Žijem s manipulátorom a nechcem, aby sa tak ku mne choval
ahoj,chcela by som poradit,zijem s manipulatorom vyse troch rokov,ale len nedavno som prisla na to spravne pomenovanie prenho"manipulator".dost somnou nacvicuje,ziada odomna veci ktore on sam nerobi,chce aby som sa riadila jeho pokynmi,aby som robila veci tak ako on chce,a ked nie tak sa toho napocuvam.tolko nazvov pre mna dokaze vymysliet pomenovani,aka som sprosta sliepka...atd.ja ho lubim,no neviem ci chcem takto zit,je to tazke.on je najmudrejsi.ja niesom zrovna ten sebavedomi typ,ale od kedy som s nim mam pocit ze som hrozny neschopny clovek,ze som asi hlupa.tolko toho co by som o nom vedela povedat,baby ja sa nemam s kym porozpravat,som na materskej,nemam ani kamaradky,nechodim von.dusi ma to.chcela by som rady ako sa chova aby to medzi nami boli lepsie,nechcem si stale nechavat skakat po hlave.zijeme u jeho rodicov,su fajn,vela krat ked sme sa hadali si ma aj zastali,ale nechcem aby si mysleli ze sa lutjem alebo ze som chudiatko..
@martula1977 ja sa staram o deti,o poriadok,o jedlo.ale jedlo neni dobre,upratane zle,deti nevychovane...ja sa snazim,obskakujem ho.porovnava sa z byvalim.vstah k rodicom,taky com ja viem nie zly,ale vela krat sa k nim on chova dost zle,tiez chce aby robili co on chce
@janka1806 S tými rodičmi som si to myslela, pravdepodobne aj jeho otec je manipulátor a má na neho vplyv. Môj mi raz povedal, vraj na to, že som celý deň doma nie je nič urobené, varím malé porcie, pritom som bola celé dni v kuchyni. On sa vyslovene prejedal. Jedného dňa som mu navarila na 3 dni, ožehlené, oprané, upratané. Nechala som mu 3 deti a odišla k rodičom. 2 dni hral hrdinu 🙂 . Potom prišiel pre mňa a mám pokoj. On zmenil životný štýl - schudol 40 kg. Čo navarím chváli aj deťom chutí. Ty mu musíš ukázať hranice. Asi ešte nedozrel čas. Mňa vtedy tak ,,nasral", že som už nevidela iné riešenie.
@janka1806
jani, tinaaa ti to napísala na základe kamoškynho príbehu . nezmení sa. a ak sa neovládol a dal ti čo i len facku 1x, nebude mať problém dať ti ju aj druhýkrát ...
viem presne v "čom lietaš" zmietaš sa v rozhodnutí zostať - odísť. Na jednej strane cítiš, že chceš preč a na druhej strane nemáš ešte tú silu odísť. Nechceš urobiť unáhlené rozhodnutie. V jednu chvíľu si rozhodnutá ísť a nevrátiť sa, O chvíľu nájdeš dôvod, prečo to neurobíš (deti, bývanie, práca, ...) ... A nájdeš milion dôvodov ako to vždy jeho správanie ospravedlníš.
Vieš, môže ti tu kto chce čo chce radiť, môže ti tu každý povedať choď, nič lepšie nečakaj to finálne rozhodnutie musíš urobiť sama. Môže nastať skratová situácia a ty si povieš dosť a ideš ... Ja som nevyužila ani tieto skratové situácie. Vždy som "to schovala" za deti. CHYBA !!!
Je tu kopa odkazov aby si odišla, ale len ty sa musíš rozhodnúť ! Nerozhodneš sa možno dnes ani zajtra. Možno ti to potrvá ešte týždeň, mesiac alebo aj rok ... Alebo do najbližšej facky ...
A hovorím, sú jak cez kopirák - s tým varením a upratovaním je to to isté čo u nás ... A stále som si myslela, že je chyba vo mne ... Potom si niekto pomyslí, že kto je tu vlastne "chorý" ten muž, ktorý si toto dovolôí, alebo tá žena, ktorá to všetko trpí !!!
@janka1806 viem, že si v ťažkej situácii, ale ozhodnúť sa musíš ty. Ty musíš prekonať ten strach z neho a nájsť v sebe silu niečo začať riešiť. Polož si otázku či je to život aký chceš žiť ešte pekných pár rokov. Môj bývalý partner si ľúbil vypiť, potom som bola p..a, k....a, suka a neviem čo ešte a vyšticoval ma, hodil po mne ovládačku a kopec iných vecí, za všetko hovorí to, že s ním už nie som, ja mám iného partnera, ale on inú nemá
@orsulka nechcem takto zit,a otvaraju sa mi viac a viac oci,musim sa vschopit,ani neviete ako ste mi vsetky pomohli,naozaj ma to povzbudilo.zistit ze nieje vsetko len moja chyba.zacnem sa k nemu chovat inak ,tak ako on ku mne.zajtra pride domov z roboty,tak to skusim,a aj ked budu hadky a bude zle,budem sa snazit ist za svojim
@janka1806
jani, môžeš skúsiť martulinu verziu správania, ale myslím, že jej muž je iná kategória ako naši. On len hral hrdinu a frajera a dokazoval si, že je pánom tvorstva a na všetko má ženu ! To si síce naši myslia tiež, aj si to dokazujú, ale neviem či aj záver bude rovnaký. Jej muž je zrejme normálny chlap, na rozdiel od našich. Jej muž pochopil, že jeho žena je jeho žena a nie slúžka otrokyňa ...
@janka1806 no v prvom rade nechapem ako jedna matka 2 deti sa po parmesacnej znamosti zbyva s cudzim chlapom a hned 3.dieta... kde si mala rozum?
po dalsie tvoj chlap je proste chruno, ale dovoli si len to co mu sama dovolis, preco by tvoje starsie dcery mali trpiet taketo spravanie, lebo zachvilu budu na rane aj ony ak uz nie su...
Ja osobne by som milemu panovi povedala ze ak sa mu nepaci jeho problem ruky ma zdrave, nec na mna neotvara hubu lebo si ju otvorim ja na verejnosti nech ludia vedia co je zac a kedze si sa uz raz rozviedla ( predpokladam z tvojho vyjadrenia, "ze si vzala detom otca" ) mozes sa aj 2x. Tak nech zvazi svoje spravanie.
kus sebavedomia, ako si ta ma vazit on ked si samu seba nevazis?
@janka1806 Ahoj,
myslím, že väčšiu chybu by si spravila, keby si zostala vo vzťahu, ktorý ťa kompletne zničí a tým aj tvoje deti.
Aj keď sa ti zdá, že to robíš pre deti, v skutočnosti chceš chrániť samu seba ( a nemyslím to akokoľvek zle proti tebe), pretože si si už raz prešla rozchodom a stavom, v ktorom si zostala sama na deti.
Ver mi, že deti nikdy neocenia, keď zostaneš v "chorom" vzťahu. Určite však ocenia to, keď sa ich mama postaví na vlastné nohy a nájde v sebe silu boxovať za spoločné šťastie - bez chlapa manipulátora.
Denisa
On v byte rodičov rozkazuje ako sa majú chovať? To je sila. Raz by mi môj syn povedal v MOJOM dome čo mám robiť a čo nie 😀 Bývať tu môžeš a ak sa ti nepáčia pravidlá, vieš kde sú dvere 😝
@janka1806 hmmmmmm, tak som si par prispevkov precitala a myslim, ze si mylis pojmy.
To nie je manipulator........On je tyran.
Stacilo mi precitat si, ze nemozes odist k vlastnym rodicom sama bez neho s detmi.
Nemozes nikam chodit bez toho, aby to vedel.
Sleduje ti telefon, sleduje pocitac, nemozes mat zalozeny facebook....
Ked ides do obchodu, tak mu musis povedat, kedy presne sa vratit.........
Pardon........ale manipulator je nieco uplne ine........on ta uz psychicky tyra.
A definitivne by som to povedala rodicom, ze TA NECHCE PUSTIT S DCERKOU k nim na navstevu.
Definitivne by som ich poziadala o pomoc..........a definitivne by som si zacala pripravovat rozvodove papiere, zapisovat si jeho nenormalne poziadavky (ktore by si predlozila na sud), a zistovala si vsetky veci ohladne toho, ake naroky by mal on na dceru.
Manuipulator nezakazuje, nerozkazuje....Manipulator ta manipuluje-tvoje myslienkovy chod, tvoje spravanie, tvoje konania
Tvoj manzel ta psychicky tyra.
@denkaajejdeti no.aj on si ma chce aj vziat,a ked mu hovorim,ze dvakrat do toho isteho h...a nestupim,nech sa nehneva zit sa da aj bez papiera,tak sa na to uraza,a nasiera sa ze byvaleho som si vzala,ked to bol debil a jeho lubim a jeho si vziat nechcem
ja nechcem aby to vyznelo hlupo,niekedy sa stane ze je fajn,a mam pocit ze sa zacne chovat nomalne.ale vecsinou ne.aj som mu vela krat hovorila v slzach co ma trapi,vela krat mi slubil ze sa posnazi zmenit,no na druhy den to bolo inak
@janka1806 prestan sa ospravedlnovat a ronit slzy.
Neviem co este napisat,lebo uz bolo napisane dost,a je to na tebe,co urobis.
@janka1806 no, stacil mi nazov temy aby som ti napisala:
je irelevantne ze ty nechces, aby sa takto choval, on sa tak chovat bude vzdy. Toto je proste fakt ktory ty nezmenis. Takze sa podla toho v svojom zivote zariad a najma - neplac nad svojim rozhodnutim, ak sa rozhodnes s nim ostat.
@janka1806 Mám dve kamošky, čo odišli od mužov s 3 detmi, nevravím, že sa im žije lahko, ale dá sa to a to je podstatné. Odíd k rodičom, oni ta určite prichýlia aspon na pár mesiacov a dáš sa dokopy, neskor si nájdeš prácu a ubytovanie a hlavne daj si pozor na chlapov, asi si taký typ, čo pritahuje takýchto "debilov", radšej bud sama ako s takým, on sa nezmení. Držím palčeky.
dnes som sa mu vzoprela.zacali sme sa cez tel hadat lebo mi pisal a neodpisala som mu hned.ja som volala s mamou.povedal mi ze mam dovolat so svojou prijeblou mamou a odpisat mu!dotklo sa ma to,tak sme sa zacali hadat.povedal ze mam jeho mame odovzdat notebook!svokre to bolo blbe ale dosla pren,povedala som jej ze jej ho nedam,ze ho radsej rozbijem!on to zistil,a povedal mi ze ked dojde domov zobere mi notebook,aj telefon!aj som mu vysvetlovala ze takto sa ku mne spravat nemoze,ze uz zo sebou nenecham zametat,povedal ze pojdem do pice s prepacenim,a zas ze mi zobere malu!!!a ze uvidim co bude ked dojde..takze sa tesim na tu hadku ☹ .takze uz vam asi potom nenapisem ked mi vsetko pobere.teraz neviem ci to bol dobry napad zopriet sa mu... ☹
@janka1806 Aspon vidíš, ako otrasne sa správa, on si myslí, že ti može vo všetkom rozkazovat, vykašli sa na neho a neboj sa ho, malú ti nezoberie ved čo by s nou robil prosím ťa? Vie sa o nu aspon postarat? Aj tak chodí do práce, takže na materskú asi nepojde. Na Slovensku súdy vždy pridelia deti žene, samozrejme, pokial nie je nejaká alkoholička alebo fetáčka. Len sa ti vyhráža. Zober deti a utekaj, naozaj nemožeš takto žit, ved aj tie deti to musia vidiet, čo robí a nehovor mi, že to nevnímajú, určite áno.
@janka1806 ciel manipulatora je absolutne znemoznit toho druheho, aby po rokoch nemal ten druhy vlastny nazor. Toto vedie len k depresii. On sa nezmeni, bud si zvyknete, alebo prec od neho

@janka1806 ak sa Ti dá napíš v skratke svoj a jeho režim. Čo robí pre rodinu on a čo ty. Môžem sa spýtať aký má vzťah k svojim rodičom?