Zavolali by ste svokrovcom ohľadom nepozvaných hostí?
Baby ,moja dcéra má zajtra 8rokov, robíme malu oslavu pre rodinu, tentoraz sme vynechali ,jej bratrancov s rodičmi, pretože naše deti ich tu nechcú, naposledy ponicili hračky, dotrhali knihy..ide o to že to sú miláčikovia svokrovcov , a bojíme sa že aj tak ich prinesú ..pretože deti u nich trávia víkendy..
Deti povedali svokrovcom,že ich nechcú u nás na oslave už pred pár mesiacmi, ja som povedala tiež , avšak oni veľmi nerešpektujú..
Pozvanie som napísala, vyslovene tak že pozývame dedka a babku, ale aj tak mi je zle z toho že proste ich donesú ..
Čo by ste spravili ?
Toto je posledná oslava, veľmi sme sa s mužom pohádali kvôli tomu aby rodičom zavolal že nech ich nedonesu pre istotu..on je proste inak výchovany ale aj jemu veľmi vadia...
Už som z toho na prášky ..
Viem že keď im budeme kvôli tomu volať ,veľmi sa urazia, oni sú ťažká povaha..ja vôbec neviem čo robiť , mňa j.bne keď ich uvidím pred bránou s nimi ,že schválne ich prinesú ..
Deti majú 9 rokov ,ale výchovu ako opice bohužiaľ..svokre rozbili okno, televízor proste nezvládnuta výchova..
Určite prídu s nimi.Napis potom som zvedavá Toto si mal s rodičmi vybaviť muž.Kvoli nevychovanym deťom nebude mať tvoja dcéra ďalšie narodeniny?
Oni vás nikdy nepozvali...ale starí rodičia väčšinou pomáhajú slabším, chudobnejším, neschopnejsim deťom.O pár rokov sa majú načo tešiť.a možno som sviňa ja by som ani svokrovcov nezavolala voláš ich, nie deti ich nepodarenej dcéry.
No...vsetci tu riesite svokrovvov.
Zdvihni telefon,zavolaj SVAGROVCOM!!! nech si svoje deti vezmu domov,pretoze stari rodicia idu k vam a vy ani vase deti tie ich deti skratka nechcu...
Preco toto neriesite priamo s rodicmi deti,ked budu doma a byvaju len 200m od svokrovcov?
@eliska13 sú bohatší , nad nich není, oni majú patent na výchovu, na peniaze na život...z toho aké majú deti sa smeju ,im to pripadá ako dobrá historka ako ich syn hodil od nervov niečo , na Tom že malý rozbil okno záhradnom domčeku sa bavia, ešte svokre povedia že zas vak rozbil okno ..a svokra ticho..práveže nad nich nie je
nech ich ide tvoj muž vyzdvihnut autom a ked uvidi, ze chcu dovliect aj tych faganov, pekne ich odvezie tych 200m k ich rodičom a vybavene....
@bmolko toto môj muž nespraví
@bmolko ber prosím na vedomie že ja mám slabocha muža, v tomto,s cudzími ide aj pästný súboj, s rodičmi je jak vymenení
Preto rieš tie deti,keď sú u vás,tak budú dodržiavať vaše pravidlá a neexistuje inak.Váš dom,vaše hranice, čo hosť smie a čo nie.Inak tie deti budú strpčovať život všetkým okolo celý život?
@h2 presne tak, je to aj môj dom a keď je muž slabý, riešim ja. Aj jeho.
Nebudú mi predsa zasrani žrať nervy, ničiť majetok, tyranizovat deti. A dupľom svokrovci. Zavolám a vybavím. Prídu k bráne s doprovodom - nepustím. Začnú vykrikovať, svokor nadávať - ukáže sa charakter rovno na ulici, pred divákmi, pred vašimi hosťami ( poprosím ich aby prišli určite skôr ako sú pozvaní oni). Muža konfrontujem v kľude, či toto nechá páchať na jeho žene a deťoch, nech si rozmysli ako sa zachová a či mu máš zbaliť veci a nech ide s nimi. Vy to môžete riešiť v kľude ale zasadovo, deti nebudú mať krik v dome, ale to svokrovci sa ukážu, zavriete dvere , ukludníte situáciu, vysvetlite si to, a potom oslava prebehne v kľude.
A že sa zrazia ?! Na nech !! Aspoň im dáte najavo, že si srať na hlavu nedáte, že sa zastanes seba aj detí
Inak,mna napadlo-tie deti nechodia do skoly,skolky?
Aj tam vsetko nicia?
Ved to uz by ich vylucili....🤔
Mne to pride-oni skusaju,co vsetko im prejde..
Mala som tu kedysi kamosku so synom.
Bol maly,zlaty...ale zasadne sa "hral" s trsnenim ci srofikmi na oknach,ohybanim zaluzii,buchanim loparom po skle na stole...proste schvalne nicil veci...
Prvy den som sa /cez slzy/ usmievala,druhy den som mu len jemne vzala lopar alebo proste vec,co nicil...3.den som si ho uzvzala bokom a vysvetlila dost jasnymtonom,ze koli nemu nebudem vsetko prerabat,lebo on ma zalubu v niceni veci...matka mu nepovedala absolutne nic.
po rokoch sme sa stretli,slobodna matka.
Bola tu tyzden...
Prvy raz
Ale urcite posledny ☝️
tak mu to navrhni a ked povie nie, oznam mu, že teda ked zazvonia pri dverách aj s tymi nepozvanými chalanmi, tak ich vyhodiš všetkych. Či to bude pre neho lepšie riešenie. A pripomen mu, že celú oslavu platí tvoja mama.
😅Su tu za 2023 asi 4 temy...
Zavolat ci nezavolat
Nechat si z domova spravit "kúlnicku" s rizikom, ze strhnu TV a starki (zo svagrovcami, ci bez nich) sa budu smejkat ako retardovani😂.... Dilemy, no.
No ja by som ani svokrovcov nepozývala a nie teraz trpnut ako to vyriešiť. Na oslavu sa pozývajú len ľudia, ktorých tam chce oslávenec. A tiež neviem prečo má byť toto posledná oslava na ďalšiu zase pozveš len koho tam chceš mať, nie je tvoja povinnosť pozývať celú širokú rodinu keď sa nevedia správať.
@osky oni nemajú čo riesit svagrovcov. Rozkazovať im okolo detí.
To iba svokrovcov, lebo tí sú pozvaní tak iba oni sa musia zariadiť. Buď prídu sami, alebo vôbec.
Hlavne muž je na vine, nezastane sa svojej ženy, svojich detí, svojho majetku, neuprace slušne rodičov, sestrinych harantov, neurobí poriadky v rodine,
Narobím ich ja ako žena , matka, majiteľka, a bolo by minút lautr fuk, ako to dopadne. Nejde pár rokov po dobrom ? Tak to pôjde po mojom aj keby triesky lietali, len také fukoty by boli. Ešte aj ostatní pozvaní hostia sa má zastanú a podporia
@cacianka Na jednej strane máš úplnú pravdu. Ale neviem... rozhádať sa s mužom, svokrovcami, cez tie deti nepriamo aj so švagrovcami v deň oslavy narodenín dcéry a pred ňou a celou zvyšnou rodinou a pokaziť tým celý deň úplne všetkým? Radšej by som to riešila vopred a s čo možno najmenším cirkusom.
Keby som vydela, ze idu aj detmi tak vypnem zvoncek a neotvorim dvere. Ako posledne riesenie.
Ja som synovca 9 r musela upozorniť, keď moju dcéru topil v bazéne a ona kričala, že nie.Svagrina bola urazená, že deti veď sa len hrajú prečo im do toho zasahujem.Nakoniec sa dcéra pogrcala z vody hodila tyčku v bazéne ja som sa už neovládla a vynadala švagrinej.Ale ona bola v kľude píla Prosecco a občas povedala Tomáško hrajte sa pekne.Este my sme boli zlí, lebo hneď o incidente vedela svokra a či vieme koľko stojí aquapark a oni naňho nemajú.Menit celú vodu čakať, kým sa zohreje.To boli u nás naposledy.Moje baby sa hrajú normálne chlapci sú divočina a som rada, že sme sa ich zbavili..Ešte aj môj muž mal telefonát od mediátorky svokry🙂čo som si to dovolila upozorňovať vnucika.Ale, že som nakúpila, prichystala pohostenie, decko islo na wc v mokrých plavkách všade voda to nikto nevidel.Este mal tú drzosť povedať, že je hladný a zavoláme pizzu.Svagrina nepriniesla ani kúsok ovocia či džús a ani sa nedostala čo je dlžná za pizzu.Sto krát som povedala, že do bazénu sa umyjú nohy všade tráva.Nie, je to naše a nikto sem nepride
Keď je muž mumák, musíš riešiť ty. Proste neexistuje, že si necháš skazit oslavu, resp. tvojej dcére. Ešte aj dom vám zdemolujú. Kvôli nevychovaným harantom budeme mať všetci pokazený deň až na svokrovcov, ktorí budú spokojnučkí, že s vami zase vypiekli. Je ti toto treba? Je ti treba na oslave stará mater, ktorá nevie čo sa patrí, svokor ktorý by ti bez problémov vynadal a skončil s tebou? Smutná dcéra? Veď ju tým budeš učiť, že ma ustupovať za každú cenu a vychováš z nej rovnakého slabocha ako je tvoj muž, že všetko je viac dôležité ako ona a jej šťastie. Ideálne to vyrieš pred, aké podľa mňa aj keď im zavoláš aby nechodili s tými deťmi, tak povedia že dobre a aj tak ich dovedú, lebo slovo rešpekt nepoznajú, lebo im ešte nikdy nezastavil hranice. Proste konfliktu sa asi nevyhneš. Ale ten by pravdepodobne nastal aj keby deti do domu pustíš. Myslia si, že nad nich nie je? Lebo im dovolíte si to myslieť. Par konfliktov a už budú krotkí ako baránci.
@cacianka prosim ta...
Ked svokrovci su nepovolni,treba hadam riesit deti s ich rodicmi.
Je normslne im vysvetlit,ze stari rodici sa mrzia im dohovort,a nechat im deti...
A ty ich na oslave nechces..
Vsak ti stari rodicia su v podstate medzi 2 mlynskymi kolami.
Rozhodovat sa pre dceru a jej deti,albo pre syna a jeho dceru...
Ale toto si treba vykomunikovat medzi sebou,a hlavne vopred.
Nie v den oslavy.
Aby ju pokazili...
Je hrozne,ze clovek si nemoze vo vlastnom dome urobit vlastnu oslavu ako to on chce...
A preco.
Lebo niekto ,kto ma na salane svoje deti,ma na salame aj vsetko a vsetkych ostatnych...
To je ok?
Keď prídu aj s deťmi jednoducho v bránke povedať jej vy ste prišli aj s deťmi, ale oni pozvané nie sú a nie sú tu ani vítané. Dovidenia. Zatvorim bránku a nech si tam robia a hovoria čo chcú. Ja by som ich dnu nepustila.
Vy ste tí, ktorí mali ist na dovolenku a nemal sa im kto postarat o psy, lebo keby to urobili svokrovci, dotiahli by k vam domov aj tie druhe vnucata, ktore vam uz predtým zdemolovali dom?
Zhodou okolnosti aj moj syn ma dnes oslavu narodenin 🙂 vsetko najlepsie prajem x
Ja by som uz nikam nevolala. Svokrovcom ste povedali, ze si vo svojom dome na oslavu synovych narodenin neprajete hentych malych smradov.
Tak ked s nimi pridu, tak otocit vo dverach s tym, ze na oslavu neboli pozvani a nic nevysvetlovat.
Keby mi svojor povedali, ze som p..., tak by som mu ppvedala, ze taka ista ako heho mater, co ho tak vychovala. A zabuchla dvere. Od svokra by som ocakavala ospravedlnenie a kludne by som prerusila vsetky styky.
Ja si momentalne urcujem boundaries, hranice, dva roky po smrti manzela som konecne mentalne v poroadku, by si sa divila, ako Leydia skrotnu, ked si chranis svoje.
Daj nám vedieť ako ste to vyriešili, verím že dcéra si užije oslavu. A všetko najlepšie prajem
@ahhola ja si toto všímam hlavne u starších rodičov čo mali deti okolo 40ky a už proste nemajú toľko energie. Samozrejme nie všetci 40nici su takí, ale toľko k mojej štatistike z okolia
S rodinou je to tazke, tej sa clovek len tak nezbavi, nejake vazby tam ostavaju stale a ked clovek nechce fakt uplne pokazit vztahy a zaroven vyhoviet partnerovi, je to velmi tazke.
Je aj moznost oslavy mimo domu. Viete ist na kolac do cukrarne, niektore detske kutiky robia oslavy, piknik v prirode sa da spravit... Vela moznosti je aj mimo domu. Niekedy je zlozitejsie tam dopravit tortu a obcerstvenie, ale da sa to. Mozte este porozmyslat, ci neviete oslavu presunut.
Teraz ste uz svokrovcov zavolali, ale do buducna viete robit aj oddelene oslavy. Zavolate svoju strany rodiny, urobi sa kludna oslava a so svokrovcami pojdete sadnut niekde von do cukrarne ci do restiky a uz vam moze byt jedno, ci pridu aj s detmi ci nie, hlavnu oslavu si vase deti uziju a na "malej" oslave vam nic neznicia, lebo nebudete doma.
Teraz mas moznost to poslednykrat nejak pretrpiet. Alebo ist do konfliktu hned. Ak si vyberies konflikt, budes mat aspon jasno, co mas cakat. Len je riziko, ze sa rozhadate a neviem teda, ci vam to az za to stoji.
A pokial si vyberies, ze to proste este raz prezijete, tak sa posnaz aspon poskryvat hodnotnejsie veci, pripadne mozes skusit vymysliet nejaku aktivitu pre deti alebo sa snazit nejak regulovat to, kde sa pohybuju a co robia, ze im vymyslis nejake hry alebo cosi take. Ak by teda boli schopne toho. Bolo by to namahave, musela byt si byt cely den ako na ihlach a riadit citlivo vsetky aktivity, ale mozno by nebola oslava az tak pokazena.
S nevychovanymi detmi je to tak, niekedy su len nevychovane a nic nepomoze. Niekedy su frustrovane z nezaujmu rodicov a jediny sposob, akym vedia zaujat, je takyto. A niekedy sa nudia a neboli naucene, ako sa slusne zabavit aj same. Sama mam skusenost, ze ked som sa niektorym "divym" detom snazila povenovat a vymyslela som im aktivity a komunikovala s nimi ako s dospelymi namiesto neustaleho kritizovania a zakazovania, zrazu krasne spolupracovali a dokonca ma zacali brat ako autoritu a obcas aj posluchli. Vychovu tym nezmenis, ale mozno aspon zmiernit negativne dopady na vasu oslavu. Kedze pises, ze rodicia sa o ne velmi nezaujimaju, tak moze to byt tento pripad, ze su stratene, lebo citia, ze su kazdemu len na obtiaz, nikto s nimi nema trpezlivost, nikto neoceni ich spolocnost, nikto sa im nevenuje a vzdy su len kritizovane, tak frustraciu davaju von divokostou. Ak pocitia z tvojej strany, ze si im venovala trochu casu a pozornosti, moze byt, ze pri tebe budu poslusnejsie. Nehovorim, ze to tak musi byt, ale je tam mozno sanca.
@cervenaruza123 Ale tu nejde o to, že tie deti na tej oslave nechce autorka, lebo jej zničia dom. Nechce ich tam jej dcéra - oslávenkyňa. Lebo jej zničia oslavu. Či už to bude doma, alebo v cukrárni, alebo vonku. Len tak mimochodom, ty by si brala cudzie nevychované deti do cukrárne?
Boze, este ani svokrovci neprisli a uz viete, ze donesu vnukov. Ak by dosli s vnukmi, rovno pred krpatymi by som svokrovcom povedala, ze sme pozvali len ich, lebo chlapci minule pokazili celu oslavu, znicili to a to a deti si nepraju, aby sa to opakovalo. Nech to ti vnuci pekne pocuju a hanbia sa. Usadila by som ich a jednu vec by vyparatili, boli by slusne aj so svokrovcami odprevadeni. Treba komunikovat svoje priania.
Riesila by som to ako @dadis. V momente, ak by decka zacali saliet, poprosila by som starych rodicov, nech si ich upracu, alebo nech odidu, oslavenkyna ich nechcela, nerespektovali ste to, tak zial, musite si to nejako poriesit. Oslavenkyna si chce uzit oslavu, nie kukat na blaznive decka.

No ja by som takych nevychovanych spratkov tiez neakceptovala urcite a keby mi ich tam dotrepu , dala by som ich do laty ja sama hoc by to neboli moje deti a kludne by som sa potom aj povadili s ich rodicmi co za opice to vychovavaju, ci si nevedia deti upratat.