icon

Život po rozchode

Dnes o 08:31

Som 1,5 roka po rozchode, máme deti. Čakala som, že už bude ľahšie ale tieto Vianoce má dali úplne dole. Musela som ísť bývať k rodičom. Stretávame sa so súrodencami, všetko rodiny. A ja, pri pohľade na nich len tíško trpím, že sú kompletná rodina. Som vyčerpaná, fyzicky, psychicky. Čo všetko musím riešiť sama.

lentakyterapeut
Dnes o 08:45

@anonym_autor hlavu hore vsetko zle je na nieco dobre. Vydrzat.

moonlight1210
Dnes o 09:08

@anonym_autor v prvom rade si vyhod z hlavy tradicnu definiciu kompletnej rodiny.
Mysli sa tym 2 rodicia a deti z cisto formalneho hladiska. Co tam vrie skryte pod povrchom sa uz neriesi. Hlavne, ze je naplneny pocet a pozicie.
A to je hlupost.

Pod kompletnou rodinou treba kludne rozumiet aj iba mamu a deti, alebo iba otca a deti. Ale taku rodinu, kde vsetkym na sebe zalezi.
Akonahle su len formalne kompletni, ale maju chladne vztahy, ci inak narusene vztahy, nie su naozaj kompletna rodina.
Lebo sa tam kazdy i tak citi sam.

Takze i ty s detmi si kompletna rodina.

Chyba ti pomoc/opora v partnerovi. A to je nieco ine.
Nerobi to vsak tvoju rodinku (teba s detmi) o nic menej hodnotnejsou.

jozef1890
Dnes o 09:55

Musíš byť silná, nevšímaj si nikoho okolo seba, myslím že ty a tvoje deti ste kompletná rodina aj keď si to teraz neuvedomuješ, raduj sa zo života. Nie si o nič horšia a menej ako tí druhý, buď na seba hrdá, a určite si niekoho nájdeš kto vás bude mať rád a bude si ťa ctiť a vážiť si ťa, sú muži ktorým vôbec neprekáža že máš deti. Prajem ti veľa síl a odvahu a hlavu hore.

amazonka13
Dnes o 11:24

🐘 Rozumieme ti.
Dôležité je, aby si bola kompletná TY - zdravá psychicky, fyzicky. Plácanie sa v minulosti, zlyhaniach, 1,5 roka po rozchode ti nepomôže. Pozri sa na vec reálne - mnohé kompletné rodiny čo do počtu fungujú, ale čo do pokoja v rodine ani náhodou. A je ich dosť.. Máš tu prvé pozitívum - tvoj život je pokojný, bez trápenia a záťaže z nefunkčného vzťahu. Máš okolo seba dve zdravé, krásne deti, rodičov, ..pomôžu, podporia, veľkú rodinu súrodencov.. Veď nie si sama. Všetko v živote sa mení, tí, ktorým dnes závidíš rodinu už o rok rodinou byť nemusia... Príjmi realitu života, všetko máme len na chvíľu, len požičané.. Aj šťastie, spokojnosť, rodinu..

Sú sviatky, .. v tomto období by sa aj kameň rozplakal, také je všetko cool, romantické, vymašličkované, vysvietené, dokonalo šťastné - kolektívne zdanie radosti, veselosti pôsobí na teba, na osamelých smutne, neznesiteľne, deprimujúco. Ťažký je pohľad na šťastie iných. Áno, chlapa teraz nemáš, ale zrátaj, čo všetko máš, ... Skús sa pozerať dopredu - onedlho výjde slnko, dni bez neho nás tiež zabíjajú, spúšťajú depky. Opusť svoje trápenie, môžu za neho tvoje myšlienky, prístup k veci,...uprac si v hlavičke, vymeť staré pavučinky, smútky , strachy, vyvetraj a... od zajtra - Nového roku - začni bez minulosti od začiatku sledovať ako začne pomaly prichádzať jar a aj na teba sa slniečko usmeje. Neboj. Príde aj ON, chytí ťa za ruku a už nepustí. A bude aj dokonalá, kompletná rodina, len,... ako na všetko dobré, musíš si na to chvíľu počkať. No tak, nebul, hlávku hore a smelo dopredu... Veselého Silvestra, a šťastný nový rok tebe, aj dietkam 🙂. 😉 🙏

autor
Dnes o 11:48

Ďakujem za povzbudivé slová. Som čakala skôr zotretie...čo si si vybrala to máš. Ja mám pocit, že za ten rok stojím úplne na mieste. Riešila som sťahovanie, deti, zdravie....on si riešil iba seba. Našiel si novú partiu, ide s ňou na chatu a ja sama na Silvestra. Príde mi to všetko také nespravodlivé. Prečo sa netrápi aj on?

janinah
Dnes o 12:09

Naco sleduješ co ex robi a kam chodi? Neries ho,len nakolko sa to týka detí.Ani najlepsia chata sveta a naj partia nie su viac ako byť s vlastnymi deťmi,hoc v skromnej izbe a pri malinovke.Časom na to prides aj sama.A nikde nie je napisane,ze ostanes sama bez muza do smrti.

subartic
Dnes o 14:59
@anonym_autor

Ďakujem za povzbudivé slová. Som čakala skôr zotretie...čo si si vybrala to máš. Ja mám pocit, že za ten rok stojím úplne na mieste. Riešila som sťahovanie, deti, zdravie....on si riešil iba seba. Našiel si novú partiu, ide s ňou na chatu a ja sama na Silvestra. Príde mi to všetko také nespravodlivé. Prečo sa netrápi aj on?

@anonym_autor vieš prečo ? Lebo ťa má v paži . O deti sa stará ? Bráva si ich k sebe, chodí po lekároch ? Presuň na neho časť zodpovednosti .

bomba36
Dnes o 15:35
@anonym_autor

@anonym_autor sorry ale utápať sa v sebaľútosti aj po 1.5 roku nie je v poriadku. On to spracoval, ty nie. To, že príbuzní majú kompletné rodiny a ty nie predsa nie je dôvod, aby si sa z toho skladala. Ak ex nie je úplný odpad spoločnosti tak sa o deti stále môže starať, aj keď už nie ste spolu.

tykat
Dnes o 19:29

@anonym_autor "kompletne rodiny" ...vobec nevies ake to maju doma, kopec ludi hra stastnu rodinu len navonok a hlavne na verejnosti. Ani surodenci sa ti nemusia so vsetkym.zverovat. mozmo niekto z nich tisko zavidi ze uz to mas za sebou a nemusis trpiet v "kompletnej rodine".