icon

Žiarlim na jeho prácu?

24. apr 2023

Ahojte. Môj muž má rozbehnutý biznis v gastre, ľudia ho poznajú, má dobré meno v spoločnosti. Na začiatku vzťahu som s tým dosť bojovala (ano, žiarlila som), keďže ja som introvertný typ, ktorý rád trávi čas osamote. Môj muž je presný opak, nevadí mu spoločnosť, rad pokecá, pracuje prevažne v noci. Momentálne sa jeho podnikanie rozšírilo o další level a to tak, že začal dostavať ponuky na catering na súkromných uzavretých akciách. Pred vstupom do areálu (podnik, vila) odovzdať telefóny, nakoľko sa tam budú zdržiavať nejaké známe osobnosti, takže predpokladám, že sa na takých akciách vedia udiať rôzne veci. Chytajú ma z toho mdloby. Úprimne, neviem čo si o sebe myslieť. Najhoršie je, ze mu to chtiac či nechtiac dávam najavo, že mi ti nie je po chuti. Ja viem, ze toto je len môj problém, ale ako si zvýšiť sebavedomie a nedávať na sebe poznať, že žiarlim? Nechcem iba predstierať, ze mi to nevadí, chcem to tak cítiť. Neviem sa z tohto kruhu vymotať, odkedy mi povedal, ze v piatok ide na akciu tohto typu, doma je ticho.

kabinka11
24. apr 2023

A teraz si to otoč na seba. Myslím ze mu bude v hlave lietať, aby bolo všetko zabezpečené a aby akcia dobre dopadla, nech mu to dobre meno vydrží čo najdlhšie. Či čo myslíš? Že tam skočí hneď na prvú okoloidúcu?

dzulli1980
24. apr 2023

A načo ste sa vy dvaja brali? Očividne ste úplne rozdielni ... neviem, mala by si sa tešiť z toho, že sa mu, že sa vám darí, ideš presný opak ... pokazíš si tým celý vzťah, je to otázka času ... osobne si myslím, že Ti ani odborník nepomôže, je to proste v Tebe ... a len tak na okraj, všetko je otázka priorít, pokiaľ Ťa muž chce podviesť, podvedie Ťa aj vo výťahu so susedou, na to biznis nepotrebuje ... a pokiaľ sa budeš takto správať ďalej, ver, že sa tak stane.

lizatko1009
24. apr 2023

Z môjho pohľadu:moj ma veľkoobchod alkoholu, robi roky súkromné catering, ochutnávky, akcie, golfy atd a mna ani nenapadne pomyslieť "co ak by niečo" nevyvolávam, robim si svoje a dôverujem. Svojim správaním ho odradis. Ak bude chcieť môže ta podkopat aj pred tescom a nemusí byť ani žiadna akcia. A to môj chodi aj k iným "spoločnostiam" fakt, nájdi si inú zábavu v tom čase, kludne si lahni a spi. Ste úplne rozdielny jing a jang, my sme nastastie obaja extroverti, mame radi spoločnosť, ľudí a najbližšiu ochutnavku idem aj ja 😜 hlavne mu nerob problém s jeho a možno aj tvojou obživou, sprotivis sa mu...

reanda
24. apr 2023

tak ked ti jeho praca vadila uz od zaciatku vztahu, preco si do toho isla? nechces citit, co citis, ale neviem, ci je to zrovna najlepsia cesta.. popierat, ze mi nieco vadi..

petamich
24. apr 2023

trestat muza tichom, lebo ma uspesny biznis a ja si v hlave vytvaram hluposti, to je rozumne 🤷‍♀️ len tak dalej a udeje sa presne to, coho sa najviac obavas

sissy27
24. apr 2023

“Take veci” sa vedia udiat aj medzi susedmi za bieleho dna. Tak snad byvate na samote a ty zarabas dost na to, aby si ho mohla zavriet do pivnice so zamrezovanym oknom na urovni chodnika a zivila vas sama. Pracou z domu samozrejme, snad by si ho v tej pivnici na samote nenechala bez dozoru, ze…
Uprac si v hlave, nedovera je zaciatok konca vztahu… ak to nezvladas sama, tak smer odbornik.

maxalla
24. apr 2023

Muzovi sa dari a ty namiesto toho, aby si mu to priala a tesila sa s nim, tak chodis ofucana a mate tichu domacnost? Ved zacni pracovat na sebe, ak sa ti bude darit viac ako jemu, tak sa zahojis. Inak neviem. Je logicke, ze ak sa tam pohybuju znamejsie osobnosti, tak bechcu, aby niekto ich priopite fotky predaval bulvaru. To neznamena, ze su tam orgie a tvoj muz je figurant.

A ak nic nepomoze, posli svojho muza mne. Ja by som prenho pochopenie mala :D

basulaak
24. apr 2023

Spravne si to pomenovala, je to problem s tvojim sebavedomim. Zacni pracovat na sebe. Co by ti pomohlo ho zvysit? Niekto si vylepsi zovnajsok, niekto zas zamaka v posilke, ci si zlepsi okruh vedomosti a vseobecny prehlad, niekto sa zacne venovat aktivite, praci ci sportu a tym, ze v nej vynika sa mu zvysi sebavedomie. Zadefinuj si to v sebe ako projekt na ktorom ides dlhodobo makat - si to ty. Oprosti sa od emocnych scenarov co ti viria v hlave. Co by sa mohlo stat, koho by mohol stretnut. Bud zenou, za ktorou sa muz rad vracia, nie kvoli ktorej potiahne 2-3 hodiny navyse aby oddialil prichod domov. Netrestaj ho za jeho uspech. Zamakaj na sebe a budes daleko pritazlivejsia. Drzim palce

miadi
25. apr 2023

Nazov temy je zly. Ty neziarlis na jeho pracu. Ty jednoducho žiarliš. Aj Keby nemal taky job tak by si chcela aby len sedel doma pri tebe. On tam ide riesit jednohubky jedlo delikatesy drinky sluzby. Nebudu tam orgie 🤣 len chcu mat istotu ze hostia budu mat sukromie ze ich nikto tajne necvakne nenatoci.Rob nieco so sebou Lebo ho stratis . Skus sazamysliet preco si taka? Ozaj neveris jemu alebo sebe? Myslis ze on si skor niekoho najde Lebo je extrovert a ty ostanes sama Lebo si introvert? Najdi si nejske hobby kamosku nech nie si nanho tak fixovana . Svoje vlastne neistoty si projektujes donho. A namiesto tichej domacnosti oziv vas sexualny zivot .

jaskolka
25. apr 2023

Nechápem, čo ma s tvojim ziarlenim to, že majú odovzdať mobily.... Čiže keby mal pri sebe mobil, tak čo? Už budeš kľudná?
Nie je problém v jeho práci, ale v tom, že ty si namyslas hlúposti.

moonlight1210
25. apr 2023

Skus si uvedomit, ze zabezpecovat taketo akcie je zodpovednost. Pokasle to a pruser sa bude sirit rychlostou blesku medzi miestnou smotankou a prestanu ho volat.
Medzi pokasle to sa rata aj to, ze ho najdu, ako na zachode pretahuje jednu z hostiek, ci hostesiek, miesto aby dohliadal, ze vsetko sa stale doplna, ponukove miesta nevyzeraju prazdne, vyrabovane, rozhadzane.
Je tam preto, aby pomahal prezentovat hostitela, ktory chce (a potrebuje) vyzerat skvele pred svojimi hostami.

Zaroven myslim, ze sa mu tam sem-tam zadari byt svedkom situacii, z ktorych mu je skor smutno (a pripomenu mu, ze je fajn, ze on ma doma normalnu zenu a rodinu. Odhliadnuc od tvojich ziarlivostnych scen.).

Ale tvoje ziarlenie, ze ta tam podvedie, ktore schovavas za ziarlenie na jeho pracu, mu hadze polena pod nohy. Neciti v tebe oporu. Skor opak.
A to samo moze byt dovod, ze ina si ho ziska opacnym spravanim.
Obdivom, pochvalou jeho sikovnosti, pochopenim. Oproti tebe a tvojmu urazenemu, ofucanemu, nahnevanemu, ziarliacemu mlcaniu, ci vycitkam, to bude balzam na dusu.
A nebude to ziadna klientka z vecierka, ci z baru. Kludne to skor bude dievca z timu, co vidi, co sa deje, ako sa k nemu zo ziarlivosti zle chovas.
Kludne to bude uplne cudzia osoba, ktoru este len raz v buducnosti stretne, kdekolvek, aj uplne mimo prace.
Ty takej zene totiz takymto chovanim zametas cesticku do jeho srdca (romanticky povedane).

Co urobit? Zacat byt ta jeho Pani Dolezita. Chovat sa tak. Vediet pohladkat jeho ego (pochvalit, pobdivovat, pochvalit ho pred ludmi - ale uprimne) a zaroven objektivne zhodnotit, ak to teda niekde s pracou naozaj prehana. Vtedy si prinos, nie bremeno.

Ty sa totiz necitis dost dolezita, bojis sa o svoje miesto v jeho zivote a “bojujes” o to cestou najlahsieho odporu - chces si to vynutit. Vycitkami, tichou domacnostou,… aby prisiel za tebou, aby ta uistoval. Nedajboh to aj robi, tak mas vzdy nakratko pocit, ze to funguje a ten hlupy navyk trucovat sa v tebe upevnuje ako u psa.
Nakoniec nebudes vediet nic ine a budes len pritvrdzovat, ako male decko, co reve hlasnejsie a hlasnejsie, lebo placom si tu cokoladku nakoniec vzdy vydupalo.

Tvoja sebahodnota musi ist z vnutra, nie si ju doplnat zvonka jeho uisteniami. To je len krasny prijemny doplnok. To nesmie byt tvoj hlavny zdroj.

andreatytler
25. apr 2023

Tvoj muz mal uspesny gastro busines a ty si ziarlila ze sa mu dari? Ty by si bola spokojna asi len vtedy ak by robil nocneho straznika na majaku na opustenom ostrove. Podla mna potrebujes pomoc psychologa. Toto je az absurdne takto ziarlit.

olimuc
25. apr 2023

Miesto ziarlenia mu skús ponúknuť, že mu pomôžeš. Zamestnáš si hlavu a ruky.

jennky13
25. apr 2023

neziarlis na jeho pracu, ale nedoverujes mu. Si stihacka a bojis sa, ze ta opusti. Neveris vlastne sebe samej, ze si dost dobra na to, aby si mu stacila. Potrebujes zmenit svoj pohlad na seba.

luccija
25. apr 2023

@jennky13 skôr neverí sebe, že je dosť dobrá a opustí ju.Niekedy byť introvert doma a mať veľa času na premýšľanie je na škodu.

mandzula
25. apr 2023

Si predstav, co by mohlo ist hlavou jemu - som v noci prec, ktovie, co, kde a s kym ta moja robi? A robis nieco?

vilma7
25. apr 2023

Neviem aký je problém, že ťa môže akože podviesť? To ťa predsa môže aj so susedou, na to nepotrebuje byť v práci.

akiana
25. apr 2023

V prvom rade - preco ziarlis? Ziarlis, pretoze praci venuje viac casu ako tebe, alebo sa obavas, ze by pri praci mohol spoznat inu zenu, alebo mas pocit, ze pre jeho uspech nie si dost dobra? Najprv musis poznat zdroj, z ktoreho plynie tvoja ziarlivost, a potom to mozes zacat riesit.

retatka
25. apr 2023

Načo si si brala extroverta keď ti vadi ako funguje ?Ten nebude NIKDY pri tebe sedieť .Bude treba robiť množstvo kompromisov ..
Odhliadnuc od jeho prace ,aj keby mal normálnu prácu ziarlila by si .Treba sa naučiť akceptovať ,ked s ním chceš ostať ,že extrovertovi nebudeš stačit len ty ,potrebuje spoločnosť a veľa kontaktov .
Keď si chcela muža ,čo ti bude za zadkom sedieť ,mala si hľadať introverta,samotára .
Takže síce si napísala ,že žiarliš na jeho prácu ,podstata je ,že ty žiarlis nielen na prácu ale aj na to ,že je extrovert ,iny ako ty a k životu potrebuje spoločnosť …
Keď budeš takto pokračovať ,onedlho budeš minulosťou .Extrovert nemá problém si nájsť druhu ženu ,lepšiu ,ktorá ho nebude kontrolovať a stíhať a bude ho podporovať v jeho kariére ..

derdia
25. apr 2023

Ked mas hovado, podvedie ta uplne hocikde aj na ceste autom 30 km...proste co uz. Je to na nich... Tak ako je to na kazdom z nas.. To ze sa tym ty budes zaoberat nevyriesi nic... Aj moj by moholmat v kazdom meste inu zensku...plus neviem co.
Ja to neriesim. Je to na jeho svedomi a vedomi. Ja doverujem ale viem, ze je to na nom.

888elizabeth
25. apr 2023

Pre mužskú energiu je podnikanie, poslanie a biznis veľmi dôležité - dôležitejšie než vzťah. Dávaj si pozor, nech si ho neotočíš proti sebe. Pre ženu je dôležitejší vzťah - tak sa vzájomne dopĺňajú dve pohlavia...