icon

Život po rozvode: Aké nevýhody prináša samostatnosť?

19. apr 2024

Ahojte, rozmyslam nad rozvodom (mame 1 dieta, navrhla by som striedavku). Nasla som vela vyhod, ale zaujima ma Vas nazor o nevyhodach - napr. viac domacich prac, zivot bez auta resp. financne narocnejsi ak si budem sama financovat auto, viac nakladov na domacnost, od nuly riesit byvanie (najprv najom, potom hypo, pricom ceny su sialene). Pocitujete nejake ine nevyhody zivota po rozvode?

Strana
z3
kaktusik007
20. apr 2024

@damian85 mas pravdu, nezila som v striedavke. Ale zial vo svojom okoli vidim ako striedavka "funguje" a ako sa podpisuje na detoch.... kamoska psychologicka mi povedala, ze za 35 rokov svojej praxe videla iba raz ze striedavka fungovala ---- ked si rodicia kupili dalsie byty a do bytu, kde zilo dieta, sa stahovali tyzden co tyzden oni..... Ale aj tento typ striedavky padol ked si rodicia nasli novych partnerov --- im sa takyto kocovny zivot a striedanie bytov nepacilo.

akoze som za rozsireny styk, som za to aby dieta slo k otcovi kedy len chce, avsak domov ma mat jeden a ma byt v starostlivosti iba jedneho rodica.

damian85
21. apr 2024

@kaktusik007 Tieto prípady dôverne poznám. Známe psychologičky ktoré striedavku skúmaju 30 rokov ( striedavka je sem 14 ) rôzne články o škodlivosti striedavky , skúsenosti prevažne zo školy - deti osprostelé len tie čo sú v striedavke. Vymyslené príbehy vymyslených ľudí . A keď sa opýtam - zažila si striedavku - na vlastnej koži - alebo koži tvojho dieťaťa - prirodzene že povie nie. Je to len o presvedčení - jednoducho je to zlé , ja som si to nezažila , ale viem o tom všetko. Ono to je totižto tak - že striedavka je pre nedozreté ženy zlá - až do obdobia - keď im hrozí , že dieťa budú vidieť 2 dni za 14. Pretože sudca už ich má dosť. Na jednej strane tvrdíš že dieťa môže isť k otcovi kedy len chce , na strane druhej , striedavka nie. Takže ak chce íst dieťa k rodičom 7 a 7 - neguje to to čo spomínaš. Tie deti - ktoré tu striedavku majú - si často krát takto vybrali. Snívanie o vlastnom bývaní dieťaťa - a striedaní rodičov v byte sú tak isto k veci - tak to jednoducho nefunguje. Zadávateľka témy sa rozhodla pre striedavku , ale nejaké ženy čo striedavku nikdy nezažili , jej to hneď skritizuju a presne vedia , že vďaka tomu ich dieťa bude poškodené 😀 Takže ešte raz - ja si 5 rokov v striedavke žijem , , mám šikovnú dcéru , nemá problém v škole , ani v správaní . Ak sa autorka takto rozhodla a je s tým aj v pohode dieťa - radšej nech sa riadi praktickou skúsenosťou ako hypotetickou.

kaktusik007
21. apr 2024

@damian85 aky uzasny pristup - ze striedavka je pre nedozrele zeny zla..... nemam slov, avsak tvoj pristup k zenam to uzasne vystihuje. Ak by si napisal - pre nedozretych rodicov /partnerov ---- nepoviem pol slova. Ale takto mi je z teba na 🤮 a uz rozumiem, preco kopes za striedavku.

damian85
21. apr 2024

@kaktusik007 Neozval sa totižto ani jeden muž , čo by kritizoval rozhodnutie autorky ohľadom striedavej starostlivosti. Iba ženy , ktoré striedavú starostlivosť nikdy nezažili , len niekde o nej počuli . Tak neviem akých partnerov som mal spomínať , ak sa ozvali iba ženy. Hold tak to je , ak sa žena rozhodne že dieťa potrebuje oboch rodičov rovnakým dielom , je posmechom pre iné ženy , ktoré si myslia že ona " zlyhala ". Ak sa nájde muž , ktorý ju bude za to kritizovať , ozvem sa aj jemu , či zažil , že vie.

Strana
z3