icon

Žijem v zvláštnom toxickom manželstve a prerastá mi to cez hlavu

11. nov 2025

Ahojte zeny, dúfam ze sa tu nespustí lavína kritiky na mna. úprimne, zijem zvláštne a určite nie štandardne a neviem ako ani začať. Riesim to aj so psychologom práve. Som vlastne na vazkach...A asi v pólo zlatej klietke.
mame s mm 36 rokov, bezdetni. A deti moc neplánujeme. Resp nechávame na náhodu.
Ale k veci a môj príbeh aby ste mali predstavu

Milovala som odmala chorvatsko, kde ma rodicia bravali vždy každé leto, teda Juhoslávia . Tešila som sa na to. Najmä ostrovy pag, korčúľa super za mňa. Mam k tomu osobitý vzťah. Keď som tam raz bola sama po Vs( som učiteľka matiky) tak som si tam našla krásneho a sarmantneho miestneho chlapa a domov sa viac nevrátila. Zbehlo sa to rychlo.
Zamilovali sme sa a začali spolu hneď zit. 4 roky vášnivého vzťahu,sexu, zážitkov, ale aj zlých veci, manzel je žiarlivý, takže 50 na 50. Raz super s nim, raz katastrofa výčitky, nadavky, zdvíhanie rúk na mna. 4 spoločného života a dva roky manželia. Zijeme pri mori na juhu chorvátska. Manzel pracuje z domu ako it manažér, ja som sa stala akoby zenou v domácnosti. Predtým som dávala sukromne hodiny matiky, dnes nič. Neoplatilo sa to časovo ani cenovo. Keďže neviem jazyk, v školstve sa zamestnať nemôžem. Ucim sa reč ale ide mi to zle nie som na jazyky. Manzel tiez so mnou nechce hovoriť chorvátsky. Keďže anglicky hovoríme s mm a aj so svokrovcami. Rada pečiem torty,vysivam hračky, robím mejkap, niekedy malujem,starám sa o dom a rolu co mame pred domom zarobím tak mesačne 300e co je pre moje vylohy s menšie nákupy ...
Pestujem kvety predávam usušené a tak. Rodicia chcú aby sme žili na sk a nie v chorvátskej zapadnúť ej dedine ale ja si nechcem dat povedať. Plavam prakticky 5 mesiacov do roka. Mam rada teplo rodinného kozuba, nejaké extremne vyššie ambície nemám. Zijeme v malej dedine pri mori v prenájme a manzel je divný.v lete sa okato Diva po turistkach a pod nasla som aj par cetov s turistkami. Dohodli sme sa tak s mm, že ohladne dieťaťa nebudeme tlačiť na pilu pil bude, mimo i tam. 4 mesiace som Robila po vs. Potom som hneď odišla.

Strana
z7
canerko
12. nov 2025

Pre mna pises dristy a ja ti neverim.Za prve spominas ostrov Pag.Ostrov Pag neni na juhu Chorvatska.Druhe.Ktora je to dedina??Na dedinach kde je jeden obchod a nič viac ziju starosjedioci,cize ludia ktori sa tu narodili a cela rodina z kolena na koleno.Hovoris juh Chorvatska.Ne verim.Ja zijem v Chorvatsku v najchudobnejšem okresu.Zijem na dedine kde mame dva autobusy na den,a to je vsetko.Mame vcely,150 stromov lieskovych orieškov,mame kurnik,chliev,vinice,zahradu.A vieš co?Robime.Ja som na opatrovatelskom,mam dieta z tazkostami.Manzel pracuje,aj doma vsetko stihame porobit.A ono podstatne.Moj manzel je ten ktori poslucha mna.Nije ja jeho.Keby si chcela tak robotu najdeš.Neexistuje ziadna vychovorka.Ze nevieš reč to ti tiež zazlievam.Ja som eneni Slovenka ale som sa sama ucila.Citala som noviny popri robote v zmrzline.Samozrejme moja slovenčina je dost zla,som si toho vedoma,ale stale citam a skušam ju zlepšovat.Takze za mna si leniva,nič ine.Kto sa dobrovolne vzda pekneho zivota,plnohodnotneho?Tebe staci plavat a mat sex kazdy den,tak si uzi.

sisaka
12. nov 2025
@anonym_autor

@miadi
@sisaka
@zunaf
@cacianka

Co by som akoze tým vymýšľanin mala a získala. mam bc ano. online doučovanie som skúšala ale cenovo sa to neoplatilo a matika sa neda doucovat online. To skôr offline.
Vyjadrujem sa normálne som z juhu Slovenska. A hovorím väčšinou madarsky keď už.
Druha vec je ze áno. Správila som. Si Bc. Dva roky som studovala tiež Mgr ale nepodarilo sa mi to a neurobila som skúšky opakovala ročník a nešlo to. Pochopila som neskôr že tadiaľ cesta nevedie a učiteľstvo nechcem.
Druhá vec je, že čo je na tom nepochopiteľné. Áno zijem na Balkáne na dedine ktorá nie je veľká. Turisti sú samozrejme vo väčších mestách kam niekedy chodievame. Preto sa muž pozera po turistkach so sexi tangá mi kde by ich asi tak videl na našej dedine nie sú. A. Co je na tom mame bajky a mame malú loďku.
Do väčšieho mesta chodíme miestnym zberakom busom.
A co je ešte nejasne na mojom. Pribehu?
Ano balkanci sú iná národnosť a kultúra tam doma robi zena to co muz povie ako ta starých časov. Ešte niečo chcete dámy do vysvetľovať?
Online učenie sa neoplatí skúšala som. A pečiem pre jednu cukráreň niekedy slovenské koláče z toho mam nejaké eura. To je tak cele. Aspoň takto som sa vynásla. Manzel mi najprv pred svadbou povedal ze nebudem musieť pracovať a podobne a ze on nás uživí. Tak som to brala ako normálne. V skolke neďalekej som chcela pracovať ale nepodarilo sa mi to skrz to ze neviem uplne dobre ich Reč a tiež majú plný stav.

Čím viac píšeš, tým väčšie bájky splietaš a tým viac si odporuješ. Kto klame si musí pamätať, čo hovorí/píše, očividne máš problémy s pamäťou.

mamadievcatiek
13. nov 2025

Píšeš že pečieš koláče, robíš túto prácu načierno alebo na dohodu? Tak aspoň akotaké pracovné návyky máš.Ak ťa pečenie baví, môžeš robiť takúto prácu aj normálne na 8 hodín.Alebo upratovanie, tam nepotrebuješ vedieť dokonalo cudzí jazyk.Tvoj manžel má pravdu, riešenie je prestahovať sa do mesta.K moru môžte chodiť cez víkendy alebo voľne dní.Keď on pracuje doma, bude sa ti vedieť prispôsobiť.Aj tak tu niečo nesedí.Písala si že tvoj manžel sa v meste pozerá po turistkách v plavkách.Potom v ďalších príspevkoch píšeš, že tam kde chodíte do najbližšieho mesta že tam není more.Veď ak sú tam turisti, tak v tom meste zoženieš prácu ako je upratovanie, pečenie alebo pomocná sila v kuchyni.Naozaj, u teba musí byť priorita práca.Z tých 300€ mesačne čo zarobíš si platíš zdravotné poistenie?

cacianka
13. nov 2025
@anonym_autor

@miadi a myslíš ze som neskúšala ale co keď nemám nič poriadne na 100percent dostudovane a nemam prakticky nijaké pracovné skúsenosti? A mam 36 podotýkam.
A nie nevzala som si ho preto ze mi povedal ze sa postará a nemusím. Pracovať. Vzala som. Si ho lebo som nevidela inú možnosť logickú v danom Období. Aspoň mam poistenie zdravotné a tak. A stará sa o mna. Vzala som si ho nie preto. Vzala som si ho kvôli tomu ze uz sme dlho spolu boli a áno bolo fyzické nasilie ale sľúbil ze to viac nebude robiť a po svadbe to neurobil. Takže sľub prakticky dodržal.

@negymama preco by som. Mala byť neplodné? Véd sa chránime. Mame sex nie každý deň ale dosť hodne djame tomu 5krat do tyzdna alebo 6krat niekedyy cez deň aj dvakrát niekedyy nič. A nepoužívame nič len metóda *vytiahnutia*ale potom nepokračuje manzel takže nemám z čoho otehotniiet. A nie som neplodné určite. V mojej rodine nie je neplodné zena a menzes mam ako hodinky.

@anonym_autor ach môj ty bože 🙈

cacianka
13. nov 2025
@negymama

@anonym_autor kruta???
absolutne nie, co je krute na tom co som pisala?

Ja ti to pisem ciastocne aj z mojej skusenosti.
Ja som zila 10 rokov v domacnosti, ...tie dovody boli sice ine, mali sme 4 deti po sebe / to stvrte neplanovane/, a bola som s nimi doma aj tak trochu nutene, lebo najst si pracu takisto s dochadzanim z malej dediny a s tolkymi detmi bolo prakticky nemozne, tocili sme dookola choroby, ziaden zamestnavatel by mi tolko ocr netrpel, tak som ostala doma kym vyrastie najmladsie a mozem ist do prace.

a poviem ti...aj ked to teda rozhodne nebola "dovolenka" a oddych, a prechadzky pri mori a na lodke som mala v prevedeni...vlacenie deti, kociaru a tasiek na ihrisko a do obchodu.., deti vyzadovali kopec prace i ked mi ju nikto neplatil. Napriek tomu zaneprazdneniu a unave...som citila, ze to je malo.
Ze mi chyba realizacia, kolektiv, pocit ze nieco zarobim svojou pracou, pocit ze musim nad niecim odbornym premyslat a riesit to, dokonca este aj pracovny stres pri uzavierkach mi chybal /bola som predtym 11 rokov uctovnicka z toho posledne 3 roky veduca uctarne/.
dOSLOVA mi atrofovali mozgove bunky, co myslis? preco ti tu zeny hovoria ze si jednoducha? Lebo aj na tebe to uz vidno. To po case na kazdom, pecenie kolacov to nezachrani.

@negymama že píšeš a úplne k veci, aj po praktickej stránke, nikde a nič nie je kruté. Max čistá slušná pravda.

sova7
13. nov 2025

Píšeš že si nedáš povedať tak sem píšeš teda zbytocne keď sa potrebuješ vyzalovať ok ale to ti nepomôže poradiť si nedáš nuž tak potom si buď spokojná že sem tam dostaneš darček sem tam facku muž ťa má za pandrlaka čo skáče ako on piskne a vlastne si len potrebuješ zvyknúť že žiješ so psychopatom ale môžeš pol roka plávať v mori takže zmenu neplánujes. Chvalabohu že nemáte deti a tak vážnu vec by som na náhodu nenechala tamten chlap ti urobí dieťa náhodou keď mu to bude vyhovovať a potom si v .... vieš kde a budeš pozerať ako otočí k ešte horsiemu. Tých faciek bude asi viac ako darcekov. A chudák dieťa taký život mu neprajem. Každý si tvorí svoj život sám. Ty si si stvorila takýto. A zmeniť môžeš len seba a svoj život. Keď nechceš a vyhovuje ti čo chces vlastne riešiť?

cacianka
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_763712 ďakujem že ma urážas anonymne teda. To určite pomôže veci

@anonym_autor to nie je urážka, len čistý fakt.

yennefer001
13. nov 2025

A ty deti nikdy nechces? Povedzme, ze mas karieru aj peniaze, nemala by si deti? Pretoze s takym muzom a daleko od rodiny si ho nerob ak sa nechces rovno pochovat lebo napr predstav si, ze mas dieta a streli ti facku. No neodides od neho, pretoze, nemas kam, nemas zaco a urcite by ta nepustil odist na SVK. Ako otec dietata moze nesuhlasit a vtedy budes zajatec svojho nasilneho manzela. O tom ze agresivita stupa po detoch u bez tak agresivnych muzov asi netreba hovorit ked rok nebudete spata bude vkuse krik a stres. Kym dieta vyrastie do dospelosti budes mat 60. Cize cely zivot v zachode. A dalsia vec, ze mas tak 4-6 rokov aby si si to dieta realne spravila, da sa aj neskor ale nie je to pravidlo, moja sesternica ma 38 a roky sa im nepodarilo prirodzene splodit tak sla na kliniku a povedali jej ze uz roky ma predcasnu menopauzu. Ze tak do 36 by to slo. Co ty vies ked si v tomto veku kolko casu ti realne ostava? kym sa nezacnes snazit tak nevies ako si na tom. Ja byt tvoja mama tak ti poradim, ze sa dobre zamysli ze ako by si si predstavovala zivot o takych 8-10 rokov. Vsetky mozne scenare. Ak je to ze chces takto zit bez deti, bez priatelov, bezcielne a vies ze ta to neskrie tak budiz. Ale podla mna ked sem pises tak je to len taky vykrik do prazdna, vies ze nie si stastna a hladas pochopenie a ver ze u mna si ho nasla. Si stale mlada, stale mozes mat vsetko po com tuzis, 2 roky zamakas, zbavis sa strachu a dosiahnes to. Drzim ti vsetky palce a pomodlim sa za teba.

anonym_40401b
13. nov 2025

@anonym_autor že rozbiť rodinu 😅 a akú? Ved deti nemáte. Rozved sa a je pre teba úplne cudzí človek, ani ho nemusíš pozdraviť.

anonym_e71c35
13. nov 2025

A ked budes takto plavat bezcielne morom a zivotom a za 5 rokov si panko zmysli ze chce dieta a ty mu ho uz nedas alebo ho nebudes velmi zaujimat (ako doteraz) a najde si nejaku sexy turistku a teba posle kade lahsie, tak ako budes vnimat svoj zivot ked budes bezdetna, bez manzela, bez penazi s 1 kufrikom sediet niekde na stanici vlakovej k rodicom a on bude mat vsetko s novym modelom? Toto by ma zaujimalo nakolko pravdepodobnost tohto scenara vidim tak na 90 percent. To ze takto spolu dozijete pri mori do dochodku, tomu davam tak 10 percent, aj to len preto ze drzis usta a ma s tebou sex pravidelne. Skus sa s nim mesiac- dva nevyspat a papulovat a podla mna ta facka padne skor jak povies rozvod.

miadi
13. nov 2025
@canerko

Pre mna pises dristy a ja ti neverim.Za prve spominas ostrov Pag.Ostrov Pag neni na juhu Chorvatska.Druhe.Ktora je to dedina??Na dedinach kde je jeden obchod a nič viac ziju starosjedioci,cize ludia ktori sa tu narodili a cela rodina z kolena na koleno.Hovoris juh Chorvatska.Ne verim.Ja zijem v Chorvatsku v najchudobnejšem okresu.Zijem na dedine kde mame dva autobusy na den,a to je vsetko.Mame vcely,150 stromov lieskovych orieškov,mame kurnik,chliev,vinice,zahradu.A vieš co?Robime.Ja som na opatrovatelskom,mam dieta z tazkostami.Manzel pracuje,aj doma vsetko stihame porobit.A ono podstatne.Moj manzel je ten ktori poslucha mna.Nije ja jeho.Keby si chcela tak robotu najdeš.Neexistuje ziadna vychovorka.Ze nevieš reč to ti tiež zazlievam.Ja som eneni Slovenka ale som sa sama ucila.Citala som noviny popri robote v zmrzline.Samozrejme moja slovenčina je dost zla,som si toho vedoma,ale stale citam a skušam ju zlepšovat.Takze za mna si leniva,nič ine.Kto sa dobrovolne vzda pekneho zivota,plnohodnotneho?Tebe staci plavat a mat sex kazdy den,tak si uzi.

@canerko mas velmi dobru Slovencinu btw.👏

sova7
13. nov 2025
@anonym_autor

@mircalla cize ty si myslíš ze ja som neplodna preto lebo ešte sme nepočuli nikdy dieťa a mame túto withdrawal metód už roky? To je divne. Keď vytiahne nemá sa co stát. Cíti sa. Môj ujo s tetou tiež len prerušované a nikdy nemali dieťa a až keď šli do toho naplno po 10 rokoch tak počali dieťa ale pri pôrode zomrelo

@anonym_autor 🤦

canerko
13. nov 2025
@mamadievcatiek

Píšeš že pečieš koláče, robíš túto prácu načierno alebo na dohodu? Tak aspoň akotaké pracovné návyky máš.Ak ťa pečenie baví, môžeš robiť takúto prácu aj normálne na 8 hodín.Alebo upratovanie, tam nepotrebuješ vedieť dokonalo cudzí jazyk.Tvoj manžel má pravdu, riešenie je prestahovať sa do mesta.K moru môžte chodiť cez víkendy alebo voľne dní.Keď on pracuje doma, bude sa ti vedieť prispôsobiť.Aj tak tu niečo nesedí.Písala si že tvoj manžel sa v meste pozerá po turistkách v plavkách.Potom v ďalších príspevkoch píšeš, že tam kde chodíte do najbližšieho mesta že tam není more.Veď ak sú tam turisti, tak v tom meste zoženieš prácu ako je upratovanie, pečenie alebo pomocná sila v kuchyni.Naozaj, u teba musí byť priorita práca.Z tých 300€ mesačne čo zarobíš si platíš zdravotné poistenie?

@mamadievcatiek Zdravotne v Chorvatsku mame zadarmo.Platime si len 12 euro mesačne doplnkove zdravotne ak bi sme skončili v nemocnici,isli doktorovy alebo robili nejake ukony abi sme nemuseli splacat v tisickach euro zdravotnu starostlivost.Staci sa prihlasovat kazde tri mesiace na zdravotku,a to len ti ktori su nezamestnany.

anonym_d2dd88
15. nov 2025

@anonym_autor čo vlastne chces počuť aký názor? Žiješ s totálnym kretenom, ktorý si neváži vôbec ženu...keď ti tu ženy napíšu aby si odišla obranujes ho ..typický prejav tyranej ženy....už včera bolo neskoro odísť ..a prosím Ťa, keď už nemáš svoju vlastnú sebaúctu, nerob si s ním deti, nekaz aj im život ...

hariet
15. nov 2025

@anonym_autor ja normalneho chorvata nepoznam zial. Aj u nas na dedine mame jedneho, co mu uz z oci nic dobre nehladi a dobre vieme, ze terorizuje zenu, deti, ako aj celu ulicu. Cisty psychopat.
Rady si dostala ale mna zaujima, ci netuzis po detoch? Cas sa ti krati ale stale mas sancu si najst normalneho a s nim chodit k moru… Nepochopim, kde si nechala svoju hrdost, vydat sa za takeho hrubeho muza vymenou za pobyt pri mori?

Strana
z7