 dni by mu trvalo aby sa to naučil. Len ho treba dať rovno pred hotovú vec. Vyhovárať sa bude furt, lebo on je spokojný. Je doma, bývať má kde, peniaze na jedlo zatiaľ sú. A čo bude zajtra ho akosi nezaujíma

lucmirka124
26. sep 2021

@bajka16 taketo ruzove rozmyslanie ti velmi zavidim,kvoli zene by spravil nemozne ak by ho lubila,co ma nanom lubit ? Ked ju priviedol do zufalstva a nemaju z coho zit,tento lenivec ma deti, a doma sa jej vyvaluje, a odychuje.bo nema oblicku.Nic smrtelne sa mu nestalo, s jednou oblickou funguje strasne vela ludi, nevravim ze je to jednoduche, ale urcite si doma nevalaju sunky a neopustaju sa. Co sa ma on snazit pre zenu,, on sa ma teraz na zivot a na smrt snazit pre deti,,ona je len tiez clovek,,a co ked sa nedajboze jej daco stane? Ci tento kral bude i nadalej ochkat ze ho daco boli,, vsak autorka je vysilena zo starostlivosti o ,,4 deti'' lebo on si zvykol na pnke lenosit.
Obavam sa ze tento chlap jej moc napomocny uz nebude, rad sa lutuje ako je chory,,nieje ochotny ani z detmi pomahat , bo je chory🤦‍♀️🤦‍♀️ Nemam slov,, ma ruky, nohy, hybat sa moze, vklude mohol ist aspon nieco jednoduche fyzicky nenarocne robit,,, a hlavne ti zamestnavatelia sa nepytaju moc preco mas invalidny, takze by v klude mohol aspon objekty strazit, a pod, ale tento sa rad lutuje...

apolka77
26. sep 2021

@lucmirka124 veru tak.

zmrzlinka2021
26. sep 2021

@petulda333
ja dam v tomto skor za pravdu @bajka16
Rozumiem aj tebe, ze "z jej prispevku citit", ale realne nevidime, necitame jeho verziu, jeho situaciu a ak takto aj v realnom zivote ho neustale porovnava s bratom, musi to byt pre neho velmi frustrujuce.
Chlap co potrebuje je ucta zeny, ze zena si ho vazi, aj napriek tomu, ze je niekedy blbec, robi chyby, a nevie sa "vyrovnat" svojmu super empatickemu, vzdelanemu a dobre zarabajucemu bratov. Ak chlap nevnima svoju rolu v rodine a podporu od partnerky, dostava sa frustracia a ide to s nim dole vodou.
Urcite autorkyn manzel ma co robit, aby sa dal dohromady, ale na druhej strane mne prispevky autorky vyznievaju, ze skor jej chyba nejaky ten materialny vysnivany standard. Je ako pisala "z dobrej rodiny" a zivot si predstavovala materialne inak, mat dom, dovolenky, no zial, invalid jej to nedokaze zabezpecit. A pocit "ze by aj mohol pracovat" je len pocit, a je jej, ona nie je na jeho mieste a mozno to u neho nie je len o "tele", ale aj o psychike, o neustalej pasivnej agresivite autorky tejto temy - áno, počuvat, aka som nula a moj bracha je hero je pasivna agresivita...

Myslim si, ze autorka temy to ma narocne, ale strcit po tomto celom rocne dieta alebo zacat muzovi davat ultimata a vydierat ho jej nijak nepomoze, co sa tyka funkncosti vztahu a rodiny. Kolkokrat dnes objala manzela? Co mu pekne povedala? Ako ho dnes ocenila? Ono sa to nezda, ale niekedy to, ako cloveka "vyzera" je vysledkom prace aj toho partnera, ktory z neho toho neschopaka spravi a potom mu je prijemnejsie byt s kamaratom na pive ako travit cas so zenou, ktora ho neustale ponizuje...

Netvrdim, ze jej muz nema tiez dost za usami, ale co poznam vztahy, ktore sa rozisli / rozviedli, 99 % z nich je kombinacia zeny a muza ako pricin. Zeny tiez mnohe veci si prisposobuju, dofarbuju a vyuzivaju rozne metody manipulacie...

ayanamirei
26. sep 2021

@zmrzlinka2021 a za co ma toho smrada leniveho ocenit?? Ze si vyvaluje cely den pupok pri telke ? Ze s nicim nepomoze? Ze sa nebavi s 2 z 3 deti? Ze odmieta pracovat? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Ze dovoli,aby pomaly deti nemali co obliect a obut? A dokonca nie je ochotny ani pomoct,aby teda aspon zena pracovala? 🤨 S takym chudakom by som nezahadzovala uz ani minutu zivota.

zmrzlinka2021
26. sep 2021

@ayanamirei poznas iba jednu verziu pribehu, nevidis realne do vztahu, a uz vobec nie do jeho zdravotneho stavu.

konikkon
26. sep 2021

@elizabet173 nemusela mat ani jedno, kým nemala poriesenu životnú situáciu, rozhodne nemusela mat tretie. Teraz nemusela na konovi vyplakavat a závidieť múdrej svagrinej. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam. Polutujme ju.

S tým s tebou úplne súhlasím, že deti za nič nemôžu.

konikkon
26. sep 2021

@petulda333 ved nech zarobí ako jej švagor a dieťatu môže zaplatiť opatrovateľku. Alebo kľudne nech aj naďalej sedí na riti a druhým závidí.

elizabet173
26. sep 2021

@konikkon ako jej pomôže tá informácia, že nemusela mať ani jedno, kým nemala vyriešenú aspoň bytovú situáciu? Oni byt mali, chceli ho prerábať, mali v pláne stavať, že sa mužovi stane úraz, nikto nepredpokladal. Ale na tom dnes už nezáleží, to už nezmení. Môže ale zmeniť svoj postoj, nie sto krát napísať nedá sa, ale rozmýšľať, ako by sa dalo. A kto má zarábať ako jej švagor? Ona? Keď má tri deti, z toho jedno s autizmom a druhé ročné? Či jej muž invalid?

petulda333
26. sep 2021

@bajka16 pisala co sa mu stalo
@sasa1310 no ved toto, ja by som tiez sla robit a nepytala sa
@zmrzlinka2021 no vies, u nich ta situacia trva vyse roka, aspon to tak chapem. To je dlha doba nato, aby sa on pohol a robil nieco. Ja beriem aj to co pises, ale ako si ho ma zena vazit ked nevidi ziadnu snahu z jeho strany?! Moj muz mal pred 6r pretrhnutu achilovku, operacia a silne bolesti, no napriek tomu po mesiaci a s ortezou siel do prace, sice nie na kamion ale inu pracu. Bez jeho prijmu by sme to nedali. Tiez som bola pn kvoli zdrav.problemom v tehotenstve. A tu mi to pride, ze sa pen vyhovara. Ja mam takeho svagra. 2 deti, zije s rodicmi lebo ho zena nechala. Rok a pol za neho vyzivne pkatia rodicia. On bol doma na riti, teraz robi asi 3m a uz hlada ako prestat robit. Ma par vyraziek na ruke a namiesto toho, aby siel k dr, tvrdi, ze to ma z roboty a musi dat vypoved. Tie cyeazky sa mu hodili, aby sa mal naco vyhovorit. A tak mi pripada aj jej muz, ma sa naco vyhovarat a tak sedi doma

petulda333
26. sep 2021

@zmrzlinka2021 ak moze chodit na pivo ci k susedovi na tvrde, tak asi az tak zly jeho stav nebude. Len sa mu nechce

ayanamirei
26. sep 2021

@zmrzlinka2021 pise,ze jeho jediny zdravotny problem je chybajuca oblicka a pokial zvladne vysosat flasu borovicky a neumrie,tak mu funguje zjavne excelentne 😉 a nepotrebujes poznat dve verzie ,ked vysledkom je vzdy len lenivy chlap odmietajuci sa starat o 2 z 3 deti.. tam sa neda moc co vymysliet ako vyhovorka,aby sa to dalo zobrat ako relevantny dovod.

karolinakr
26. sep 2021

A nemože mu tu borovičku zakazať, skrz zdravotny stav, lebo fakt, ked ma 1 obličku, nemôže neskôr na to aj zomrieť, ked bude alkoholikom?

hlubik
26. sep 2021

nepozeraj sa čo oni majú, pozeraj sa ty dopredu aby ti horšie nebolo ako teraz. Buď vďačna za to čo máš.

zmrzlinka2021
26. sep 2021

@petulda333 ja sa ho nezastavam, len mne ani autorka temto temy nepripada ako zena, ktora je pridanou hodnotou pre chlapa.
Co sa tyka prace, je velky rozdiel ist vedla o tri byty dalej a vychlopat pivo a ine ist do prace a podavat nejaky vykon. Toto by som ja preto neporovnavala. Mne z prispevkov autorky vyvstava, ze ona si proste ten zivot inak predstavovala a manzel invalid sa jej proste do toho "nehodi".

@ayanamirei poznam vztahy, kde je vela veci na zene a na druhej strane som v tychto vztahoch velakrat videla, ako zena ODMIETALA nechavat dieta muzovi, lebo "je nenahraditelna", kde zena odmietala ist s kamoskami na kavu, lebo ona je MATKA a je najdolezitejsia, kde zena este ani nebola vydata a nemala s dotycnym dieta a uz ho ponizovala a vyjadrovala sa o svojom buducom muzovi posmesne....
Ja som toho nazoru, ze nie je vsetko cierno - biele.
Netvrdim, ze jej manzel nema chyby, ma a vela, ale aj autorka a oni si musia sadnut a zacat spolu komunikovat, ale s laskou, bez vycitiek, hladiac na toho druheho ako na niekoho, kto je pre mna vzacny a koho si vazim... Ultimata, vydieracky veci neriesia.

nevenka
26. sep 2021

Autorka, podla mna si super zena, taka v pohode a to, co prezivas, by som mozno nenazvala zavistou ako takou. Lebo jej neprajes nic zle, len proste tuzis po lepsom zivote. Ja Ta chapem. Moja sestra sa chuda, stale stazovala a stazuje, ale nakoniec tak dobre kupli dom, ze...ehm...a to stale, ze jej nezdvihnu plat a bla bla...a ja som vtedy robila na polovicny uvazok za 320 hrubeho, tak sa mi to tiez tak "dobre" pocuvalo. Viem, ako sa citis. Tiez neprajem nic zle, ale niektore veci mrzia a drazdia Ta a Ty ked vies, ze s muzom nevies pohnut, nevies ho motivovat a stale sa len lutuje, tak si proste frustrovana. A myslis si, ze zavidis. Zavist podla mna je, ked chces, aby tie veci, co ten clovek ma, aby ich stratil, proste ich nemal alebo aby si ich mala Ty. Ale Ty proste len tuzis po lepsom zivote a frustracia robi svoje...Toto, ak on sa nenakopne, aby ste boli partaci, a este ten alkohol k tomu, tak to nebude dobre...☹

lucmirka124
26. sep 2021

@zmrzlinka2021 tak to mas ozaj pravdu 😂 ist k susedovi na pivo, ci borovicku o 3 byty je ine ako pracovat niekde 8-9 h, to je pravda,,,on na jednu oblicku nema ani co pivo slopat lenivec,, a ked uz sa tak boji roboty,, ze by to nezvladol,, lebo nema oblicku,,tak ma doma 3 deti mal by pohybu az az keby jej chcel byt napomocny aspon kus,, ale on nechce...lebo nema oblicku,,, takze sa vlastne lutuje,,,aby sa chlap kt ma ruky nohy lutoval 1-2 roky,,ani s detmi nechcel naporiadok pomoct no ty kks....a co vlastne robi cele dni?ked uz len ani s detmi nevie byt ale k susedovi moze?? Odychuje, lutuje sa,lebo mu to zena zatial trpi... vsak mu pomahala zotavit sa .. na pnke sa starala onho... a on teraz co?nechce jej ani len s detmi byt ked treba aj ked je bez roboty...

annamalaga
26. sep 2021

A povedzme si zase úprimne. Že dnes treba mať na bežný rodinný dom( hovorím bežný nič extra) aspoň 160000€. A to ešte nerátam ani pozemok. A nato treba mat dva veľmi dobre platy. Takze autorka ( nie nemá každý na bývanie v dome) Vám v momentálnej situácii stačí aj sociálny byt. A mozno brigáda pre chlapa a ty do prace. A navyše už máte 3 deti , takze sa ti to všetko bude ku hypotéke rátať plus on je invalid. Neviem, mne by v takejto situácii stačilo to, keby si chlap našiel zamestnanie. A o dome by som radšej ani nesnívala.

karolinakr
26. sep 2021

Neviem, aký má režim bez obličky ale šofera by nemohol robiť? Nemyslim vykladat a nakladat, ale prevážať niečo alebo také, tam bude sedieť či to je moc na jeho diagnozu?

bajka16
26. sep 2021

@zmrzlinka2021 ja už nemám čo povedať povedala si to za mňa. Nevieme ako sa ona zachovala k nemu keď ostal na pnke nevieme či mu len nevykrikuje aký je jeho brat a on nie. Ono pozor zničís sebavedomie chlapa zničís všetko.

zmrzlinka2021
26. sep 2021

@bajka16 rovnako to robia aj chlapi, kedy porovnavaju svoje zeny so zenami kolegov, sestrami a zenu deptaju, aka je matka na hovno, aka je neschopna, ako nevie dobre varit, atd.... a skutocne ta zena po nejakom case s takym clovekom sa tou neschopnou stava, ale vyplyva to z jej demotivacie, frustracie....
Problem je ked neakceptujeme toho druheho aky je a snazime sa ho vtesnat do svojich predstav a ocakavani.

derdia
26. sep 2021

Ahoj, v prvom rade radim zacat sa modlit aby si necitola zavist... Ak sa nebudes modlit nikdy to neprekonas😔a po dalsie... Musis sa posunut. Manzelovi povedz ze pokial sa nepozviech tak ty sa pozviechas aj sama. Musis mu dat pocitit, (pokial nie je fakt chory a na vozicku) ze je cas na uraz zabudnut a ist dalej.... Ale naozaj ti radim zacni sa modlit a Boh Ti pomoze. Len on totiz dokaze zmenit myslenie luskunit prsta! Nik iny...