icon

Ženy, na čo máte mužov, manželov, priateľov?

natalym
1. feb 2017

Milé baby, zaujímali by ma vaše zamyslenia na čo máte máte mužov, na čo ich potrebujete, čo na nich milujete, čo na nich nenávidíte, za čo ste im vďačné a pod.
Tiež o čo by ste prišli keby ste ich nemali.........

ďakujem.

mima4
3. feb 2017

@domisteve
tiez nemam pocit ze som vydajom stratila slobodu.
Prave naopak, ziskala som podstatne toho viac.
Ale je pravda, ze to zalezi, akého si zena chlapa vezme. Zial, mnohe dievcata, aj tu na koniku, sa vydali, ci len ziju vo volnom zvazku (+ deti) s chlapmi, ktori ich tahaju len dole, brzdia...

Mna musi muz inspirovat, byt mi oporou, najlepsim priatelom, musi ma posuvat dopredu... ziadne take, ze sa zo mna stane jeho sluzka a opatrovatelka deti...

natalym
autor
3. feb 2017

Sloboda je v hlave. Kto ju má v hlave tak je slobodný aj keď má muža a päť detí.

natalym
autor
3. feb 2017

@katrin21 Pekne si to. Hodné pouvažovania. Ty si asi skromná, nemáš očakávania, stačí keď je práve tam kde treba. Možno si musím s Teba vziať príklad.

michal3691
3. feb 2017

@argyro ono je to tak ze zo 100 chlapov 50 chce zensku lebo sa to ma a robi to tak kazdy ani nevedia preco proste mama povedala , oco povedal , rodina sa krivo diva a nezvladaju ich vycitky tak si hladaju zensku ale stastny niesu , 25 chlapov hlada vztah preto lebo sa boja samoty , a dajme tomu 25 chlapov si naslo svoju kvazi polovicku 🙂 a s kazdeho druhu casom pride na to ze to nieje prave to co chceli 🙂

@sykorkauhliarka hm no nejaka uprava iste musi byt ale zeby som svoju vlastnu zensku musel nanovo riesit a neustale sa jej doprosovat ? sak uz je raz zbalena preco by sa ten postup mal neustale opakovat 🙂

@domisteve no lebo to strata slobody je 🙂 to ze u teba to tak funguje je skorej institucionalizacia ako volba 🙂 Ty s nim niesi preto ze si slobodna a preto ze nevies co ine by si robila bez neho a on to iste 🙂 V tvojom pripade je ale dobre to ze tebe sa tato zlata klietka paci a ani to nevnimas ako vezenie pretoze to nemas ako porovnat 🙂

domisteve
3. feb 2017

@michal3691 nepoznam ta ani neviem kolko mas rokov ani ta nesudim, asi mas dovod mat taky pristup k zenam a aj k ' zlatej klietke' ale velmi mi pripominas mojho stryka, ktory mal presne take nazory ako mas ty...ked bol mlady...uzival si zivot, 'zasuval' si kade tade SLOBODNE...bez vycitiek... a zrazu ma 60 a je sam ako prst a visi na rodicoch...a minule povedal, co som skoro.odpadla, ze lutuje , ze nema rodinu a zenu, lebo kamarati sa akosi pominali, aj mlade pipky ochotne nechat ho si 'zasunut' a tak mu teraz ta jeho uzasna sloboda ostala jedine na to, ze si moze uz teraz vybrat , kde v ktorom domove dochodcov mu ktora sestricka bude utierat rit...tak len tolko, ze ti prajem, aby si tak nedopadol...a to, co si napisal, ze nemam s cim porovnat je pravda, kedze som bola mlada, ale pre mna podstatne je, ze som na prvu supu nasla spriaznenu dusu a nemam potrebu zamyslat sa nad tym co by bolo keby a som stastna lebo som spokojna a o tom to je... kazdy vidime stastie v inych veciach... ty mozno v 'slobode' a ja vidim moje stastie pri mojom muzovi, ktoreho som si slobodne vybrala a nikto ma nenutil..

natalym
autor
3. feb 2017

No baby podľa mňa tento chlapec nie je hlúpy........

natalym
autor
3. feb 2017

@domisteve To isté sa môže stať aj chlapovi čo mal dobrú ženu a päť detí. Áno Tvoj strýko ľutuje, každý niečo ľutuje vo svojom živote, že práve to a to neurobil. Ale čo keď mal život pestrý, zaujímavý, zábavný???
Neplahočil sa pre svojich päť detí, čo ho teraz odvezú do pekného domova dôchodcov.....
Dá sa na pozrieť rôzne.

argyro
3. feb 2017

@natalym tak si poloz otazku, ci si vies predstavit s tymto muzom zostarnut, ci chces po zvysok zivota zit tak ako zijes... alebo ci chces risknut mozno samotu ale mozno zivot s niekym s kym si budes rozumiet viac.

argyro
3. feb 2017

@michal3691 suhlasim, vystihol si to
@domisteve akokeby domov dochodcov bol plny osamelych ludi bez rodiny... skus sa spytat niekoho kto tam pracuje, kolko tam je takych a dozvies sa, ze vacsina tych ludi rodiny ma... a su im na starobu na prd.

natalym
autor
3. feb 2017

@argyro No keď chcem skapať zaživa v biednej izbičke bez vody, kúrenia apod. lebo to nám stačí a hlavne, že sme šťastní. Keď začnem lyžovať hoci nechcem lyžovať, napr. tak áno chcem takto zostarnúť.
Problém asi bude, že ja nechce nikohooooooo, ja si celkom v pohode vystačím sama so sebou.

argyro
3. feb 2017

@michal3691 a preto je aj tolko rozvodov.....

argyro
3. feb 2017

@natalym tak v tom problem nevidim. Vacsina zien sa boji opustit muza, lebo sa obavaju samoty. Ak sa to teba netyka, tak nechapem co pri nom este robis.

natalym
autor
3. feb 2017

@argyro Prečo?
Nie preto, lebo je ľahšie zavrieť dvere a začať od začiatku ako sa potrápiť, naučiť sa spolupracovať, odučiť sa blbé zvyky a pod. ?

natalym
autor
3. feb 2017

@argyro Ani ja.🙂

miss_sunflower
3. feb 2017

@natalym
Ja mám zatiaľ len priateľa. Bola som istý čas skeptická, tiež som neverila, ze by sa našiel chlap s ktorým chcem byt nastálo, ale čas strávený s ním ma presvedčil. Veľa sme museli pracovať na tom, aby vzťah bol taký aký je teraz, lebo sme prchké tvrdohlavé povahy, ale chceli sme to obaja a obaja sme do toho vložili úsilie. aj ja som sa musela nad sebou zamyslieť a popracovat na sebe nielen on a stále mam pocit ze mám kam napredovať a že práve on ma v tom podporí, podrží. Môžem sa pri ňom vyvíjať, nestagnujem. Rovnako ako aj on, motivujeme sa navzájom k tomu, ze máme na viac a že dokážeme všetko čo si zaumienime. Spolu sme silnejší. Bude to znieť neuveriteľne ale nikdy som nebola tak slobodná ako s ním. Bola som otrokom očakávaní mojich rodičov, pre ktorých aj tak nebolo nič dosť dobré, otrokom vlastnej nedôvery v seba a strachu zo sveta, z toho že prežijem sklamanie a preto som sa radšej o nič nepokúšala. Vďaka priateľovi môžem všetko, citim sa v živote spokojná, som sebavedomá, neskrývam sa. A aj bežné dni sú vďaka tomu krajšie.
Ale potrebujem ho stále. Pretože k čomu je radosť, ak by som sa o ňu nemohla podeliť s ním? čokoľvek plánujem, akýkoľvek cieľ si zvolím, už si nedokážem predstaviť, že by nebol pri tom. Jednoducho ku mne patrí. A viem, ze jeho postoj je taký istý.

Nevlastním ho, ani on mňa. Sme spolu a pomáhame si lebo chceme. Nie je dokonalý, no ani ja nie som. Ale TEN VZŤAH ktorý sa nam podarilo vybudovať je výnimočný! Niektoré majú šťastie na podobný vzťah s kamarátkou, s mamou atď. ale mne sa také nikdy nepodarilo. Ja som toto všetko nasla v ňom. Nie sme spolu stále, nerobíme všetko spolu, máme aj osobný priestor a úplne mi stačí, že na konci dňa keď sa vrátim domov, je tam. On je môj domov.

A či by to isté povedal aj on? Áno, opisuje náš vzťah podobne, aj mne aj pred inými, čo sa naň pýtajú 🙂

michal3691
3. feb 2017

Konecne to uz viacere chapete ze rodina nieje zaruka dobrej staroby 🙂 kludne mozem mat decko ktore ma odlozi alebo aj zapichne 🙂 ale ja sa s nim budem zozierat 20 rokov 🙂 20 rokov si budem odopierat slobodu a kde mam istotu ako to dopadne ? Nikde racej byt slobodny . A okrem toho kazdy clovek riesi a analyzuje svoj zivot na jeho konci no iste budem riesit ake by to bolo ak by som rodinu mal , ale ty co ju mali na konci zivota riesia preco si neuzivali . Tak ci onak v kazdom pripade tu stale existuju antidepresiva a drogy cize si nemyslim zeby som sa nejak opustal na sklonku zivota 🙂 Aspon v to chcem verit 🙂

argyro
3. feb 2017

@natalym určite aj preto 🙂

natalym
autor
3. feb 2017

🙂🙂🙂

argyro
3. feb 2017

@michal3691 tak clovek nikdy nevie ako sa to zvrtne, a ak si takto spokojny a stastny tak je vsetko v poriadku. Jedine zeby si spokojny a stastny nebol, ale skor zatrpknuty sklamany a rozcarovany a v kutiku duse predsa len baziaci po spriaznenej dusi.

michal3691
3. feb 2017

@argyro hm som spokojny , trvale stastie neexistuje len trvala spokojnost . A spriaznena dusa nemusi byt zrovna priatelka 🙂

domisteve
3. feb 2017

Ja som nikde nepisala, ze preto, ze je clovek slobodny skonci v domove a nikde som nepisala, ze ked je clovek vo vztahu tak tam zakonite neskonci... tak isto tam mozem skoncit aj ja aj vy aj vsetci 🙂 Ano, mozno mal zaujimavy zivot ale teraz na to.prichadza, ze mu predsa nieco chybalo... a ked clovek chce, moze mat zaujimavy zivot aj s rodinou. Je to o tom, kto co chce..vobec neodsudzujem ludi, ktori nechcu deti alebo manzela manzelku partnerku hocico...ja sama som nebola z tych, co sa videli doma s 5 detmi ako vzornu mamicku upratovacku zehlicku kucharku...ALE zvolila som si zivot v manzelstve a ked boh da tak aj s detmi...clovek nikdy nevie, co mu zivot prinesie 🙂 mozno aj @michal 3691 raz stretne zenu kvoli ktorej sa s radostou vzda toho vsetkeho, co on opisuje ako slobodu... a mozno o to ani nestoji a je stastny tak ako je...ale.nic nie je len cierne alebo biele

liushkaaa
3. feb 2017

Problém je, že sloboda sa automaticky spája s tým, že dotyčný (á), pretahuje čo sa dá. Ja mám muža aj jedno dieťa, a nech mi nikto netvrdi, že napriek tomu, že ich milujem, a hlavne malé dieťa aj pre ženu aj muža obmedzenie nieje. Len nikto to nepovie, lebo je to také.... A prečo potrebujem muža? No ja ho nepotrebujem... viem si predstaviť aj život bez neho.... napriek tomu, že mi je s ním fajn. Nikdy som nepocitovala takú úplnú citovú závislosť na mužovi, akú niektoré ženy pociťujú.... Mám rada aj chvíle samoty, nemusím byť stále s ním a to isté doprajem aj jemu.

emilia25
3. feb 2017

Tiez som hned vedela ze moj muz je ten muz s ktorym chcem byt do konca zivota.uz v case chodenia sme sa od seba nepohli vsetko vsetci sli bokom a boli sme len mi dvaja.a ten den nikdy nezabudnem ked som si brala od nasich tasku s mojim oblecenenim a sli sme spolu byvat do uplneho ineho mesta teda dediny kde bola naozaj len elektrina.a ja ani varit nevedela.bola to riadna skuska nas oboch ale mi sme si to uzivali plnymi duskami.jaj nikdy na to nezabudneme veru.

sykorkauhliarka
3. feb 2017

@natalym neviem kolko vztahov si ty zazila ale ja som toho chcela tiez vela menit a oducat...z flakaca som chcela mat pracoviteho..z alkoholika abstinenta...z jedneho som chcela otca mojich deti ,lebo neskutocne sme si rozumeli ,vedeli sme sa bavit na takych kravinach, lenze on chcel byt pri mame...dalsi videl ako jeho mama trtka suseda.....tak totalna troska z toho chlapca vyrastla chorobny ziarlivec...prosto som sa rozhodla najst si chlapa z kompletnej rodiny kde mal krasny priklad otca...jeho otec ma teda nervy zo zeleza a jeho pristup k zivotu je jedinecny...asi nikto iny by nevydrzal pri mojej hyperaktivnej svokre...je flegmos ked treba vie byt razny,je pracovity..pracuje aj cez vikendy,nechodi po krcmach a je aj dobry zabavac...a taky je aj moj muz...nebolo na nom treba nic menit,oducat ,priucat preto som si ho vzala

skuste uz rozdychat tu lisku....pre vas je asi samozrejmost ze muz ma spravit hento a tamto...ked ma novu zakazku a tesi sa z toho tak mu poviem ze je sikovny...ked povysava tak mu poviem dakujem super si to spravil ( aj ked vidim jednu smet) lebo keby ze mu poviem doslova ze si to spravil na nic a ze je nemozny tak by ten vysavac nechytil viac do ruky..nemal by dovod...radsej sa vyhne nechcenej kritike.. toto je pre mna prefikanost vediet kalkulovat s komplinentami,s kompromismi so slovickami PROSIM A ĎAKUJEM...muzi si dost zakladaju na pochvale ...preco by som ho nemala pochvalit za malickost ktora je pre vas samozrejmost...mne to neublizi on je rad.....ovca cela vlk syty

@michal3691 a kde pisem ze ma moj muz musi balit ?

natalym
autor
3. feb 2017

@sykorkauhliarka Podstatné je že si spokojná a šťastná.

natalym
autor
3. feb 2017

@sykorkauhliarka Mala som meniny, výročie, narodeniny a nič som nedostala........
Mám chváliť? Nie nebudem.

sykorkauhliarka
3. feb 2017

@natalym nemusela by som sa obhajovat ale vy ste mi tu isli tvrdit aky je ;)

sykorkauhliarka
3. feb 2017

@natalym za to sa nechvali ale keby ti spravil rano kavu tak za to ano.....necakaj ze dlhorocne problemy sa zmenia behom par dni.....na vsetko treba dvoch a

katrin21
3. feb 2017

@mima4 vztahy, kde je aj trochu rozumu vydrzia dlhsie... nehovorim, ze to je nieco zle, ked pozeras aj s rozumom...
... len tvrdim, ze laska nie je o rozume 🙂 to su dve rozne veci 🙂

katrin21
3. feb 2017

@natalym
neviem, ci som skromna 😀 ... mozno v niektorych veciach, ale v inych som naopak velmi narocna... al nieco som uz v zivote prezila, vratane rozvodu, tak na niektore veci pozeram mozno trochu inak....
a ocakavanie mam.. ale co z toho, ked chlapi nasim ocakavaniam nerozumeju.. moj teda urcite nie.. :D :D, jemu uplne chyba zensky princip v nom.. Jemu by strasne dobre padlo, keby mal sestru ( ma iba brata) a trochu by chapal zensky svet. On ho nechape..... zo zasady spravi vzdy uplne nieco ine, ako ja ocakavam 😀
A casto mu hovorim, ze preto mu dal vesmir do zivota doma 4 zeny, aby sa to naucil chapat :D :D