Život len s matkou

15. feb 2022

Dobrý deň,
ohľadom mojej situácie keď som mala 4 roky zomrel mi otec a od toho momentu vyrastám len s matkou. Máme super vzťah všetko je v poriadku.
Iba som na novej škole mám kamarátky a tým som nepovedala že nemám otca, chcela by som len neviem ako to mám povedať. (je to smutné téma nechcem im povedať podrobnosti a ani nechcem aby sa tým zmenilo naše priateľstvo...)
keď sa ma pýtajú na rodičov vždy zmením tému aby sa to nedozvedeli ale chcem byť k nim úprimná a nebaví ma to už skrývať.
ďakujem za rady

sima338
15. feb 2022

Len pokoj, ak sa budú pýtať, slušne im povedz, že je to pre teba citlivá a bolestivá téma, každý empatický človek pochopí a dá ti pokoj...keď sa s kamarátkami zblížiš a bude to dobré kamarátstvo, sama im môžeš o tom niekedy povedať ( keď to tak budeš cítiť ).

lindous
15. feb 2022

Nemyslím si, že to je vec, ktorá by mala zmeniť vaše kamarátstvo ... je pochopiteľné, že to je pre teba citlivá, bolestivá téma, ale zároveň to nie je nič nenormálne a vyznie to možno kruto, ale je to niečo čo prežívaš ty omnoho viac ako ostatní, pre nich je to len obyčajný fakt... pokiaľ majú tvoje kamarátky čo i len trochu empatie, tak si myslím, že na podorobnosti sa ťa nebudú vypytovať, keď povieš, že o tom viac hovoriť nechceš ... ja keď sa ma niekto pýta niečo spojené s rodičmi, poviem proste že otca nemám a ešte som sa nestretla s tým, že by to niekto mal potrebu rozoberať alebo sa na mňa pozeral po tejto informácii inak, max. sa ospravedlní, že nevedel ....

h2
15. feb 2022

Nemyslím si, že sa tým zmení vaše priateľstvo. Keď na to príde reč, povedz im, že Tvoj otec zomrel, keď si bola ešte malá. Ak by sa pýtali a boli by Ti to nepríjemné, povedz, že by si o tom radšej nehovorila, že je to pre Teba citlivá téma. Kamošky to pochopia, neboj.

deti95060810
15. feb 2022

smutná a ťažká téma pre teba... držím palce, ale dobré kamarátky to nemá prečo odradiť od vášho kamarátstva...skôr to je veľmi veľmi smutné...

cajomila
16. feb 2022

Tiež mi zomrel otec v detstve, mala som 9 rokov.
A k tomu ešte tragickou smrťou... samovraždou.
Nevedela som to každému na nos, ale moje dobre kamošky to vedeli.
Skôr im bude veľmi podozrivé, keď im to budeš zatĺkať.Však čo je na tom čudné, zlé, podozrivé...že ti zomrel otec?

Neboj, niesi prvá ani posledná, ktorá prišla o rodiča...veľa sa o takýchto citlivých témach nehovorí, ale " aj v slušnej rodine" sa kadečo pritrafí.