icon

Žijem s manipulátorom a nechcem, aby sa tak ku mne choval

janka1806
3. apr 2014

ahoj,chcela by som poradit,zijem s manipulatorom vyse troch rokov,ale len nedavno som prisla na to spravne pomenovanie prenho"manipulator".dost somnou nacvicuje,ziada odomna veci ktore on sam nerobi,chce aby som sa riadila jeho pokynmi,aby som robila veci tak ako on chce,a ked nie tak sa toho napocuvam.tolko nazvov pre mna dokaze vymysliet pomenovani,aka som sprosta sliepka...atd.ja ho lubim,no neviem ci chcem takto zit,je to tazke.on je najmudrejsi.ja niesom zrovna ten sebavedomi typ,ale od kedy som s nim mam pocit ze som hrozny neschopny clovek,ze som asi hlupa.tolko toho co by som o nom vedela povedat,baby ja sa nemam s kym porozpravat,som na materskej,nemam ani kamaradky,nechodim von.dusi ma to.chcela by som rady ako sa chova aby to medzi nami boli lepsie,nechcem si stale nechavat skakat po hlave.zijeme u jeho rodicov,su fajn,vela krat ked sme sa hadali si ma aj zastali,ale nechcem aby si mysleli ze sa lutjem alebo ze som chudiatko..

capi1
3. apr 2014

@janka1806
presne sem nás dovedú - ja som bola na strednej aj vysokej "vedúca" 🙂 - zariadila som aj nemôžné a pri ňom mám pocit, že neviem ani nakúpiť. presne hovorím to, čo viem, že chce počuť, to čo sa očakáva ....
chápem ťa absolútne. A závidím ti, že si na to prišla tak skoro ! Že si si to uvedomila. Ja som to roky nechápala, ja som roky myslela, že chyba je vo mne, že má vlastne pravdu ....

maslenka47
3. apr 2014

@capi1 nie je, ale inym sposobom to obavam sa nepojde

janka1806
autor
3. apr 2014

@capi1 mas uplnu pravdu je to tak ako pises.ked sajedno snazim robit podla jeho predstav vzdy si najde nieco ine co je zle

capi1
3. apr 2014

@janka1806
tak to máš ešte dobré ! že sa ťa svokrovci zastanú, ale situáciu to nevyrieši

capi1
3. apr 2014

@maslenka47
ale ani takto - buď to bude viesť k nekonečným, nič neriešiacim rozhovorom, hádkam s otázkami načo ? prečo ? dokazovaniami, kto čo kedy a ko urobil , mohol, ...
alebo k fyzickému násiliu, žiaľ, aj to sa môže stať, keď mu rupnú nervy, keď si bude chcieť presadiť svoje.

kto nezažil nevie ... tvoja rada je dobre mienená, aj pravdivá, pri normálne fungujúcom vzťahu . ak taký máš, užívaj si ho 😉

stefka33
3. apr 2014

@janka1806 Janka a ty máš tri detičky? Podľa foto sa pýtam.

janka1806
autor
3. apr 2014

@maslenka47 uz som mu par krat povedala ze pojdem,ale nejde to bud by mi to nedovolil,alebo povie chod bez malej,alebo ak pojdes uz sa nevracaj,alebo ci hladam nieco nove,alebo ci vobec pojdem k rodicom,ci nie niekam inam.on mi neveri ani trochu a to som myslela ze po troch rokoch to bude fajn a nieje a myslim ze ani nikdy nebude

orsulka
3. apr 2014

@janka1806 a to zastrašovanie že zoberie ti dceru????? trápne.....ale vie, že na Teba to zaberie....
ale ty vieš velmi dobre, že niečo také by sa nestalo

capi1
3. apr 2014

@janka1806

odporúčam naozaj tú staršiu diskusiu, ja som nechápala ... tie rovnaké modely správania, dokonca podobné formulácie viet tých ľudí - manipulátorov

orsulka
3. apr 2014

@janka1806 máš kam odisť aj s detmi?

capi1
3. apr 2014

@janka1806

Jana !!!! odíď čím skôr !!! toto mi môj muž povedal tiež pred xx rokmi a ja sprostá som mu uverila !!!! A zostala. Tak som sa zľakla, že to urobí, lebo som verila že to urobí. vtedy Najväčšia chyba akú som kedy spravila . Najväčšia !!!

janka1806
autor
3. apr 2014

@capi1 aj ja mam pocit ze neviem ani nakupit!ze som tottalne neschopna.sprosta krava

janka1806
autor
3. apr 2014

@stefka33 ano tri.dve s predchadzajuceho vstahu,tu najmensiu s nim

janka1806
autor
3. apr 2014

@orsulka lenze neviem co by spravil,mozno nic a mozno ano.on sam o sebe tvrdi ze vie byt strasny hajzel.neviem co od neho mozem cakat

capi1
3. apr 2014

@orsulka

vieš, my ktoré žijeme s takými mužmi tomu neveríme, že sa také niečo nestane. Pri normálnom vzťahu možno nie, ale pri vzťahu s manipulátorom je to presne opačne. To nevieš čo vymyslí, taký človek je schopný z teba spraviť tú najnemožnejšiu ženu, mamu na svete. Máme jednoducho strach, že sa to stane. Áno presne si to pomenovala v niektorom zo svojich príspevkov predtým, bojujeme so strachom !

janka1806
autor
3. apr 2014

@capi1 tak asi potom vies ako sa citim

martula1977
3. apr 2014

Môj našťastie taký nie je, ale počas MD som mala dojem, že som prišla o mozgové bunky - 9 rokov je dlhá doba. Mala som dojem, že MD znamená lietať okolo detí a manžela, domácnosti, nákupov potravín. Oči mi otvorila stretávka zo školy. uvedomila som si, že spolužiačky sú matkami, manželkami a popri tom dokázali vyštudovať VŠ. To ma nakoplo. Popri práci, deťoch, študujem. Manžel sa viac venuje deťom, ja si občas vybehnem so spolužiačkami na kávu s kolegyňou na obed. Manžel pri starostlivosti o deti, pochopil, čo znamená byť doma, dokonca 1/2 roka ostal na rodičovskej a ja som pracovala.
Nájdi si kamarátky - sú tu skupinky podľa bydliska. Začni študovať, choď ku kaderníčke, kozmetičke, dieťa daj manželovi strážiť. Nájdi si prácu na pár hodín. Hlavne neseď doma a nefňukaj. AK SI NEVÁŽIŠ TY SAMU SEBA, NEBUDE SI ŤA VÁŽIŤ ANI MANŽEL.

orsulka
3. apr 2014

@janka1806 vyhovorka Jani, pytala som sa, či máš kam isť aj s detmi...k rodičom, k surodencom, tam kde by si mohla byť bez neho.....

sissy27
3. apr 2014

@janka1806 radu ako s ním žiť? sama sebe kopeš hrob... prišla si na to, že je manipulátor, ale mala by si si uvedomiť, že to vieš len ty a možno niekto z jeho okolia, on si toho vedomý nie je a keby aj áno, tak nikdy svoju chybu neprizná, ale obviní teba !! s manipulátormi sa žiť nedá, od manipulátorov sa odchádza a čím skôr, tým lepšie... alebo teda ak máš nejaké masochistické sklony, tak potom zostaň a rob všetko podľa jeho želaní - a aj tak si na tebe niečo nájde, prečo ťa nazve neschopnou atď...

orsulka
3. apr 2014

@capi1 ano STRACH...je to to najhoršie v živote....ked toto prekonáme, vyhrali sme.....

ale to chce prekonať samu seba....

Jani...tak zajdi za psychologom Ty, nech ti mpomože prekonať všetok strach, ktorý v sebe máš !!!!

janka1806
autor
3. apr 2014

@capi1 neviem co mam robit,na jednu stranu by som aj dokazala odist na druhu sa bojim kvoli detom a kvoli tomu ci som urobila dobre,co bude s nami dalej.isla by som k rodicom,ale maju maly dvojizbovy dom,a s tromi detmi???

capi1
3. apr 2014

@janka1806

bože !!!!!!!!!!! mám pocit že prežívam svoj život opäť !!!!!!!!!!! jani ini sú jak cez kopirák !!!! to je rovnaká rétorika, rovnaké myšlienkové pochody.
Strach, To je to čo nás pri nich drží. Neviem čoho sú schopní. Jani sú len 2 možnosti - čo urobí ? 1. nič - možno bude zúriť, prosiť, nadávať, vyhrážať sa, sľubovať zmenu, návrat a pod. blbosti - nič z toho sa nestane. ak tak, tak len na chvíľku a opäť sa všetko vráti do starých koľají v horšom meradle alebo 2. ak má sklony k agresivite, môže dôjsť aj k fyzickému napadnutiu - a to by bola konečná !!! v mojom prípade sa to nikdy nestalo, žiaľ, lebo to by som už nezniesla a znamenalo by to totálny koniec. lenže to môj muž dobre vedel, tak k tomuto sa nikdy neznížil

capi1
3. apr 2014

@janka1806

jani deti sú len zámienka, ja som to tiež týmto ospravedlňovala - chyba !!! čím skôr, tým lepšie

stefka33
3. apr 2014

@janka1806 S tromi detičkami, je ťažké odísť, keď nemáš dostatočné zázemie. Kam by si šla? Do krízového centra by ti nezobrali, lebo ťa neohrozuje. K rodičom do dvojizbáku ťažko. On zrejme vie, že ťa drží v šachu. Skúsiš zabojovať?

capi1
3. apr 2014

@janka1806
viem presne ako sa cítiš, čo máš v hlave ... prelúskaj sa tou diskusiou čo som ti poradila, budeš žasnúť ... ja som nevycházala z údivu a slzy mi tiekli jak krokodýlovi ...

tinaaa84
3. apr 2014

@janka1806 Ahoj. Moja kamoška bola v podobnej situácii, lenže tam to potom prerástlo aj do fyzického násila. Bola s priateľom 11 rokov, vždy stála pri ňom, v dobrom aj zlom, keď mal zdravotné problémy, tak bola ochotná pomaly mu r...ť utierať, ale dočkala sa len nadávok, urážal ju hádam za všetko, ke´d navarila, tak mu nechutilo, keď nenavarila, tak bolo zle, že nie je čo jesť, ak upratala, tak bolo zle, že nič nevie nájsť, ak neupratala, tak jej hovoril že je špinďúra. Neskôr ju začal byť, najprv to bola len facka, potom pár zaucho a neskôr som videla, že má celé nohy od modrín. Sadla som si s ňou a dohovorila jej, že či je to to pravé čo chce pre seba a pre deti a či si myslí, že si nezaslúži niečo lepšie. A ako vie, či ju naozaj niečo lepšie v živote nečaká a ona stráca čas s takýmto chruňom. Jedného dňa sa zbalila, pomohla som jej odsťahovať sa, našla si podnájom, dlho po nej pokukoval jeden chalan, išli spolu na kávu, po nejakom čase otehotnela, teraz má dcérku a povedala mi, že som mala pravdu, že to lepšie našla, že je šťastná a nechápe ako mohla pri bývalom tak dlho vydržať. Mimochodom, on potom za ňou dlho chodieval a sľubovaľ že sa zmení, ale už ho nechcel ani vidieť. Pretože predtým sa k nemu vrátila 3-krát na základe jeho sľubov a po pár dňoch sa choval zas rovnako

janka1806
autor
3. apr 2014

@capi1 lenze ja neviem jak by reagoval,ruku na mna uz polozil

janka1806
autor
3. apr 2014

@stefka33 ja si tiez myslim ze on to vie,ze nemam ist kam

capi1
3. apr 2014

@janka1806

jani, ak sa rozhodneš, pôjdeš aj k vašim ak budú súhlasiť. a ak sa jedného dňa zjavíš s taškami a deťmi pred dverami, nepošlú ťa preč, nie ?! 😉
A situáciu poriešiš potom. Budeš musieť, lebo v 2-izbovom naozaj by ste dlho nemohli byť. A pokiaľ budeš s ním, bytovú otázku nevyriešiš. Čo myslíš ? Kúpiš si byt a oznámiš mu že odchádzaš ... ? ? ?

tinaaa84
3. apr 2014

@janka1806 Myslím si, že keby bolo najhoršie, tak by ťa rodičia určite neposlali preč. Myslím, že by ti poskytli dočasné útočisko aspoň dovtedy kým sa nepostvíš na vlastné nohy a nedostaneš sa z toho všetkého