Závisť v rodine
Stalo sa niektorej z vas, ze v rodine Vam zacali závidieť a pokazilo to vztahy? Napriklad uspech v praci, investicny byt, dom, dovolenky, dedičstvo, slobodu atd.
Citite, ze sa vase vztahy zmenili aj ked Vam dotycny do oci nic nepovedal?
Mna sa raz, ked som bola teenagerka, na kare pytala nejaka vzdialenejsia rodina kde chcem robit. Ja, ze v nejakej medzinarodnej organizacii ako OSN a pod. A reakciu si pamatam dodnes: “… a potom pride realita” a vsetci sa zacali smiat 😆
Aj tak sa mi to napriek nulovej viere, nikto ani nepomyslel, ze mozno na to mam, podarilo.
Ale jasne, netreba sa chvalit, ja ani neviem, ci vedia. Je mi to jedno
Možno áno, ale neviem o tom. Mňa zbytočne reči nezaujímaju.
Ano, stretla som sa. V rodine to boli najviac. Aj ked s odstupom casu a vyssim vekom tych ludi ani nepovazujem za rodinu, ale za vzdialenych pribuznych.
V casoch, ked som makala, aby som uspela, tak som od takeho s vysmechom pocuvala, ze ci si myslim, ze uz len ja by som take nieco dokazala. Ale vdakabohu za to, aspon viem, ze uz ked v rodine moze mat clovek takych prehnitych ludi, tak pri cudzich uz vobec nema mat ruzove okuliare. Naucilo ma to inym nevesat na nos nic osobne, ist si svojou cestou a nebrat si osobne ziadne take narazky, pretoze tie reflektuju ich vlastne neistoty, frustraciu, hnev, smutok, nie to, ze ty robis nieco zle.
@anonym_4e1225 krasna pravdiva odpoved.
U nas moja mama povedala mojmu bratrancovi, ze sme kupili investicny byt a odvtedy na nas kuka cez prsty aj so zenou... 🤦🏻♀️
@anonym_38a7d8 ale tak bratranec to neni take hrozne horsie by bolo keby brat zavidi
Vies, zial nie kazdy si uvedomi ze mame vsetci rovnake sance...študium, praca, rozhodnutia ktore irobis, určujú tvoje smerovanie. Jednemu sa dari viac ako druhému, ale vzdy je každý strojcom vlastného šťastia.
Ja napr.zavidim kamoske ze ma cestovnú agentúru... ale teda ja len v tom dobrom. Viem ze obe sme boli na rovnakej vyske, čiže odrazovy mostik uplne rovnaky...to ze ona isla cestou svojho sna a ja uplne inym smerom...obe cesty su v poriadku. Mozno ona mi tiez zavidi rodinu...a mozno nie.
Každopádne sa treba starat o seba a realizovat sa... jedine tak sa plnia sny
@katkaseiner Nie je každý strojcom svojho šťastia, pekná blbosť.
@anonym_autor - zavidis ty alebo zavidia tebe? U nas v rodine sa to nepokazilo. Dovolenky si uzivame spolu. AJ teraz sme dve setry so sesternicu spolu so siedmimi detmi. Gazdujeme spolocne. Takto fungujeme od malicka. Ak mam viac, delim sa.
Ano, aj my mame v rodine. Ja som sa prestala delit o svoj zivot s urcitou castou rodiny, ale aj tak sa to dozvedia, lebo manzel to berie inak, a on sa pochvali aj za mna. Prestala som riesit v momente, ked som bola asi 2 mesiace po porode cisarskym a dotycna osoba videla, ze mam na chodbe polozeny balik z DMka (prisla na navstevu). Hned komentovala, ze to si nemozem ist kupit sama do obchodu, ale davam si doniest? Byvam 5 km od mesta, samozrejme som kupovala veci pre dieta, velke balenia. Mozem toto nazvat zavist alebo hlupost danej osoby? 😄
@anonym_autor Ja sa teším veľmi, ked sa rodine darí .Máme dobré vzťahy a sme si oporou aj v širšom príbuzenskom vzťahu a stretávame sa pomerne často. S manželovej strany menej, oni to nemajú ako my,ale mám ich rada.
@anonym_autor napíšem ti, prečo to môže byť, trochu iný uhol pohľadu. Keďže takýto ľudia sa tiež často zmenia, prípadne nemusia a sú tak od začiatku, že pozerajú na tých , čo majú menej, horší dom, horšiu prácu, ako na niečo menej. Nezavoláš si domov niekoho, kto pozerá na tvoj dom zhora alebo nebudeš tráviť čas s niekým, kto sa tvári ako je za vodou a ty si nič, nejaký neschopak. Pripadne sa ešte chváli alebo pripomína ako a čo má a aký je úžasný , zabezpečený aj na dôchodok a druhý nevie, čo ho čaká a ako zabezpečí svoje deti, tak čo mu má na to povedať? Pritom často je to o zhode náhod, šťastí a pod. Radšej sa človek stretne s ľuďmi , čo sú na tom podobne a môžu sa cítiť uvoľnene.
Ano, aj my mame v rodine. Ja som sa prestala delit o svoj zivot s urcitou castou rodiny, ale aj tak sa to dozvedia, lebo manzel to berie inak, a on sa pochvali aj za mna. Prestala som riesit v momente, ked som bola asi 2 mesiace po porode cisarskym a dotycna osoba videla, ze mam na chodbe polozeny balik z DMka (prisla na navstevu). Hned komentovala, ze to si nemozem ist kupit sama do obchodu, ale davam si doniest? Byvam 5 km od mesta, samozrejme som kupovala veci pre dieta, velke balenia. Mozem toto nazvat zavist alebo hlupost danej osoby? 😄
@anonym_e5f09a som to práve napísala vyššie. Sedí na tvojho muža, chvalenkara.

@anonym_autor zial poznam takych co zavidia aj ked ti dakto umrie len preto ze si myslia ze zdedis peniaze.