icon

Život po 40tke - zdravie, psychika

26. aug 2021

Ako ste na tom ženy ako sa citite aké máte plány, sny, túžby?🙂?Cítite sa viac unavene, badate zmenu, že už nevydržíte byť dlho hore, potrebujete viac spánku, zmenili ste niečo v svojom živote?
Nová práca, štúdium ..rozvod...ja mám nejaký spleen a neviem sa nakopnúť.Mam pocit, že starnem, deti sú už väčšie doma stereotyp potrebujem zmenu a neviem aku🙂inšpirujte ma

Strana
z2
vilma7
26. aug 2021

@sirka9 tak to máme skoro podobné, tesne pred 40 som sa vydávala, tesne pred 41 sa.mi narodil syn a v 43 dcérka, mám 45, ešte mladšiu kojim (v noci), a tesne pred svadbou som dokončila VŚ.
Takže ja mám o zábavu postarané, ako aj ty, na najbližších 20 rokov 😆😆😆.
A to chodím aj do práce, keďže tu kde zijem je materská 16 t.

Autorka a čo baví tvoje deti, okrem TV, mobilov? Ale myslím že oni by mali čas tráviť so svojimi kamarátmi, samozrejme nie všetok a ty si opäť vychutnať partnerský život.
A čo tak zájsť do fitka a tam niekoho spoznať?
Alebo ja neviem, možno nejaké nové záľuby, čo si vždy chcela, ale nikdy sa k tomu nedostala.

mikadooo
26. aug 2021

U mňa všetko super 😁. Ale začalo to cca v 39-ne, tak možno je to tým 😄. Konečne sa celú noc vyspím, mám prácu ktorá ma baví, deti sú ako tak sebestačné, veeeeeľmi fajn táto štyridsiatka. O nejaký rôčik dúfam že sa mi podarí nabehnúť na nejaký rytmus "fitko s kamoškou každý utorok", ale to sa žiaľ ešte nedá. Ale už sa to blíži.... 😁😁😁

tictactoe
26. aug 2021

Ako keby som čítala o sebe! Zdieľam rovnaké pocity 😉

borkavan
27. aug 2021

ešte ma napadlo, však už len s mužom niečo dobré. Alebo aj sama, nájdi si nejaký krúžok a tam nejaké ciele výzvy...u nás napr. funguje aj klub turistov aj tam som už bola ale so synom, boli sme s nimi na turistike....alebo nejaký kolektívny šport. alebo chod aj sama do kina. Inak neboj, poznám viacero, čo dostali krízu v tomto veku a trvala tak ako i mňa cca 3 roky....ja si myslím, že je to v pohode...je to súčasť života. Prejde to.Neboj.

galioska
27. aug 2021

Pocit starnutia má veľa ľudí už v puberte😁
Ja tiež musím.stale niekde ísť, nieco robiť inak len dundrem aka nuda😉 skús si niečo nájsť také čo bude len o tebe.

tianna
27. aug 2021

Mám síce len 35 ale po 40 plánujeme 4. bábätko 🙂

miadi
29. aug 2021

Ja budem mat 40 buduci rok ale vobec mi to nevadi . Zdravotne som na tom vyborne Ako vzdy. Moc sa nevyspim lebo maleho kojim 19m a idu mu zuby: ked budu vsetky vonku v 2r skusim ho odstavit no je mliekofil ako bola prvorodena. Tiez mà este lame tuzba po tretom dietati🤪🥰 sme stale vonku koli detom a u nas je (30C) tak v bazene na dvore.. ale nic si z toho nerob ked uz puberta stebou nikam nechce ist alebo to bol jeden den ked bolo nanic pocasie.Mozno ste mali mat nejake tradicie ako travit vikendy niekde chodit .. ale stale mozete ist ako rodina na hrady a zamky kupaliska wellness pobyty.. energie mam dost Mne vadi len ten blby Covid ze sa moc neda cestovat. A mm nechce nikam ist kym treba Covid test my sme v tomto este panici. ( u nas to Nebolo nikde treba iba pri navrate do krajiny pytaju) obnovila som si satnik schudla teho kg som so sebou spokojna., budujem nove priatelstva .. Boli sme s mm po x rokoch na svadbe deti nam postrazili neterky. A uz sa tesim aj na jesen a zimu na vianoce. ( u nas byva lockdown na jar Snad nebude ) a v lete by som chcela ist s detmi na Svk 😍a este predtym niekde do karibiku ked sa mi podari toho mojho muza odpanit otestovat. 🤣 Ja si zivot uzivam v kazdom veku v akejkolvek forme sa da. Ak nemas zdravotne problemy tak vlastne nemas problemy a mozes robit co len chces. Mozno sama a Mozno sa rodina prida alebo s kamoskou. Ty mas len pocit stagnacie a potrebujes nejaku zmenu. Okorenit si zivot . ( len sa nechod na lad smykat ako Ta koza 🤣)

ktochytavzite
30. aug 2021

kup si teda psa.

ktochytavzite
30. aug 2021

inak ked mas 40 a nemas male deti,je to fajn ved konecne mozes robit co chces,nie?Nemusis nikoho kojit,prebalovaz,mozes sa venovat comu chces.Ved nemusis ani si davat ciele,stavi ked si budes kazdy den uzivat!;)A mozno by si si toho osa kupila.

eeffka
30. aug 2021

Ja mam 44 deti 16 a 9 a konecne mam klud od obskakovania deciek, popravde mat v tomto veku batola je nocna mora. Ved sa dvihni a chod cvicit do fitka, najdi wi tam partiu zien a socializuj sa. Co budes robit az odidu z domu? Ze to muza nebavi iato nie je novy problem len deti vam zrejme robili vatu. My mame napr na sidlisku taku partiu navolno cca 20ludi a 11deciek, ked chcem s niekym byt napisem do skupiny ci je niekde niekto a idem. Moj muz je vela z domu mkmo mna (tennis,hokej) ved by som len doma drepela. Ozvem sa a idem kam chcem, sama alebo s deckami ak chcu.

mata25
31. aug 2021

v 40- ke som konecne pochopila kde sa stala chyba v mojom zivote. teda skor si myslim, ze ciastocne za to moze aj korona a homeoffice. kazdopadne som si uvedomila, ze moj zivot nie je zivot aky chcem zit do konca zivota a este nie som stara na to, aby som zacala od znova. tak som sa rozisla s muzom a zacala novy vztah s niekym kto ma miluje a koho milujem ja. posledny rok bol narocny, ale verim tomu, ze najhorsie chvile mame za sebou a uz bude vsetko len lepsie.

Strana
z2