Život 19 ročnej
Zoberiem Vás trochu do osobného života keďže sa už neviem v ňom posunúť, verim ze mi pomôžete.. Mam 19a s priateľom som cez 2 roky.Vzťah bol krásny vzdy jak na začiatku býva, potom to už začínalo padať. Zakázal sa mi baviť s mojimi spolužiakmi, ktorých som kvôli láske naozaj nechala ísť. Zákazal mi chodiť s kamoškami sama von bez neho aby sme nemali tému "chlapci". Nemôžem nosiť krátke tričká ani nič podobné.. Jemu to takto vyhovuje lebo on žiadnych kamošov nemá.. Tento rok som si začala písať s jedným kamošom s ktorým som si písala už dávno.. Keď uvidel spravy hneď veľká hádka nadávky, že mu budem pravidelne ukazovať telefón a správy.. Fakt už neviem čo mám spraviť niekoľko krat som to ukončila lenže keď potom vidím jeho "už taký nebudem" som s nim zase a stále to isté.. Co by ste spravili vy
@ivetka454 chapem, ze je to asi prvy priatel, minimalne prvy vazny, a mozno sa aj bojis, ze si nikoho nenajdes a ostanes sama a moze ta strasit aj to, ze si sa vykaslala na kamaratov (ved to aj bol jeho ciel, aj ked mozno nevedomy), ale ty mas cely zivot pred sebou. S takymto clovekom ti dobre nebude. Naozaj nie. Cim skor sa s nim rozides, tam pre teba lepsie. Kamaratstva obnovis, nemusis sa hned hrnut do noveho vztahu, vsetko pride postupne. Len nabrat tu odvahu a nepolavit, ked zacne slubovat a plakat pred tebou (ten tvoj sa javi ako manipulator). Prerus s nim kontakt, to je to najlepsie. Drzim palce
Ptosim ta... Nebud puca a rozid sa s nim raz a navzdy.
Rozkazuje ti co mas nosit?
Rozkazuje ti s kym sa stykat?
Rozkazuje ti aka mas byt?
A pytas sa ci je to ok?
A len aby si vedela, NIKDY to nebol krasny vztah.
On bol uz vtedy majetnicky a obmeddzoval ta. Len si to nevidela lebo si svoj volny cas chcela travit iba s nim ale po 2 rokoch si sa prebrala. Ver tomu, ze si najdes ineho normalneho priatela, ktory ma konicky, kamaratov a doveru v priatelko, ze sa nevyspi s inym len pteto ze ma spoluziaka. Na Vianoce ti davam kuraz ukonvit to raz a navzdy a srat na neho, nezmenil nic este mu mas telefon ukazovat. Halooo
Moja mila utekaj co ti nohy stacia. Toto nema s milujucim partnerom nic spolocne. Takto nechces prezit mladost ani cely zivot vsak nie? Bez zit, on nech hlada inu obet
@ivetka454 nebudem ti radiť čo máš spraviť, to si musíš sama uvazit, no poviem ti ako to bolo u mňa. Ten začiatok presne ako u teba a aj to pokračovanie. Potom nasledovala svadba lebo som bola tehotná. Žiarlenie aj na mojich bratrancov tak totálne prerušenie vztahov aj s rodinou. Vydržala som to osem rokov. Keď zrazu mal on frajerku tak to už bol u mňa koniec. Nezabrali ani prosby ani vyhrážky a ani útoky. Najlepšie roky v prdeli, nevadí mala som syna a dnes má 22. S otcom sa skrz jeho povahu nestretáva a zmenil si aj priezvisko čo sa zaňho hanbí. Takže predsa ti dám radu na záver ,,uč sa z mojich chýb nie zo svojich a utekaj tak rýchlo ako len vladzes,,
@ivetka454 Ivetka prepac, ale tvoj priateľ ťa nemiluje, tvoj priateľ ťa chce vlastniť a je len na tebe, či a koľko mu dovolíš. Prajem ti správne rozhodnutie 🍀
nič v zlom ale muž čo nemá žiadnych priatelov je kretén 1.triedy,pretože s ním nikto nechce nič mat. Ked nemá žiadnych priatelov niečo to naznačuje,a to že je pre svoje okolie nepríjemný človek a ty s ním chceš byt? Tak sorry,to je už lepšie vazenie. Pre teba to znamená to,že pre teba to bude len horšie a horšie. Už teraz ta chce mat pod plnou kontrolou a čo ked si ho vezmeš. Budeš je otrokynou,zdeptá ta tak,že už nebudeš vediet,či to čo robíš je správne. Takže máš 2 možnosti utect od neho alebo sa s tým zžit a stratit všetku slobodnu volu.
@ivetka454 si mladučká a tvoj život len začína, nepremárni ho s takým chudákom, ktorý má problém sám so sebou a vybíja si ho na tebe. Určite máš na lepšieho. Ty nie si povinná sa mu spovedať, ukazovať mu mobil a on ti nemá čo zakazovať priateľov. Ber nohy na plecia a jemu odporuč psychológa, lebo určite nie je v poriadku. Ver mi, že takéto správanie je veľmi zlé a časom by sa to len zhoršovalo až by to prerástlo do násilia. Už si mu ukázala, že mohol zájsť za určité hranice normálneho vzťahu a skôr či neskôr príde to zhoršenie
Čo by som ja ? Poslala ho do prdele a ešte ďalej. Heeeeeerec to je a dobre ťa odrbava...
@ivetka454 odísť :D
Myslíš ze takýto vzťah má budúcnosť? Ide ta obmedzovať? Prečo by mal mať nato právo???
To ze on nemá kamarátov je jeho problém, a asi za tým niečo bude, nemyslíš??
Keď sama si napísala ze ti toto cele vadí a nevyhovuje, načo trvať v takom vzťahu?
Trápiť sa? Premarnit mladosť... Myslím ze to sama vieš ako to cítiš 🙂
Určite som v 17 takeho chlapca nemala. Nema nejaku poruchu? Nastava opačny efekt, ked ta niekto nuti byť len s nim, sa ti zhnusí
@ivetka454 to ako keby som pisala ja. Mala som 15 a bola som s nim 8 rokov, par rozchodov ale vzdy som sa nechala ukecat ze uz taky nebude. Bolo to stale len horsie. Asi ani ten tvoj sa len tak z nicoho nic nezmeni. Ma to v sebe, asi nizke sebavedomie ked ziarli na vsetko. Ja byt tebou tak to ukoncim cim skor, ja teraz z odstupom casu ked mam konecne normalny vztah nechapem nad cim som vtedy rozmyslala.
@ivetka454 ahoj si mlada, a nemyslim si to v zlom. To co si teraz ochotna si nechat to za par rokov urcit enebudes. Vela lrat si magori naschval najdu mladucku babu, lebo vedia ze zrela zena by im ukazala stredny prst😊😉
Poradim ti len jedno hlavne neotehotnej a pozri sa co s tebouten alovek spravil, a kto v skutocnosti si. A rozid sa s nim a chod za niekym ktor ta na rukachbude nosit😊tvoj nema ziadne sebavedmoie preto ti toto kaze lebo si nie je isty sebou a ani tvojimi citmi. Kasli na neho...
@ivetka454 Si mladé dievčatko, on ťa bude manipulovať a celkom stratíš sebavedomie..... rýchlo preč

@ivetka454 Ale bude taký. Tiež som bola v takomto vzťahu, jedna z mojich najväčších doterajších chýb. Normálny chlap ti nepotrebuje kontrolovať telefón, nepotrebuje ťa odstrihnúť od kamarátov, lebo má svojich, nebude ti diktovať čo si máš obliekať. Nerobí s tebou cirkusy a neponižuje ťa. Nechaj ho samého, nech si lieči svoje komplexy na sebe alebo na niekom inom. Doteraz nechápem, ako som mohla nechať so sebou tak zametať, ale bola som mladá a hlúpa. Ver mi, rozísť sa s ním je to najlepšie čo pre samú seba môžeš urobiť.