icon

Život s dvoma malými deťmi v bytovke

germa
19. mar 2023

Ahojte, ako dávate život s malými deťmi v bytovke? Ja mám pocit, že furt po nich vrieskam, aby nebuchotali, nedupotali, nehučali, zakazujem, oni potom hulákajú ešte viac, keď trucujú tak dupocú a vrieskajú na plné pľúca naschvál... Mám pocit, že sa točím v kruhu a susedia by nás najradšej vysťahovali. (Samej by mi to vadilo ako bezdetnej, tak sa snažím, aby sme neboli hluční) Deti majú 2 a 4 roky. PS: keď sú zdraví a starší je v škôlke, je to v pohode. Ale keď sú obaja chorí a s teplotami, vtedy je to masaker. Ďakujem aj za prípadné rady.

Strana
z2
tanyag
20. mar 2023

@germa
to som chcela tiež napísať, že choré dieťa, alebo ak prší aj 3 dní...vtedy vezmem dieťa von, nech sa vybehá 😂 asi vyskúšam...

duduska25
20. mar 2023

@germa mila autorka. Bola som presne v tejto situácii. Deti hotovi draci. Tiez mam medzi nimi 2 roky rozdiel, takze divocina. Nic ine som nerobila, len napominala aby nedupotali. Snazila som sa byt co najviac casu vonku, u svokry, u mamy...skratka prec z bytu. Cela situaci sa nam krasne vyriesila tak, ze uz 2.5 roka byvame vo svojom vlastnom dome, kde absolutne neriesim susedov. To je jedine riesenie.

germa
autor
20. mar 2023

@simca06022011 všetko chápem a beriem, akurát keď môjho dám skôr spať, v noci sa mi zobudí a nespí niekoľko hodín. Taký je tuším od narodenia. Snažím sa ísť von, veď z celého dňa sme doma 5 hodín. Čo neplatí počas choroby teda.

mury
20. mar 2023

Na odľahčenie, bývame v dome, žiadna radovka. A suseda furt hučí zo svojho dvora na naše dieťa, že ma byť ticho, nema sa hrať futbal, nemá jazdiť na odrážadle..akože je to o ľuďoch...všade okolo sú dôchodcovia, je tu strašne ticho a naše dieťa je jediné počuť (a to je sám, takže ani toho hluku tak moc nenarobí 🙂 )

simca06022011
20. mar 2023

@mury :D toto sme mali aj my, nakoniec k susedom prisla banda 10 deti (navsteva) a robili taki cirkus, na dvore ulici.. vsade ich bolo, ale taki strasni, ze ten sused rezignoval :D proste mu chlapi vysvetlili, ze bohuzial, doteraz tam nik nebyval, co uz neplati. My si deti spraceme, nech sa hraju na dvoroch, ale on nech si odpusti svoje vrieskanie cez plot. Sediet doma nebudu na gauci, ked mozu byt na dvore. Za par rokov to aj tak preslo, deti vyrastu a uz vonku nikto cirkus neorbi.. Teraz sme my haklivi, na kosacky, pily, a pod.. 7 dni v tydzni :DDD

akvi
20. mar 2023

@germa úprimne, v bytovke mi ako bezdetnej vadili viac hluční pubertaci, ktorí prišli domov o 14-tej, presne keď aj ja z práce a pustili na plné gule nejakú príšernú hudbu. Párkrát som im bola zaklopať a párkrát vypla poistky. Malé deti bolo počuť občas, mala som vždy väčšie pochopenie pre ne. Keď môj syn začal chodiť a dupotat, tak sme kúpili tie penové puzzle na zem, dosť to pomohlo.
@mury no toto zažívam teraz ja a som za zlú susedu, pretože tie susedove deti sa zásadne hrajú pri plote meter od našej terasy a my často nemáme celý víkend kus kľudu, vkuse kričia, hádajú sa, revu. Btw. oni majú 1000m2 pozemku a dom na opačnom konci. Niekedy mám pocit, že ich tam rodičia posielaju schválne, aby ich nepočuli oni. 🙄 Takže vcelku chápem, že ak dieťa celý víkend kričí na dvore, že to ľuďom vadí. Myslím, že je fakt na mieste učiť tolerancii obe strany. Mne nevadí bežný dzavot detí, ale keď vkuse vrieskaju a raz reve jedno, raz druhé, to je na prášky.

nepic
20. mar 2023

@germa
Ako si sama napísala bývate v bytovke,tak na to musia brať ohľad aj susedia. Keď chcú mať ticho a kľud,nech sa páči na samotu do lesa,ale aj tam bude ďateľ tukat do stromu,jelene budú mať ruju,pes bude štekať a podobne. Mne by ani nenapadlo sa sťažovať na susedove deti,keď behajú po schodoch,kričia,hrajú sa-to je znak že sú zdravé a s toho mám aj ja radosť,pretože z niektorého z nich môže byť lekár a môžem ho ja,alebo niekto z mojich blízkych potrebovať.

gabika0825
20. mar 2023

@germa neviem no, pokial má dieťa energiu a má sople nevidím dôvod neísť na prechadzku hlavne ked je vonku tak ako je dnes napríklad. A nemáš začo 😉

germa
autor
20. mar 2023

@gabika0825 sopeľ je v pohode, to si myslím aj ja. Ja mám najväčšiu krízu v tomto období, lebo decká majú teploty, brutálny kašeľ, sople. A ja rovnako. A inak ako niekto napísal, že keď majú energiu, treba ich dať do škôlky, tak presne preto sme teraz všetci doma chorí, lebo nejaká super žena dala choré decko do škôlky. Ale čo už.

danica2711
20. mar 2023

@germa presne tak som to myslela, ako sa hovorí, kľud a nohy v teple, nerobiť si zbytočné problémy, vydržať sa dajú oveľa horšie veci

Strana
z2