Zhnusil sa mi manžel. Je to možné zachrániť?
Zdravím vas. Som s manželom uz 17 rokov, manželia 8 rokov. Mame dve deti, 3 a 8 rokov. Bol moj prvy… vo vsetkom… od začiatku sme chodili vsade spolu… respektive ja sim bez neho nechodila nikam. On vzdy za chrbtom behal po disco a vonku… ja som bola zaslepená láskou a jeho ospravedlnenia ma vzdy dostali… ale prisiel ten cas a uvedomila som si, ze nikam a nic nemozem… ak niekam chcem napriklad na kavu s kamoskou, musim o to dva tyzdne prosit a vlastne v den ked k tomu pride mam aj tak peklo lebo si vymyslí príbeh ako idem za chlapom… ako si mam vziat deti, lebo on ide za ku… a starať sa nebude. Nakoniec aj odidem ale potom zas 300 sms.
Najst si pracu, bol tiez riadny pokrok. Lebo mi bral kluce od auta, do noci sa hádal, vypisoval hlúposti a moje pohovory nakoniec bud padli alebo som tam sla urevana a opuchnuta a pohovor nespravila. Posledny som urobila na tajno a prijali ma. Je to pre mna praca snov. Som spokojna… ale stale ma podozrieva. Cele to zacalo asi 3 roky do zadu. Pri rizikovom tehotenstve som nemohla sex a on to nezvládal… potom boli obdobia ked som opat kvoli zdravotným problémom nemohla ale on si to bral na silu. Nevadilo mu, ze som plakala… casto mi nadaval, krical aj pred detmi, rozbíjal riady, starsi syn ma obranoval. Potom uz som sa zacala obhajovať a velakarat mu vynadam… prestal kricat, zacal vsetko po tichubabteraz ja kričím… ak nechcem sex, hned som ku… a on je zdravy a kopu žien ho chce a ja som divná a nicim ho a psychiku mi nicim, spôsobujem mu depky. On vraví…. Mne sa totiž zhnusil jeho dotyky, hoci by som velmi chcela objatia, bozky, nežne a vášnivé milovanie… nedokazem. Vadi mi to od neho. Chcela by som to mozno aj zmenit, mozno kvoli tomu je na mna zly. Hovori, ze mu to chyba a ja nechcem s jeho to ničí. Navrhla som poradňu, nechce… mali ste niekto nieco? Je to mozne dat do poriadku? Zacat znovu ľúbiť a zabudnut na zlo co vam spôsobil?
tak... autorka. zachráň seba a svoje deti.
jedno maj v hlave, nič z toho, čím sa ti vyhráža nespraví. je to manipulátor a terorista. chorý psychopat. toto som si prežila aj ja ale nebol to moj manžel.
prosím Ťa. priprav sa na útek od neho. šetri si peniaze aby o tom nevedel. zisťuj si informácie cez rôzne organizácie pomáhajúce matkám s deťmi ktoré chcú odísť od psychopata. ak pôjdeš na nejaky pohovor, tak choď tak, aby o tom nevedel. zober si keď tak aj jedno dieťa so sebou (druhé bude asi v škole predpokladám...). všetko tak, aby nevedel netušil. nájdi si prácu a napasuj to všetko tak, aby si začala pracovať, keď už nebudeš s ním. ale hovoríš oo firemnom večierku - tak ak máš pracu proste v nej vydrž a šetri si peniaze.
hľadaj si podnájom. na začiatok aj keď iba jednoizbák. a hneď podať trestné oznámenie. nie je to sranda, čo zažívaš a ak nechceš, aby ta pripravil o rozum a život, tak konaj. tvoje deti ta potrebujú.
Ďalšia vec - nahrávaj ho. ked bude zlý, nadávať, vyhrážať, vydierať - nahrávaj všetko.
a hlavne - ver jednej veci. že vyhráš, nad ním, nad sebou budeš sebavedomá a už mu potom nedovolíš aby Ti ublížil.
-nádor na mozgu ? tieto veci sa deju aj z emócií, lebo si roky pod tlakom a stresom. to je živná pôda pre onko ochorenia....
prosím Ťa hneď po prečítaní tohoto príspevku začni konať ako matka, levica, ktorá ide zachránít seba a svoje deti... držím ti palce a ak si z Bratislavy, môžem Ti byť nápomocná ak to bude v mojich silách... ♥
@dagmarovita Tazko sa to priznáva… ale milujem dni ked je v praci a ja sama doma s detmi… vsetko zrazu stíham a mam viac energie. Vedela… len neviem ako na to nabrat odvahu…
@matasimsko prepac ja som to zmazala lebo predychavam tvoju situaciu a to co si zažívala s tymto clovekom ak sa tak on vobec dá nazvat a rozmyslam o Tebe co si vsetko musela zazit v zivote pred tym ako si ho stretla..akych si mala rodicov a co vsetko zle sa ti stalo, ze toto tolerujes
Dufam ze stretnes človeka ktorý ti bude pomahat aby si dala svojim detom a sebe lepsi zivot.su taki ludia, ale to najprv ty musis chcieť.
Môžem prísť na vaše výročie svadby? Tak na 50te výročie? Podľa mňa ťa tam dobije ako psa! 😂
@matasimsko ty vieš, že tento typ chlapa podvádza ako na bežiacom páse? Je to žiarlivý psychopat, čo poza tvoj chrbát robí veci, o akých sa ti ani nesníva. A keďže v jeho svete je podvádzanie bežné, automaticky z neho stále upodozrieva aj teba. Prosím, odíď čím skôr, konečne sa rozhýb. Ktovie, či aj tak už nie je neskoro pre tvoje deti, či už aj tak nebudú rovnakí násilníci, keď v tomto vyrastali 😞
@matasimsko ešte k tomu, že ťa nikam nepustí...on sa veľmi bojí, že sa nájde niekto kto ti otvorí oči...je si vedomý čo mu hrozí za to čo ti urobil...vychcaný psychopat
@matasimsko ani necitam prispevky, len tvoj prvy..
8r chlapcek ta obranuje pred agresivnym muzom?
az mi srdce zovrelo..
Kvoli detom utekaj. Nenechaj ich vyrastat v rodine s patologickymi vztahmi, to ich navzdy poznaci. Zachran co mozes, cim budes s psychopatom dlhsie, tym horsie to bude pre deti..
este nieco, tvoj muz ta pocas zdr. problemov znasilnoval, terorizuje ta v podstate cely vas vztah a ty rozmyslas, ako ho zacat lubit?
zmanipuloval ta, ale ak sa rozhodnes, urcite to dokazes, sa odputat..
a nie, ani keby sa mu pri nohach plazis a kazde zelanie plnis skor, ako ho vyslovi, jemu to stacit nebude a stastne az do smrti zit nebudete..
pretoze on nemiluje teba, miluje to moc, kt.nad tebou ma..
fakt, utekaj. velmi, prevelmi ti drzim palce!
@matasimsko ty nechceš ísť sama k psychologičke? Mne sa vo vašom vzťahu zdá, že si plná tráum, zablokovaná a v podstate nemáš veci spracované. Tvoj muž v podstate obmedzuje tvoju slobodu, znásilňoval ťa a fyzicky, no neviem, či to môžem nazvať, že ťa týral, ale TVOJ MALOLETÝ SYN ŤA BRÁNIL... Toto všetko drieme v tvojom vnútri. A tvoj chlap podľa mňa nič z toho nevníma, lenže to sú všetko pevné múry medzi vaším zblížením. Ak by som bola v takomto vzťahu a muž by sa bránil psychologickej pomoci, ja by som šla sama, aby som si vyjasnila ten chaos, čo mám vo vnútri... Veľmi ti želám, aby si jedného dňa bola šťastná a mohla zvoľna dýchať, či už bez muža, alebo aj s mužom.
@matasimsko este mi teraz napadlo, ked pises, ze deti su casto chore, ci tam neuraduje psychosomatika..
Darmo sa utesujes, ze na nich vasa rodinna situacia nevplyva, vplyva a velmi. Aby sa aj ich zdr. stav nezlepsil, ked bude konecne doma pohoda..
a vyhrazky samovrazdou sluzia len na jedno - drzat ta na uzde.. a funguje to.
on sa nezabije, na to sa ma privelmi rad.. A toto bude zniet bezcitne, ale kazdy si je strojcom svojho stastia a ked sa typek rozhodne, je to jeho slobodne rozhodnutie, ty za to nemozes, nema to s tebou nic.
Hlavu hore, zozbieraj dokazy, ze sa vyhraza samovrazdou, moze sa to hodit. deti si nechaj zverit do starostlivosti, popros rodicov o pomoc a odstrihni sa od tohto cloveka. Mozno ani on za svoj psych. stav nemoze, ale to neznamena, ze kvoli tomu mas ty a tvoje deticky trpiet!♥️
@mikadooo Bola som u psychologicky asi rok do zadu… presne kvoli chaosu lebobuz som bola v stave, ze ublizim sebe. Vytiahla som noz na neho, dala mu facku, ktoru mi samozrejme vrátil… a toto nie som ja. Volakedy mi nadávka voci nemu ani z ust nevyšla…teraz len hadky, nadavky… chcela som aby siel on ale nevyšlo to a mala som peklo doma za to, ze som sa priznala, ze som tam bola. Vraj psychológovia su rovnakí manipulanti ako on inak by to nemohli robit…. Inak pri popise jeho správania mi povedala, ze troi poruchou osobnosti paranoika co je to najhorsie… odvtedy sa mi tam uz nepodarilo dostat…
@matasimsko čítam, že píše ako skočí pod vlak. Škoda že tak ešte neurobil, veľmi by ti odlahlo
Vy obaja potrebujete psychoterapiu..uz ked nie kvoly sebe, lebo toto je uz totalne v srackach aj tak...aspon kvoly detom, dalsie psychopaticke osobnosti. Bud skopiruju spravanie doma alebo sa cim skor odstavia od rodiny. Otec hulvat a matka slaboska a nakoniec ja tak ostanes sama a nikto ta nebude mat rad lebo prerusia akykolvek kontakt. Toto chces?
Ty zachran svoj zivot momentalne. Zdravotne problemy su varovanie a pride cas kedy Ta uz telo varovat nebude, ale bude neskoro. Aj tak dokaze skoncit chory "vztah". Takze si uvedom ci chces zit, alebo prezivat v tomto v com si 17 rokov. Ano bude to tazke, ale o rok, dva uz budes z toho vonku, znovu sa zacnes usmievat, budes zdrava, opeknies a mozno si najdes aj normalny vztah.
@matasimsko tiež sa mi bývalý vyhrazal ze sa zabije, vies čo som mu povedala? Ze ty si taký srac ze ani to nespravis,a zasmiala som sa mu do očí,si predstav že žije doteraz, iba trapi svojou kokotnostou niekoho iného. Prosím ťa, pre všetko čo ti je na svete drahé, odíď, preč, nepočúvaj jeho trápne reči a začni žiť, zaslúžiš si normálny kľudný život, držím palce úprimne
@matasimsko prepáč ale tvoj muž prišiel zo stredoveku? Až mi je zle z tých jeho názorov, že tebe po chorobe mozgu vraj spodok neoperovali a vyžaduje sex, alebo ze žiaden postup v práci. Veď to jeden milujúci chápavý patrner pochopí a je rád, že žiješ. Veď on je sebestredný, arogantný. Vidí len svoje potreby. A s tou prácou....on ťa normálne ponižuje, lebo nemôže zniesť,že aj napriek masívnej manipulácii, nie je ešte z teba taká troska. Nevie zniesť že sa ti v práci darí. Veď on závidí. Normálny muž by bol hrdý na svoju manželku, že je šikovná. Zas len seba rieši a svoje chyby projektuje na teba. Prosím ťa, aké on mal detstvo?
Ja rozmyslam, ze keby som odisla, a on by sa kvoli tomu zabil, ci by som to mala az take zivotne trapenie a vycitky. Co ja ti viem, asi ani nie. Asi som bezcitna, ale vedela by som s tym asi zit 😂 take hovado, co by ma nasilu znasilnovalo a aby som este jeho lutovala? 🤷♀️
Každé dieťa, ktoré prežíva dlhodobo stres je to týrané. Tak iste sociálka k Tebe nepríde, snad sa nestane nieco, co by uz ucitelia zaregistrovali, vidia toho dost, ale zamysli sa nad sebou, starší uz má traumu, mensí tiež, ako to bude dalej. Ako to budu vnimat o rok, dva..je ti to jedno? Prexo im tomrobíš? Ak si myslis, ze ti budu vdacné, ze mali co jest, to nestací. Clovek k svojmu vyvoju potrebuju psychicku pohodu, cítit sa bezpečne, istotu zo stalych vztahov, doma zazivaju len vase hadky a vidia ako sa k tebe muz chová..to ti je jedno co im robis, ze majú stres..píšeš ze citis pokoj ked doma neni..a to citia aj deti..ale im sa vyvíja nervova sustava, zameraj sa na deti, nie na muza, ved uz to pochop, ze ti nici zivot aj deti, ci..nedá sa to uvedomit? Nevies si to uvedomiť,ze co robí manzel je neprijatelné? Ty sa pokladas za nejakú handru? Uplne si otrhnutá od svojich pocitov? Ze sa nechas znasilnovat, ty nemas dušu uz ze necitis, ze sa mas za seba postaviť? Ze to sa nesmie robit ziadnej ludskej bytosti?
@matasimsko prepac si chora.. A nemas absolutne tu ziadnu sebauctu a zijes to co dovolis aby bolo.
. Otras.
Vydiera Ta zivotnou poistkou a samovrazdou, pritom pri samovrazde zivotna poistka neplati, aspon myslim
@matasimsko tvoj muž je psychicky chorý a zakazuje ti ešte aj návštevu odborníka. Jedine čo sa dá robiť, je odísť, a nie rozmýšľať, ako to spraviť, aby si k nemu niečo cítila. Z tvojich reakcií mi to príde, že si typická obeť tyrana, ktorá pochybuje o sebe a hľadá chybu v sebe. Z tejto situácie nie je iné východisko, ako odísť, vytrhnúť sa z jeho pút, bez ohľadu na jeho vyhrážky, ponižovanie a zosmiešňovanie, či inú formu nátlaku. Jednu ide len o to, aby si ostala v toxickom vzťahu, ktorý vyhovuje len jemu. A keď sa jedného dňa snáď odhodláš odísť, potom pomaly po krôčikoch hľadať svoju sebahodnotu...
Prečo zo seba robíš trpiteľku a handru? 17 rokov? A pýtaš sa či sa to dá do poriadku? No, asi by si sa mala ísť liečiť v prvom rade ty, lebo normálne by toto človek tak dlho neznášal.
@matasimsko 🙄 to je strašné niečo. Mne je ťa úprimne ľúto. Utekaj kým ešte môžeš. Ešte stretneš takeho, čo ťa bude na rukach nosiť. Viem, že veľa ľudí zostava vo vzťahu len kvôli deťom ale život je taky krátky. Nestojí za to tráviť čas s niekým, kto si to nezaslúži.
Vieš mam kolegyňu, ktorú jej muž stale upodozrieval. Chodil na tyzdnovky a bombardoval ju vycitkami kade chodí, co robi atď. Nakoniec sa dozvedela, že ju podvádzal. Ten čo najviac vykrikuje, najviac skrýva. Nemusí to byť tvoj pripad. Ani nechcem aby bol.
Premysli si to všetko a dobre sa rozhodni. Držím palce. ♥️

@lesana25 Okres Nove Zámky…