Žiarlivosť a konflikty: ako sa vyrovnať s otcovou priateľkou
Ahojte, v skratke, rodicia sú rozvedení už dlho. Mama ma svoj zivot, otec ma tiež priateľku už pár rokov. Ona ma svoj byt, ale nechala ho deťom a ona býva u môjho otca. Je pravda, že na LV stále zostala ona majiteľka, na LV môjho otcami nieje. Mam z nej zlý pocit, naoko je milá usmievavá, ale z celej duše ju nenávidím. Ona by totiž určite rada dožila u môjho otca, ktorý je o 10 rokov starší. Jej neschopnym deťom, to samozrejme vyhovuje. Zarábajú okolo 1500, aj keď vieme ze v BA sú byty drahe. K otcovi chodím minimálne, nakoľko ju nemôžem vystat, už si to všetci všimli, aj sa ma otec pýtal, ale keď mu niečo poviem, tak hneď ze ona nieje taka, atď. Hotová panenka maria. Keď si ju náhodou otec vezme, nejdem mu na pohreb, ani nikdy na cintorín. Je mi z toho smutno. Nechcem chrlit nenávisť, ale želám jej, len ....
Toto pise dospela zena? Panenko skakava! Otec je dospely, svojpravny a ked sa ozeni, bude to jeho rozhodnuti, Potom ty nebudes jedinou dedickou jeho majetku. To je vsetko co ta zerie, jeho majetok, vsak? Ty budes riadny kolenovrt. Ale zas lepsi kolenovrt ako uplne sprosta.
Nemusíš ju mať rada, ale tvoj otec si ju vybral za partnerku.
Smutné a divné je, že už teraz píšeš že ak si ju otec vezme a umrie, nepôjdeš mu na pohreb. Vekovo si/asi dospelá, ale mentálne ani nápad.
@anonym_autor vies ale ,že je to len a len tvoj problém
Vyrieš si ho a neotravuj s tým zivot svojej rodiny
Toto pise dospela zena? Panenko skakava! Otec je dospely, svojpravny a ked sa ozeni, bude to jeho rozhodnuti, Potom ty nebudes jedinou dedickou jeho majetku. To je vsetko co ta zerie, jeho majetok, vsak? Ty budes riadny kolenovrt. Ale zas lepsi kolenovrt ako uplne sprosta.
@anonym_c0e88c presne tak. Majetok by mal zostať mne a surodencom, nie nejakej hnuesnej žene a jej sprostý deťom neschopným
@anonym_c0e88c presne tak. Majetok by mal zostať mne a surodencom, nie nejakej hnuesnej žene a jej sprostý deťom neschopným
@anonym_autor je to tvoj majetok?
@anonym_autor takže ti ide len majetok. No hnus 🤮
@anonym_autor este stale je to otcov majetok. Kym nelezi na marach rozhoduje o nom on. Vy ste sa o ten majetok nijak nezasluzili, moze s nim nalozit ako on chce lebo on sa o neho zasluzil.
A opravujem, si 2 in 1, sprosta a este aj kolenovrt. A otec to velmi dobre vie. Ta jeho priatelka mu raz moze vymienat plienky, ty by si ich sla menit, keby bolo treba a ona by nebola?
Uff, ty by si mala
Vyhľadať odbornú pomoc
Podľa nadpisu som čakala že ti robí úle, rozbila rodičom manželstvo, blokuje tvoj kontakt s tvojim otcom, míňa mu oeniaze, ohovára tvoju mamu, …, a tu pani si dovolila len žiť vedla tvojho otca
Pre svoje vlastne dobro a psychické zdravie naozaj pouvazuj nad odbornou pomocou
Jedna vec je toto: Ak sa aj tvoj otec s priatelkou vezmu, ona automaticky mena pravo na byt. Jediene ze by sa sam rozhodol a pridal ju na list vlastnictva. Do BSM patria len veci nadobudnute pocas manzeltva - a tento byt on nadobudol pred manzelstvom. To je taky zakladny pohlad - ak chces hlbsi - pozri si tu pravnicku skupinu a tam sa spytaj, povedia ti to presnejsie podla sk zakonov. Dopytaj sa na rozne situacie, ktorych sa bojis, ci sa daju nejako osterit.
Druha vec: Nedaj na reci inych, co sudia, aj ked v zivote neboli v tvojich topankach. My sme po smrti otca, ktoreho som prosila, aby za svojho zivota to doriesil a nedoriesil, museli vyplatit nevlastnu sestru z bytu, co zostal po nasich. Podla prava ok, na nu som sa nehnevala, ale strasne smutno mi z tho bolo dva roky este, kvoli otcovi - lebo ja so bola vtedy na materskej, segra rozvedena s malyymi deckami a museli sme to zo svojich penazi dat, lebo po otcovi nezostali... Bola v tom i urcita negramotnost otca, ktoremu aj ked som to vysvetlila, nepovedal mi, ze nechaj ju, aj ona ma po mne pravo - on mi zaklamal, ze sa s nou o tom rozpraval a ze ona si nikdy narok robit nebude. Ja som vedela, ze vtedy klamal... Vyedy, akokolvek som ho lubila, vedela som, ze takto to dopadne. Nebolo to spravodlive ani k jednej z jeho dcer, ze to nevyriesil a nechal na nas.
Cize nedaj na druhych. Vacsinou mame nejaku mlienku, ako y sme sa zachovali, keby... a ego nam nasepka ze pekncko a s usmevom. Nie je to tak. Ja chapem, ako sa asi moze citit dieta rozvedenych rodicov, nepatri valstne nikam. Nejde o majetky, ale o principy.
Ja som vlastne bola pripravena nededit - vtedy v tom byte byvala moja segra s otcom, ona ho vlastne aj dochovala, a myslela som, ze sa vzdam dedicstva v jej prodpech a jej deti. Ale ta nevlastna sestra, to ze sme ju museli vyplatit znamenalo, ze ja som este vlastne aj zaplatila za to, ze som nic neziskala...
Majetky, hm, majetky...
Máš zlý pocit z nej a na základe toho ju nenávidis ale nič zlé nerobi?nejako nechápem
Jedna vec je toto: Ak sa aj tvoj otec s priatelkou vezmu, ona automaticky mena pravo na byt. Jediene ze by sa sam rozhodol a pridal ju na list vlastnictva. Do BSM patria len veci nadobudnute pocas manzeltva - a tento byt on nadobudol pred manzelstvom. To je taky zakladny pohlad - ak chces hlbsi - pozri si tu pravnicku skupinu a tam sa spytaj, povedia ti to presnejsie podla sk zakonov. Dopytaj sa na rozne situacie, ktorych sa bojis, ci sa daju nejako osterit.
Druha vec: Nedaj na reci inych, co sudia, aj ked v zivote neboli v tvojich topankach. My sme po smrti otca, ktoreho som prosila, aby za svojho zivota to doriesil a nedoriesil, museli vyplatit nevlastnu sestru z bytu, co zostal po nasich. Podla prava ok, na nu som sa nehnevala, ale strasne smutno mi z tho bolo dva roky este, kvoli otcovi - lebo ja so bola vtedy na materskej, segra rozvedena s malyymi deckami a museli sme to zo svojich penazi dat, lebo po otcovi nezostali... Bola v tom i urcita negramotnost otca, ktoremu aj ked som to vysvetlila, nepovedal mi, ze nechaj ju, aj ona ma po mne pravo - on mi zaklamal, ze sa s nou o tom rozpraval a ze ona si nikdy narok robit nebude. Ja som vedela, ze vtedy klamal... Vyedy, akokolvek som ho lubila, vedela som, ze takto to dopadne. Nebolo to spravodlive ani k jednej z jeho dcer, ze to nevyriesil a nechal na nas.
Cize nedaj na druhych. Vacsinou mame nejaku mlienku, ako y sme sa zachovali, keby... a ego nam nasepka ze pekncko a s usmevom. Nie je to tak. Ja chapem, ako sa asi moze citit dieta rozvedenych rodicov, nepatri valstne nikam. Nejde o majetky, ale o principy.
Ja som vlastne bola pripravena nededit - vtedy v tom byte byvala moja segra s otcom, ona ho vlastne aj dochovala, a myslela som, ze sa vzdam dedicstva v jej prodpech a jej deti. Ale ta nevlastna sestra, to ze sme ju museli vyplatit znamenalo, ze ja som este vlastne aj zaplatila za to, ze som nic neziskala...
Majetky, hm, majetky...
@anonym_76acdc no počkaj, pri dedeni je predsa jedno kedy to nadobudol, nie? Pokiaľ viem, tak toto co píšeš platí len pri rozvode.
@anonym_autor Najprv si nastuduj dedenie a potom nenavid. Uz dlho som necitala o tak uboho prizemnej zene ako si ty. Tvoj otec musi byt z teba dost smutny aku chuderu vychoval.
Máš zlý pocit z nej a na základe toho ju nenávidis ale nič zlé nerobi?nejako nechápem
@anonym_abae54 nie nič zlé nerobí, až na to ze by chcela jeho byt, to je nič, však?
Majetky, hm, majetky...
@anonym_76acdc BSM je rozvod,dediť bude
@anonym_autor Najprv si nastuduj dedenie a potom nenavid. Uz dlho som necitala o tak uboho prizemnej zene ako si ty. Tvoj otec musi byt z teba dost smutny aku chuderu vychoval.
@beata_k tak mi to prosím vysvetli ako to je s dedenim
@anonym_autor Nech spise zavet ked sa tak velmi trasies o otcov byt.
Osobne by som ti nic nedala.
@beata_k a keby sa to týkalo teba? Ja mam 2 deti, bola by si radšej keby vás majetok skončil u niekoho iného ako napríklad tvojim deťom????
@anonym_abae54 nie nič zlé nerobí, až na to ze by chcela jeho byt, to je nič, však?
@anonym_autor za to, že ma byt a nechala tam bývať deti?a koho tam mala nechať bývať?
Aj keby bola čarodejnica z marsu,tak snáď tvoj otec je dospelý a sam vie čo urobí s majetkom
Prečo máš negatívny pocit k nej,ked ide pritom o neho a jeho rozhodnutia
@beata_k a keby sa to týkalo teba? Ja mam 2 deti, bola by si radšej keby vás majetok skončil u niekoho iného ako napríklad tvojim deťom????
@anonym_autor Som dospela o svoje deti sa postaram sama. Urcite!!! by som nerobila otca nestastneho kvoli jednemu bytu. Si chamtiva az to boli.
A aj keby z fleku napisal celý byt na nu,za to ju nenávidis?nuti ho?vyhraza sa mu?
@anonym_autor ty si riadna majetkarka. 😊
Asi aj lepsie pre Tvojho otca ze tam nechodis, o ziadne uprimne vztahy neprisiel.
Ano, moje deti zdedia to, co zdedia po mne. Nehrabem sa aby dedili po mojich rodicoch. A aj moje zdedia len vtedy, ak si to zasluzia, inak si to poriesime s muzom inak.
@anonym_autor za to, že ma byt a nechala tam bývať deti?a koho tam mala nechať bývať?
Aj keby bola čarodejnica z marsu,tak snáď tvoj otec je dospelý a sam vie čo urobí s majetkom
Prečo máš negatívny pocit k nej,ked ide pritom o neho a jeho rozhodnutia
@anonym_abae54 pretože ten byt si mala nechať pre seba a jej deti, nech sa postarajú samé o seba. Koľko mladých by a v podnájme? V garzonke? Koľko má hypotéku. Áno je pravda ze ja nemám žiadnu hypo a dostala som byt, ale z mojej pokojnej rodiny a nie od cudzieho muža, ako je môj otec pre nich
A aj keby z fleku napisal celý byt na nu,za to ju nenávidis?nuti ho?vyhraza sa mu?
@anonym_abae54 ona nieje sprosta, robí to nenapadne. Nevieš aké vedia byť ženy??? Bohužiaľ otec sa ľahko nechá ovplyvniť. Určite rozpráva ako tvoja dcéra má byť bez pôžičky a moje detičky aby bývali pod mostom. Rozumieš ako myslim. Áno nenávidím ju
@anonym_abae54 pretože ten byt si mala nechať pre seba a jej deti, nech sa postarajú samé o seba. Koľko mladých by a v podnájme? V garzonke? Koľko má hypotéku. Áno je pravda ze ja nemám žiadnu hypo a dostala som byt, ale z mojej pokojnej rodiny a nie od cudzieho muža, ako je môj otec pre nich
@anonym_autor ale veď bývajú u nej
Ty si dostala byt
Oni nedostali, stále bývajú u nej
Takže skôr oni by mali nenávidieť teba
Nejako celé stále nechápem co ta trápi
Ved si na tom lepšie a to je zlé?
@anonym_autor Ze ta hanba nefackuje. Tak ty si byt dostala, ale ona svojim detom pomoct nemoze?
Svojpravny otec moze robit, co len chce, aj byt darovat nejakej stetke / charite / prehrat v kartach. Cokolvek.
Ty sa snaz, aby si vychovala deti tak, aby z nich nevyrastla prospecharska obluda trasuca sa na dedicstvo, ako si ty.
@anonym_abae54 ona nieje sprosta, robí to nenapadne. Nevieš aké vedia byť ženy??? Bohužiaľ otec sa ľahko nechá ovplyvniť. Určite rozpráva ako tvoja dcéra má byť bez pôžičky a moje detičky aby bývali pod mostom. Rozumieš ako myslim. Áno nenávidím ju
@anonym_autor vidíme aké vedia byť ženy. Viď ty. Majetok. Já já já jenom já
@anonym_autor ale veď bývajú u nej
Ty si dostala byt
Oni nedostali, stále bývajú u nej
Takže skôr oni by mali nenávidieť teba
Nejako celé stále nechápem co ta trápi
Ved si na tom lepšie a to je zlé?
@anonym_abae54 ja som svoj byť dostala od mojej rodiny, čo mi rodicia kúpili. Ona nech zabezpečuje bývanie so svojím exmanzelom. Ja si myslím ze deti jej povedia aby im ten byt nechala a ona nech býva u môjho otca. Už ju odtiaľ nedostanem a zatiaľ ho pekne zmanipuluje aby mala vystavené o byvanie

@anonym_autor ďakujem za oznam