icon

Žiarlivosť matky na vzťah dcéry

25. sep 2025

Baby prosim co si myslite o tomto spravani mojej mami, mam 30, cca vyse roka mam vaznu znamost, sice este spolu nebyvame ale travime spolu max casu...rodicia byvaju odomna cca 100km, kedysi som chodila domov skoro kazdy vikend ale teraz ako mam priatela zvacsa kazdy druhy alebo treti...mama mi povedala ked som jej oznamila ze cez vikend nepridem ze som sa uplne zmenila a ze uz ani domov nechodim a prestala sa so mnou bavit...pritom ked som doma tak nic specialne sa nedeje, vacsinou mama len kazdeho okrikuje ze robime bordel atd...myslim si ze mama ziarli ze travim cas s priatelom a takto sa to prejavuje, mame dobry vztah ale nikdy som nebola na nej extra nalepena kedze som par rokov aj zila v zahranici...ked som sa jej snazila situaciu vysvetlit ze mam aj v praci toho vela aj mame nejake aktivity s priatelom tak ona sa so mnou prestala bavit, rozmyslam ze nabuduce uz na taketo poznamky ani nebudem reagovat...

zmrzlinka2021
25. sep 2025

@anonym_autor

Na prvom mieste v tvojom živote má byť tvoj priateľ ako tvoj budúci manžel, potom tvoja mama. Ak tomu ona nerozumie, jej smola. Má mať tiež kamarátky, aktivity, program s manželom.

autor
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Na prvom mieste v tvojom živote má byť tvoj priateľ ako tvoj budúci manžel, potom tvoja mama. Ak tomu ona nerozumie, jej smola. Má mať tiež kamarátky, aktivity, program s manželom.

@zmrzlinka2021 ved ona aj ma...castokrat ide niekde na kavu cez vikend s kamoskou alebo otcom...preto vravim ze ja aj ked som zvykla chodit domov tak niekedy som tam bola sama

pralinka25
25. sep 2025

za mna je to uplne normalne prirodzene tak ako to mas teraz.
proste ked pride vazny vztah vzdy ide ako si vsetko viac do uzadia. mama to musi pochopit.
ja ako matka uplne chapem ked decka uprednostnia kamosov predomnou a nebudem mat problem ani s ich frajerkami a frajermi. nenechaj si pokazit vztah. mama by mala byt prva ktora by ta mala chapat.

anonym_eacfe5
25. sep 2025

Na prvom mieste vždy muž, potom deti a potom ostatní

komplikovana
25. sep 2025

Povedz jej, nech je rada, ze si si nasla partnera. Ci snad chce, aby si bola stara dievka? Si stastna a to je hlavne.

anonym_95856a
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 to hadam nemyslis vazne. Akoze mama musi pochopit ze uz je dospela, ale manzela nema ma len priatela. Asi nemas deti, keby si bola na matkinom mieste a dieta nevidela dlhodobo asi by ti nebolo vsetko jedno. Autorka rob ako citis ked chces byt s priatelom bud, ale toto tvrdenie ze matka nieje na prvom mieste je cez. Rodina je zaklad.

pralinka25
25. sep 2025
@anonym_95856a

@zmrzlinka2021 to hadam nemyslis vazne. Akoze mama musi pochopit ze uz je dospela, ale manzela nema ma len priatela. Asi nemas deti, keby si bola na matkinom mieste a dieta nevidela dlhodobo asi by ti nebolo vsetko jedno. Autorka rob ako citis ked chces byt s priatelom bud, ale toto tvrdenie ze matka nieje na prvom mieste je cez. Rodina je zaklad.

@anonym_95856a ale ona ma pravdu. matka nie je na prvom mieste a to som sama matka a mam velmi dobru mamu.

zmrzlinka8
25. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 má priateľa, ale ešte nie je manžel. Keď bude manžel, potom má byť na prvom mieste. Nepredbiehajme. Nie každý priateľ sa stane manželom.

Autorka, aj ked si myslíš, že ked si doma, tak sa nič špeciálne nedeje, tvoja mamka aj napriek tomu je rada a v srdci ju hreje, že si doma. Ver mi, mám to uz z druhej strany.

anonym_d3fc33
25. sep 2025

Zeny ale tu sa nejedna o to, ze by domov nechodila prepana. Je to 30rocna, evidentne samostatna zena a ak zvykla chodit domov k rodicom kazdy vikend, praveze toto bolo podla mna "zvlastnejsie". Ten interval co udava teraz, ze je tam stale pri rodicoch kazdy druhy az treti vikend, akoze ved to je na dospeleho cloveka az az ze chodi do rodneho domu. A nie aby matka sa urazila a nerozpravala sa s nou za to ze cez vikend nepride, keby aj dlhsie... ak proste ma iny program a doma sa nic specialne akurat nedeje... Ci jej mamu nemoze hriat pri srdci aj to, ze 30rocna dcera nesedi pri sukni kazdy jeden vikend, ale snazi sa budovat si svoj zivot? Praca, kamarati, ci vazny vztah smerom k rodine a detom...?
A tiez som matka a mam dobru matku.

spongebob1
25. sep 2025
@anonym_eacfe5

Na prvom mieste vždy muž, potom deti a potom ostatní

@anonym_eacfe5 Je iba priatel. Ale aj tak, kazde 2-3 tyzdne je v pohode.

mane01
25. sep 2025
@anonym_95856a

@anonym_95856a vsak ju nevidela 2 tyzdne, nie 2 roky preboha! Ako 30 rocna som sa urcite netrepala k rodicom kazdy vikend!

zmrzlinka8
25. sep 2025

tiež si myslím, že interval každé 2 týždne je celkom v pohode

zmrzlinka2021
26. sep 2025
@anonym_95856a

@anonym_95856a priateľ je predstupeň manžela . V živote by som si nevzala muža, ktorý má matku predo mnou.

zmrzlinka2021
26. sep 2025
@zmrzlinka8

@zmrzlinka2021 má priateľa, ale ešte nie je manžel. Keď bude manžel, potom má byť na prvom mieste. Nepredbiehajme. Nie každý priateľ sa stane manželom.

Autorka, aj ked si myslíš, že ked si doma, tak sa nič špeciálne nedeje, tvoja mamka aj napriek tomu je rada a v srdci ju hreje, že si doma. Ver mi, mám to uz z druhej strany.

@zmrzlinka8
Lenže v praxi to tak nefunguje.

Manželstvom nevymenia partnera. Potom tu ženy nariekaju, že sú až po svokre.

mandzula
26. sep 2025

Mnohi 30 rocni ludia maju davno svoje rodiny, deti, ziju od rodicov stovky az tisice kilometrov a, nie, nemusia sediet mamke za ritou kazdy vikend, ani kazdy druhy, treti, niektori sa stretnu raz za rok.
Tvoja mama je nevyzreta osobnost, sprava sa ako male dieta. Nedaj sa vydierat, neskoc na jej hru. Venuj sa svojmu zivotu a tym je teraz prioritne tvoj priatel, nie ufnukana mama.

mandzula
26. sep 2025
@anonym_95856a

@anonym_95856a jasne, s mamou si aj zasexuje, aj deti si spolu spravia, domacnost zalozia. Nie, rodic nie je na prvom mieste, tam je partner/manzel alebo aj clovek sam. A pre rodica by mal byt na prvom mieste partner/manzel, lebo potom to presne takto vyzera - mama sa choro pricucne na dieta a vystraja, ked si dovoli mat svoj zivot.
Ak tu na koni vidis pribehy nestastnych ludi, ktori si vzali tych, pre ktorych je rodic vzdy na prvom mieste.

jennky13
26. sep 2025

@anonym_autor mas 30, tak nerozumiem, ze to este riesis, ze sa tvoja mama oduva, ked nechodis domov. Oni si zvyknu na to, co budes robit ty.

galadriel90
26. sep 2025

@autorka tvoja mama asi zaspala na vavrínoch, nevšimla si ze ty už si dosť dávno dospelá, a miesto toho aby sa tešila ze si na "dobrej ceste" nedostať starou dievkou, žiarli. Nuz, bola by radšej keby si jej ostala na krku doma? Asi nie, ani vtedy by netancovala radosťou. Vtedy by ti vykrikovala a dávala vycitky za uplne niečo iné. Takýchto toxických matiek je veľa. Velmi veľa. Hlavne je to choroba generácie dnešných dám cca vo veku 50-70...

bonboniera
26. sep 2025
@anonym_d3fc33

Zeny ale tu sa nejedna o to, ze by domov nechodila prepana. Je to 30rocna, evidentne samostatna zena a ak zvykla chodit domov k rodicom kazdy vikend, praveze toto bolo podla mna "zvlastnejsie". Ten interval co udava teraz, ze je tam stale pri rodicoch kazdy druhy az treti vikend, akoze ved to je na dospeleho cloveka az az ze chodi do rodneho domu. A nie aby matka sa urazila a nerozpravala sa s nou za to ze cez vikend nepride, keby aj dlhsie... ak proste ma iny program a doma sa nic specialne akurat nedeje... Ci jej mamu nemoze hriat pri srdci aj to, ze 30rocna dcera nesedi pri sukni kazdy jeden vikend, ale snazi sa budovat si svoj zivot? Praca, kamarati, ci vazny vztah smerom k rodine a detom...?
A tiez som matka a mam dobru matku.

@anonym_d3fc33 presne, ani som nedočítala celý príspevok a obočie mi vystrelilo dohora pri “chodila som domov každý víkend” …