Žijem v cuzdine a som veľmi nešťastná
Dobry den. Zijem v UK uz 6,5 roka. Momentalne som ale na materskej s dcerou. Moj partner pracuje a je cudzinec. Rec ovladam, ta mi nerobi problem. Mam tu priatelky, aj cudzinky, ale aj slovenky a cesky, ale stale mi velmi chyba domovina, najma moja vlastna rodina a nasa slovenska mentalita ☹ Aj ked mam kamaratky, stale sa tu citim velmi izolovana. A pritom chodime von casto a organizujem vela vyletov a navstev s druhymi mamickami. Ale aj tak sem vobec nezapadam:( Citim sa tu ako cudzinka. Aj po tolkych rokoch si neviem zvyknut na anglicku mentalitu. Bojim sa ich. Velakrat mam z toho depky a podvedome som negativna voci okoliu. Lebo sa citim sama. Niekde vo vnutri vo mne bojujem s tym, ze tu nechcem zostat, ale citim sa tak, ze proste musim. Nic ine sa neda robit. Priatel nechce odist. Proste to tu uz nenavidim, tak daleko to zaslo. Este musim povedat, ze toto moje rozpolozenie ma velky vplyv aj na nas vztah s partnerom.Velakrat som podrazdena, aj ked sa to snazim krotit, ale som stale na malu sama, tak niekedy zlost zvitazi.Co nam nerobi dobre. Na rozdiel od Slovenska, tu mame lepsi zivot, priatel ma vybornu robotu, ja tu taktiez planujem otvorit si svoj business, co by sa mi na Sk asi tak lahko nepodarilo. Ale stale som nestastna. Nic ma tu v Anglicku nevie nadchnut. Milujem priatela, ale toto miesto nie. Asi som hrozna osoba:( Kolki ludia by chceli byt na mojom mieste, a ja sa takto citim...nic nam nechyba:( Mame krasny dom, priatel ma super pracu, ja budem otvarat business, mame krasnu a zdravu dcerku(klop klop) a ja tu revem kazdy bozi den a zelam si byt s rodinou. Vobec sa cez to neviem preniest, zeby som tu mala zostat do konca zivota. Roky mi ubudaju a ja ich posledne roky travim v smutku. Vobec som to neni ja. Ta slovenska, stastna, plna elanu osoba, ktorou som kedysi byvala. Tu som ako zombik a len prezivam. Neviem, co mam robit? Vie mi niekto poradit,prosim?
Ano, znie to komicky...ja viem 😉 Ale on je Anglican-ir. Bol narodeny v Anglicku ale rodina byva v Irsku.On sam sa poklada za Ira viac ako sucheho anglana. On je dost iny. Velmi podobny Slovaci A celkovo Iri su mi viac sympatickejsi, nez anglani...uff, I wish...keby tie rodiny boli take idealne...ale najdu sa aj tu plevy..takze som celkom rada, ze byvaju tam... 😀
@mitina01 ja by som skor brala chlapa s anglickym pristupom k zivotu so sexi irskym akcentom 😆
zeriempizzu to si ty ...kazdy ma svoj ieal....ja mam rada toho svojho plastika 😎
@mitina01 a to je super👍 tes sa z toho co mas, vsetko bude dobre 😘
no ja by som na tvojom mieste nechcela byt.....UK neznasam,dakujem,neprosim....tiez zijem 500km od rodiny,tiez mi rodina chyba....ale co narobim.kazdy si vybral svoju cestu....
Si strasne fixovana na Slovensko, preto si nestastna. Celkovo nechapem tychto slovacikov, co odidu do zahranicia za lepsim zivotom a potom odtial vyplakavaju ako im chyba ZAPRDENE Slovensko plne zavisti, jesitnosti, korupcie, bordelu a zavisti. Asi sa riadia heslom: Sice hlupy (stat) ale nas.
Co som postretal Slovakov v zahranici, tak fnukali prave ti, co sa stale fixovali na Slovensko, stale sa kamaratili so Slovakmi a Cechmi, okolo seba si v zahranici vytvorili male Slovensko a kazdu chvilu utekali na SK. Taki ludia tam nebudu nikdy stastni. Stastni tam budu iba ti, co pochopia, ze toto je ich novy domov a zacnu tam plnohodnotne fungovat.
Inak fakt nechapem, co ti na slovenskej mentalite chyba. Zavist susedov? Ci neochotne predavacky? Lenivi uradnici 😀
@operaphantom kedy som akoze spomenula a vyplakavala v mojich predoslych komentaroch, ze mi chyba zaprdene Slovensko plne zavisti, jesitnosti, korupcie a bordelu?? Ja som sa nikde nestazovala na tieto akoze 'nase typicke vlastnosti' ako ty pises. Jasne, vela veci neni idealnych na Slovensku, sluzby atd...ale ja som Slovacka a som na Slovensko hrda... vzdy nou budem a tieto veci a vlastnosti ludi najdes vsade po svete a ty to vies. To je jedno, ci si na Slovensku, Cine alebo v Rusku. A zo Slovenska mi chyba najma moja rodina! Nezaujima ma, ako to ty vidis. Ty si zase asi jeden z tych zatrpknutych na Slovensko, co odidu do cudziny a zabudnu z ktorej riti prisli, ze? A opakujem, ako som uz inde spominala, ze ani ty nepoznas cely moj zivotny pribeh, tak ako vies, ze ja som sem prisla za lepsim zivotom??! Nemas to odkial vediet....tak preco si si sebou taky sebaisty. Btw len hadam, ale zda sa mi, ze ty asi nemas dieta, ze? 😝
@mitina01
ahoj, ja som zila v usa (tiez som tam mala vpodstate vsetko), no straaasne mi chybala rodina na Slovensku (tak som sa vratila a nelutujem). Rada spoznavam odlisne kultury a cestujem, no uz viem, ze zit chcem u nas.
Takze ta uplne chapem! Dolezite je uvedomit si, ze kazdy ma svoje stastie vo vlastnych rukach, ak nie si stastna, netreba sa s tym zmierit alebo sa dopovat antidepresivami, treba konat (skor nez budes mat 70rokov).
Ak ti naozaj chyba domov tak, ze plakavas po veceroch, tak o tom povedz muzovi. Ak je normalny a aspon trochu mu na tebe zalezi tak to urcite pochopi a spravi vsetko pre to aby si bola stastna a vrati sa s vami. Vyzera, ze ste schopni a pracoviti ludia, takze pracu zozeniete vsade, aj tu. Aj dcera urcite vnima, ze nie si vo svojej kozi, takze ani pre nu to nebude negativna zmena. Ak je tvojmu muzovi jedno, ze nie si stastna a vie o tom, tak by som prehodnotila taky vztah...
DRZ SA, zelam vela stastia!

@katrin21 moj priatel si myskim ze ma miluje ale na svk by uz nikdy nezil, zil tam 10 rokov 😅 .