icon

Získavanie vzťahu

alyctro
8. dec 2021

Zdravím vás,
Neviem či som tu správne. Ale všimol som si nieraz že tu ľudia rozoberajú oveľa serióznejšie témy ako na sociálnych sieťach.
Potreboval by som pár rád čo sa týka vzťahov. Mám už vyšší vek a stále som nemal priateľku, ani len známosť s nejakou ženou. Veľa krát som to skúšal, a dodnes skúšam ale neviem čo robím zle. Možno to je moja hrozná vlasová línia, to že som utiahnutejší ako introvert, alebo to že mám v zvyku naťahovať každú vetu ako gentleman až príliš slušným spôsobom. Nechodím medzi ľudí, a nemám rád malé uzavreté skupiny. Necítim sa tam dobre, skôr ako nepotrebný diel. Poznám mnohé ideály po ktorých túžia ženy skromných aj striktných sfér. Nemám auto, len byt. Čiže s ľuďmi z ďaleka sa mi zoznamuje ešte ťažšie. Stále som zaregistrovaný v mnohých populárnych zoznamkách. Keď sa aj s niekým stretnem nejakým zázrakom, nemáme si čo povedať. Odviazanejšie sa cítim online, a preto som aj tu a žiadam vás skúsenejších o radu.
Vopred ďakujem.

kate211
8. dec 2021

@alyctro Kolko si mal tych stretnuti? S ziadnou si nemal spolocnu temu? Spytal si sa jej vobec nieco? Pokial si uz vyssieho veku a nemal si doteraz znamost, uz to je divne. Co si robil cely zivot?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
emm_i
8. dec 2021

Súhlasím s @cocolino234 - nie je vôbec zlé, že by si bol inteligentný alebo slušný, milý muž. Ale tá zúfalosť môže byť presne problém, lebo aj v okolí mám známych (vek okolo 30) a teda sú slušní, milí, aj fešáci. No zo zúfalstva ich vysnená je každá druhá! A to je dosť odpudzujúce, lebo žena chce byť výnimočná. Oni síce s tými ženami nemajú bližší a intímny vzťah, ale správajú sa ku každej tak, akoby bola už ich budúca manželka. O každej hovoria, že je ich pravá, že už ju konečne stretli. A to je podľa mňa dosť odpudzujúce a zúfalé, lebo to vidno, že muž už je tak zúfalý, že vezme hocičo a teda tej žene už na 1. stretnutí hovorí, že je jeho vysnívaná. Neviem, ale ženy podľa mňa po tomto cúvnu, lebo im dôjde, že asi to hovorili aj iným. :/ A zo zúfalstva títo moji známi už ani nežijú život, upínajú sa len na hľadanie vzťahu, doslova sledujú, sú akoby v kŕči, už nemajú takmer záľuby. Možno to nie je tvoj prípad @alyctro, ale môže to byť jedna z možností. :/ Ale inteligencia a slušnosť - to určite nemeň! 🙂

alyctro
autor
8. dec 2021

@kate211 Mám 26, tých stretnutí neviem určiť presne ale dohodnutých zhruba 4. Nerozumiem otázke čo som robil. A nie tému sme nemali, skutočne som musel ťahať úplné hlúposti aby nestála reč. Nikdy som nepísal ani nehovoril niečo "ostré" a nedotýkal som sa ich dokým si to nevižiadali.

kate211
8. dec 2021

@alyctro Vyssi vek - ja som si predstavovala tak 45. Mas 26, este par rokov to neries. Pracuj na sebe a ta prava si ta najde sama.

alyctro
autor
8. dec 2021

@cocolino234 S tou zúfalosťou sa priznám, ale navonok som to podľa mňa nikdy nedal. Možno len tým ako tu, že často hovorím osobité názory a o svojej "neskúsenosti". Môj vek je pod 30.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
alyctro
autor
8. dec 2021

@cocolino234 Až mi slzy tečú. Nie pretože by sa ma to dotklo. Ale konečne počujem rozumný názor na tému, milo a k veci vysvetlený. Čo sa nedá porovnať s tým keď som ti skúšal inde. A ku tomu oslovovaniu. Verím že to spravil každý z nás keď bol teenager aspoň raz. Mne sa to stalo raz ale odvtedy som to nikdy nerobil. Nikdy som sa nikomu nepchal ani na niekoho netlačil. Len som občas písal priveľa, keď sme boli v kontakte len cez správy. A pýtal som sa prečo jej tak dlho trvá odpovedať. Som žiarlivý, ale nedávam to nijak najavo. Reagujem v tedy ústretovo.

alyctro
autor
8. dec 2021

@cocolino234 Jemine, to bolo veľmi milé a múdre. Môžem povedať že o zmenu a sebapoznavanie sa nejakú dobu pokúšam. Vo voľnom čase, čo je vlastne všetok môj čas. Sa buď venujem zoznamkám, tvorbe hudby alebo všetkému čo súvisí s technikou.

petamich
8. dec 2021

prosim ta a to ako vyzera, ked reagujes ustretovo, ked si ziarlivy?

hopsadobrandejsa
8. dec 2021

"Nechodím medzi ľudí, a nemám rád malé uzavreté skupiny"

Ak nie si sucastou spolocnosti, je velmi zlozite ziskat akesi spolocenske navyky. Z tvojho prispevku mi skor vychadza, ze dovodom preco si nemas s ludmi co povedat je ten, ze s nikym nekomunikujes pretoze sa uzatvaras pred vonkajsim svetom.

Ak si s ludmi nemas co povedat tak travis cas s nespravnymi ludmi......taka je proste realita. Ja som tiez skor introvert, ale vdaka svojej praci som si akosi vypracoval navyky aby som vedel fungovat aj medzi extrovertmi.

S ludmi s ktorymi mas spolocne zaujmy ci nazory na temy nie je potrebne tahat temy ako sopel z nosa......proste to ide samo. Ludom sa dokaze neskutocne rozviazat jazyk ak sa rozpravaju o temach ktore ich fascinuju. Musis sa vediet nadchnut pre urcite veci, potom ani konverzacia nie je problem.

Poviem ti z vlastnej skusenosti, ze som bol na vylete s kamosmi a bola medzi nimi baba ktora sa mi dlhu dobu pacila, ale casom som sa cez nu dostal co sa ukazalo ako skvele riesenie.

Pocas tych dvoch dni co sme spolu stravili som zistil, ze ked sme boli osamote, nemali sme si vobec co povedat hoci sme sa dlho poznali. Ta konverzacia bola proste taka nutena a vtedy som si uvedomil, ze aj keby mala zaujem, nikdy by to medzi nami nefungovalo. Boli by sme len dvaja ludia v jednej miestnosti ktori sa fyzicky pritahuju, ale nemaju si co povedat.

Moja osobna rada je travit cas s ludmi s ktorymi zdielas hobby. Vrana k vrane sada.

Su ludia ktori z teba vedia vytiahnut to najlepsie a su zas ini ktori z teba dostanu to najhorsie.

Ja budem radsej travit cas sam ale zabavne nez s niekym s kym ma to bude ubijat. Ty vnimas samotu ako trest, nie ako moznost ako sam rast.

Poznas teoriu nepricetnosti? Robit to iste dookola a ocakavat iny vysledok? To je tvoj pripad.

Ak by som ostal tym kym som bol, bol by som presne tam kde si ty teraz. Musis sa sam seba opytat ci chces ostat tym cim si a nadalej sa trapit alebo urobis zmeny ktore ti dokazu priniest iny vysledok.

Tvrdis, ze mas hroznu vlasovu liniu. Preco nejdes ku kadernikovi ktory ti urobi uces ktory ti bude viac sediet prip. odporuci produkty na zlepsenie kvality vlasov. Preco to akceptujes ak vies, ze je to hrozne?

alyctro
autor
8. dec 2021

@petamich Lebo to vnímam vždy ako úmyselnú provokáciu, ako keby sa snažila vyvolať nejaké city vo mne. Alebo aby zistila ako zareagujem na také podnety. Keď mi chváli s akými fešákmi sa stretáva tak poviem že sú to fajn ľudia. Alebo v iných prípadoch pritakávam.

alyctro
autor
8. dec 2021

@hopsadobrandejsa Súhlasivo kývam hlavou. Áno, musím si to precvičiť. Pretože sa to netýka len žien, ale aj mužov. Nieje to len o vzťahoch ale aj komunikácii. Napríklad mám len troch ľudí ktorých môžem nazvať kamarátmi. A ani s tými si veľa krát nemám čo povedať, len sa tak somnou ťahajú pretože sú na tom podobne alebo horšie ako ja. Ku tomu kaderníkovi, to som skúšal. Za celé roky som iba naposledy stretol kaderníctvo z ktorého som fakt šiel spokojný. Lebo väčšinou má všade prehovárajú že to čo chcem sa mi nehodí.

monka105
8. dec 2021

@alyctro Nikam nechodíš, s nikým sa nestretávaš a už keď sa stretneš, nemáte si čo povedať. Kde by asi tak mohla byť chyba? 🤔 Nemôžeš byť taký suchár. Čo sa týka komunikácie a stretávania sa s ľuďmi, chce to iba tréning. Čím viac sa budeš s ľuďmi stretávať, tým viac sa budeš cítiť v ich blízkosti prirodzenejšie. A začni si veriť. Určite je aj niečo, čo je na tebe zaujímavé, na čo si hrdý a čo považuješ za svoju prednosť. Sebadôvera je sexy. Neopúšťaj sa.

sasitimi17
8. dec 2021

Veď ale keď si nemáš s nikým čo povedať ani s kamarátmi tak nieje chyba v tebe ? Z tvojho písania mi pripadas už ani nie ako introvert,ale úplne uzavretý človek do seba a “všetci ste zlí, všetci mi dajte pokoj, s nikým si nemám čo povedať” a cítiť z teba taký odpor a zúfalstvo
Aspoň ja to vidím takto ale je to nepodstatne keďže ta nepoznám a je to moj názor na základe tvojich pár odpovedi takže môžem sa mýliť

maminecka266
8. dec 2021

problem s tym, ze si nemam s niektorymi ludmi co povedat sa vyriesil, ked som si uvedomila, ze sa prilis sustredim na to, co si budu ludia o mne mysliet podla toho co budem hovorit. Ked som chcela urobit dobry dojem, tak som zakazdym tak nejako skamenela a bolo po konverzacii. Ale ked som si to uvedomila, tak som zacala pracovat na tom aby som bola otvorenejsia, neriesila kto si to mysli a islo mi to hned lahsie.

deti95060810
8. dec 2021

keď si spomenul starší vek tak som si predstavovala 45+...a to 26..... človeče, v tomto veku aj veľa slečien nemá vážnu známosť, takže pohoda....😉
ja už na rozdiel od teba mám ten starší vek, takže viem ti poradiť aby si sa na nič nehral, ostal za každých okolností sám sebou, bol slušný, a nechcel za každú cenu zapadnúť do kolektívu pobláznených dievčat ....😉

zuzulka689
8. dec 2021

No môj milý možno je čas prestať hladať a začať si konečne veriť ! V prítomnosti ducha svätého nájdeš lásku i porozumenie niesi až tak starý a ak si doteraz nenašiel lásku tak znamená to že ešte nateba niekde v budúcnosti čaká 🙂 treba veriť vseba a myslieť pozitívne !