icon

Žena stíhačka

25. dec 2020

Zdravím vsetky/vsetkych co tu ste. Som muz mam 27 rokov a chcel by som si vypocut vas nazor na vec,mozno je to normalne no mne to tak nepride. S manzelkou som uz štvrtý rok, od 2019 manzelia. Ma 25 rokov. Moj problem je ze ma neustale kontroluje, vzdy chce vediet kde som, vola mi stale vsade, ak nezdvihnem doma ma zvozi ze preco som nezdvihol kde som bol s kym, preco som neni doma s nou. A dokonca minuly tyzden mi volala kolegyna z prace a ona mi zdvihla mobil. Naozaj sa za to na nu hnevam a ona ani nechce pripustit ze to je chyba zdvihat muzovi mobil. Vraj je moja manzelka a ma pravo o mne vediet vsetko. Ja neviem ci to tak funguje vsade?? ved mne to pride chore zdvihnut mobil, pritom nikdy som jej nedal ani dovod ma podozrievat z neveery alebo co. V zovote by som ju nepodviedol ale toto je uz cez. Viem ze tu niektore povedia vydiskutujte si to spolu, ale ona nechape ze to je chyba zdvihnúť nobil tak neni o com diskutovat. Dost sa mi zacina jej spravanie hnusit, prosim baby myslite ze ie to normalne vy to snad doma tiez robite manželom/priatelom?

panelacikova
25. dec 2020

@columbine no fantasticky rozpísané! súhlasím s každou vetou 🙂

viikkki
25. dec 2020

Nie keď nezdvihne mobil tak ma nato dôvod nemá čas nepočuje atď.... Viem ze by ma nikdy nepodviedol verím mu predsta vzťah a manželstvo je na spoločnej dôvere a pochopení sa

stela1996
Autor odpoveď zmazal
lucinka1988
25. dec 2020

Toto som manzelovi nikdy nerobila, sme spolu 12 rokov, z toho 6 manželia, ale cítila by som sa sama pred sebou blbo a bolo by pod moju úroveň niečo také robiť. Zdravý vzťah má byť založený na dôvere a určitej voľnosti medzi partnermi, ak to tam nie je, nie je to v poriadku..

stela01
25. dec 2020

Ono podľa seba súdim teba .....

V poriadku to nieje .... buď by som jej to oplatila rovnakou mincou čo je smiešne , navštívila odborníka alebo čau
To sa bude len stupňovať mrzí má to

lopka1313
25. dec 2020

Suhlasim s @columbine. S ex som mala tiez problem, ze som netusila kde je a kedy pride, a vobec som sa teda nevedela zariadit ani nic, a zaroven som mala casto kvoli tomu nervy, lebo proste neistota, ci sa mu nieco nestalo, alebo len to, ze mal byt doma, lebo sme sa dohodli a nedosiel... nie je to dobre. Pritom uplne staci, ked mi partner oznami, idem tam a tam a vratim sa asi vtedy (pripadne, ako vysperkovanie, ci tam bude jest, alebo mam navarit :D ) hned som kludnejsia a absolutne neriesim a nestresujem, co s nim je, ani si nic nedomyslam, beriem ako fakt, ze je tam, kde je. A pritom ak sa to zmeni, mame telefony, aby sme si zavolali/napisali. Ale zaroven rovnako oznamujem aj ja, kde som, kedy asi dojdem, a ked sa okolnosti zmenia, napisem alebo zavolam, ako sa to zmenilo... pride mi to uplne prirodzene, ked spolu byvame 🙂

Ohladom dvihania telefonov to je take... neviem. Obcas dvihnem telefony rodicom (nebyvame spolu, ale chodievam k nim na vikend alebo tyzden), lebo su niekde vonku a zvonia im. Aj sluzobne. Tak dvihnem, predstavim sa a poviem, ze dany rodic je niekde vonku/odisiel a zabudol mobil doma alebo co sa deje. Mama je personalistka a otec veduci v nepretrzitej prevadzke, takze tie mobily zvonia casto a v roznych casoch, aj cez vikendy alebo dovolenku, proste je to sucast ich zivota. Viem tak bud odovzdat odkaz jednemu z nich, pripadne ich narychlo pohladat, ak je to surne, alebo im len oznamit, ze im volali z prace, nech sa im ozvu spat. Otec nedviha ziadne cudzie telefony (obcas ani svoje), mama casto aj ocove (rad nechava mobily doma :D ).

Moj priatel je na mobiloch stale, ja tiez. Ale obaja mame chvile, ze mobily proste odhodime a par hodin sme off. Priatelovi som zatial dvihla telefon, len ak volal spolocny kamarat alebo soferoval a poziadal ma o to, on moj este asi nedvihol, ale predpokladam, ze mojej mame bude v buducnosti dvihat velmi casto (kedze ta sa len tak nevzda a vola kym nedvihnem). Nemame s tym ziadne problemy.

Inak bezne si pisem aj volavam s byvalym kolegom. Travili sme spolu obednajsie prestavky, zije sam, vie, ze mam priatela a priatel vie o nom. Vola sa to kamaratstvo, a funguje aj ked je clovek len kamaratom jedneho z partnerov. Som introvert a kamaratov mam malo, ale vlastne vsetci su muzi, s kt. sme stravili isty cas spolu - su to blizki spoluziaci alebo kolegovia, a sucasni partneri na tom nic nemenia. Priatel ma kamaratov asi 1000 a kazdeho vola "laska moja" "svetlo mojich oci" alebo im spieva vyznania na dobre rano :D - ci su to zeny alebo muzi a kludne aj v case, ked su so svojimi partnermi, alebo on so mnou v 1 miestnosti :D ale to je jeho sposob komunikacie a vsetci to berieme s usmevom 🙂

ktochytavzite
25. dec 2020

Tak ju ignoruj

ktochytavzite
25. dec 2020

ved ku zrus,skratka nedvihni jej telefon a ende,pochopi,dvihni raz denne a ked bude ti vyzvant tak jej napis sms,ci nieco surne

november1111
Odpoveď bola odstránená
asia83
25. dec 2020

Bežne zodvihnem mužovi mobil, keď nie je prítomný, aby som oznámila, že teda manžel nemôže zodvihnúť práve. A áno, chcem vedieť kde manžel práve je a čo robí. Je to normálne, je môj manžel, partner, otec našich detí, už nie je samostatná jednotka bez záväzkov. Zároveň si môže ísť kde chce, robiť čo chce, byť v práci dokedy chce. Myslím, že vidíte čo chcete a čo sa vám hodí. Svedomie? Niečo si chcete ospravedlniť?

20erika07
25. dec 2020

Manzelovi zdvihnem mobil ale len ked vola niekto s kym sa poznam aj ja, a vzdy len vtedy ked on prave nie je pri nom . Ja sa hnevam na neho ked nezdvihne on moj ked som v sprche alebo na dvore, necha ho vyzvanat. Sms si necitame. Nekontrolujeme sa nezmyselnym vyvolavanim, je to trapne. Vzdy si oznamime kde sme ,kde budeme, dokedy cca, ale nikdy si nevyvolavame. Az sa niekomu z nas nepodari prist v ten približny cas co sme oznamili vtedy si zavoláme pre kontrolu ci sme v poriadku. Vsetko ostatne coho prilis vela je viacmenej chorobne... psychika ..mozno z predosleho vztahu alebo traumy z detstva...

kitycat
25. dec 2020

Za 4 roky sa toto stihanie zhorsovalo... Az teraz si to zacal vnimat?

ledgerka
25. dec 2020

Je to chore co tvoja zena robi. V normalnom vztahu povies kam ides, co je uplne normalne, a druha strana doveruje a nespochybnuje. My si s muzom zavolame len ked sa ocakavny cas prichodu posuva a aj to nie z dovodu kontroly ze co tam robi/m. Iba chceme vediet ci je vsetko v poriadku, ziadne podozrievanie. Telefony neschovavame ale ani si do nich neleziene. Ak zvoni, pozrieme kto vola a povieme tomu druhemu, ale nikdy nedvihame.

natyreggae
25. dec 2020

Tak my si s priateľom píšeme celý deň... práca mu to dovoluje 🙂hovoríme si o každom našom kroku ale na tom sme sa dohodli na začiatku a obidvom nám to vyhovuje a veľmi radi vieme kde sa nachádzame, čo práve robíme, prečo meškáme atď...☺keď som mala bývaleho priateľa tak som mu písala ráno po zobudení, niekedy on, potom sme si nepísali až do poobedia a vtedy som sa musela vždy ozvať ja... proste je to o človeku.....nebolo to nič pre bývaleho si písať celý deň.... a pre mňa to zas bolo také že kde asi tak je, čo robí, s kým je..... jednoducho ona je asi taký typ ako ja že ju to proste zaujíma🤷‍♀️🤷‍♀️a čo sa týka telefónu tak to každý si dvíha svoj..

monkasponka
25. dec 2020

@natyreggae ach 16.ročna 😄, oni su ale niekolkorocni manzelia 😜

alas20
25. dec 2020

Ahoj, mozno si poriadny chalan, mozno je na Teba naviazana, mozno ma zlu skusenost z minulosti... dovodov moze byt viacej, preco to robi.

My si s manzelkou bezne chodime na mobily, sme spolu 10 rokov a robime to tak nejak automaticky. Lebo pozname rovnakych ludi a snazime sa byt otvoreny k druhemu. A je to prakticke, ked je po ruke mobil toho druheho. Ale kazdy vztah je iny a pokial ti to vadi, tak to vazne musite prebrat. Skus ten rozhovor viest v pohode, ako chlap. Vela pocuvaj, snaz sa jej pomoct a potom jej opis svoje pocity, ktore prezivas ked ti dviha telefon. Daj tomu par dni a sleduj, ci sa nieco zmeni.
Kazdy par je iny, musite uvidiet, ako to funguje...
A mimochodom, teraz to tak citis ze ju nikdy nepodvedies, ale tak sa citia na zaciatku manzelstva vsetci. A 50% sa rozpada. Komunikacia a pochopenie medzi manzelmi je dolezita, aj ked to niekedy vrcholi hadkou...

halabolka
25. dec 2020

A ja zas presne viem ako to autor mysli, lebo som mala vztah s takymto “stihacom” a uz je chvalabohu ex. Kontroloval ma vzdy a vsade, stacilo ze som mu cez den nepovedala, ze po praci pojdem na nakup. Hodinu som mu neodpisala na spravu, tak mi zavolal a bavil sa so mnou stylom, akoby som mala grupac s kolegami vo firemnom aute 🤦🏽‍♀️ Lebo nevedel zniest predstavu, ze som si dovolila niekam ist bez jeho vedomia. Raz mi volal stary kamarat, s ktorym sme sa nevideli cca 8 rokov. Cislo som nemala ulozene. No to by ste museli pocut, ako vystrajal. Mi bolo aj trapne sa s tym kamaratom bavit po telefone, lebo na mna ganil, dobre ze ma ocami nezabil. To su take tie psychopaticke typy ludi, co potrebuju druhych vlastnit a strazit ich.
Autor, ak mas toto iste, tak ti radim len jedno.. utekaaaaaj.

lula313
25. dec 2020

Vyrastala som za cias pevných liniek, keď zdvihal telefon ten, kto bol na blízku. Väčšinou to nerobíme(lebo sa nám moc nechce volavat), ale keď je ten telefonát očakávaný, Resp neznáme cislo(teda možno banka, poisťovňa,..) a muž v sprche, s detmi vonku, tak dvihnem, lebo by sa už nemusel naspäť dovolať. On sa tiež pozrie, kto mi vola a povie mi to, keď prídem domov, nemam s tým problem. A to, že si povieme, kam ideme a kedy prideme, či si zavolame, je úplne normálne. Neviem si predstavit to, že sa vykradnem z domu, nechám deti mužovi a on mi nezavolá, kde som. Dokonca mame take pravidlo, že skrz deti si to oznámime dopredu a spýtame sa polovičky, či s tým súhlasí a nemá iný program, aby mal kto byt doma s detmi.

elementissa
25. dec 2020

Určite to nie je v poriadku. Každý má právo na vlastné súkromie aj v manželstve. My s manželom si hovoríme všetko, no nečítame si správy, nezdvihame si telefóny. Vola mužov kolega, hoci ho poznám, muž je niekde mimo, tak naňho zavolám "vola ti kolega!" alebo mu zvoniaci telefón donesie. To isté môj muž - zvoní mama alebo ktokoľvek, prinesie mi mobil alebo na mňa zavolá. Ak som práve na WC ci v kúpeľni, poviem mu, nech zdvihne a spýta sa, čo chce. Ak je to niekto z mojej práce, tak mu zakričím naspäť, že však ja zavolám naspäť alebo ze ak je to dôležité, zavolá ešte raz. Nejdem sa potrhat kvôli tomu, aby som niekomu zdvihla telefón. A to, že ťa prenasleduje a stále ti vyvoláva kde si... Tak závisí, kedy sa vraciaš, keď sme ešte nemali dieťa a môj muž sa zdržal v práci a napríklad o 19tej, čo bolo bežné, že sa vracal ešte doma nebol, bolo 19:45 a ešte doma nebol, tak som mu zavolala kde je, či sa mu nič nestalo. Ale to bolo výnimočné. Vždy to malo racionálny dôvod. Raz prišiel veľmi neskoro, lebo havarka elektriciek. Ale pri dietati ani neviem aký je čas a keď aj príde pred ôsmou, lebo bolo veľa prace, tak si to všimnem, až keď príde, že, to už je toľko hodín??? Ale nie, neriesim. A určite mu nevyvolavam a nevypisujem, kde je. Keď majú firmenu akciu, oznámi mi, ráno sa spýtam, kedy večer príde, povie, že nevie, ale asi nebude dlho (on nie je party typ),zväčša je okolo desiatej už doma. Keď máme my firemnú akciu, tak už sa veru stalo, že som domov prišla o 3tej. 😅😅😅😅😅 Heeej, ruka hore 😅😅😅 ale zasa ja sa vždy snažím prísť do pol noci, ak je program taky, ze ešte o jednej je krájanie torty alebo niečo, tak viem, že potom bude až voľná zábava a ešte sa dostať naspäť... Tak mu poviem, že do tretej som doma. Nikdy mi nevyvoláva ani nevypisuje. Pokecame doma ráno. Jedine, keby som ešte hodinu po ocakavanom návrate nebola doma, tak zavolá, či je všetko ok a rovnako to platí aj naopak. Tvoja žena ťa ozaj uhana... No ale to si určite videl už keď si si ju bral. A lepšie to nebude. Už iba horšie a horšie

nenne27
26. dec 2020

Sme spolu 20 rokov a mobily si nedvihame, aj ked vidim, ze vola svokra, ja si to neviem ani predstavit. Nerobim to ani mojim detom, ani mamke, to nie je o tom, ci si verime alebo nie,ide aj o respekt k cloveku, ktory vola, je to neslusne voci volajucemu.kolkokrat mi volala kamaratka s placom, zdvihla som telefon a uz to z nej islo...a z druhej strany...nikdy nezabudnem na tu trapnost ked som pisala kamoske na viber, ze mam menzes a strasne krvacam apod detaily a ona mi.ptm napisala ze jej 16rocny syn sa hral na mobile a vsetko to cital.fuj.mojim detom nedviham mobily, klopem im na dvere, ked vchadzam do izby, ale to je aj o vychove, rodicia ma vzdy respektovali, neotvarali mi postu, ani nezasahovali do sukromia.prepac,tvoja partnerka je 1.bud nevychovana z domu k slusnosti a respektu k partnerovi, bolo to u nich normalne alebo 2.trpi prehnanou ziarlivostou( co je napr.aj moj problem, ale vediac to o sebe, velmi sa kontrolujem) 3. Nieco si vyviedol a prestala ti verit

roja01
26. dec 2020

@deti95060810 Nie je to dobré pre vzťah, dôvera musí byť.

jajka71
26. dec 2020

V posledných dňoch písala žena ktorá má nutkanie strážiť svojho chlapa, no každopádne normálne je to co vo vzťahu 2 ľudí obom vyhovuje to povie každý odborník od psychológa po sexuológa a povie zrejme aj to, že to je v hlave kontrolujú ego tak zakorenené, že to nevie vypnúť a ze to je silnejšie ako oni a nemusí to byť zlou skúsenosťou v predchádzajúcom vzťahu, vzorom z rodiny či už v pozitívnom ci negatívnom zmysle. No treba nastaviť hranice, všimla som si ešte v praxi že tieto ženy niektoré chcú kontrolovať mužov, ale nechcú byť kontrolované.... Jeden muž si povedal dosť a začal robiť zene to, čo robí ona jemu a hneď bol problém, nezniesla to. Ja po 15tich rokoch vzťahu zdvihne mužovi telefón ak nieje v dosahu alebo mu ho odnesiem. Jeho kolegovia a rodína ma registrujú, alr žeby som skúmala.... To nie. Ani on mne dúfam 🙂 musím sa ho spýtať 🙂 každopádne je to v jej hlave a možno sa len boji, že stratí polovičku možno Di len neverí.... Každopádne to musí prestať, lebo takto žiť sa zrejme nedá lebo potom to ide do extrému keď sa muž nemôže pozdraviť poštárke ci predavačke....

miro1360
26. dec 2020

Tých pár viet nepopisuje kľúčové momenty, pre ktoré ona nadobudla panickú potrebu ťa kontrolovať. Zrejme to nie je iba tvoj problém, ale aj jej problém. Problém skús vyriešiť jednoducho. Začni používať nokiu 3310 - tam okrem tej hry had asi nič zaujímavejšie nebude. Babe vždy zdvihni mobil a ak aktuálne niečo robíš, tak jej daj kolegu nech sa s ňou zatiaľ porozpráva. Potom jej začni častejšie volať nazad, že ju chceš počuť, že ti chýba, čo bude na večeru - ak nebude nič, tak neboj už ti do príchodu nazad nezavolá :D Potom o pár mesiacov tu bude písať ona, že "Priateľ ma často kontroluje a začína sa mi to hnusiť." :D

miro1360
26. dec 2020

A ešte som zabudol napísať, keďže budeš mať tu nokiu 3310, tak si začni požičiavať jej mobil aby si sa zahral nejakú hru, na internet niečo pozrieť, dačo odfotiť, lebo ty na mobile také funkcie nemáš :D

natyreggae
26. dec 2020

@monkasponka no a čo je na tom že mám 16? Nemáte si do koho rypnúť?

viikkki
26. dec 2020

@natyreggae toto inak som aj ja "milovala" keď som mala 15-16 a všetci ma brali za dieťa bez normálneho názoru...az na výnimky 🤦‍♀️

natyreggae
26. dec 2020

@viikkki ale to je tým že minule som tu mala diskusiu ktorú som založila a všetci si mysleli že som fejk a nemôžu uveriť že som pravá a normálne sa snažím poradiť ak niečo viem🙂

viikkki
26. dec 2020

@monkasponka co keď ma 16nast napisala tak ako to mame aj my tiež sme manželia ale keď nie sme spolu kvôli niečomu tiež si stále píšeme neviem co natom zle napísala... Ja som sa už k tomuto príspevku vyjadrovala aj vyššie... Ale nechápem vaše konanie prečo ju hneď odsudzujete len pre jej vek to je to iste ako by Váš názor nikto nebral do úvahy lebo už ste strašia? Stará? 🙂☺️Každý má právo na vyjadrenie svojho názoru o tom je diskusia a názor 16rocnej môže byť kľudne rozumnejši ako nejakej 40tnicky (a samozrejme so životnými skúsenosťami 😆) to Vám síce neberiem ale zvazte si to..

viikkki
26. dec 2020

@natyreggae to je modrý koník vždy sa nájde niekto kto bude rýpať, prekrucat, chápať úplne inak alebo neviem co všetko oni by boli schopné aj policajtov zavolať 🤦‍♀️😬

natyreggae
26. dec 2020

@viikkki to som si už všimla...😀😀