icon

Závisť a rivalita. Ako sa vyrovnať so švagrinou?

3. jan 2026

Definitívne končím so švagrinou. Na Vianoce sme u svokrovcov oznámili, že sa snažíme o dieťa. Mám 34 a už dve máme, ale chceme aj chlapca. So švagrom sa usmievali a tvárili sa ako nám to prajú. Dnes sme boli u svokrovcov zase a oni oznámili, že čakajú dieťa. To urobili naschvál? Ona musí byť vždy stredobod pozornosti. Teraz aj keď otehotnieť aj ja, už budem druhá stále. Oni budú mat prvé spoločné dieťa, my tretie. A to je ešte otázne, či bude zdravé, lebo ona má už 38 rokov. Nervy mám neskutočne. Keď sme postavili dom, oni kúpili byt. Muž si kúpil auto, oni tiež. Vždy musia byť minimálne rovnakí ako my. Muž mi vravel, že sa nemám stresovať, ale už ani nemám chuť byť tehotná, keď viem, že pre nich to bude len ďalšie vnúča.

kik3677
6. jan 2026

🤣🤣🤣🤣🤣 nie švagriná je šibnutá ale ty sorry

anonym_73becf
6. jan 2026

@anonym_autor ako mozes byt taka blba, ze si myslis, ze otehotneli ,aby sa predbehli behom tyzdna, ano?? Nemyslis snad vazne toto...
Mozno preto sa usmievali na Vianoce,lebo uz mali sladke tajomstvo... nebud precitlivela.. skor ty mi pride, ze potrebujes sutazit a byt vo vsetkom prva, inak by ta to ano netrapilo...

mira0611
6. jan 2026

@anonym_autor ja neviem mas 34 rokov, ale mne sa zda, ze mas 16.
My sme si postavili dom, oni si z trucu kupili byt a nad tym nerozmyslas, ze kazdy tuzi po byvani!
Vy uz mate 2 deti, svagrina ma 38 a doteraz je bezdetna, tak urcite uz na tom dietatku isty cas pracovali len to nevytrubovali do sveta!
Ani nechapem, preco oznamujete svokrovcom, ze chcete 3.dieta?? Potrebujete povolenie?

anonym_07c9e2
6. jan 2026

Myslim si, ze by mal byt trestny cin, aby sa taki ludia ako ty rozmnozovali 🥳🙈

zetorka
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_67511d je mi jasné, že tehotná už bola. Ale mala to povedať. A nie sa tváriť, ako sa teší. Áno, ešte aj dnes s výsmechom vravela, že keď sa podarí aj nám, budeme spolu na materskej.

Ale mylite sa. To ja som šťastná, že som sa zbavila osoby ako je ona. Už aj muž to vidí, aj keď on to nekomentuje nijak.

Všetky sa tvárite, ale toto by sa dotklo každej jednej z vás. Každej. A kto povie, že nie, tak klame samu seba.

@anonym_autor ja ti verim. nam den pred synovymi prvymi narodeninami oznamila ze je tehotna. na oslave bola stredobod len ona, nie syn. neskor potratila. ale oslavu budem mat v mysli pokazenu navzdy.

babatko17
6. jan 2026

Fakt je to pravda, že vek je len číslo. Môže 34 ročná žena napísať takýto príspevok???

anonym_d8575e
6. jan 2026
@babatko17

Fakt je to pravda, že vek je len číslo. Môže 34 ročná žena napísať takýto príspevok???

@babatko17 ktovie, aké traumy má v živote. Bez ohľadu na vek. Musí byť vo všetkom prvá a lepšia. 🙈

Autorka, čo rozsievas, to znes. Len toľko k tomu

anonym_3c72c0
Autor odpoveď zmazal
tilly
6. jan 2026

Ešte stále krmite trola?

anonym_66b88d
6. jan 2026

To sa nebojis vypustiť z úst ze otázne je či bude zdravé????čo si ty za človeka ?nebojis sa že sa to obráti proti tebe ???Dopraj a bude ti dopriate!

anonym_d289cd
6. jan 2026

cely svet prestane rodit lebo milostiva sa ide snazit tak aby ju nahodou niekto nepredbehol..prestaneme kupovat auta domy .. na vsetko si vypytame povolenie od tetky z dediny -teba.. v kolkom je vlastne tyzdni? nenapadlo ta,ze uz mohla v tom case byt tehotna len to nemieni roztrubovat ako ty .. ty co vobec este ani niesi a mozno ani nebudes... a co ak budes mat dievca a oni chlapca ..vysnivaneho prveho v rodine- to jej uprimne doprajem a hlavne nech je zdravy ..slusny rozumny extremne mudry a skromny ..nech ma krasny zivot a buducnost -nech teba aj rozdrapi

anonym_1be02a
6. jan 2026

Haha, zavist je svina, to je cele. Chciet dieta je jedna vec, ale nedopriat druhemu je vec druha. Kazdy si moze robit co chce, kupit si co chce a kedy chce. Snad si nebudu od teba pytat povolenie 🤣 ty si chcela dieta asi len pre pozornost. A to je trapne..ako aj ty si cela trapna. A podla celej diskusie su tu vsetci blbi a iba ty si lietadlo 😄 sebareflexia nula budov, sa bud zobud, alebo bud radsej ticho a neobtazuj svojou zlobou okolie.

karolina196
6. jan 2026

@anonym_autor A doktor ti čo na toto všetko povedal?

mandarinka555
6. jan 2026

@anonym_autor A potom, že kde spejeme....Okamžite by si mala navštíviť psychiatra, dať si predpísať Lexaurin, skľudniť hormóny a v neposlednom rade sa vôbec nerozmnožovať!!!! Teba mať za švagrinú, tak ťa normálne preplieskam🙈 Ľutujem len tvojho muža, lebo s takou semetrikou žiť, musí byť ako za trest😢 Len aby si toho chlapca neurobil s nejakou usmiatou a milou ženou, to len vtedy uvidíš, ako ťa karma dobehne😝 Ty si vlastne typická...rodená sliepka z dediny. Závisť je sviňa, však?

sidicek
7. jan 2026

Toto uz niekto , kto vymysla prispevky na MK , prepiskol.Hadam ziadna zena nemoze byt az taka sprosta.

viktoriaandrascik
7. jan 2026

Ci pana, daj sa liečiť prosím ťa 🙈

helenbozka
7. jan 2026
@anonym_autor

Ja som myslela, že tu nájdem pochopenie, ale jasne. Nedeje sa to vám, tak musíte strapnovat a ponižovať. Na mojom mieste by ste boli rovnako zradene. Ale žite si tie vaše dokonale životy. Končím!

@anonym_autor zrejme máš PMS a zahrabáva Ti. To, čo ti tu iné ženy píšu sú očakávané reakcie na takéto "hlody", ktoré si napísala vyššie.
Chceš, aby ťa tú všetci ľutovali a hejtili ženu, s ktorou máš skúsenosti iba Ty. A navyše, zrejme si vysvetľuješ všetko po svojom... 🙄
A bola by si určite v pohode, keby na tej návšteve po tom, ako vy zadriete, že idete na 3. dieťa, ona oznámi, že už je v "Tom"? To by si tu chrlila ešte viac...

anonym_e755b8
7. jan 2026

@anonym_autor oo no akoze ty chceš tretie a ona nemôže mať prvé,lebo ty chces byť tá prvá čo uz čaká tretie? No to by si sa mala ako budúca teta tešiť, že sa im to v jej 38 rokoch podarilo.Toto vedieť ako tvoja švagriná ,tak ťa osobne pošlem...A ja som aj ked tretie,som porodila úplne zdravé v 41 rokoch.Vek ti nezaruči,že porodiš zdravé dieťa.Uf ale si ma nasrala

mnamko
7. jan 2026
@ivik4

Sa tu netvaaaaarte heej?!!! Vsetky do jednej by ste boli rovnako sklamane a smutne ! Hrdinky na tychto internetoch....
😆

@ivik4 🤔🤔🤔🤔

misicka31
7. jan 2026

Od Vianoc prešli dva týždne,máš pocit,že švagriná otehotnela z večera do rána????

annak14
7. jan 2026
@anonym_autor

Ja som myslela, že tu nájdem pochopenie, ale jasne. Nedeje sa to vám, tak musíte strapnovat a ponižovať. Na mojom mieste by ste boli rovnako zradene. Ale žite si tie vaše dokonale životy. Končím!

@anonym_autor naozaj to len zle vnimas.neviem co od tej zenskej cakas ,alebo chces, ale urcite nic zle nespravila, aspon nie z tvojho textu.teba trha lebo sa vam nedari.dopraj inym, bude aj tebe dopriate. Moje prve tehotenstvo som bola tehotna s muzovou sestrou zaroven a este jednou svagrinou.druhe tehotenstvo s inou svagrinou.vzdy to bola x nasobna radost pre svokrovcov a mne nikdy ani nenapadlo co ty opisujes.nebud zakerna,zavist zaslepuje.

anonym_855e80
7. jan 2026

Si fit??Akože ,ak chcem dieťa chcem ho nie pre švagrinú, nech vyhrám ja koľko máš rokov???Zobuď sa!

anonym_836a2b
9. jan 2026

@anonym_autor praj dobré a bude ti dopriaté, praj zlé a bude ti odoprené....

ankare
9. jan 2026

@anonym_autor Verím,že toto je vymyslená téma...

ghoul_
9. jan 2026

@anonym_autor no tak je švagriná p1ca no, taký ľudia sa nemenia

srnka79
12. jan 2026
@denithestrange1993

@anonym_autor jak pocitam tak pocitam od vianoc presiel tyzden tak asi to neurobili naschval nemyslis??? A aj keby,vari by sa ti mali pytat ci ti to takto vyhovuje,ci nebudes ziarlit? Ja neviem...ked mi sestra oznamila ze caka dieta tak som sa neskutocne tesila,rovnako ako z kazdeho uspechu v rodine alebo u kamosov. Tak hadam ste vy s muzom nevynasli robenie deti,stavanie domov a kupovanie aut ci ano? 😂. Pride mi to detinske sa hrat na to kto bol prvy,kto po kom opakuje...Tak mlade rodiny maju predsa len milniky ktore sa opakuju...nezabudni sa urazit ked pojdu nahodou na dovolenku hned o tyzden po vas,to tiez 100%odkukali 😂

@denithestrange1993 hehe, aj moj 9 rocny syn doniesol pred par mesiacmi zo skoly taku frazu, ze "ty si kopirant" 😀 a pouzival to uplne na vseto, napriklad, ze sa on rano obuva a otec s nim (do skoly, do roboty) a syn, ze oco je kopirant. na rozne taketo banality a aj mierne nasrdene, tak som mu vysvetlila, ze ak niekto cita rovnaku knihu ako on, tak nie je kopirant a neopakuje po nom, proste ze to je normalna vec, ze ludia robia podobne aj rovnake veci bez ohladu na to, aby to robili naschval druhym napriek, ze to je proste bezny zivot (asi si v skole tak "nadavali"). nasledne s tym samozrejme prestal, lebo to pochopil, proste mu doslo po mojich opakovanych vysvetleniach. no a to je dieta. a potom su tu dospeli, ktori este nedospeli a dalej sa rozmnozuju a vychovavaju svoje deti k podobnemu spravaniu - osocovanie, zavist, netolerancia, staranie sa do druhych bez sebareflexie a ktomu sa citia este aj urazene. ano, moze byt, moze mat clovek taky pocit, ale ked si nasledne v klude porozmysla a este mu to aj druhi vysvetlia, tak by mu to nakoniec malo dojst. no a ked nedojde - tak tu mame veselo = vztahove problemy v rodine, v praci, so susedmi... mozno aj z nudy a ze im je prilis dobre, ziadne "skutocne" starosti, choroby, stradanie - potom by na take blbosti nemali cas. nuz ale otehotniet, aby som nasr.la svagrinu, tak to ma pobavilo😀DD hned teraz by som mala zavolat svagrinej, ze dokelu, mas 2 auta a dom a ja len 1 a byt a k tomu ti castejsie babka strazi deti (my byvame dalej), ty si ale zakerna mrena, aby ta parom 😂😂😂

srnka79
12. jan 2026
@zetorka

@anonym_autor ja ti verim. nam den pred synovymi prvymi narodeninami oznamila ze je tehotna. na oslave bola stredobod len ona, nie syn. neskor potratila. ale oslavu budem mat v mysli pokazenu navzdy.

@zetorka to vazne existuju takto necitlivi ludia? ako moze stastne oznamenie niekomu pokazit radost? ako to moze niekto povazovat za znicenie oslavy? u nas, keby sa nieco take stalo, ze vsetci pridu na oslavu dietatku a druhy par spomenie tehotenstvo, tak sa vsetci potesime, zagratulujeme a tym to zhasne, dalej sa predsa venujeme tomu dietatku (oslave, torte, atd.), ktore navyse este ani nevie, kde je sever v jednom roku a vsetci sa radujeme navzajom, keciame o vselicom, fotime sa, rozbalujeme darceky a nie ze sa niekto detinsky ofuci a este to aj vytrubuje do sveta, aka krivda sa mu stala. sami ste si oslavu pokazli svojim pristupom. a porovnavat nestastie cloveka ako je potrat s kvazi pokazenou oslavou batolata je hrozne necitlive. samozrejme, ze umrtie nenarodeneho cloviecika je omnoho horsie celkovo. dokonca ani keby mi na tortu padol traktor, dieta si oskrelo koleno a co ja viem co este, ani to by nebolo take zle, ako necitlivo zhodnotit v skratke, ze ti niekto pokazil oslavu a zbytocne, ked navyse potratil... preboha, mne sa rozum zastavuje nad ludmi dnesnej doby, co je v nich zloby a sebestrednosti, smutne...

denithestrange1993
12. jan 2026
@srnka79

@denithestrange1993 hehe, aj moj 9 rocny syn doniesol pred par mesiacmi zo skoly taku frazu, ze "ty si kopirant" 😀 a pouzival to uplne na vseto, napriklad, ze sa on rano obuva a otec s nim (do skoly, do roboty) a syn, ze oco je kopirant. na rozne taketo banality a aj mierne nasrdene, tak som mu vysvetlila, ze ak niekto cita rovnaku knihu ako on, tak nie je kopirant a neopakuje po nom, proste ze to je normalna vec, ze ludia robia podobne aj rovnake veci bez ohladu na to, aby to robili naschval druhym napriek, ze to je proste bezny zivot (asi si v skole tak "nadavali"). nasledne s tym samozrejme prestal, lebo to pochopil, proste mu doslo po mojich opakovanych vysvetleniach. no a to je dieta. a potom su tu dospeli, ktori este nedospeli a dalej sa rozmnozuju a vychovavaju svoje deti k podobnemu spravaniu - osocovanie, zavist, netolerancia, staranie sa do druhych bez sebareflexie a ktomu sa citia este aj urazene. ano, moze byt, moze mat clovek taky pocit, ale ked si nasledne v klude porozmysla a este mu to aj druhi vysvetlia, tak by mu to nakoniec malo dojst. no a ked nedojde - tak tu mame veselo = vztahove problemy v rodine, v praci, so susedmi... mozno aj z nudy a ze im je prilis dobre, ziadne "skutocne" starosti, choroby, stradanie - potom by na take blbosti nemali cas. nuz ale otehotniet, aby som nasr.la svagrinu, tak to ma pobavilo😀DD hned teraz by som mala zavolat svagrinej, ze dokelu, mas 2 auta a dom a ja len 1 a byt a k tomu ti castejsie babka strazi deti (my byvame dalej), ty si ale zakerna mrena, aby ta parom 😂😂😂

@srnka79 heh no zaujimave,tak tvoj 9rocny ma zjavne viac rozumu ako tu autorka. Aj my sme toto na zakladnej riesili kto po kom opakuje,nakoniec sme zistili,ze prva bola Britney Spears 😂😂😂

zetorka
14. jan 2026
@srnka79

@zetorka to vazne existuju takto necitlivi ludia? ako moze stastne oznamenie niekomu pokazit radost? ako to moze niekto povazovat za znicenie oslavy? u nas, keby sa nieco take stalo, ze vsetci pridu na oslavu dietatku a druhy par spomenie tehotenstvo, tak sa vsetci potesime, zagratulujeme a tym to zhasne, dalej sa predsa venujeme tomu dietatku (oslave, torte, atd.), ktore navyse este ani nevie, kde je sever v jednom roku a vsetci sa radujeme navzajom, keciame o vselicom, fotime sa, rozbalujeme darceky a nie ze sa niekto detinsky ofuci a este to aj vytrubuje do sveta, aka krivda sa mu stala. sami ste si oslavu pokazli svojim pristupom. a porovnavat nestastie cloveka ako je potrat s kvazi pokazenou oslavou batolata je hrozne necitlive. samozrejme, ze umrtie nenarodeneho cloviecika je omnoho horsie celkovo. dokonca ani keby mi na tortu padol traktor, dieta si oskrelo koleno a co ja viem co este, ani to by nebolo take zle, ako necitlivo zhodnotit v skratke, ze ti niekto pokazil oslavu a zbytocne, ked navyse potratil... preboha, mne sa rozum zastavuje nad ludmi dnesnej doby, co je v nich zloby a sebestrednosti, smutne...

@srnka79 za tym je omnoho viac, ako ma chcel rozdelit od muza, ropravala mu aka som ku***, napadla ma ryzicky pred rokmi… o druhe dieta sa snazili, vedela ze je len v druhom mesiaci a aj tak to musela vsetkym vytrubit den pred oslavou a jasne ze bola stredobod pozornosti…to nie je len o tom ze to neprajem.
ved vsetci zagratulovali a riesili len ju, mojho syna si nevsimali.
my sme sa nesfucali, normalne sme fungovali.

srnka79
14. jan 2026
@zetorka

@srnka79 za tym je omnoho viac, ako ma chcel rozdelit od muza, ropravala mu aka som ku***, napadla ma ryzicky pred rokmi… o druhe dieta sa snazili, vedela ze je len v druhom mesiaci a aj tak to musela vsetkym vytrubit den pred oslavou a jasne ze bola stredobod pozornosti…to nie je len o tom ze to neprajem.
ved vsetci zagratulovali a riesili len ju, mojho syna si nevsimali.
my sme sa nesfucali, normalne sme fungovali.

@zetorka v poriadku, do detailov nevidime, nepozname nikoho z vas, to nic nemeni na veci, ze z toho prispevku to tak otrasne vyznelo. Natiska sa ale otazka (ak ste taki ludia a mate taketo hrozne vztahy a evidentne sa neznasate), preco sa vobec stretavate? Ako my ma mk mozme s tymto nieco urobit? Len dat nazor/radu na zaklade napisaneho, to len ludia, co to ziju, si to musia vyriesit. Ja mozem len napisat, co by som spravila ja. Otvoreny a uprimny clovek by tieto nechutnosti vyriesil priamou konfrontaciou a vyjasnil si to. Pripadne introvert, co nema rad konflikty, by cusal, ale ma moznost takychto ludi nepozyvat, neriesit, nebavit sa s nimi. Ja to napriklad riesim tak. Ked ma niekto dlhodobo schvalne nici, koncim s nim, bavim sa cisto formalne, nepripustam si jeho kydy a nerozmazavam to ani na koni, lebo ja som zodpovedna sa svoje ciny aj rozhodnutia a ja znasam nasledky. A mam klud a moje dieta aspon nevidi hadky a sustavne nervy. Proste vsetko sa da, ked sa chce. Aj ked je to tazke. Rodinu si clovek nevybera a kazdy ma nejake krivdy, tak snad si s tym dospely clovek nejako poradi, ved nase stastie nezavisi od druhych, ale od nas a nasho pristupu. Mne taketo situacie pridu az nerealne a smiesne, lebo ja by som ich upratala hned, hoci som introvert a neznasam konflikty, ale mam aj silny zmysel pre spravodlivost a ten prevysuje, takze si narobim poriadky, ak to ide a ak nie, tak "utekam" z problemu, ak ho neviem vyriesit, lebo trpiet nemienim, prinasa to len zdravotne problemy. Netvrdim, ktora cesta je spravna, len ze mas vzdy na vyber - v skratke: ujst, bojovat, ignorovat - podla povahy a schopnosti. No tak drzim palce, nech sa veci uz len zlepsuju a nech najdes silu, ako byt spokojna. Pekny den😉