Život po nevere

10. okt 2023

Ahojte, rada by som sa opytala tych zien, ktore zazili neveru, ci ak muzovi odpustili, sa to zopakovalo. Stalo to za to dat este 1 sancu alebo to lutujete? Ako by ste konali dnes s tymi skusenostami, co mate? Som v takejto situacii, prisla som po 14 rokoch na to, ze manzel ma uz par mesiacov milenku. Mame jedno 4 rocne dieta. Bol to pre mna sok, aj ked to od narodenia dietata bolo narocnejsie, nikdy by som to na neho nepovedala.

vanilkovazmrzka
10. okt 2023

Nepytala si sa vcera?

bronkax
10. okt 2023

V prvom rade záleží aký bol dôvod tej nevery. Ak k nevere doženie človeka partner alebo jeho konanie tak nevera sa bude opakovať až kým sa nezmení aj ten dôvod. Ak prišlo k nevere z jeho vlastnej iniciatívy čisto pudovo tak on ti to môže sľúbiť ale určite to urobí niekedy znovu. Čiže skrátene ak je všetko vo vašom vzťahu v poriadku vrátane komunikácie a aj tak sa znížil k nevere je dosť možné že sa to opakovať bude. Pretože vtedy nato nemá dôvod ale to proste chce.

vanilkovazmrzka
10. okt 2023

Ono by to asi nikto do svojho partnera nepovedal… 😒 podla mna neexistuje univerzalne riesenie. Zalezi na tom, aky mate vztah medzi sebou, aky vztah ma on s nou, ci k nej ma vacsie city ako k tebe, ci ste obaja ochotni situaciu riesit a pracovat na vasom spolocnom vztahu… je tam vela faktorov no… podla mna ti tu vacsina napise, ze ho mas okamzite opustit a nenavidiet do konca zivota 🤷‍♀️

barborachors
10. okt 2023

A keď ti poviem, že ja som suknickara opustila okamžite a uz nedala šancu, urobíš to aj ty? Budes tlačiť ehm. ..no pred sebou az dovtedy, kym ta sam nevymeni? Akakolvek nevera je pre mna no-go zóna. Viem, ze by si ma uz partner nevazil, keby som odpustila, resp vážil este menej, presne tak málo, ako pocas aktu nevery. Disciplína a rešpekt su základné stavebné prvky vztahu. Lebo láska je rozhodnutie, nic iné.

lienka.7
10. okt 2023

@autorka urobíš to, čo ti tu napíšeme? Nepýtam sa v zlom, len sa tu zbytocne ženy pohádaju, lebo jedna je za, druha proti. Co chceš ty, hm? To je podstatné. Keď chceš, odpustí. Ak to aj urobíš, Vas vzťah už nikdy nebude taký, ako predtým. Budeš mu potom veriť? Keď ti povie, ze ide večer s kamarátmi, budeš mu veriť? Co ak ide za ňou? Co ak hento, co ak toto? Si prípravena na tieto situácie?
Pre mňa je vzájomná dôvera alfou a omegou vo vzťahu. Zaroven je to aj dôkaz, že si tu druhu osobu vážim ako človeka a partnera, záleží mi na nom.

marca12
10. okt 2023

Ja som sice neveru nezazila a neviem ako by som sa zachovala. Ale napisem to takto. Ak by som teraz prisla na neveru asi by som dala druhu sancu. Pokial je vztah pekny a uvedomim si,ze sme obaja zlyhali,prestali sa venovat jeden druhemu a to bol dosledok nevery,tak si myslim,ze to stoji za druhu sancu. Ak teda ten muz stoji za to,aby si s nim ostala. Ak by to bol nanic partner,tak by som nedala druhu sancu. To uz ty musis zvazit,ci ti za to stoji a ci aj on ma zaujem o zachranu vztahu. Treba si to vyrozpravay,co vam chybalo,pomenovat,kde ste zlyhali,spravit hrubu ciaru a ist dalej. Poznam pary,kde bola nevera a ustali to.

deedol
10. okt 2023

nezazila som, ale keby to bol niekolkomesacny paralelny vztah, tak to by som teda nerozdychala.

rebrambora
10. okt 2023

Ak by to bola jednorazovka a sam by mi to povedal, tak ano rozdychala by som to.
Ale ak by udrziaval hocijaky vztah bez mojho vedomia, zatajoval a klamal tak v ziadnom pripade.
Dalsia vec je, ze ak je clovek spokojny vo vztahu, komunikuje a riesi problemy nema na to dovod.

pinkgirl
10. okt 2023

Všetko sa dá vyriešiť, otázkou je čo od riešenia očakávaš. Nevera je zlyhanie - niečo zlyhalo vo vzťahu. Je na tebe a tvojom partnerovi, či vám doterajši vzťah a budúcnosť stoja za pokračovanie. Nie je na to žiadna spoločenská norma, že nevera znamená koniec medzi partnermi. A rovnako neznamená 1zlyhanie, že sa to bude/nebude opakovať. Sadnite si spolu niekde na kávu mimo domáceho prostredia a porozprávajte sa spolu ako dospelí. Nevera sa dá odpustiť. Zapracujte na vzťahu. Drž sa.

daniela1911
10. okt 2023

Neodpustila by som…. Neveru musíš odpustiť, nie len zabudnúť:
Mne, by bol ukradnutý dôvod, aj kolko to trvá. Pretože JA by som na to nikdy nezabudla. Bol by to vzťah bez dôvery, stále by som počítala minúty a stíhačkovala kde bol.

mandarinka555
10. okt 2023

@daniela1911 Práve, že ináč....odpustiť môžeš, ale nikdy nezabudneš 😢

daniela1911
10. okt 2023

@mandarinka555 áno ďakujem, neviem prečo som to skomolila. Ale hádam autorka pochopila pointu čo som písala 🙂

autor
11. okt 2023

@vanilkovazmrzka nie, ani som si nevsimla, ze tu taka diskusia uz bola, ale pozriem sa na to.

sense
11. okt 2023

Tiež som zažila taky sok aj keď to neboli mesiace, ale raz dom razantne ukončila vzťah, raz som odpustila ale nezabudla (aj keď som vzd, tvrdila ze neveru neodpustím, aj keď v tomto prípade k styku nedošlo ale aj k tomu co došlo je pre mňa už nevera). A ako to pôjde ďalej neviem, pretože dôvera z mojej strany je nulová a neviem nakoľko to ma ešte všetko vyznam, keďže vzťah bez dôvery je žiaden vztah.. A apropo tiež vy som povedala ze práve on to neurobí.

melanta
11. okt 2023

Nenažila som to. Ale pár mesiacov milenka, no to by som už nazvala inak ako nevera. Pár mesiacov je vzťah. Ale ja som názoru, že či by išlo o jednorázové pošmyknutie alebo pravidelné, neostala by som s takým mužom. Nevera je rozhodnutie, to nie je zhoda náhod. A tvoj muž sa nerozhodol raz zahnúť ti, on sa rozhodol robiť to pravidelne a dlhodobo. To by bolo pre mňa neakceptovateľné.

huxy
11. okt 2023

Zažila som neveru od ex. Mal pomer asi 2 či 3 mesiace. Dozvedela som sa to až po ukončení. Vedel, že neveru nikdy neodpustím. Aj tak to robil. Je pravda, že sme mali iné problémy, skrz alkohol. Ale až toto bol dôvod rozvodu. Možno si myslel, že mu odpustim a dám ďalšiu z miliontych šancí, ako pri pití. Ale nie, to bola jedna vec, ktorú som v Tom čase nebola ochotná tolerovať. A ani ma nenapadlo dať mu ďalšiu šancu. Pre mňa to bol najväčší podraz, aký mohol spraviť. Dôvera bola stratená. Uvedomila som si, že ten človek si ma neváži a ani vôbec neľúbi. Na čo byť v takom vzťahu?
Neveru by som neodpustila ani ak by bola jednorazová, ani ak by tam neboli iné problémy. Nevera je vedomé rozhodnutie podviesť a ublížiť partnerovi. A s takým človekom nechcem nič mať.

jozeffezoj
11. okt 2023

Hocičo ti tu kto poradiť tak ver že všetko je ťažká cesta..
1. Ostať s malou sama
2. Ostať s malou na striedačku
3. Ostať s ním a veriť

Ja zažívam presen to čo ty.
Ale z opačnej strany.
Ostali sme spolu a mesiace bežia ako voda a ja v sebe stále neviem nájsť cestu odpustenia a už vôbec nie zabudnutia. Vždy sa budeš pozerať na dieťa. A každým objatie partnera dúfať ze to bude azda lepšie. Prejde týždeň, mesiac, mesiace a situácia je rovnaká.
Lepšia ako pred odhalením ale viac menej rovnaká. Co ďalej? Rozvedies sa? Čo byty, dom, trauma dieťaťu, ako s pravou, dat výpoveď aby si mohla nosiť dieťa z nájmu do škôlky. Vsetko je ťažké veľmi.
Môžeš si davat 1000 otázok no nedostaneš odpoveď. Môžeš akonja ciatat 1000 diskusii a pozerať 300 videí a nenájdeš odpoveď nikdy.
Ja mam chyby, ty máš chýby.
Niekto je neverný lebo poje
Niekto lebo žena sa zmenila, pribrala, schudla
Niekto lebo chce väčšie prsia
Niekto lebo chce blondína
Niekto lebo chce chlapa co vyzerá a cvičí
A ty môžeš byť dobrá matka, kuchárka, citlivá žena, pracovitá ale stačí ze mu nedáš v posteli co chce tu iskru a to všetko conmu dala druhá tak ako aj u nás doma.
Je ťažké si to priznať. Prídu deti a energia vyprchá.
Viazne komunikácia, viazne sex, viazne všetko a ak sa cesty strácajú tak si nájde inú, iného.
Pre svoj vlastný dobrý pocit ze za niečo stojí pre niekoho... je priam nemožné sa z toho vymotat ale vraj sa to dá neviem...
Prejdeš si ako ja hnevom, nenávisťou, ľútosťou, depresiami, všetkým a aj tak cestu budeš ťažko hľadať..
Consa týka dôvery tak je to ako ti píšu..
Išiel na nočnú? Išiel ozaj s kamošmi?
Išiel na výlet?
Išiel do fitka?
Išiel na futbal?
Vytknúť mu to?
Urazi sa....
Si len jedna zbludi ako ja ktorý svoj život a lásku obetovali druhému a rodine a zabudli sami na seba..
Zmizla tvoja energia, tvoje čaro a tvoj manžel a moja manželka stratili cestu. Lebo sami boli slabí a my sme ich viedli. Boli sme ich opora ktorá sa vyčerpala a tak si našli novú.. pocit lásky, nehy a falošných nádeji...
Niekedy ju milujem a o 10 minút nenávidím.
A to ze sú to 2,3 mesiace tomu never. Aj ja som si to myslel a bolo ich oveľa viac....
Držím ti palce, aby si bola výnimka ktorá to zvládne a ktorej partner len zlyhal a nebol sebec celý život...
Žiaľ nevera je všade, všade a osobne poznám strašne veľa ľudí čo boli podvedeny alebo vedome podvadzaju....
Žiaľ...

andigab
25. nov 2023

@jozeffezoj je mi z toho do plaču, mesiac po prevalení vzťahu sa neviem otriasť, hoci môj prvotný pocit bol, že to dám. Držím prsty, Jozef. Nech láska zvíťazí, hoci sa zdá, že prehráva na mnohých frontoch 😢

jozeffezoj
25. nov 2023

@andigab aj môj, stale bojujem už mesiace ale mam pocit ze som sa jikde neposunul.
Stále je náladová, stále bez sexu, stále žiadne odpusť, stále nič.... mam pocit ze je manipulator.
Bojujem pre svoju malú, ináč by bol koniec.
Začínam.aa vybijat....

Aj ja tebe, je to tazke... ak chceš napíš..