icon

Zdravotné problémy sestry

gubcikova
15. jan 2014

bojím sa o sestru.začnem sestra má 37r.mama nám zomrela pred 6 rokmi.ja som sa odstahovala a sestra žije sama.má priateľ,ale to je taký priateľ(radšej o nom pomlčím).je bezdetná.8rokov pracovala v ADELI centre ako sekretárka.robota od pondelka do soboty 8:00-18:00 piatky 23:00.aj ked mala voľno musela riešiť problémy v práci.s auguste odpadla.zistili jej tetániu.mala rôzne vyšetrenia.ona je ešte k všetkému celiatik.v septembri dostala slinú chripku.odvtedy je doma.ku chripke sa pridružil aj únavový syndrom.stále je unavená a má stavy kedy nemôže chodiť ani sama.inak celé dni skôr spí,alebo leží.v novembri zase dostala zápal močovej trubice a nemohla močiť.pred vianocami dostala hnačku,ktorá trvá dodnes.bola aj u lkeárov no nik nezistil čo je príčina.teraz má zase gynekologické problémy a asi má cystu.všetko sa jej rúti.navštevuje aj psychologa,ktorý ju učí relaxovať a počúvať svoje telo.má aj relaxačné procedúry,kde počúva relaxačnú hudbu.okrem magnézia nič iné neberie.mám o nu strach.povedzte mi ale úprimne má šancu sa s toho všetkého dostať?ako dlho vydrží takto fungovať ľudský organizmus?

Strana
z2
maznacik007
16. jan 2014

@gubcikova hej jasne, fakt podla mna je na mieste psychiater a mozno lieky a mozno aj nejaky pobyt intenzivna terapia by jej vratili chut do zivota....
mozno zviera ak by mala za neho zodpovednost ... ze by aj von musela ist a tak ...

zrka
16. jan 2014

@gubcikova ano, urcite moze. Ja som to nechala zajst prilis daleko. Stale som si myslela, ze ved to prejde - a az isla zo mna krv potom som utekala k mudr. Tento zapal je uzko späta so stresom a teda aj fyzickym vycerpanim.

gubcikova
autor
16. jan 2014

@maznacik007 má psa,ale väčšinou ho venčí jej priateľ
@zrka kde ti to zistili?na gaste?

zrka
16. jan 2014

@gubcikova ano na gastre. Najskôr odber krvi, tam mi asi vysli zapalove hodnoty, potom mi urobil kolonoskopiu, zobral vzorky a vlastne uz pri tom zostil, ze mam ulceroznu kolitidu. Forma zapalu ´hrubého creva

jabadaba
16. jan 2014

@gubcikova toto nahlaste na Inspektorat prace celkom urcite, plus by som sa neparala s medializaciou. To ako, ze ona ma prijat klienta so zlomenym prstom? Ved si pisala, ze sestra je sekretarka! Za dalsie, ako som citala ich web stranku je to neurologicko relaxacne centrum. Co ma s tymto diagnoza zlomeny prst? 😲 K tomuto ucelu sluzia bezne pohotovosti. Klient velmi dobe vie od kedy do kedy je jeho centrum v prevadzke, ci? Mimo uradne ci ordinacne hodiny nech sa paci, spital, pohotovostne oddelenie alebo urgent prijem ak je taky akutny, ze sekretarka musi skocit aj cez vikend a o polnoci! To co za dementov maju za klientov a co je to vobec za chora filozofia fungovania? Zaujimave, tu sa bude fritzl rakusky hrat na 24 hodinovy servis kym doma to svati nedelu a vtedy ani verejne hajzle nefunguju! V nedelu clovek ani suchy rozok u nich nekupi, Na co sa teda pan majitel doraba? Magor jeden. Az som sa rozculila. Brante sa. Zdravie ma tvoja sestra len jedno jedine. A je plne nahraditelna. Tak k nej pristupuje aj pan majitel. Akonahle ona padne na usta tak v Adeli ani brvou nemihnu, prekrocia ju a pojdu dalej. S inou nahradou. Nikto ju nepojde od nich ani ratovat, ani lutovat. Tak neblbnite a nehazardujte so zdravim. To je kazdemu ukradnute. To si musite ustrazit vy!

gubcikova
autor
16. jan 2014

@jabadaba ona má na starosti rusky a nemecky hovoriacich klintov a ked sa niečo takéto stane musí tam byť ak o tlmočníčka.proste celé na hlavu

jabadaba
16. jan 2014

@gubcikova tak dufam, ze k platu sekretarky ma aj plat tlmocnicky. Ak nie, tak ju sprosto zneuzivaju ako to bolo napr. aj v mojom pripade. Jeden plat a poziadavky za tri agendy! Zdravie na srot a nikto ani okom nemrkol. Moj problem. Po mne prislo dalsich tucet takych zneuzivanych hlupani. Fluktuacia vo firme ma tiez znacnu vypovednu hodnotu o celkovek kulture. Cim vyssia, tym firemna kultura nizsia.

haslerka27
16. jan 2014

syndrom vyhorenia,psychicke problemy a zrejme aj nejake metabolicke poruchy.treba komplexne vysetrenie,od krvi,cez gastro,az po psychologa.

janaochi
19. jan 2014

@gubcikova ahoj,som záchranárka,ja ti to poviem tak,že tam je nedoriešená tetánia a psychická choroba.

gubcikova
autor
19. jan 2014

@janaochi ahoj dakujem.tiež si myslím že tam bude hrať už najväčšiu rolu psychika.musí sa už len asi sama chcieť s toho dostať

Strana
z2